Sampo Terho

Maanpuolustus on koko kansan asia

Perussuomalaisille maanpuolustus on sekä sydämen että järjen asia. Historiamme osoittaa, että meillä on oltava nyt ja tulevaisuudessa uskottava puolustus. Tässä maassa on armeija - joko oma tai vieras. Me haluamme, että se on oma ja sen uskottavuus on sellainen, ettei kenelläkään tule mieleenkään koetella sen suorituskykyä.

Suomen puolustusvoimien historia on kunniakas, mutta pelkän historian varaan emme voi jättää sotilaallisen puolustuksen uskottavuutta. Sen eteen on tehtävä töitä joka päivä. Nykyisen hallituksen aikana näin on tapahtunut.

Hallitus toteuttaa erittäin perussuomalaista puolustuspolitiikkaa. Määrärahoja on korotettu, suuret ilma- ja merivoimien hankinnat käynnistetty sekä lainsäädännöllä parannettu puolustusvoimien reagointikykyä ja valmiutta.

Puolustuksen eteen tehty työ on esimerkki siitä, miten nimenomaan hallituksessa ollessaan puolueemme voi jättää perussuomalaista kädenjälkeä. Kataisen sixpack-hallitus leikkasi vasemmiston vaatimuksesta kymmenen prosenttia puolustuksen määrärahoista ja aiheutti näin rauhanajan suurimman varuskuntaverkoston alasajon.  Oppositiosta emme kyenneet tätä estämään, mutta hallituksesta olemme kyenneet korjaamaan jo monet tehdyistä virheistä, vaikka lakkautettuja varuskuntia emme takaisin saakaan.

Perussuomalainen kädenjälki näkyy siinä, että valmiudellisista syistä järjestäviin kertausharjoituksiin voidaan kutsua nopeammin, varusmiehiä voi käyttää jälleen sodan ajan tehtäviin ja puolustusvoimat saa suojata omaa toimintaansa puolustusvoimien alueen ulkopuolella. Nämä ovat muutamia esimerkkejä, joilla on korjattu viimeisten vuosikymmenien lainsäädäntöä ja ilman Perussuomalaisia ne olisivat jääneet tekemättä.

Suomen puolustusvoimat on kansaa yhdistävä asia. Sodan ajan joukot muodostetaan lähes 97-prosenttisesti reservistä. Se on meidän vahvuutemme. Jokaisella suomalaisella on jokin kosketus puolustusvoimiin ja siksi maanpuolustus on meille pyhä asia: tässä maassa elää sukupolvelta toiselle peritty maanpuolustushenki. Eikä ihme, sillä Suomi on puolustamisen arvoinen maa.

Hyvää puolustusvoimien lippujuhlanpäivää ja lämpimät onnittelut kaikille ylennetyille!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Asiahan ei minulle puolustusvoimien palveluksesta vapautettuna kuulu, mutta silti tuntuu, että maanpuolustuksen panostukset on kohdennettu väärin.

Valtaosa rahoista kuluu ilmavoimien ja laivaston tarpeisiin, josta syystä nurmitorpedot mahdollisen intervention sattuessa kohdalle maksavat jälleen kerran valtaisan summan hiellä ja verellä.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

> ......meillä on oltava nyt ja tulevaisuudessa uskottava puolustus.

ooo

Luotat uskomuspuolustukseen, entä uskomuslääkintään?

..... ai niin ja kenen siihen pitäisi uskoa?

------

Persut puhuvat aseista niin paljon koska suuri osa kannattajista on miehiä. Pelätään kannatuksen katoa. Toisessa puolueessa olisi se Kari Suomalaisen kypäräpäinen pappi valmiina vastaanottamaan loikkareita.

Marko Parkkola

Kerrotko minkä maan puolustuksesta tässä puhutaan?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Leikkaukset päätettiin ennen Euroopan tilanteen kriisiytymistä Ukrainan tapahumien johdosta.

Jos tilanne Kataisen hallituksen aikana olisi ollut sama, niin tuskinpa sellaisiin leikkauksiin olisi menty. Sen jälkeen on asenne likipitäen kaikissa maissa muuttunut.

Koville näyttää tuo tuleva puoluekokouksenne ottavan, kun aktiivisuus lisääntyy somessa eksponentiaalisesti sen kynnyksellä.

Käyttäjän andreas kuva
Andreas Pyy

Maanpuolustus ei ole koko kansan asia eikä kaikkien tarvitse olla kiinnostuneita maanpuolustuksesta, jos siis nyt puhutaan aseellisesta maanpuolustuksesta. Militaristien kiihkoilusta ja propagandan sävyttämästä pelon lietsonnasta tosin kärsii koko kansa. Sotaan ei ole mahdollista valmistautua. Tosin maan valloitus onnistuu toisellakin tapaa, kuten siten että päästetään kymmeniä tuhansia islaminuskoisia Suomeen ja muutetaan yhteiskuntaa näiden tahdon mukaisesti.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto

Mitähän militaristien kiihkoilua sinä näet?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Terveellä ihmisellä on itsesuojeluvaistoa ja terveellä kansalla on itsenäisyydensuojeluvaistoa. Mannerheimin 150-vuotissyntymäpäivän kunniaksi järjestetty paraati ja ohimarssi antoivat ymmärtää, että itsenäisyydensuojeluvaisto tuntuu olevan arvossaan ja kunnossa. Muun ohjelman lisäksi oli ilo päästä tutustumaan asekalustoon Kansalaistorilla. Nähtävillä oli mielenkiintoisia uutuuksia. Asiat tuntuvat olevan hyvällä mallilla. On päivän selvää, että tässä kaikessa näkyy myös perussuomalaisten kädenjälki. Jussi Niinistö on tehnyt omalta osaltaan vastuullisena ministerinä erinomaista työtä.
Totuus on se, että Puolustusvoimat puolustaa Suomea myös rauhan aikana – jo pelkällä olemassaolollaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset