Sampo Terho

Suomen on ajettava EU:ssa ainoastaan omaa etuaan

Brexitin myötä on keskusteltu yhä enemmän EU:n jäsenvaltioilleen aiheuttamista hyödyistä ja haitoista. Oma kantani on selvä: Suomen on muiden jäsenmaiden tapaan puolustettava EU:ssa ennen kaikkea kansallista etuaan. Kukaan muu ei sitä puolestamme tee.

Meidän on hylättävä idealistinen tavoite pyrkiä EU:n ytimiin hintaa kyselemättä. Kaikkea EU-politiikkaa on jatkossa arvioitava kansallisen hyödyn pohjalta. Hokema siitä, että haluamme istua pöydissä, joissa päätökset tehdään, on sisällöltään tyhjä. Suomi on jäänyt usein muiden hahmotteleman politiikan maksumieheksi.

Kun Perussuomalaiset eivät olleet hallituksessa Suomi oli Euroopan Unionin ajopuu, meni liiaksi virran mukana vailla omaa linjaa. Tällä hallituskaudella ote on ollut kriittisempi. Hallitusohjelman kirjausten mukaisesti alati yhdentyvän EU:n aika on ohi.

Tässäkin asiassa meidän täytyy terävöityä. EU-kritiikin on oltava jatkossa entistä tiukempaa. Samalla meidän täytyy olla EU-politiikassamme aktiivisia niin kauan, kuin olemme unionin jäsen. On minimoitava haitat ja maksimoitava hyödyt.

Osa EU-maista haluaa jatkaa Euroopan poliittista yhdentymistä tasolle, jota on vaikea kuvata muuksi kuin Euroopan liittovaltioksi. Tämän kehityksen torjumisen tulee olla keskeinen kansallinen tavoitteemme. EU-maiden johtajavaihdokset eivät muuta Suomen hallitusohjelmaa, johon nimenomaan Perussuomalaiset ovat vaatineet tiukat liittovaltiokehityksen torjuvat EU-kirjaukset. Niistä pidetään kiinni.

Jos liittovaltiokehitys Suomen toiveista huolimatta jatkuu, on monesti mainitsemani uusi EU-kansanäänestys sitäkin perustellumpi. Britannia antaa nyt esimerkin EU:sta eroamiseen. Meidän on seurattava tarkkaan sen prosessin etenemistä. Itse en usko, että Britannialle käy pitkällä aikavälillä huonosti. Olen avainpaikalla seuraamassa tätä kehitystä eurooppaministerinä ja haluan siitä tehtävästä tuoda tiedot ja näkemykset myös Perussuomalaisten käyttöön siinä vaiheessa, kun puolueväkemme päättää mahdollisen kansanäänestyksen edistämisestä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän seppopmuurinen kuva
Seppo Muurinen

Monien kirjoituksien että puheiden jälkeen - tarvitaan myös käytännön tekoja - terävöittämistä niille väestöryhmille,jotka ovat äänestäneet puolueen hallitukseenkin. Pudokkaisiin ts.pienituloisten/-eläkeläisten tällä puolueella ei ole varaa,ettei perussuomalaisista tule eturyhmien kuin hyväosaisten : takuupuolue hyvä Sampo Terho !

Audin takapenkin maksavat äänestäjät/kansalaiset !

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Olipa kerran possujen kylä Hölmölandiassa. Siellä oli 28 taloa. Possutalot olivat itsenäisiä, he olivat vuosisatoja tapelleet keskenään, röhkivät eri kielillä. He olivat maailmankuuluja itsekkyydessä. Jos naapurin viljan vei halla, he eivät auttaneet toisiaan.

Sitten tuli Iso Paha Susi, joka alkoi syödä possuja yksi kerrallaan. Pian olikin kaikki syöty.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Olipa kerran possujen kylä. Siellä oli 28 taloa. Possutalot olivat itsenäisiä ja he kaikki tulivat hyvin toimeen omillaan. Kaikki paitsi yksi. Hulttio, joka eleli leväperäisesti juopotellen ja laulellen kaiken mikä tulikin ja enemmänkin.

Sitten tuli iso paha yhteisvastuu, jolloin hulttio alkoi juoda possujen talot yksi kerrallaan. Pian olikin kaikki juotu.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jos yhteisössä, missä tahansa, jokainen ajaa vain omaa etuaan, siitä kärsii eniten juuri se oma etu. Yhdessä olemme enemmän eli yhteistoiminan hyöty ei ole suoraan matemaattisesti laskettavissa. 2 + 2 onkin enemmän kuin neljä.

Käyttäjän hannuaro1 kuva
Hannu Aro

Suomen eduskunta on pelkkä marionettinukke kun valta on tosiasiassa Brysselissä.
Minne menevät Suomen maksamat mittavat miljardituet ajoittaisesta ja tehotaseessa nollan arvoisesta tuulisähköstä, ei ne rahat ainakaan suomalaisten hyödyksi tule.

Hiilidioksidi on hyödyllinen ja ilmainen luonnontuote, jota kauppaamalla esim. Al Gore on rikastunut. Nyt täälläkin näillä "vaihtoehtoisilla totuuksilla" ilmaston lämpenemisen hillintää hyväksi käyttämällä kaupataan tuulivoimaa lääkkeeksi puhtaan ympäristön säilyttämiseksi. - Vaikka totuus on käänteinen, sillä kokonaisvaikuttavuus pidetään tarkoitushakuisesti piilossa.

"Virkamiesraportti lyttää tuulivoimatuen. Raportin mukaan uusiutuvan energian tuet nousevat yli 300 miljoonaan euroon lähivuosina. Ajatuspaja Liberan mukaan kyseessä on skandaali."
Jyrki Katainen varoitti tukipoliitasta v. 2009: "miksi pitäisi tehdä kaikkensa, jotta energia olisi Suomessa mahdollisimman kallista." - Nyt se on koettu mitä ahneus saa aikaan, pieni klikki sai paljon pahaa aikaan.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola

"Jos liittovaltiokehitys Suomen toiveista huolimatta jatkuu, on monesti mainitsemani uusi EU-kansanäänestys sitäkin perustellumpi."

Näin on. Mutta euro-valuutasta eroaminen olisi tärkeämpää. Nykyinen pieni piristyminen uhkaa Suomen viennin osalta katketa, kun euro on vahvistunut viimeisten viikkojen aikana useita prosenttiyksiköitä. Tänään Merkel vielä piti puhetta euron vahvistumisen puolesta joka heti tuntui vaikuttaneen euron vahvistumiseen. Kikyn vaikutus lienee jo menetetty muun maailman vientimarkkinoilla näillä valuuttamuutoksilla.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Tässä Markku Jokisipilän TS-kolumni 3 vuoden takaa. Aika taitaa loppua ns. EU-skeptisiltä:
http://www.ts.fi/mielipiteet/kolumnit/634705/Kansa...
---
"Brittihistorioitsija Timothy Garton Ash totesi pelkäävänsä, että toukokuun 2014 [EU-]vaalit jäävät historiaan ”herätyssoittona, johon Eurooppa ei herännyt”. "
Niinhän siinä kävi.

Pekka Iiskonmaki

''Suomen on ajettava EU:ssa ainoastaan omaa etuaan''

Ei pidä vaatia mahdottomia. Suomi ajaa esim. alkoholipolitiikallaan vieraiden valtioiden etuja.

Alkon voitto oli 38 miljoonaa euroa. Eli vuoden veroista kolme tuntia.

Askarrelkaa niin hyvä tulee. Ei hallitusta kukaan täysijärkinen ota vakavissaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Orpo kävi taas tänään vippaamassa Kreikalle muutaman miljardin. Mitäs kun meillä pätäkkää löytyy vaikka muille jaettavaksi.

Käyttäjän TaskinenMika kuva
Taskinen Mika

Miksi näin ei ole toimitu ja onko EU ollut Suomelle hyödyllinen missään vähänkään merkityksellisessä kysymyksessä?

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Mitä nopeammin kohti liittovaltiokehitystä edetään sen parempi. Vaikka vain sen kovan ytimen osalta, jossa Suomi on mukana. Persuja ei onneksi nähdä enää seuraavissa hallituksissa.

Pekka Iiskonmaki

#10
Saksan vihreät sai rökäletappion ja vihervasemmisto saa uuden toverin johtoonsa.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

"Oma kantani on selvä: Suomen on muiden jäsenmaiden tapaan puolustettava EU:ssa ennen kaikkea kansallista etuaan. Kukaan muu ei sitä puolestamme tee."

No eiköhän noin ole ollut jo varsin pitkään. Tuosta voisi olla osoituksena Suomen maksama EU:n suurin maatalaoustuki itselleen mikä kierrätetään EU:n kautta.

Että Terhokin kannattaa Sipilän viittoittamaa tietä kunnes uusi eduskuntavaalin tulos koittaa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jokainen voi halutessaan kertaa historiankirjoista millaista meno oli Euroopassa ennen EU:a ja millaista se on ollut sen jälkeen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Suomen on muiden jäsenmaiden tapaan puolustettava EU:ssa ennen kaikkea kansallista etuaan."
..................

Yhteinen etu = Suomen etu.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Yhteinen etu = Suomen etu."

Saksan pankkien tukeminen = Saksan etu ja Suomi maksaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Orpo muuttikin mielensä eikä annakaan Kreikalle rahaa vai pelaako viivyttelypeliä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset