Sampo Terho

Kansanvallan halveksuntaa europarlamentissa

Europarlamentti nimesi tällä viikolla valiokuntien puheenjohtajia ja varapuheenjohtajia. Järjestelmä on paikkajaossa sellainen, että ensin ryhmille lasketaan niiden koon perusteella niille kuuluva osuus johtopaikoista. Sen jälkeen ryhmät itse valitsevat, keitä asettavat puheenjohtajiksi ja varapuheenjohtajiksi.

Tämä ensimmäinen vaihe suoritettiin jo viime viikolla ja tällä viikolla sitten kokoonnuttiin valmiiden ehdotusten kanssa eri valiokunnissa. Perinteisen herrasmiessopimuksen mukaan ryhmien kokoon perustuvaa jakojärjestelmää ei horjuteta ja jokainen ryhmä saa jotakin. Lisäksi tapana on ollut, etteivät ryhmät puutu toistensa nimityksiin, eli minkä henkilön kukin ryhmä haluaa omalle paikalleen laittaa.

Valiokuntakokousten piti siis tällä viikolla olla rutiinia ja antaa siunaus edellisellä viikolla pohdituille ehdokkaille, mutta toisin kävi. EU-kriittinen EFDD-ryhmä, johon perussuomalaiset edellisellä kaudella kuului ja joka on lisännyt yhden D:n nimeensä, menetti kaikki kuusi sille kuuluvaa valiokuntien varapuheenjohtajuutta ja yhden puheenjohtajan paikkansa, kun vanhat puolueet ryhtyivät vastoin vakiintunutta käytäntöä täyttämään EFDD:lle osoitettuja paikkoja omilla ehdokkaillaan.

Suurten ryhmien menettely pientä EFDD:tä kohtaan oli niin törkeä, että jopa Vihreät osoittivat tukea EFDD:lle, vaikka poliittisesti edustavat täysin päinvastaista linjaa. Myös perussuomalaisten nykyiselle ECR-ryhmälle järjestettiin demareiden johdolla ikävä yllätys, kun talousvaliokunnassa halusimme täyttää varapuheenjohtajan paikan Bernd Luckella, eli Vaihtoehto Saksalle -puolueen (AfD) kärkihahmolla. Eurokriittinen ehdokas oli taas liikaa sosiaalidemokraateille, joiden johdolla hänen varapuheenjohtajuutensa torjuttiin salaisessa äänestyksessä.

Pelin henki on selvä. Kansanvaalien EU-kriittinen tulos oli kelvoton, joten se täytyy kiertää. Euroopan parlamentin yhdenkään valiokunnan puheenjohtajalla tai varapuheenjohtajalla ei saa olla vääriä ajatuksia EU:sta tai eurosta, ei varsinkaan liian kriittisiä.

Europarlamentin suurissa, federalistissa ryhmissä ei kerta kaikkiaan hyväksytä, että demokratiassa voi tulla tuloksia, joita itse ei toivottu. Yhteisiä pelisääntöjä rikkomalla ollaan silmää räpäyttämättä valmiita juonittelemaan takaisin se, mikä kansanvaalissa menetettiin. Vanhat puolueet haluavat päättää kuka on kelvollinen vastuutehtäviin europarlamentissa kansan antamista äänistä riippumatta.

EU:ssa on toki täysin normaalia ajaa federalistista visiota kansanvallan ohi, kuten esimerkiksi EU:n perustuslakia runnottaessa nähtiin. Mutta sitä federalistit eivät tunnu ymmärtävän, että kiertäessään demokraattisia pelisääntöjä he häpäisevät parlamentin tavalla, joka tahraa pysyvästi EU:n maineen.

Joka kerta kun jäsenmaihin lähtee kansalaisille viesti, että teidän äänenne on jälleen tehty tyhjäksi, on EU:n asema entistä heikompi. Tätä viestiä federalistit lähettävät parhaansa mukaan vuodesta toiseen: meidän tahtomme on laki, sinun äänesi muodollisuus.

Ja tätä tehdessään he luulevat vahvistavansa asemaansa, mutta todellisuudessa he kaivavat unelmiensa ja koko EU:n hautaa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

26Suosittele

26 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

EU kriittisyyteni vain kasvaa kun tällaista aina enenevässä määrässä alkaa tapahtumaan. Luulenpa että kriittisyys EU:ta kohtaan kasvaa myös kaikissa jäsenmaissa. Ilmeisesti tätä sitten halutaan. Muuten en voi käsittää tämän tyylistä sorsimista.

Taitavat haluta siellä parlamentissa kokoomus, keskusta, SDP ja RKP ryhmineen ajaa Britin ulos EU:sta, sillä taisipa eurovaaleissa olla suuri vaalivoitto juuri UKIP:lle. Tuskinpa Nigel Farage jättää epädemokraattista toteutustapaa noissa valiokunta valinnoissa käyttämättä hyväkseen Briteissä. Taitava poliitikko kun on. Perästä kuuluu sano torventekijä. Terveiset Faragelle sinne Bryssilään. ;)

Pirjo Jokinen

Ihan törkeetä! Ei tommosta saa tapahtua!

Käyttäjän TaunoVornanen kuva
Tauno Vornanen

Tulkaa pois sieltä huijareiden joukosta !

Pirjo Jokinen

Nyt tarvittais EU:n mittainen kansanliike.

Itse äänestin aikoinaan EI EU:lle. Nää unionit on nähty.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Perinteisen herrasmiessopimuksen mukaan ryhmien kokoon perustuvaa jakojärjestelmää ei horjuteta ja jokainen ryhmä saa jotakin. Lisäksi tapana on ollut, etteivät ryhmät puutu toistensa nimityksiin, eli minkä henkilön kukin ryhmä haluaa omalle paikalleen laittaa."

Nykymaailmassa ei herrasmiehiä ole, ei ole ollut. Kysymys kuuluukin onko tuosta järjestelmästä kirjallinen sitova sopimus?

Muuten narina on turhaa mielestäni.

Jouni Nordman

Valta on aina väliaikasita, sillä jos olis itse tilanteessa, jossa jonkin ryhmän kannatus nousee nopeasti, niin alkaisin sen kanssa tekemään yhteistyötä ja tutustuisin heihi. Enkä missään tapauksessa heitä haluais suututtaa, tai heitä eriarvoisina pitää. Sillä tämä antaa vain ponttaa näiden liikkeiden voimistumiseen, tästä on 30 luvun Sakasasta ja Italiasta hyviä esimerkkejä, jossa valtaa pitävät käyttäytyivät ihan yhtä ylimielisesti kuin nytten käyttäytyi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Valitettavasti politiikkaa tehdään varsin putkikatseella. Uudet ajatukset tai mielipiteet peloittavat.

Ja kuten totesin herrasmiehet on harhaa. Valta ja ahneus sokaisee.

Esimerkkinä:

Stubb povaa Kataiselle hyvää EU-salkkua – "Hän on tulevan puheenjohtajan hyvä ystävä"

http://www.hs.fi/politiikka/Stubb+povaa+Kataiselle...

Ja sitten ihmetellään kuinka ihmiset eivät luota politiikkoihin?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #8

Jos se että "Hän on tulevan puheenjohtajan hyvä ystävä" on mikään mandaatti salkkuja jaettaessa, niin hoppoti hoijaa.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola

Eikös se Lipposen Paavo paukutellut henkseleitään sen suhteen että EU on suuri sosiaalidemokraattinen projeki? Sillä linjalla edetään, vaikka nuo peijakkaat EU-kansalaiset viheliäisissä vaaleissaan sosialistien valtaa yrittävät muille jakaa.

Tämä on häpeällistä EU:lle. Vieläkö joku ihmettelee mistä se EU-kriittisyys on peräisin? Se on kansanvallan halveksunnata peräisin. Ettäkö oikein liittovaltio tarvitaisiin? Näillä koplailuilla: ei kiitos.

Pirjo Jokinen

Joo, ne provosoi tuolla käytöksellään ihmiset raivoon vielä ennenpitkää.

Hyvä että Heidi Hautala avasi suunsa ja ärähti! Ja täällä ärisee moni muu ja ärinä yltyy. Eipä kyllä näytä kantautuvan sinne mihin pitäis. SDP on unohtanut omat juurensa ihan tykkänään. "kansalle leipää ja sirkushuveja", jos niitäkään ja äänestäjillä pyyhitään permannot.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Siteeraan Euroopan parlamentin vaalijärjestystä:

"Uuden parlamentin ensimmäisen istunnon jälkeen parlamentin valiokunnat valitsevat äänestämällä itselleen puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat. Äänestysjärjestetään uudelleen vaalikauden puolivälissä, jolloin valitaan puhemies ja muut luottamushenkilöt. Valiokuntien senhetkiset puheenjohtajat ja varapuheenjohtajat voidaan myös valita uudelle kaudelle.

Jokainen valiokunta valitsee puheenjohtajistonsa (puheenjohtajan ja varapuheenjohtajat) erillisissä äänestyksissä. Parlamentti päättää valittavien varapuheenjohtajien määrästä puheenjohtajakokouksen tekemän esityksen perusteella.

Jos ehdokkaita on yhtä paljon kuin paikkoja, valiokunta voi hyväksyä ehdokkaat ilman äänestystä. Jos tämä ei onnistu, äänestys tapahtuu salaisena lippuäänestyksenä. Jos ehdokkaita on vain yksi, hänen on saatava ehdoton enemmistö annetuista äänistä (tyhjiä tai hylättyjä äänestyslippuja ei oteta lukuun).

Jos mukana on enemmän kuin yksi ehdokas paikkaa kohden, vaalin voittaminen ensimmäisellä kierroksella vaatii äänten ehdottoman enemmistön. Toisella kierroksella voittoon riittää suhteellinen enemmistö. Tasatilanteessa vanhin ehdokas voittaa. Aivan kuten puhemiesvaalissa, myös valiokunnan puheenjohtajia valittaessa toisella kierroksella voidaan asettaa myös uusia ehdokkaita.

Parlamentin valtuuskunnat valitsevat puheenjohtajansa ja varapuheenjohtajansa samaan tapaan (191 ja 198 artiklat)."

Löytyy täältä: http://www.europarl.europa.eu/news/fi/news-room/FAQ

Äänestyksessä on menetelty kyseisen vaalijärjestyksen mukaisesti, päätös on demokraattinen ja laillinen. Sampo Terho ei joko tiedä, miten vaalijärjestys on säädetty, tai puhuu paremman tietonsa vastaisesti.

Valiokuntien puheenjohtajistovalinnat ovat perustuneet herrasmiessopimukseen. EFDD ei käyttäydy herrasmiesmäisesti, vaan pyrkii ainoastaan hankaloittamaan parlamentaarisia prosesseja tehdäkseen kiusaa. Näin ollen en näe mitään velvollisuutta osoittaa sitä kohtaan herrasmiesmäisyyttä.

Käyttäjän markolilja kuva
Marko Lilja

On siinä mulla perusteet "EFDD ei käyttäydy herrasmiemäisesti"! Sekö on demarille peruste jättää jokin taho "herrasmiessopimuksen" ulkopuolelle.

Ihan yhtä hyvin voitaisiin perustella, että demareita ohjaa Suomessa ulkoparlamenttaarinen taho SAK joten demarit pitäisi jättää kaiken päätöksenteon ulkopuolelle.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #17
Hannu Töyri

Tämä on vasemmiston käsitys demokratiasta.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Täytyy Eetu ihmetellä teitä nuoria demareita. Sehän on nimittäin lähes sukupuutossa oleva porukka.

Mutta ulkoministeri Tuomioja (sdp) oli tästä asiasta aivan yhtä hämmästynyt kuin Hautalakin. Ja se on oikein. Propsit annan mielellään pitkästä aikaa demarille.

Mutta taitaa demarius olla aika laaja käsite.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen

Hyvä kattella kun teidän mielestänne sellainen ryhmä jonka puheenjohtaja ei viitsi osallistua valiokuntatyöhön tai edes salityöskentelyyn ja palkkaa oman vaimonsa avustajakseen olisi hyvä nostaa valiokunnan johtopaikalle.

Vielä kun kyseisen ehdokkaan kansallisen puolueen johtaja esiintyy mediassa vain naamio kasvoillaan solvaamassa muiden poliittisten ryhmien toimijoita.

Minä luulin että perussuomalaiset ja muut kansallismieliset kritisoivat verovarojen haaskaamista ja käyttämistä omaneduntavoitteluun, sekä tällaisia naamioituneita häiriköitä. ;)

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #18

Kenen teidän, mitä leimaa meinasit hanuriini iskeä?

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #20

No teidän, äänestystulosta kritisoivien.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #21

Siis sitä parlamentin toimintaa kritisoivien vai?

Jos sitä kritisoit, että suuret ottivat parlamentissa omansa "ekaa kertaa" vs. väärinajattelijat niin...

Haluaisitko että Suomen kunnissa ja eduskunnassa toimittaisiin tuolla tavoin ja mitä se mielestäsi tarkoittaisi?

EDIT:
Lähinnä tuo suhteellisesti suurimman vaalivoittajan eristäminen...

EDIT2:
Eiku eihän tuo ole Suomessa mahdollista! Että väärin äänestäneet lukittaisiin nurkkaan. Tosin demareista en osaa sanoa...

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #22

Jos Suomen eduskuntaan tai johonkin kunnanvaltuustoon nousisi ryhmä, joka ilmaisisi tavoitteekseen joko laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamisen (kuten kommunistit aikoinaan tai jokin oikeistoautoritäärinen ryhmittymä) tai ilmaisisi julkisesti tavoitteekseen hidastaa ja haitata kyseisen elimen toimintaa (kuten EFDD on tehnyt), niin kyllä, siinä tapauksessa eristäminen olisi perusteltu käytäntö.

En halua päästää valtaan sellaisia ihmisiä joiden ainoa pyrkimys on estää asioiden tuleminen hoidetuksi tai romuttaa demokratia. SDP:n ja Kokoomuksen ns. aseveliakseli hoiti tällaisella juntalla kommunistit ulos paikallisista ja valtakunnallisista elimistä 40-50-luvuilla estääkseen vallan luisumisen kommunistien käsiin ja maan joutumisen alttiiksi diktatuurille.

Turussa tällä hetkelläkin Vihreät ja Perussuomalaiset ovat mukana vaalijuntassa, jolla Vasemmistoliitto pudotettiin pois lautakuntien puheenjohtajuuksista. Vaikka Vasemmistoliitto ei kai täytä kumpaakaan määrittämistäni kriteereistä.

Kun tuon yllä olevan vaalijärjestyksen mukaisesti on menetelty, niin ihmettelen mitä eristämistä tässä on. EFDD ei kyennyt vakuuttamaan äänestäneitä ehdokkaansa paremmuudesta, joten valittiin toinen ehdokas. Ei kai se ole demokratiaa, että joutuu äänestämään ehdokkaita joita pitää epäpätevinä?

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #24

"En halua päästää valtaan sellaisia ihmisiä joiden ainoa pyrkimys on estää asioiden tuleminen hoidetuksi tai romuttaa demokratia."

Ai että demaritko etukäteen päättää minkä ryhmien ainona pyrkimyksenä on romuttaa demokratia?

Ja mitä demokratian romuttamiseen tulee, tehokkain tapa tehdä se on olla välittämättä äänestystuloksista ja ottaa valta itselleen tuloksista riippumatta. Kenenkäs mandaatilla te niin haluatte toimia? Yrititte saada surkeasta EU-vaalituloksesta huolimatta myös komissaarin viran Urpilaiselle, käyttäen perusteina sitä että "ei oo reilua kun kokoomus voittaa kaikki vaalit".

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #25

Vaalitulos ei anna EFDD:lle mitään mandaattia mihinkään. Kansa määritti parlamentin enemmistön ja parlamentin jäsenillä on ryhmineen carte blanche tehdä sellaisia koalitioita keskenään kuin katsovat parhaaksi vaalilupauksiensa toteuttamisen kannalta.

Taitaa olla kova paikka todeta, että nämä protesti- ja radikaalipuolueet eivät edusta kansan enemmistöä, eivät lähellekään.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #30

Olet väärässä. Valiokuntien puheenjohtajien valinnan suhteen aiemmin voimassa olleet demokraattiset periaatteet ohitettiin äänestystuloksen vastaisesti. Mikään koalitio ei voi olla merkittävämpi kuin kansan antama äänestystulos. Paitsi jos tarkoituksena on toimia kansan tahdon vastaisesti.

Valta kuuluu kansalle eikä kabinettisosialisteille. On järkyttävää miten Suomessakin äänestäjänsä menettäneet demarit pyrkivät kaikin keinoin epädemokraattisesti kahmia valtaa itselleen. Lipponen sai presidentinvaaleissa 4%. Nyt demareiden kannatus on noin 14%. Siinä teille kansan enemmistö.

Käyttäjän EetuKinnunen1 kuva
Eetu Kinnunen Vastaus kommenttiin #35

Taidat unohtaa että ei tätä pelkästään demareiden äänillä tehty, vaan Kokoomuksen ja Keskustan europuolueiden myös. Yhdessä niillä on parlamentissa ja valiokunnassa molemmissa enemmistö. Enemmistö, jonka kansa on vaaleissa antanut.

Wanna say more?

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen Vastaus kommenttiin #37

"Enemmistö, jonka kansa on vaaleissa antanut." Vaan tiesikö kansa tästä tulevasta suhmuroinnista ja "enemmistöstä" ennen äänestystä, ei tiennyt. Tämä on sarjassaan samaa pölhöyttä kuin oli Itävallan jonkinasteinen eristäminen EU-riennoista kansan äänestäessä "väärin" Heiderin puolueen piikkipaikalle.

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #37

Valiokuntien puheenjohtajien paikkajako ei noudata vaalien äänestystulosta. Sinä et arvosta kansalaisten antamia mandaatteja. Olet hyvin oppinut sosialismin broilerikasvattamon alkeet. Ei mulla muuta sanottavaa. Entä sulla?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #24

Oletko sie nyt tosissasi? Johan tässä olisi uutista, kolataan pois vanhat demarit (tuomioja) ja puolue uuteen nousuun?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #24

"Jos Suomen eduskuntaan tai johonkin kunnanvaltuustoon nousisi ryhmä, joka ilmaisisi tavoitteekseen joko laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamisen"

Eduskuntaan on jo noussut tällainen ryhmä, itsenäisyyttä on luovutettu ulkopuolisille ja lainsäädännöstä suurin osa tulee EU:sta ja perustuslakia on rikottu Suomen valuutan osalta, perustuslain muutosta omasta valuutasta luopumisesta ei ole tehty perustuslain säätämisjärjestyksessä.

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #24

"En halua päästää valtaan sellaisia ihmisiä"

-Mä en haluu itkopotkuraivari.. ai niin, eihän demareiden enää tarvii kun on enemmistö ja voi leikkiä tyrannia hymy huulillaan. Riittää kun haluu ja mennä joka porsaanrei´ästä porukalla kun se on isompi kuin muiden ryhmät. Kun ette nyt vaan rynnis yhtaikaa ettette juutu jumiin sinne tai eksy kun olette jo lähteneet aikapäivät sitten mukaan leikkiin, jossa pitää käyttää kaikki mahdolliset keinot, etenkin kyseenalaiset..

Sosiaali ja vielä demokraatti..

No, minä en toistele Halla-ahon kiukunpuuskia, opeta ketään henkisesti jälkeenjäänyttä ampumaan viattomia lapsia ja nuoria, päinvastoin. Iljettävää käytöstä löytyy joka puolueen taholta. Lusmuja joka puolueesta.

Tässä on kysymys periaatteesta.

Demarit on saaneet mahdollisuutensa noustakseen työväenluokasta salonkeihin, mutta muiileppa nyt ei samaa mahdollisuutta anneta kun on saatu enemmistö.. huoh :(

Demareiden historiaan mahtuu niin paljon niin paljon..

Kun esmes Erkki Liikanen kloppipoikana-oppipoikana valittiin valtiovarainmisteriksi hän esiintyi ylimielisesti kuin Kinnan keisari viitsimättä edes suorassa TV taltioinnissa ottaa kantaa valtion budjettiin. Astui pramille ilman mitään paperia ja kuittaili toimittajille. Siitäkin on jo valovuosi mutta yhä sekin käytöshäiriöinen nauttii hoviherrana olostaan vaikka ei ole tikkua lie ristiin laittanut, ei osaa sen enempää kuin täällä koulutetummat, paremmin asioita ymmärtävät..

Euroopan talous on kuralla, koko EU oli alunalukujaankin jo susi syntyissään. Te puuhaatte Liittovaltiota tukka putkella. Siihen taitaakin mennä kaikki aikanne ja energianne ja esteet on raivattava tieltä hinnalla millä tahansa.

En hyväksy.

Minun ihmiskäsitykseni ei ole raamatullinen eikä uskonnollinen. Ei ole hyviä tai pahoja ihmisiä. Ei ole kuin ihmisiä ja demaritkin on aikoinaan taistelleet valtaan mitä moninaisimmin keinoin.

Onneks Erkki Tuomiojalla on järkeä päässä. Toivotaan että muitakin älykkäitä, viisaita ja periaatteen ihmisiä nousee joukostanne puolustamaan oikeutta ja kurssinne kääntyisi.

SDP kuin koko EU:nne liittovaltiounelmanne on kuin lentävä hollantilainen jota odottaa Bermudan kolmio.

Ihan samaa kuin aikoinaan Neuvostoliiton alkuun. Liian suuret saappaat liian pienissä jaloissa. "Savijaloilla seisova jättiläinen" - sanottiin. Ja niin murtui nekin lopulta vaikka kansalle jankutettiin, että tässä nyt on tämä v a i h e kun on tää sentralistinen demokratia.

Piti tulla onnela?

Te ette edes lupaile suoraa demokratiaa kuin virne naamalla juhlapuheissa. On jotain "ota kantaa" jossa sensuuri seuloo kaiken suurennuslasilla. Siloiteltua, pliisua, .. sinfoniaorkesteri soittamaan ylistyslöauluaan teille.

Ei täällä ruohonjuuritasolla semmosta kaivata eikä tarvita. Me eletään tätä elämää kuka missäkin "Euroopan kolkassa". Samaan aikaan kun eteläeuroopassa tulee hiki niin pohjolassa palellaan.

Unioni ja sen direktiivit. Ne on nähty. Samoin kuin se, että ilman demokratiaa toimii mafia.

Vai mitä nuori mafiooson alku?

Pirjo Jokinen Vastaus kommenttiin #46

ps. Unionista puheenollen.. aasinsiltaa ja symboliikkaa, kyllä tällainen puolivallaton nainen, äiti, entinen raikulityttö, sitten yksinhuoltaja tietää mikä on liian suuri! ;)

Sopivaa sen olla pitää.

Huumoria saa olla ja pitää olla, mutta ei liian suurta huumoriakaan. EU on liittovaltiona pelkkä vitsi, mutta niin suuri sellainen, ettei kukaan jaksa nauraa niin paljon kuin pitäisi ja nyt jo on vuotanut paljon kyyneleitä sen takia.

Jarruttakaa nyt siellä te keskinkertaiset laumasielut, jotka pelkäätte jakaa valtaanne muitten kanssa. Eihän teitä demokratia näytä kiinnostavan. Uskovaisia olette, näette piruja kilpailijoinanne, hitlereitä ja stalineja mutta ette uskalla katsoa peiliin.

Monarkiaa te tahdotte, ette kansanvaltaa. Te pelkäätte kansanvaltaa. Olette itse pelanneet itsenne nurkkaan, pelkäätte että kuningas on uhattuna ja seuraava siirto olisi shakki ja matti!

Tiedätte kuinka paljon olette jättäneet jälkeenne leikkauspolitiikan kautta meitä kehitykseltämme poikkeavia, mielenterveysongelmaisia, erilaisia, neurologisesti epätyypillisiä ja siinä ohessa valtavat määrät maahamuuttajataustaisia kun olette varmistelleet kaltaistenne keskinkertaisuuksien etujen turvaamisen suvuittain. Omien sukulaistenne, perillistenne, työllisten, joille olette voineet valta-asemastanne taata turvattua elämää..

Mutta valtanne horjuu, kannatus laskee, pelkonne lisääntyy eikä teillä edes ole enää mahdollisuuksia korjata kaikkia virheitänne, mihin olette sortuneet kaveeraamalla julkioikeistolaisten kanssa menemällä oikealta ohi että hippulat vinkuu.

Ja te muka pelkäätte äärioikeistoa? Pyh.

Te pelkäätte meitä erilaisia, ketkä te olette ajaneet ihan itse nurkkaan.

Te siellä edustatte jo Hitleriä ja Stalinia.

Mitä te meille teette seuraavaksi?

Minä olen täällä ja kirjoitan, kuten näkyy. Minä ja moni muu. Joukossa myös paljon niitä, ketkä on melkein kuin sinäkin, mutta kellä ei ole ollut oikeita kavereita oikeaan aikaan oikeassa paikassa.

Luulet että meillä on kaviot ja häntä.. Voi hellallettas. Herää nyt pahvi!

Käyttäjän JuhaniKleemola kuva
Juhani Kleemola Vastaus kommenttiin #24

"Jos Suomen eduskuntaan tai johonkin kunnanvaltuustoon nousisi ryhmä, joka ilmaisisi tavoitteekseen joko laillisen yhteiskuntajärjestyksen kumoamisen."

Suomen historia tuntee tällaisen ryhmän, mikä ei pelkästään aikonut, vaan myös ryhtyi. Se on SDP. Sillä oli demokraattisissa vaaleissa annettu yli 40% kannatus. Se ei SDP:lle riittänyt, vaan se aloitti aseellisen kapinan sitä yhteiskuntajärjestelmää vastaan, joka sille oli jo laillisen lakiensäädäntäoikeuden antanut. Kapina kansalaisiaan vastaan. Yritettiin ottaa asein "puuttunut" 60% kannatus, koska "oli oikeus". Opiskelehan historiasi eetu. Voisit viisastua.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund Vastaus kommenttiin #57

Kleemola, SDP puolueena ei koskaan aloittanut eikä ollut osallisena kansalaissodassa. Toki puolueen jäseniä siihen osallistui, mutta ei puolueen päätöksellä.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #24

"En halua päästää valtaan sellaisia ihmisiä joiden ainoa pyrkimys on estää asioiden tuleminen hoidetuksi tai romuttaa demokratia."

Oletko muuten sitä mieltä, että Suomen EU-jäsenyyden sisällyttäminen perustuslakiin lisäsi demokratiaa Suomessa?

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"Joka kerta kun jäsenmaihin lähtee kansalaisille viesti, että teidän äänenne on jälleen tehty tyhjäksi.."

Briteillehän on jo lähtenyt, kuluneen kauden EFD:n meppien laiminlyönneistä:

Ukip MEPs have failed to protect British business interests in Brussels, according to party defectors and an FT analysis that showed the party misses key votes and committees, while claiming hundreds of thousands of euros in pay and expenses.

Financial Times: Ukip accused of failing to protect British interests in Brussels

http://www.ft.com/intl/cms/s/0/85563e82-8f44-11e3-...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tässähän on aivan selvä kuvio, kriittisyys tarkoittaa että häiritään liittovaltiokehitystä ja sehän ei ole federalisteille mieleen. Oleellista olisi kysyä haluavatko EU-kansalaiset hävitää itsenäiset valtionsa ja liittyä EU: liittovaltioon ja lisäksi maksaa yhteisvastuullisesti kriisimaiden velat pankeille ja sijoittajille. EU:ssa ei ole demokratista jälkeäkään jos näin oleellisista asioista ei kysytä asianomaisilta ja Suomessa ainakaan asiasta ei kansalta olla kysytty.

Reijo Tossavainen

Menettelytapa herättää arvostelua myös EU-kriittisten puolueiden ulkopuolella.

- Vaikea ymmärtää että tällainen lisäisi luottamusta eurooppalaiseen demokratiaan, joka on muutenkin ollut koetuksella, ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kommentoi Facebookissa.

Tuomiojan mukaan menettely rikkoo tähänastista tasapuolista ja Suomessakin sovellettavaa käytäntöä.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Näin menetellen eräs EU:n yhteisistä arvoista - demokratia - saa kuolemansuudelmansa. Siis vielä yhden lisää, sillä niitä kuolonpusuja on jaettu jo 20 vuotta eli koko Suomen jäsenyyden ajan nenämme edessä (EU-tilinpäätökset, tilastohuijaukset, korruptio, euron valuviat, demokratiavaje, läpinäkymätön hallintomenettely, sopimusten rikkominen jne.).

Aivan keskeisin perusarvo, "rauhanunioni", hajoaa demokratiavajeen, korruption, luokattoman taloudenpidon sekä eurokriisin ristiriitojen pitkän varjon vuoksi. Ja kaiken kruunaa totalitaarisesta hallinnosta omaksuttu toisinajattelijoiden kohtelu.

Tämän pitäisi olla Suomen mediassa todella merkittävä uutinen...

Esko Kotilainen

No,ei mene kovin montaa aikaa, kun sinne parlamenttiin työntyy porukkaa,kättäpidempää mukanaan,jotta röyhkeys saa palkkansa.Federalistit lyhtypylvääseen.Ja uudet vaalit,jäljellejääneiden kesken.

Pirjo Jokinen

No sitä vartenhan Suomessakin vappumarssilla yritettiin testata jotain uusia lamauttimia, joita noi on ostelleet verovaroilla suojakseen.

Pettyivät kuitenkin pahemman kerran kun löysivät kohteiksi vain muutaman hilpeän hipin "astaloineen" ja tekivät duunaripoliisit naurettaviksi niin että hihitys kuuluu vieläkin ja anteeksikin on jouduttu pyytelemään..

Toisaalta..
Nyt kun eletään some-aikoja, niin isot ongelmat alkaa vasta sitten jos tuolla EU:ssa joku pöljä estää meitä somen kautta tekemästä kaiken tämän työn jota me nyt tehdään kun selitetään sormet ruvella näille keskinkertaisuuksille asiat perinpohjin. Saamatta tietenkään palkkaa, jonka nostaa valtaeliittiin luikertaneet systeemissä, joka ei ole kansanvaltaa vaan tota iänikuista feodalismia, joka ei kunnioita kansaa.

Mulle riittäis kansalaispalkka mutta kannattaakos demarit sitä?
Ei.. demari kannattaa kyllä perintöoikeutta ja vastikkeetonta rahaa niille joilla on varaa kouluttautua, työllistyä ja pärjätä. Syntyä terveempinä, vahvempina, jopa ylimielisimpinä ja narsistienkin puolia pitävät, kaikista öykköröivimpien ja taitavampien kaksnaamaisten kuhna vaan ei tarvii edustaa meitä täällä ruohonjuuritason alaosassa, hierarkian pohalla suostumalla kansalaispalkkaan, perustuloon, jolla taattais myös parempi työllisyys.

Ehei.. Pöhöttynyt AY-liike on samassa juonessa, tai yhtä kuin = SDP + Nykykokoomus, se toinen työväenpuolue.

Pärjääjät pitää toisitaan huolta ja kavereina on Suomalaisittain myös Vasemmistoliittolaisia. Annika Lapintie tempputyöllistäjänä tunnettu joka on sitä mieltä että ylhäätä alaspäin kabinetista muka saadaan periferiaan jääneitä aikamiespoikia työllistettyä vaikka työpaikat lähtee vinkuintiaan ja koneellistaminen jatkuu..

Se on niin kivaa kyykyttää ja nöyrryyttä muita kun ei tarvi käyttää aivojaan tai kun ei ole riittävästi älyä ja kuvittelee pienessä päässään tekevänsä jotain hyvää.. ja "tie helvettiin on kivetty hyvillä aikomuksilla"..

Ihan niinkuin älyä ja ymmärrystä mitattaisiin rahassa tai ulkoisten ominaisuuksien perusteella. Iän, sukupuolen, suvun, jne jne..

Että jos ei ole ihan niikuin muut, niin eihän sitä osaa ajatellakkaan niikuin pitäis..

Viis siitä, että ajatus juoksee kuin vuolas virta.

Kansalaispalkalle ei olisi mitään estettä. Ei sen enempää estettä kuin sukupuolineutraalille avioliitollekkaan mutta eihän sitä SDP hyväksy. Jälkimmäinen ei horjuttais AY-liikkeen ukkoutunutta valtaeliittiä eikä SDP:n, mutta perustulopa horjuttais. Perustulolla lisääntyisi demokratia ja kansanvalta ja sitä ei hyväksy "vasemmistolainen" valtaeliitti.

MOT

Käyttäjän pirkkomattila kuva
Pirkko Mattila

Onko tämä sosiaalidemokraattien linja myös Suomessa? SDP on täällä kannattanut "herrasmiessopimuksia" ja noudattanut niitä. Mikä on SDP:n linja? Onko varauduttava samanlaiseen käyttäytymiseen Suomessa, äänestyksiä odotettavissa sopimusten ja sopimisen sijaan?

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko
Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Sampo Terho, millä perusteella ryhmät jakavat valiokuntien puheen- ja varapuheenjohtajuudet? Esim. ECR:

The ECR now contains 20 MEPs from the UK, 19 from Poland, eight from Germany, four from Belgium, four from Denmark, two respectively from the Netherlands, Czech Republic, Finland, Slovakia and Bulgaria, and one each respectively from Latvia, Lithuania, Croatia, Greece, and Ireland.

puheenjohtajuudet: Puola 1, UK 1
varapuheenjohtajuudet: Puola 4, UK 1, Saksa 1, Tsekki 1

http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubR...

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Etkö osaa lukea?

Terho kirjoitti, että ryhmä valitsee itse ryhmästään kuka millekin paikalle menee. Tällä tavoin saadaan valittua parhaimmat. Ei tarvitse laittaa peruskoulun opettajaa - jolla ei ole mitään käsitystä taloudesta - talousvaliokunnan puheenjohtajaksi, näin esimerkiksi; jos toisesta maasta löytyy vaikka taloustieteilijä, jolla on oikeaa intohimoa alaansa kohtaan.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Katsoin vasta ne valiokunnat, ja ilmeisesti puolalaisilla on erikoisosaamista vähän joka lähtöön.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen Vastaus kommenttiin #45

Puolalaisia on yli 40 milj.Iso vaikuttaja EU:ssa. Ei tarvitse muita perusteluja. Pieni on pieni vaikka voissa paistais. Suomen kannattaisi ajatella uudestaan koko EU-politiikka ja siihen osallistuminen.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #59

Jos olisi väkiluvusta kiinni niin brittejä on parikymmentä miljoonaa enemmän, yksi meppikin enemmän ja silti 3 ECR:n varapuheenjohtajuutta vähemmän kuin Puolalla;)

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #60

Ettei nyt sitten Puola ole hyvin yhteistyöhaluinen ja nöyrä federalisteja kohtaan, vaikka ei vielä onneksi euroon riittävästi ole uskonut

Tapio Vehmaskoski

Eiköhän tuo menettely ole sukua suomalaiselle politikoinnille, jossa puolueet äänestävät ryhmäpäätöksen mukaan sallimatta kansanedustajalle mahdollisuutta äänestää oman äänestäjäjoukkonsa halun tai omantuntonsa mukaan vaikka laki määrittelee:

Pykälä 11: ”Edustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido mitkään muut määräykset”.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä se on jo sanottu toukokuussa:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...
"Unionin tulevaisuudelle ratkaiseva kysymys on, haluavatko valtaa käyttävät puolueet ja poliitikot kuulla tämän viestin ja ennen kaikkea ymmärtää sen."

Eivät halua kuulla. Eivät ymmärrä.

Jani Inha

Tiivistettynä.. Tässä kustaan demokratiaa kintuille ja pahasti. Kuinka diktaattori päihitetään?

Esko Kotilainen

Hirttämmällä,niinhän se on aina tehty ja tehdään myös nykyisin.Pitää saada vain ensin niskaote.Jos EU:ssa alkaa menemään tähän malliin niin siitä ei hyvä seuraa.Taitaa jäädä Nopelin palkinto rauhasta kellarin komeroon.Suomi on pieni maa tässä yhteisössä,mutta kun euroopassa alkaa olemaan yli 200 miljoonaa jotka ei hyväksy EU:n keskusvallan,kommission,yksinmääräämisoikeutta,niin tilanne on todella huolesttuttava.Se ettei kansan äänestämiä edustajia oteta huomioon,vaan leimataan heidät idiooteiksi ja häiriköiksi,on jotain ällistyttävää.Onko federalisteilla todellakin aikomus hakea eurooppaan oma sisällis-sota,jotta he pääsevät pyrkimyksiinsä.Ukrainan tilannehan antaa osvittaa,kuinka euroopassa kohta toimitaan.Suomen tulisi hyvin nopesti irtautua tästä kehityksestä,jos jollain tavoin mielii selvitä itsenäisenä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Terholta voisi kysyä. Suomessa persut asemoivat itsensä poliittiseen keskustaan, kuitenkin EU-tasolla valitsevat yhteistyökumppanekseen jopa poliittisesti kok. oikeammalla olevan ryhmän. Eikö tässä ole nähtävissä äänestäjien k....usta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä

Jopa SKP on Suomessa Kokoomuksesta oikeammalla: SKP ei esimerkiksi ole hyväksynyt yksityisten rahoitusalan firmojen pelastamista veronmaksajien rahoilla.

Toisin sanoen: jos omistaa toimivat aivot, on automaagisesti umpivasemmistolaisen Kokoomuksen "oikealla puolen".

Pirjo Jokinen

Kansallispankki vaiko yksityispankki? Kommunismi vaiko kapitalismi?

Loppujenlopuksi ihan se ja sama. Äärimmilleen vietynä sama lopputulos.

Kapitalismissa voidaan suojata yksityissektorin monopoleja patentti- ja perintöoikeudella. Mm. General motors on hyvä esimerkki siitä miten voi törttöillä kun siihen on mahdollisuus ja alkaa joku geriatrinen vaihe elämässä/yritysjohdossa..

Sitten tulee muut ja vie herkkupalat nenän edestä ja valtio osti tuonkin firman pelastaessaan työpaikat.

Ismit on toisaalta ihan ok. kunhan niitä ei lähdetä toteuttamaan kirjaimellisesti.
Kun (sen ymmärrys) onnistuu tällaiselta autisminkirjoiselta kuin minä, niin pitäis onnistua ihan kaikilta.

Käyttäjän susijumala kuva
Henri Alakylä Vastaus kommenttiin #49

General Motors on tietysti eräänlainen esimerkki, mutta ei monopolista, vaan pöhöttyneisyydestä. Onhan GM:llä suuria suoriakin kilpailijoita, kuten vaikkapa Ford.

GM tarjosi autoja, joihin ei lainavaikeuksiin joutuneilla yhdysvaltalaisilla enää ollutkaan varaa. Toimintaa uudistettiin, ja liittovaltio on nyt myynyt osakkeita takaisin sijoittajille. Voitolla. Veronmaksajat nettosivat.

Käyttäjän KaarleAkkanen kuva
Kaarle Akkanen

Liittovaltiokehitys jatkuu ja edistyy. Tasataan "kaikki", elintaso etelässä nousee ja meillä laskee! Tätäkö haluamme?

Esko Kotilainen

Jotenkin tuntuu ettei se Venäjän poliittinen analyysi Suomesta olekkaan niin virheellinen.Jos kehitys jatkuu EU.ssa näin,niin se varmaan luo sijaa ,jopa ääriryhmittymillekin Suomessa.Hämmästtyttävää on se että ,kokomuus,jota aina olen pitänyt Suomalaisuuden perikuvana ja puolustajana,on ensimmäisenä myymässä omaa maataan.Puolihallitusta vaihtaa paikkansa ,vieraanvallan riveihin.Rahasta.Loputkin olis menneneet ,mutta kun ei huolittu.Hyi helvetti ,mutta aika näytää.En ole venäläismielinen,heidän kanssahan on sodittu tuhannenvuotta,mutta on ollut aikojakin kun kauppa kukoisti,autonomian ajalla.Poliittiset ideologiat kannattaisi heittää pois,ja keskittyä kauppaan.Mutta pitää sellainen asevoima jotta voi sanoa ei,tarvittaessa.Ja sitähän Suomessa on aina ollut,jos tarvis.Ja taisteluhalukuutta on aina ollut.Monesti on vain jouduttu toisten riveihin taistelemaan.Nyt näyttää vain siltä että,on annettu poliittinen valta henkilöille joilla on ainoastaan oma suuri napa mielessä.Se lause:Emme ole ruotsalaisia,ja venäläisiksi emme halua,siis olkaamme Suomalaisia,se pitää saada kunniaan.Muutoin olemme ajopuuna olevaa riitettä virrassa.Ei globalisuus tarkoita sitä että,annat pois kaikki itseltäsi,vaan keskustelet kaikkien kanssa,pitäen omat mielipiteesi,ja hankitun omaisuutesisi,oli se sitten kulttuuria,rahaa tai maata.Likinnä voisi ajatella että,Suomi neito on ajautunut,sanoisinki miksi,mutta en viitsi sitä kirjoittaa.Koska se on ruma sana.

Reijo Tossavainen

HS-Pravdassa tänään 100-sivua. Siihen ei vieläkään "mahtunut" rivinkään uutista EU-parlamentin pj-paikkojen epädemokraattisesta jaosta.

Minna Eerolainen

Niinhän se on että "pieni anoo, suuri sanoo". Älkää nyt "kriitikot" syyttäkö enemmistöä omasta saamattomuudestanne..

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja samaan aikaan Suomessa poliisi haluaa rajoittaa ja ohjailla sananvapautta..

http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/171828...

Toimituksen poiminnat