Sampo Terho

EU tarvitsee arvot

Miksi koko EU oikeastaan on olemassa? Kuka tietää mitä EU viime kädessä tavoittelee, mitä puolustaa, tai mitä unionin avulla on tarkoitus saavuttaa? Arvauksia ja mielipiteitä on varmaankin yhtä paljon kuin arvaajia. EU:n perustehtävä ei ole selvä, koska EU:lla ei ole julkilausuttuja arvoja, joiden edistämiseen kaiken toiminnan tulisi tähdätä.

 

Puute on kyllä tiedostettu. Muun muassa Euroopan parlamentin puhemies Pöttering on todennut, ettei EU:lla ole tulevaisuutta ilman arvoja. Samoin surullisenkuuluisaa EU:n perustuslakia laadittaessa arvoista puhuttiin paljon, mutta nekin raukesivat lain mukana.

 

Perustuslaki nro 2, eli Lissabonin sopimus sisältää sekin perusoikeuksien luettelon (Charter of Fundamental Rights of the European Union), jonka kaiketi on tarkoitus korvata arvojen puutetta. Kuten EU:n kanssa aina tuppaa käymään, luettelo on aivan liian pitkä ja monimutkainen, että kansalaiset siitä kiinnostuisivat. Kansalaisnäkökulmasta EU siis on ja säilyy "arvottomana", ilman yhteistä perustaa ja päämäärää.

 

Tämä on EU:n kaikkien ongelmien äiti. Koska kansalaiset eivät ymmärrä EU:n arvoja ja tarkoituksia, eivät he myöskään kiinnity unioniin henkisesti. Totta kai arvojen määrittely on vaikea tehtävä, muttei silti mahdoton. Se oli vaikeaa aikanaan kansallisvaltiollekin, mutta silti yhteisiä ihanteita kyettiin löytämään ja niitä vieläpä vahvistamaan.

 

Laajalle ja keinotekoiselle EU:lle yhteishengen sytyttäminen on vielä vaikeampaa, mutta sitäkin tärkeämpää olisi pian löytää yhteiset arvot ja lausua ne julki. Vasta sen jälkeen unioni voi todella alkaa kasvaa ihmisten sydämiin. Unionia ei tulisi enää laajentaa tai tiivistää rahtuakaan, ennen kuin kansalaisille on selvitetty, millä asialla EU oikeasti on.

 

Jos unionin kansoille ei löydetä mitään yhteisiä arvoja, uskomuksia tai aatteita, mille yhteistyö perustuu? Väkisin ihmisille syötetyt EU:n vahvistussopimukset todellisuudessa vain heikentävät kansalaisten luottamusta. Niin kauan kuin mitään yhteishenkeä ei saada aikaan, EU rakentaa imperiumiaan kuin investointipankki: näennäisesti rakennelma on mahtava, mutta todellinen pohja puuttuu.

 

Onkin kummallista, että valtaosa EU:sta käytävästä mediakeskustelusta käsittelee milloin mitäkin pikkuruisia direktiivejä, vaikka kaikkein suurin kysymys on jatkuvasti vastausta vailla. Arvotyhjiöön on saatava sisältöä, ja kun mediamoguleista ei ilmeisesti ole keskustelunavaajiksi, eivätkä nykyiset poliittiset johtajat saa aikaan mitään valmista, on meidän EU-kansalaisten itsemme nostettava asia esiin.

 

Minun mielestäni EU:n arvojen tulisi olla vapaus, reiluus ja totuus. Entä sinun?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (34 kommenttia)

Lars-Erik Wilskman (nimimerkki)

Esittämäsi arvot ovat ihan ok, sopivat mihin vain. Hiukan jäin miettimään näitä kansallisia arvoja, jotka mielestäsi on löydetty ja jotka meitä suomalaisia yhdistäisivät. En ole niistä aikaisemmin kuullutkaan. Voisitko hiukan avata asiaa?

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Euroopan unioni pyrkii olemaan valtio, mutta se on ilman kansaa niin kuin DDR.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

"Minun mielestäni EU:n arvojen tulisi olla vapaus, reiluus ja totuus."

Reiluus on suomalainen käsite, johon englantilaiset viittaavat vain peliteorian tasolla: fair play: game as usual.

Reiluuden vaatiminen Euroopan unionilta tarkoittaisi, että monien suurten EU-maiden olisi lähdettävä Euroopan unionista. Euroopan unioni voidaan kansalaisliikkeenä muodostaa vain sodalla niin kuin kaikki muutkin valtiot. Silloinkaan se ei olisi nykyisen kokoinen.

Käyttäjän wonterghem kuva
Freddy Van Wonterghem

EU on aikoinaan perustettu ajamaan hiilen ja terästeollisuuden etuja.
Jos katson Belgia maa jossa ei saadaan yhteishenki aikaiseksi edes 178 vuoden itsenäisyyden jälkeen.
Eurooppa tasolle se on sitten aika toivotonta.

Käyttäjän grohn kuva
Lauri Gröhn

Arvojen sijaan minä kaipaisin vaihtoehtoisia skenaarioita.

Visitor (nimimerkki)

”Unioni torjuu sosiaalista syrjäytymistä ja syrjintää sekä edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ja sosiaalista suojelua"

Toisenlaisiakin näkemyksiä...

"Chossudovsky näkee valuuttarahaston ja Maailmanpankin köyhiin maihin pakottaman politiikan osana laajempaa uusliberalistista ohjelmaa. Tämän toteuttaminen aikaansaa köyhyyttä ja syrjäytymistä myös teollisuusmaissa. Esimerkiksi EU:ssa niin sanotut lähestymiskriteerit vastaavat osittain rakennesopeutusohjelmia."

http://www.tammilehto.info/Chossudovsky.htm

Harmaasusi (nimimerkki)

Sampo Terho, lukeneena miehenä sinun pitäisi kyllä kysymättäkin
tietää että €U:lla on arvo. Se on kansan enemmistön, rupusakin
mielestä pelkkä fantastinen vitsi, tosin saakutin kallis vitsi.

Kun äänioikeutetuista vain 40,1% äänestää €U-vaaleissa, niin
johan tuon pitäisi jo upota lukeneemmankin inimisen kaalin,
että vitsi se on. Vitsit vanhenevat ja tilalle tullee uudet.

Pelkillä uimakandidaatin papereillakin tuo on selvä pyy.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Koska keskustelu US-blogissa usein polarisoituu Harmaasusi-tyyppisiin läimimisiin ja Hölttä-tyyppisiin asiallisiin selvitys-yrityksiin, on siihen työlästä ryhtyä.

Tyhjille seinille on vaikea "saarnata".

Schumanin periaatteet siellä II Maailmansodan raunioille ovat kuitenkin pysyvimpinä olemassa.

Eli I ja II Maailmansota ovat opettaneet, että jos tärkeimmistä asioista (rauha, ihmisoikeudet, vapaudet ja talous, ml raaka-aineet) ei olla diilissä, uusi sota on mahdollinen tai jopa todennäköinen. Joko taloudellinen, vapauksiin kohdistuva tai konkreettinen (vrt Jugoslavia).

Näitä arvoja on Euroopassa puhuttu niin paljon, että ne ovat jo eurooppalaisille >65%:sti tutut (tuore Euro-barometri).

Toisaalta melkoinen arvo tuntuu olevan myös se, että Brysselistä on saatu mielikuvana se kirottu baabelin torni, josta kaikki paha on lähtöisin.

Ei tarvitse sitten Inarissa eikä mafiassa katsella omia touhujaan: projektiivinen identifikaatio toimii kaikista ihmisen puolustusmekanismeista (pään pensaaseen pistäminen) kaikkein nopeiten ja tehokkaimmin. Sellainen pakkasella housuihin laskeminen on sekä tavallisempaa että helpompaa kuin yleensä ihminen suostuu huomaamaan (kts esim TV-1: "Terapiassa", tiistaisin ja torstaisin iltakymmenen maissa)

Kysykää vaikka niiltä, jotka ovat parisuhteessa tai vanhempiensa jälkeenjättämän pesän äärellä asianajajien laskuja maksamassa.

Kainit ja aabelit.

Joku irvileuka - mm pastori Pursiainen - on keksinyt oivan meemin: "Miksi Saara nauroi".

Harmaasusi (nimimerkki)

# 10
Olet oikeassa Antti hyvä! Ei typeryyksien kirjoittamisessa julkisesti
voi mitenkään pärjätä, pelkillä uimakanditaatin papereilla.
Senhän tässä on jo nähnyt ja hokannut talven ja kevään aikana pian
ehken puoli Suomea.

Ei sille mahda jumalatkaan mitään.
I.N.R.I.

Tapio O. Neva (nimimerkki)

Antti Liikkanen:"Koska keskustelu US-blogissa usein polarisoituu Harmaasusi-tyyppisiin läimimisiin ja Hölttä-tyyppisiin asiallisiin selvitys-yrityksiin, on siihen työlästä ryhtyä."

- Onneksi meillä on kirjoittajia, jotka eivät läimi kuin karhu, mutta joilla on vankempi tieteellinen perusta kuin Tuulalla.

"Tyhjille seinille on vaikea ”saarnata”. "

- Tule ulos työväentalosta tai kappelista torille saarnaamaan. Niin Jeesus ja Leninkin olisivat tehneet. Usko tulee kuulemisesta, ei saarnahuoneen seinistä.

Schumanin periaatteet siellä II Maailmansodan raunioille ovat kuitenkin pysyvimpinä olemassa.

- Suomea eivät ole milloinkaan vaivanneet Ranskan ja Saksan väliset sodat siellä jossain, vaan Saksan & Ranskan sodat Venäjän kanssa. Tähän ei ole mitään reseptiä EU:ssa.

"Eli I ja II Maailmansota ovat opettaneet, että jos tärkeimmistä asioista (rauha, ihmisoikeudet, vapaudet ja talous, ml raaka-aineet) ei olla diilissä, uusi sota on mahdollinen tai jopa todennäköinen."

- Höpsis. Avainasemassa ovat nyt elektroniikka, alumiini, titaani ja kevytmetallit: niistä tehdään ydinohjukset ja satelliitit.

"Joko taloudellinen, vapauksiin kohdistuva tai konkreettinen (vrt Jugoslavia)."

- Jos jugoslaaveilla olisi ollut Venäjän aseistus, olisimme nähneet tekniikan tekniikkaa vastassa.

"Näitä arvoja on Euroopassa puhuttu niin paljon, että ne ovat jo eurooppalaisille >65%:sti tutut (tuore Euro-barometri)."

- Mikään noista arvoista ei koske suomalaista.

"Toisaalta melkoinen arvo tuntuu olevan myös se, että Brysselistä on saatu mielikuvana se kirottu baabelin torni, josta kaikki paha on lähtöisin."

- Tätä hallitukset valehtelevat joka direktiivin kohdalla, jota ovat olleet itse tuottamassa.

"Ei tarvitse sitten Inarissa eikä mafiassa katsella omia touhujaan: projektiivinen identifikaatio toimii kaikista ihmisen puolustusmekanismeista (pään pensaaseen pistäminen) kaikkein nopeiten ja tehokkaimmin. Sellainen pakkasella housuihin laskeminen on sekä tavallisempaa että helpompaa kuin yleensä ihminen suostuu huomaamaan (kts esim TV-1: ”Terapiassa”, tiistaisin ja torstaisin iltakymmenen maissa)"

- Lapissa asiat ovat toisin.

"Kysykää vaikka niiltä, jotka ovat parisuhteessa tai vanhempiensa jälkeenjättämän pesän äärellä asianajajien laskuja maksamassa."

- Asiantuntijat tuhoavat ihmisen.

Kainit ja aabelit."

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen
Harmaasusi (nimimerkki)

# 12
Humeettinsa suhteen täysipäinen iniminen pyrkii heikolle
jäälle jouduttuaan selviytymään kantavalle jäälle mahdolli-
simman kuivana. Olennaista tässä on se ja myös edellytys,
että hän näkee humeetissaan saman minkä silmillään.

Jos ei ole kykyä nähdä, silloin ollaan jo yleensä liian pitkällä,
Narkissos kurottaa kouraansa ja ulospääsynä on vain toiminen
sänkkerinä, koska hissillähän sinne Paavo Haavikon kuvaamaan
akateemiseen nahkatorniin on yleensä päädytty.

Ylimielinen yksilö, joka ei tajua tietämättömyyttään, ei hevin
löydä muuta keinoa kuin sitoutua oppimiinsa totuuksiin ja jää
torninsa vangiksi.

Yksinkertaisinta, se on joskus niin kovin vaikeaa, olisikin vain
uskoa, etteivät kovat tosiasiat mihinkään katoa pehmeitä
puhumalla.

Pitäisi muistaa että arsenikki on sangen vahva mauste,
joka voi helposti pilata koko päivällisen.

Obladaa obladii

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Harmaasusi on löytänyt tyyliinsä uutta lentoa, jonka - taiteilijansielu huomioiden - ilolla panen merkille.

Se ei läimimistä lopeta, mutta kait antaa sille uuden teonnimen.
Valitse itse, minkä.

#12: On hyvä, jos joku muukin tietää, mitä Titon jäljiltä Serbian kallioluolissa on ollut. Se, että oli, se teki sen sodan. Ei EU, ei Fi, mutta Ru: kyllä!

Jos suomalaisia ei Saksan-Ranskan sotien historia koske, olen historiaton.
Ja mie en ole. Normandiassa 25 vuotta asunut (kts Rovaniemen kaupungintalon kauhugalleria ja 7000 ristiä)

Arsenikki on Kittilässä vahva mauste, kun Suurkuusikkoa vallataan. Ei siihen kukaan pistä vastaan - eikä Kongossa. Ei tämä ole Stig Larssonin Kalle Blomqvist enää, arvoisa Harmaasusi, vaikkakin Kemppisen kotisivuille pitää mennä, ennenkuin ymmärtää - sinne pääsee Inaristakin.

Tai Turun kaupungin Apteekki-nimiseen kapakkaan, siinä kuin Petronellaan. Vain ensimainittu pysyy miehitettynä jos EU ei luokaan "Northern Dimension" Harmaasuden särpimeksi.

Mitä ei voi lukea, siitä ei voi tehdä elokuvaa (Harlin, Wittgensteinia mukaellen, Hitlerin Adolfin koulukiusaajaa...).

Pentti Niskanen (nimimerkki)

Reiluus on hyvä tavoite. Tupakanpolton lopettaminen toinen.
Ja kohtuullinen kahvin juonti.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Pohjabloggauksesta kiitän: jos EU:n arvoja ja tavoitteita ei muisteta vääntää lillukanvarsissa ymmärrettäväksi ja motivoivaksi rautalangaksi, on ennen pitkää ilman muuta pää vetävän kädessä.

Nyt juuri, laman aikana, EU:n arvot koetellaan.

Jos menee niinkuin on erittäin mahdollista, EU on lähivuodet suosittu ihan arvoista riippumatta.

Jos ei mene, ei mene mikään muutoinkaan, EU:ta tai ei.

Harmaasusi (nimimerkki)

# 16
Pitää ennen maatapanoa korjata yksi muan harmittava erhe:
En oikein samaistu taiteilijaan, vai onkohan siinä risti jonka
joutuu kantamaan aina Styx-virran rannalle saakka? Ehdinkin
pohtia tuokion jo, onko taiteilijaksi tuomitseminen rankaisu
niille jotka nousevat Sanaa vastaan?
Kharon tuskin vippaa ropoa pelkkää menomatkaa aikovalle.
Ellei sitten Manalaakin ole joskus, vuoden 2030 tienoilla jo
kutsuttu €urostoliittoon.

Läimimisen - suosiolla sen oitis hylkään, en pidä väkivallasta.
Oikeastaanhan se on vastaanpanemista, -hangoittelua, selvää
totuutta vastaan. Eiköhän siihen joku direktiivi kehitetä?

Ehkä sen voi korvata uudelleenohjauksella siihen saakka kuni
tosinajattelijoiden lomasaaristot saadaan vastaanottokuntoon.

Kuten Ruusunen luki: Tämä on nyt tässä.

Käyttäjän mikkokangasoja kuva
Mikko Kangasoja

Hyvät arvot, mutta palataan EU:hun:

Kaikki menneet imperiumit ovat syntyneet ja kaatuneet vallanhimon takia. Ilmiö vaatiikin vallanhimolle immuunit johtajat ja sellaisia täytyy erikseen kasvattaa. Ja kun ei niitä immuuneja tänä päivänä kasva sen kummemmin kuin ennenkään (jos senkään vertaa), odottakaamme vain ajan kulumista ja joku käyttää valtaansa taas väärin. Ai, mutta niinhän on jo... ja mitä enemmän valtaa, sitä roisimmat jäljet ovat väärinkäytöllä (viitataan tässä vaikka Bushin hallintoon).

Jos uuden EU:n perustaminen (Lissabonin sopimus) käy näin likaista ja kansojen tahtoa raiskaavaa tietään, emme voi odottaa enempää myöhemminkään. Jos itse haluaisin kaapata vallan, tekisin sen siten, että mahdollisimman moni luulisi, ettei mitään ole tapahtunut ja että valta on kansalla. Ja kas, tätä logiikkaa näyttävät eräät noudattavankin.

Närkästynyttä kommentointia, mutten oikein muuhun jaksa uskoa. Sinisilmäiset EU:n kehityksen puolustajat ovat sitä mitä joojoo-miehet aina - sinisilmäisiä ja ongelmakohdat mielellään ohittavia. Kritiikki kun ei ole salonkiuskottavan ja älykkään ihmisen laji, sillä "onhan niin moni fiksu ihminen asian puolesta". Kutsun "niitä monia" yksinkertaisesti ajattelemattomiksi, niiksi samoiksi korkeastikoulutetuiksi alansa huipuiksi, jotka veivät meidät tähän lamaan - ajattelemattomuuttaan.

Korkea koulutus ei kytke ajattelu-relettä päälle. Se on kytkettävä itse. Eikä siitä edes palkita, joten miksi kytkeä, kunhan vain muistaa ja toistaa sitä mitä ovat isot sedät opettaneet. Se on hyvä valinta, kun ei itse jaksa ajatella, mutta vain niin kauan kuin sedät ovat oikeassa ja setien opit on oikein ymmärretty (jota voi vain arvailla).

Näitä ongelmia ei tässä maailmassa mikään ehkäise, joten seurataan sirkusta... :)

Silurus (nimimerkki)

Vapaus ja totuus ilman muuta, mutta reiluus? Kiitos ei. Ei toisten rahoilla voi olla reilu. Se loukkaa paitsi vapautta, on myös totuudenvastaista.

Harmaasusi (nimimerkki)

# 20 Mikko
Suurin piirtein tasan samoin, mutten laiskimuksena viitsi noin
pitkää perustelua kirjoittaa.

# 21 Silurus
€U:n arvo, miksei muunkin politiikan arvo on juuri tuo
toisten persiellä nuotioon istuminen itse siitä lainkaan
kipua tuntematta.

jussi vaarala (nimimerkki)

Antti 10. lataa mukavasti mutta yhtä kaikki voidaan kysyä jos projektiivinen identifikaatio puretaan että mihin sen ihan oman tontin vastuunottaminen sitten perustuu - millä sitä sitten arvioidaan kun EU-syytöskortti on pelattu ja huonoksi havaittu.

Minusta sellainen perusta vois olla - myös koko eu:n tasolla - etiikka ja realismi.

Niistä kun saa siitettyä ihan kotikontukonkreettisia kuin kauko-Eu-abstraktejakin näkökulmia jotka tukevat toisiaan ja toimivat molempiin suuntiin.

Siis kaiken perusta johon asiat pitäisi voida olla palautettavissa ja joista lähteä olisi etiikka ja realismi. Omiksi arvoikseni olen nuo kaksi pukenut mutooon hyvyys, kauneus , oikeus, totuus ja kohtuus.

Jaakko Kojo (nimimerkki)

Viekkaus, veljeily ja viranomaisten harhauttaminen. Nämä ovat tosin nykyiset teesit. Pätevät kaikissa Euroopan maissa. Tasa-arvoon ei päästä milloinkaan, uskontoja ei siedetä eikä direktiivien kierto ole vierasta muualla kuin Suomessa.

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

Blokikirjoittajalla yllättävän myönteinen käsitys EU:sta ja sen rakennelmasta.

Direktiivikeskusteluun en suhtautui noin skeptisesti, koska ne luodaan enemmistön ympäristön ehdoilla, eikä välttämättä ne sovellu erityisolosuhteisiin ja kulttuureihin ollenkaan.

Niillä häylätään loputkin kansallisista erityispiirteistä ja siitä mitä me eurooppalaiset todella olemme.

Ilkka Matilainen (nimimerkki)

Pitihän bolshevistisen vallankumouksen ja sen korkeimman edustajan Neuvostoliiton Kommunistisen Puolueenkin edustaa sitä ja tätä hyvää kansalaisille. Mitkä lienevät syyt, ettei kaunis utopia - reaalisosialismi ja -kommunismi onnistunutkaan ideaaliensa toteutuksessa.

Utopiat törmäävät usein karuun todellisuuteen tai tarkemmin: todellisuuden hallitsemattomuuteen.

tohvelikotilo (nimimerkki)

Ilkka Matilaiselle:

- Aivan. Ja nyt kun julkisissa keskusteluissa alkaa esiintyä väitteitä, että kapitalistinen markkinatalousjärjestelmä on parhaillaan kaatumassa sääntelyn puutteen takia, niin reaalisosialistisen kommunismin tapauksessa ei voida ainakaan väittää että järjestelmän kaatumisen syy oli sääntelyn puuttuminen.

Ehkäpä ongelma liittyykin sääntelyn sisältöön ja toteutukseen?

Käyttäjän sampoterho kuva
Sampo Terho

Terve kaikille,

pari kirjoittajan kommenttia keskustelun lomaan... En tippaakaan ihmettele, että monet suhtautuvat EU:hun hyvin kyynisesti. Niin teen pohjimmiltani itsekin. Mutta toisaalta uskon vakaasti, että EU voisi toimia paremmin. Muuten en vaivautuisi vaaleissa ehdollekaan.

Pelkät arvot eivät tietenkään yksin tuo parannusta, sen myönnän auliisti. Ne ovat vasta alku uudelle, selkeämmälle politiikalle. Kampanjani myötä minun määritelmäni vapaudesta, reiluudesta ja totuudesta, sekä niiden pohjalta johdettavasta politiikasta käy taatusti ilmi. Pitkälle pääsee jo tutustumalla vaaliteemoihini, jotka lyhennettynä kuuluvat:

1. Vapaus – EU:n tulee puuttua mahdollisimman harvoihin asioihin, ei mahdollisimman moniin

2. Reiluus – Jäsenmaat eivät saa jakaantua maksumiehiin ja vapaamatkustajiin

3. Totuus – Suomalaisille tarjottava ymmärrettäviä tosiasioita EU:sta ja suoraa puhetta ongelmista

Eli esim. reiluudella en tarkoita meidän rahoillamme kustannettua jakopolitiikkaa, vaan juuri päinvastaista. Teemat kokonaisuudessaan auki kirjoitettuna löytyvät blogin linkeistä.

Jatketaan keskustelua, tämä on tärkeä aihe.

z.b (nimimerkki)

Kirjoitin pitkähkön vastineen EU:n totuudesta, reiluudesta ja vapaudesta, joita mitään ei ole todellisuudessa.

Sivujen koodaajille: email-osoitteen unohtaminen "nielaisee" kirjoituksen.

En ryhdy ajan puutteen vuoksi kirjoittamaan kirjoitustani uudestaan, vaan sen sijaan kehotan kaikkia katsomaan elokuvan "End of Nations - EU Takeover & the Lisbon Treaty - 1:22:28" Alun ja lopun.

Elokuva ei ole saanut EU-tukea ja se on mm. äänen laadultaan teknisesti huono, joten pyydän kärsivällisesti keskittymään siihen mitä sanotaan.

Linkki:
http://video.google.nl/videoplay?docid=-4291770489...

Keskustelua voisi jatkaa sen jälkeen. Suosittelen elokuvan katsomista etenkin blogin kirjoittaneelle Sampo Terholle.

Anonyymi kätyri (nimimerkki)

"Sivujen koodaajille: email-osoitteen unohtaminen ”nielaisee” kirjoituksen."

Ehkä on parempi ettet postaakaan sitäpitkää sepustustasi uudestaan, sen taso ei voi kovin korkea olla, jos et luettua ymmärrä, nimittäin kohdissa Nimi, Sähköposti ja laskutehtävä on merkintä (PAKOLLINEN), joista typerämpikin tajuaa, ettei ilman niitä viesti mene serverille.

z.b (nimimerkki)

>Ehkä on parempi ettet postaakaan sitäpitkää sepustustasi uudestaan, sen taso ei voi kovin korkea olla, jos et luettua ymmärrä, nimittäin kohdissa Nimi, Sähköposti ja laskutehtävä on merkintä (PAKOLLINEN), joista typerämpikin tajuaa, ettei ilman niitä viesti mene serverille.

Heh heh! Kiitos rakentavasta palautteesta.

Mitähän yhdyssanasta "sitäpitkää" pitäisi ajatella kirjoittajansa täydellisyydestä..?

z.b (nimimerkki)

>joista typerämpikin tajuaa, ettei ilman niitä viesti mene serverille.

Paremmin koodattu 'formi' säilyttää 'postattavan' (post) datan ja se on tallessa lomakkeessa kun painetaan selaimen "back"-painiketta.

Tuo siis tiedoksi "herra täydelliselle" nimeltä Anonyymi. :)

Silurus (nimimerkki)

Vapaus, eli puuttuminen mahdollisimman vähiin asioihin ja reiluus, eli ei maksumiehiä/saajia, merkitsisi käytännössä jäsenmaksujen nollaamista ja eu:n kautta kiertävien tukien lopettamista.

Tämä olisi ihanteellinen asia, mutta EU ei tule olemaan sellainen elin, vaan uuteen maailmanjärjestykseen tähtäävä fasistinen valtioton valtio. EU väittää puolustavansa taloudellista vapautta, mutta samaan aikaan se säätää kymmeniä tuhansia direktiivejä, joiden tehtävänä on rajoittaa ennen kaikkea aloittavien yritysten toimintaedellytyksiä pakottamalla ne 'ajattelemaan' tietyllä muotilla (joka sopii useimmiten jo asemansa vakiinnuttaneiden suuryritysten etuihin). Se haluaa rajoittaa kotitalouksien taloudellista vapautta environmentalismin nimissä. Se haluaa rajoittaa sananvapautta ja ajattelua suvaitsevaisuuden nimissä.

EU on ja tulee olemaan entistäkin totalitaarisempi ajattelun kontrolloija. Siitä tärkeänä esimerkkinä on EU:n perustuslain luonnoksen koko verrattuna vaikkapa Suomen perustuslakiin ja ennen kaikkea USA:n perustuslakiin.

USA:n perustuslaki ja 'bill of rights' mahtunevat yhteensä yhdelle A3:lle. EU:n perustuslaki muistuttaa pääkaupunksiseudun painettua puhelinluetteloa. Näistä ensimmäisen idea oli määritellä ne asiat, joihin hallinnolla on oikeus. Jälkimmäisen idea on määritellä ne asiat, jotka kansalaiset saavat tehdä.

Riba de Sella (nimimerkki)

"Mutta toisaalta uskon vakaasti, että EU voisi toimia paremmin."

Ei kai tuommoinen voi olla mahdollista!!!

toinen euromies (nimimerkki)

EU:n perusoikeuskirjan johdanto kuuluu seuravasti: "Euroopan kansat ovat luomalla välilleen yhä läheisemmän liiton päättäneet jakaa keskenään
rauhanomaisen, yhteisiin arvoihin perustuvan tulevaisuuden.
Unioni perustuu ihmisarvon, vapauden, yhdenvertaisuuden ja yhteisvastuun jakamattomiin ja yleismaailmallisiin arvoihin, ja se on tietoinen henkisestä ja eettisestä perinnöstään.
Se rakentuu kansanvallan ja oikeusvaltion periaatteille. Se asettaa ihmisen toimintansa keskipisteeksi ottamalla käyttöön unionin kansalaisuuden ja luomalla vapauden, turvallisuuden ja oikeuden alueen.
Unioni edistää osaltaan näiden yhteisten arvojen vaalimista ja kehittämistä kunnioittaen Euroopan kansojen kulttuurien ja perinteiden monimuotoisuutta sekä jäsenvaltioiden kansallista identiteettiä ja niiden tapaa järjestää hallintonsa kansallisella, alueellisella ja paikallisella tasolla.
Unioni pyrkii edistämään tasapainoista ja kestävää kehitystä sekä varmistaa henkilöiden, palvelujen, tavaroiden ja pääomien vapaan liikkuvuuden sekä sijoittautumisvapauden."

toinen euromies (nimimerkki)

EU:n perusoikeuskirjan johdanto, osa 2: "Tässä perusoikeuskirjassa vahvistetaan unionin toimivallan ja tehtävien sekä toissijaisuusperiaatteen
mukaisesti oikeudet, jotka perustuvat erityisesti jäsenvaltioille yhteisiin valtiosääntöperinteisiin ja kansainvälisiin velvoitteisiin, ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi tehtyyn yleissopimukseen,
unionin ja Euroopan neuvoston hyväksymiin sosiaalisiin peruskirjoihin sekä Euroopan unionin tuomioistuimen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen oikeuskäytäntöön.

Nämä oikeudet tuovat mukanaan vastuuta ja velvollisuuksia sekä muita ihmisiä että koko ihmiskuntaa ja tulevia sukupolvia kohtaan.
Tämän vuoksi unioni tunnustaa jäljempänä esitetyt oikeudet, vapaudet ja periaatteet."

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset