Sampo Terho

Terrorismia ei saa sietää

Maanantaina jouduimme jälleen todistamaan uutta islamistista terrori-iskua, nyt Manchesterissa. Terroristien hirmuteot ovat Euroopassa tätä nykyä melkeinpä viikoittaisia, eikä mikään maa voi tuudittautua uskoon, että meillä terrori-isku olisi mahdoton. Valitettavasti asia on päinvastoin, eikä uhka lähiaikoina ole myöskään poistumassa.

Ulkopoliittisessa instituutissa tiistaina luennoinut arvostettu terrorismiasiantuntija, David Kilcullen, pitää erittäin todennäköisenä, että ISIS:in kukistumisen jälkeen väkivaltaisuudet leviävät muualle ja terroristi-iskut lisääntyvät Euroopassa. Kilcullen pitää lisäksi täysin mahdollisena, jopa todennäköisenä, että Euroopassa joudutaan kokemaan terrori-iskujen lisäksi myös laajamittaisempaa aseellista toimintaa. Otollisina paikkoina kehitykselle hän mainitsee Ranskan, Belgian, Italian, Espanjan ja Pohjoismaat.

Tulevia uhkia ovat myös Eurooppaan palanneet, sotilaallisen koulutuksen saaneet ISIS-taistelijat. Suomessa heitä tiedetään olevan useita kymmeniä. Monet Suomesta lähteneet ovat kuolleet terroritekoja tehdessään.

Toimenpiteitä siis tarvitaan. Rikoslakiin on jo tehty muutos, jossa matkustaminen ulkomaille terrorismirikoksen tekemistä varten kriminalisoitiin. Lisäksi sisäministeriön asettama työryhmä on viimeistelemässä ehdotusta siitä, miten viranomaisten yhteistyö tulisi järjestää, jotta taistelualueilta palaajiin liittyviä turvallisuusriskejä voidaan vähentää ja hallita.

Schengen-alueen ulkorajojen aiempaa laajempi valvonta on tervetullutta, mutta se ei yksin riitä laittomaan siirtolaisuuteen ja rajat ylittävään terrorismiin puuttumiseksi. Ääritilanteessa meidän on oltava valmiit myös nykyistä tiukempiin toimiin rajojemme suojelemiseksi. Kuten turvapaikkapoliittiseen toimenpideohjelmaan on kirjattu, jos Dublin-järjestelmää ei kyetä palauttamaan, hallitus valmistautuu poikkeuksellisiin kansallisiin toimiin vastaavien vaikutusten varmistamiseksi.

Jihadistien, kuten ISISin, sanoma leviää nyt myös selvällä suomen kielellä. Suojelupoliisin mukaan propaganda pyrkii yllyttämään yksinäisiä susia iskuihin kotimaissaan – siis myös Suomessa. Propagandan tekijöinä ovat Suomessa asuvat tai asuneet henkilöt. Suojelupoliisin arvion mukaan kehitys nostaa väkivallan uhkaa Suomessa.

Ruotsissa on tällä hetkellä arvioiden mukaan noin 40 - 60 000 laittomasti maassa oleskelevaa, käännytyspäätöksen saanutta henkilöä. Meidän tulee Suomessa ottaa vakavasti oppia Ruotsin kokemuksista. Turvapaikanhakijoiden olinpaikasta on oltava jatkuvasti selvyys, eivätkä etenkään kielteisen päätöksen saaneet hakijat saa kadota viranomaisilta.

Poliitikkojen tulee tukea viranomaisia kaikin tavoin taistelussa terrorismia vastaan. Koko Suomen maahanmuuttopolitiikkaa on jatkuvasti tarkasteltava entistä enemmän turvallisuuden näkökulmasta. Kansalaistemme turvallisuus täytyy olla etusijalla, päätetään sitten turvapaikkaprosessin käytännöistä, yksittäisistä hankkeista kuten Helsingin suurmoskeijasta, tai terrorismin vastaisen taistelun resursseista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

18Suosittele

18 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Hallituksen ministeri pelkää taloa, joka ei ole vielä edes rakenteilla. Ken elää, se näkee.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Viisaat ennakoivat ja oppivat naapurien kokemuksista.
Tavan tallaajat heräävät, kun vahinko on tapahtunut.
Ja ne kaikkein pöljimmät eivät havahdu edes silloin.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

"Jihadistien, kuten ISISin, sanoma leviää nyt myös selvällä suomen kielellä. Suojelupoliisin mukaan propaganda pyrkii yllyttämään yksinäisiä susia iskuihin kotimaissaan – siis myös Suomessa. Propagandan tekijöinä ovat Suomessa asuvat tai asuneet henkilöt. Suojelupoliisin arvion mukaan kehitys nostaa väkivallan uhkaa Suomessa."

Onko terrorismiin yllyttävä propaganda kriminalisoitua Suomessa? Tunnetaanko asiasta yhtään oikeustapausta?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

#2

Eikös rikokseen yllyttäminen ole riikos.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Rikoslain 5. Luvussa sanotaan:

5 § (13.6.2003/515)

Yllytys

Joka tahallaan taivuttaa toisen tahalliseen rikokseen tai sen rangaistavaan yritykseen, tuomitaan yllytyksestä rikokseen kuten tekijä.

– Lakitekstistä saa sen käsityksen, että yllytys-rikosnimike toteutuu vain silloin, jos rikoskin toteutuu.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Tunnettujen tapausten valossa terrorismiin yllyttämistä ei katsota rikolliseksi teoksi, mutta muu terrorismista puhuminen katsotaan usein vihapuheeksi...

Kuin suoraan Kafkan tarinoista.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Kun on riittävän pitkä kokemus terrorismin kohteena olemisesta, asia lakkaa olemasta vitsi, kuten Suomen oikeuskäytännössä.

http://hannumononen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/22561...

Käyttäjän Lauri-PekkaAlanko kuva
Lauri-Pekka Alanko

Hyvin suurelle osalle suomalaisista Perussuomalaiset ovat merkittävästi suurempi uhka kuin terroristit.

Keskusteluissa Perussuomalaisten poliitikkojan ja teidän kannttajien kanssa on tullut selväksi, että köyhät ovat ongelma ja heitä tulee rangaista.

Työmininisteri Lindströmin johdolla maahamme synnytetään orjien luokkaa pakkotyövelvollisuuksin.

On myös todettava, että niin Perussuomalaiset poliitikot, kuin huomattava osa heidän kannattajistaan ovat umpirasisteja.

Politiikkanne tulee taatusti tappamaan ainkin 100-kertaisesti enemmän ihmisiä kuin terrorismi Suomessa.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

^ Kovapa näyttääkin nyt hätä olevan ainakin noiden persuja demonisoivien mielissä. Provo yltää tällä kertaa yliampuvaan loan heittoon, vaikka itse blogi sisältääkin aivan vakavaa ja ajankohtaista asiaa.

– Nimim. liikkuva äänestäjä vailla poliittista kotia

Käyttäjän jarilindstrom kuva
Jari Lindström

#3 "Työmininisteri Lindströmin johdolla maahamme synnytetään orjien luokkaa pakkotyövelvollisuuksin."

Ei. Olet aivan kuutamolla. Ei synnytetä orjien luokkaa. Sen sijaan pyritään saamaan mahdollisimman moni työllistymään tai työllistämään.

Muilta osin kommenttisi ei kaipaa kommentia. Sen verran mennään metsään ja ihan tarkoituksella.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Löytyykö mitään työllistymisapaua työkykyisille pitkäaikaistyöttömille?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mitä on työntekijä joka ei ansaitse työllä omaa elantooaan ? Vaan on yhä sosiaaliturvan varassa vaikkaa tekee työtä ilman palkkaa?
Luodaan kahdet työmarkkinat.
Vai kuvittelitko että yritykset palkkaa vajaakuntoisia pitkäaikaistyöttömiä palkalliseen työhön? Jos ne tarvitsee tekijöitä ne palkkaavat työpaikkaa vaihtavan tai jo yrityksessä olleen työttömän takaisin .

Joko luit EU sovitun -92 Työn ja sosiaaliturvan yhteensovittamisen?
Sosiaaliturvasta työhön EU.
"Jos pyydät hallitukselta sosiaaliturvaa on hallituksella oikeus pyytää sinulta vastinetta sille"
Tekemällä etuuksiin kiristyviä ehtoja. Lisäämällä työtä tekevien ja sosiaaliturvan varassa olevien työttömien tuloeroja.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Työvoimapulanpoistajia"? Tähänkö PS ja hallitus valmisteli pakolaisten työntekoa?

Ainakin muutama yritys on ”työllistänyt” turvapaikanhakijoita, mutta ei ole maksanut heille palkkaa.
-Kyseessä on ainakin
-ravintoloita,
- parturi ja
-kauppa.
-Asiasta kertoo Etelä-Suomen aluehallintoviraston työsuojelutarkastaja Katja-Pia Jenu ja arvioi, etteivät tapaukset jää tähän.

- Kaikissa on kyse täysin ilmaisesta työstä.

Termi ilmaistyölle vaihtelee. Niitä ovat työharjoittelu, työkokeilu ja työelämään tutustuminen eli tet-harjoittelu.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Lyhyenkään tämän tyyppiseen harjoitteluun ei löydy laista perustetta. TE-toimiston työllistämismuodot perustuvat lakiin oikeuksineen ja vastuineen.

- Ja pitää miettiä, mitä se tekee yleiselle kilpailutilanteelle,
-kun joku maksaa normipalkat
-ja naapurissa yritys pyörii ilmaisella työvoimalla.

Niinpä.

Käyttäjän AleksiParkkinen kuva
Aleksi Parkkinen

Surullisinta on että älämölö asiasta nousi vasta kun uhreina oli turvapaikanhakijat. Kantasuomalaisille nämä orjamarkkinat ovat pyörineet jo vähintään vuodesta 2013, itsekin jouduin sen uhriksi kunnes löysin itsenäisesti palkallista työtä.
En tiedä näytteleekö työministeri idioottia vai onko hän oikeasti niin naiivi että hän luulee ettei tätä järjestelmää hyväksikäytetä. Repesin äänekkääseen nauruun kun ylen uutisissa oli juttu turvapaikanhakijoiden hyväksikäytöstä ja valtionvarainministeriön lausunto oli "ei tässä näin pitänyt käydä".

Joko ministeriöt ovat täynnä ala-asteen ajatuksenjuoksun tasolla olevaa porukkaa tai sitten meille valehdellaan törkeästi päin naamaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #41

Älä muuta sano. Pestiin kasvoja oikein ministerin lausunnolla. (ei kai ne ulkomailla vain syytä meitä hyväksikäyttäjäksi?

Samalla kuitenkin vasenkäsi kirjoittaa lakia jolla suomalainen työtön voidaan pakottaa ilmaiseksi 4t-8t töihin .

Kyllä tuo alkoi jo Ahon hallituksen aikana työttömien kyykytys ja syyllistäminen.
Paljonko valtio on lapioinut rahaa tempputyöllistämisellä yrityksille-94-17?
Työllistämistuki+ilmainen työpanos,palkoista ei tullut verotuloja= Kaikki pois verovaroista .

Helmitaululla voisi laskea kuinka yli 3 milj.elättäminen tulee onnistumaan ilmaistyöllä? Lapset,vanhukset,eläkeläiset ym.

Ilmainen vinkki:TYÖ ja nimenomaan palkallinen työ luo hyvinvointia ja valtion verotulot kasvaa .Kulutuksessa Alv ja palkoista tulevista veroista.
(Hurstin-valinnassa ei ole ALV )

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Toinen satu

Pikkupoika näkee tyttöjä leikkimässä hiekkalaatikolla ja syömässä jäätelöä. Raivoissaan poika potkii tyttöjen hiekkalinnat matalaksi ja heittää hiekkaa jäätelöihin, koska pikkupojan isän uskonto on kieltänyt jäätelön ja muiden makeisten syönnin.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen

Kieltää sen pojan isä ne tytötkin. Sitä paitsi se on se iso poika, ja suojelusuhteet ovat täsmälleen päinvastoin kuin satuilijat haluavat ne esittää. Tosiasiassa oman yhteiskuntamme omat kansalaiset tarvitsisivat suojelua väkivaltaisia provosoitumistaipumuksia omaavaa uskonnollisuutta vastaan.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen Vastaus kommenttiin #14

Kuka suojeli Manchesterin lapsia?

Kuka Tukholman ostoskadun kulkijoita?

Kuka Kölnin uudenvuodenyötä juhlivia naisia?

Kuka tarvitsee suojelua ja keltä? - Kannattaa pohtia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Luulisimpa että lehtivalokuvaajasankarit ovat näitten luettelemiesi tapahtumien suojelijoita, näin jälkikäteen se on jo paljon helpompaa.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

30.5.017 http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20170530220017181...

"Isis on ottanut vastuun myös uudesta, jäätelöbaariin tehdystä iskusta. Syöminen on Ramadanin aikaan sallittua vain auringonlaskun jälkeen ja liike oli täynnä asiakkaita."

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sehän on tietysti näppärää kun syylliset on jo tiedossa vaikkei ole vielä rikostakaan tehty. Näinhän se on kyllä ollut monessa jutussa jo pitkään. Valokuvaajat tietää parhaiten missä mennään.
Se näkyy varmaan lehtikuvissa missä on syyllinen, tarkempaa tutkimusta ei tarvita.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Jurikin noin. Jos jo vanhemmat opettaa kotona lapsia vihaamaan maahanmuuttajia . Lapsi ei itse eroittele leikkikaveriaan hiekkalaatikolla.Ei koulukaverina tai kaveria yhteisessä harrastuksessa. Sen opettavat aikuiset .

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Niin tai ehkä oma kokemuskin iän myötä karttuu.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eihän mikään Dublinin sopimus tietenkään voi toimia nykyisillä Välimeren yli tulevilla pakolaismäärillä. Täysin kohtuuton vaatimus asetettu Italialle ja Kreikalle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Italia ja Kreikka voi katsoa peiliin, mitäs vastaaottaa kaikki välimerenylittäjät, palauttaisivat heidät kotiinsa.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Mihin kotiinsa?
EU On ollut avuton ja luovattanut turvapaikanhakijoiden logistiikan hoitamisen rikollisliigojen hallintaan.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #16

Mihin Afrikan maihin? Tarkoitatko, että palautettaisiin turvapaikkahakemusta käsittelemättä??

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen Vastaus kommenttiin #17

AInakin jossain vaiheessa ymmärtääkseni ehdotettiin, että EU perustaa Afrikan rannikolle toimipisteitä, joihin voi jättää turvapaikkahakemukset. En tiedä ehdotuksen kohtaloa sen koommin, mutta ainakin siinä olisi enemmän järkeä kuin nykykäytännössä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll Vastaus kommenttiin #15

#15

>Mihin kotiinsa?

ooo

Paras kysymys mitä pakolaiskeskustelussa on nähty!
Hyvä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #25

Ei näiden välimerenylittäjien koti ainakaan Suomessa ole.

Käyttäjän jorkkajaatinen kuva
Jorkka Jaatinen

Italialaiset hakevat oikein laivoilla massoittain noita jo Libyan rannikolta, ettei vain kumiveneet hajoa. Käsittämätöntä.

Kansainvaelluksia hillitsisi, jos kaikki valtiot toimisivat edes jokseenkin tolkullisesti Euroopan ulkorajojen valvomiseksi. Maahanpyrkijöiden asiat ja mahd. haetun turvapaikan tarve pitää selvittää lähtömaassa tai sen naapurimaassa, ei vasta täällä, koska olemme nähneet , miten hankalaa käännytys on.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield Vastaus kommenttiin #19

Onko sinulle käsittämätöntä, että rannikkovalvonta ja meripelastus toimii kansainvälisten sääntöjen mukaan kuten kuuluukin?
Suomen vesillä ei tuollaisia sääntöjen vastaisia kujetuksia suvattaisi.
Onhan Välimerellä suomalaisetkin avustaneet rajavartioinnissa.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Yksi ehkä lievennettävissä oleva käytännön ilmentymä sietää terrorismia väärällä tavalla on levittää mediaan ja kansalaisten keskuuteen infovaikuttamishakuisesti muunneltua versiota ns. syyttömyysolettamasta. Sen oikeampi muoto ja varsinainen tarkoitus ovat kyllä laajaltikin tiedossa, mutta vaikuttaa siltä, että monet toimittajatkaan eivät ole sitä oikein sisäistäneet.

Syyttömyysolettamaan viitataan usein (ymmärrettävistäkin syistä) väärässä tarkoituksessa, ikään kuin lopettamaan spekulaatiot/seuranta/epäilyt/keskustelu muka loppuunselvitetyssä asiassa. Annetaan jopa ymmärtää, että rikosasiassa ei syyllistä olisi lainkaan ennen oikeuden tuomiota. Tällaisia kuvioita on nähty mm. Britanniassa, jossa tiedustelun kohteena olleita on vapautettu rikossyytteistä ja kohtalokkain seurauksin 'syyttömiksi' julistettuina myös yhteisökontrollista. Yleinen väärintulkintahan kuuluu kutakuinkin näin: "epäilty on syytön siihen asti kunnes syyllisyys osoitetaan oikeuden päätöksellä". Syyllisyys ja syyttömyyshän eivät oikeasti ratkea oikeussaleissa tai kansliapäätöksinä, vaan jo rikospaikalla ja -tekohetkellä.

Ääriajattelua ja ehkä toimintaakin osoittaneita on läheisten ja yhteiskunnan pidettävä silmällä. Vaikka paperit olisivatkin rikosrekisterissä puhtaat, jauhot eivät välttämättä ole. Siis jos vaikkapa maahan palannut Isisin riveissä toiminut vierastaistelija vapautetaan mahdollisista terrorismisyytteistä näytön puutteellisuuden vuoksi, on liioiteltua väittää, että hänet on todistettu syyttömäksi enempää kuin syylliseksikään.

Kategorinen syyttömäksi enempää kuin syylliseksikään julistaminen ei liene mediassakaan ihan välttämätöntä varsinkaan silloin, kun juttuun on liittynyt paljon epäselvyyksiä ja pitkäaikaisia yrityksiä totuuden löytämiseksi epämääräisten syytösten ja vaikeasti hankittavien näyttöjen vuoksi. Riittäisi hyvin ja olisi korrektimpaakin vain todeta oikeuden päätyneen siihen, että syyttäjän esittämä näyttö ei riitä osoittamaan syytettyä syylliseksi, ks. esim.
Irakilaisveljesten joukkomurhatuomiosta levitetty väärää syyttömyysolettamaa http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237393-i...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Terrorismin uhalla ratsastamistakaan ei pidä sietää. "Kyllä varmaan meilläkin kohta jysähtää", on lähes jokaisen persun puheenvuorossa. Se on yhtä pöhlöä kuin jehovien maailmanlopun ennusteet. Kyllä varmaan joku päivä.

On meillä jo kotikutoiset hörhöt ammuskelleet katolta satunnaisia ravintola-asiakkaita ja iskeneet kouluihin ynnä muuta. Ihan varmasti jonain päivänä jotakin vuotta joku radikalisoitunut ulkomaalaistaustainen hullukin tekee jonkunlaisen tuhotyön, jossa tulee uhreja ja isis ottaa vastuun, vaikka ei tiedä asiasta mitään. Se tapahtuu, kun on tapahtuakseen, oli rajat kiinni tai auki, oli hallituksessa persut tai ei.

Mutta sillä asialla pelottelu ja politikoiminen on mielikuvahuoraamista pahimmasta päästä. Sitä ei pidä sietää. Vaikka pääseehän silläkin puheenjohtajaksi.

Petteri Hiienkoski

Iso Peukku Sampo Terholla!

Mahtavaa, että edes jotkut Suomen päättäjistä ovat havahtuneet tilanteeseen. Ministeri on paikkansa ansainnut! Kansalaisten turvallisuuden pitää olla ykkösasioita. Aina.

Ruotsalaiskollega on aivan päinvastaisessa moodissa. Ainakin vielä.

Ruotsin kulttuuri- ja demokratiaministeri Alice Bah Kuhnke esittää ihan vakavissaan että palaavat ISIS-taistelijat integroitaisiin ruotsalaiseen yhteiskuntaan! Ja JOS olisi epäilyjä rikoksista, ne pitäisi tutkita ja tuomita. Ruotsalaisten rangaistuskäytäntöjen mukaan tietysti. Lomaoikeuksineen ja kotiutumisohjelmineen arvatenkin. (http://www.express.co.uk/news/world/779203/Swedish...)

Todellisuuskäsityksen täytyy ruotsalaisministerillä olla hämärtynyt, että voi päästää suustaan jotain tällaista. ISIS-taistelijahan on terroristi. Terroristi ON rikollinen! Vieläpä julma sellainen. Natseja tuomittiin natsijärjestöjen jäsenyydestä ja osallisuudesta massamurhiin keskitysleirin kirjanpitäjää myöten. ISIS harjoittaa maailmanlaajuisesti silmitöntä kansanmurhaamista.

Terrorismia ei todellakaan saa sietää!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

"Peukutus" PS Terholle.
Enää ei ole vastassa kuin 26 muuta EU-maata.
-700 Meppiä Brysselissä.
Eduskunnassa 161 muuta kansanedustajaa
-Terhoa ja 38 muuta PS vastaan.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Iso Peukku Sampo Terholla!

Entä loput kädestä - pieni kuten Trumpilla?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

PS -03-17 Irti EU =pakolaisongelma poistuu. Rajat kiinni ja myydään huopatossuja toisillemme.
Jää EK -17 uhoama 70 000/v työvoimapulan poistaja saamatta.
Pari pähkinää PS ratkottavaksi ennenkuin taas puhuvat pehmoisia kannatuksensa nostamiseksi.
Eduskunnassa on 7 muuta puoluetta ja 1PS puolue ei päätä yksin mistään .
Terho tekee nyt mitä ministeri-valiokunnassa enemmistö päättää.

Käyttäjän velipekkamoisalo kuva
Veli-Pekka Moisalo

Kaikkien ministerien ja päättäjien olisi syytä kuunnella myös kotimaista asiantuntijaa Alan Salehzadehia ja rakentaa omaa toimintasunnitelmaa useiden arvioiden kuulumisen jälkeen.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Vaikka pakolaisia vyöryy Italiaan niin maassa ei ole tehty yhtään terrori-iskua.

Osaako kukaan selittää mistä tuo johtuu?

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Italiaan ei vyöry "pakolaisia", vaan laittomia siirtolaisia. Heidät saa liikkeelle taloudellinen ahdinko ja näköalattomuus kotimaissaan – eikä vainon kohteena olo, kuten Geneven pakolaissopimus edellyttää. Poliittisessa propagandassa pakolaisuuden käsitettä käytetään usein tarkoituksellisen harhaanjohtavasti.

http://pakolaisapu.fi/pakolaisuus/sanasto/

Paremman elintason perässä vaeltaminen ei edellytä poliittista radikalisoitumista, joka on eräs terrorismin taustatekijöistä. Siksi Italiassa terroritekoja ovat tehneet lähinnä italialaiset poliittiset ääriainekset tai mafia.

Taloudellinen ahdinko Afrikassa puolestaan johtuu monista syistä, ennen kaikkea hallitsemattomasta väestöräjähdyksestä ja kehittymättömistä talous- ja hallintojärjestelmistä. Nämä taas eivät muutu miksikään, vaikka Eurooppaan otettaisiin sieltä kuinka monta miljoonaa siirtolaista tahansa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Eurooppa on joutunut keskelle uudentyyppistä sotaa, jossa iskevät yksinäiset ”sudet.” Tätä ”susilaumaa” vastaan on vaikea puolustautua pelkästään demokraattisin toimin. Yksi keino siihen olisi joka tapauksessa saattaa takaisin voimaan ajantasaistettu irtolaislaki. Se oli voimassa vuosina 1936 – 1986.

https://fi.wikisource.org/wiki/Irtolaislaki_1936

Käyttäjän SamuliLaukkanen kuva
Kim Serrano

ongelmaa ei ratkaise suomen persut ja ei taida enään ratkaista kukaan..sitten alkaa seuraavaksi vallitsevan olo tilan hyväksyminen mahdollisimman vähillä vaurioilla...eli islam on tullut jäädäkseen..nyt on eroteltava jyvät akanoista..eli tämän uskonto kunnan aivan ääri laita käyttää näitä terrorismille kuuluvia käyttäytymis toiminta tapoja..joissa ainakin osa on sitä että ollaan todella kateellisia länsimaista vapaata demokratiaa kohtaan..ilmeisesti yleinen köyhyys ja sen tuoma elämän laatu ollut koko iän myötä sitä että ei ole saatu kuin ainoastaan hyvin kivuliaasti joka päiväinen leipä..ei vaatetusta ei asuntoa ja osa varmaan sukunsa hylkäämää porukkaa..oletan että tästä terrorismista on ainoastaan tehty tutkimuksia että kuinka paljon tähän vaikuttaa eri uskontojen kohtaaminen ja yleensä suvaitsemattomuus kuin että näm'ä ongelmat ovat enemmän taloudellisia..köyhyyttä..ja yleistä syrjäytymistä..epä onnistumista elämässä henkilö kohtaisella tasolla..

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Toinenkin asenne on olemassa terroriin alistumisen sijaan.

Egyptin presidentti Abdel Fattah al-Sisi on vastannut koptikristittyihin kohdistuneeseen terrori-iskuun lähettämällä ilmavoimiensa F-16 -hävittäjät tekemään ilmaiskuja kahteen terroristien koulutuskeskukseen. Kaikki osapuolet terrorin uhreja lukuun ottamatta ovat tässä muslimeja; islam on tullut Egyptiin jäädäkseen, eikä siinä ole sinänsä mitään ongelmaa.

Egyptissä vallitsee köyhyys Euroopan elintasoon verrattuna, mutta eihän sekään estä elämästä ihmisiksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset