Muslimien kotoutumisen ongelmiin herättävä

Perussuomalaiset on Suomen ainoa puolue, joka on määrätietoisesti ja jo vuosien ajan nostanut esille maahanmuuttoon liittyviä ongelmia. Poliitikkojen on kyettävä keskustelemaan maahanmuutosta rehellisesti, analysoitava tilanne ja ryhdyttävä tiukkoihinkin toimenpiteisiin turvallisuuden, suomalaisen kulttuuriperinnön ja hyvinvoinnin säilyttämiseksi.

Lukuisat eurooppalaiset esimerkit ovat osoittaneet, että erityisesti muslimimaahanmuuttajien kotoutuminen on merkittävä haaste, joka on otettava maahanmuuttopolitiikassa huomioon. Islaminuskoisten määrä on Suomessa kasvanut nopeasti yli 70 000:een. Vähälle huomiolle jäänyt tosiasia on, että heitä on jo nyt enemmän kuin esimerkiksi ortodokseja.

On totta, että ensisijainen vastuu kotoutumisesta on yksilöllä itsellään. Järkevällä maahanmuuttopolitiikalla kotoutumisen ongelmia voidaan kuitenkin minimoida.  Itävallassa hyväksyttiin pari vuotta sitten islamilaista radikalisoitumista ennaltaehkäisevä laki, joka kieltää muslimiyhteisöiltä ulkomaisen rahoituksen. Maassa toimivien imaamien on lisäksi puhuttava saksaa ja kouluttauduttava Itävallassa. Myös Suomessa muslimivähemmistön radikalisoitumiseen on puututtava ennaltaehkäisevästi ja selvitettävä, voisiko Itävallan mallin ottaa myös meidän lainsäädännössämme käyttöön.

Kriittisiä äänensävyjä ulkomaista rahoitusta kohtaan on tullut valtiojohdolta myös Ranskasta ja Saksasta, sillä Arabian niemimaalta lähtöisin olevalla rahalla on aiemmin rahoitettu radikaalia islamismia edistävää ideologiaa. Tämä uhka on otettava huomioon myös Suomessa Helsinkiin suunnitellusta suurmoskeijasta päätettäessä. Moskeijat eivät ole pelkästään paikkoja, joissa harjoitetaan uskontoa. Niissä sijaitsee muslimiyhteisön todellinen kulttuurinen, yhteiskunnallinen ja poliittinen valta, ja ne toimivat myös opetuslaitoksina.

Monet vanhoilliset imaamit eivät halua muslimien integroituvan yhteiskuntaan, vaan pyrkivät pitämään heidät kansalaisyhteiskunnan kanssa rinnakkaisessa islamilaisessa yhteisössä, käytännössä maahanmuuttajien omassa rinnakkaistodellisuudessa. Esimerkiksi naisten työllistyminen ja opiskelu on tämänkaltaisissa yhteisöissä hyvin vaikeaa. On sekä suomalaisten että maahanmuuttajien etu, että tällaisten yhteisöjen syntymiseen puututaan välittömästi.

Huonoa kehitystä tukee myös voimistuva asuinalueiden etninen eriytyminen, mikä jatkuu erityisesti pääkaupunkiseudulla yhä voimakkaampana. Maahanmuuttajien keskittyminen tietyille asuinalueille on Suomessa ollut maailman mittakaavassakin poikkeuksellisen nopeaa. Kantaväestön poismuuttoa alkaa tapahtua yhä nopeammin alueilta, joissa maahanmuuttajien määrä ylittää 20 prosenttia väestöstä. Tällaisia alueita on pääkaupunkiseudulla jo kolmisenkymmentä.

Kun huono-osaisuus kasautuu, aiheuttaa se kasvavaa kuormitusta erityisesti alueen opetus-, terveydenhoito- ja sosiaalipalveluille. Euroopan maahanmuuttajavaltaisten kaupunginosien on todettu tarjoavan otollisen ympäristön rikollisuudelle ja radikalisoitumiselle. Esimerkiksi Tukholmassa ja Malmössä on lähiöitä, jonne pelastusviranomaiset eivät käytännössä uskalla mennä ilman poliisin läsnäoloa.

Muslimien kotoutumisen haasteisiin tulee myös muiden puolueiden herätä. Emme voi sulkea silmiämme ongelmilta, joilla on pahimmillaan vakavat seuraukset kansalaistemme turvallisuudelle. Perussuomalaisten ansiosta Suomen hallitus toteuttaa tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin koskaan aikaisemmin, mutta edelleen kiristysten toimeenpanoa täytyy valvoa.

Tällä hetkellä akuutein kysymys Suomen turvallisuuden kannalta on kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden välitön palauttaminen kotimaihinsa. Laitonta maassaoleskelua emme voi hyväksyä. Jos laittomasti maassa oleskelevia ei saada poistettua maasta, on koko turvapaikan hakemiseen liittyvä prosessi turha ja oikeusvaltioperiaate murrettu. Se ei käy.

 

sampoterho
Sininen tulevaisuus Helsinki

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu