Sampo Terho

Tervettä pelkoa

Islamistiterroristit hyökkäsivät jälleen Euroopan sydämeen. Lontoossa järjestetään tänään hiljainen hetki uhrien muistolle. Seitsemän ihmistä kuoli ja 18 makaa edelleen sairaalassa kriittisessä tilassa. Paljon useamman ihmisen elämä on pysyvästi sirpaleina. Jokainen uhreista on jonkun lapsi, monella on omia lapsia. Twiittailemme järkyttymistämme ja muistutamme ties kuinka monetta kertaa, ettemme saa antaa pelolle valtaa.

 

Neuvoja elämän jatkamisesta on helppo antaa, mutta iskujen uhreja tämä tuskin auttaa. Joissain harkitsemattomissa puheenvuoroissa terrorismin uhrit rinnastetaan liikenneonnettomuuksiin: ”älkää pelätkö terrorismia, koska todennäköisemmin kuolette ylittäessänne suojatietä”. Aivan kuin nämä olisivat jotenkin yhteismitallisia.

 

Julkista pelkoa halutaan ymmärrettävästi välttää siksi, että pelko johtaa helposti hallitsemattomaan vihaan ja paniikkiin, jossa viattomillekin voi käydä huonosti. Mutta on myös tervettä ja aiheellista pelkoa, jonka tulisi ohjata meitä toimintaan ja todellisuuden uudelleen arviointiin. Terve pelko voi olla hyvä renki, jos isäntä on järki. Tosiasiat pitää terrorisminkin suhteen tunnustaa.

 

Radikaali-islamistit haluavat tuhota länsimaisen sivilisaation. Me tiedämme sen, koska he kertovat sen meille avoimesti ja myös toimivat kertomansa mukaisesti. Islamistiterroristi luulee harhaisessa mielessään pääsevänsä taivaaseen tuomalla maan päälle palan helvettiä.

 

Mikään määrä kotoutusta tai ymmärtämistä ei muuta fundamentalistin mieltä. Paras keino puolustautua yhteiskuntana on pitää radikaali-islamistit pysyvästi Suomen ja Euroopan rajojen ulkopuolella. Tänne jo päässeet tulee palauttaa ja heidän toimintaansa sekä sen rahoitusta kaikin tavoin estää.

 

Arvot eivät ole universaaleja. Jos tähän ei usko, on hyvä kysyä itseltään, miten hyvin itse kotoutuisi radikaali-islamistien kulttuuriin? Sukupuolten jyrkkään epätasa-arvoon, sananvapauden puutteeseen, kunniamurhiin jne.? Jos en itse suostu luopumaan omista perusarvoistani, niin miksi uskoisin, että kaikki tänne tulevat siihen pystyisivät?

 

Länsimaiset ja vapaat yhteiskunnat ovat arvokas historiallinen harvinaisuus ja niitä pitää voimallisesti puolustaa niin sanoissa kuin teoissa. Kun terroristit iskevät, omat arvomme joustavat helposti väärään suuntaan. Sananvapaus, tasa-arvo ja yksityisyyselämän suoja eivät saa rapautua.

 

Meidän on suojeltava ja autettava islamin reformisteja, jotka yrittävät muuttaa uskontonsa vahingollisimpien opinkappeleiden tulkintaa ja noudattamista oman yhteisönsä sisällä. Samalla meidän on teljettävä ovemme tiukasti heiltä, jotka vihaavat arvojamme ja haluavat vahingoittaa meitä.

 

Turvallisuus on kansalaisen luovuttamaton oikeus, ja sen puolustaminen on poliitikon ehdoton velvollisuus.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (25 kommenttia)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On kuin lukisi Jussi Halla-ahon ajatuksia.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Ero on ikään kuin varhais- ja myöhäisherännäisellä...? :))

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Jospa Sampo Terho vielä keksisi luotettavan applikaation, jolla tunnistetaan joukosta kaikki iskua suunnittelevat ja tulevaisuudessa radikalisoituvat. Aletaan sitten poistaa heitä joukostamme.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Näinhän se taitaa olla, Jihadia harjoittavat olisi hyvä pitää poissa ihmisten ilmoilta. Mutta mistä me tiedämme, keitä he ovat? Auttaisiko kysyminen? Tuskinpa monessakaan tapauksessa.

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Ei kaikkia varmaan voi minnekään palauttaa.

Te poliitikot olette rakentaneet tilanteen, mille ei ole mitään hyviä ratkaisuja.

Monet ovat yrittäneet estää tämän syntymistä ehdottamalla erilaisia ratkaisuja mm. pakolaisongelmaan, mutta te ette ole kuunnelleet.

Käyttäjän ReijoMatilainen kuva
Reijo Matilainen

Itse ajattelen samoin, peli on Länsi-Euroopassa ns. ohi ja sen seuraukset jäljellä.

Käyttäjän AnneMikkola kuva
Anne Mikkola

Hyvä teksti. Olisiko sinulla Sampo Terho linkata johonkin varhaisempaan tekstiisi, jossa olet näin kirjoittanut? Tässä on nyt uskottavuus-ongelma. Aika iso sellainen. Siis näin sivusta seuraajana. En ole äänioikeutettu.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Pelon politiikka on johtanut islamilaisista maista saapuneiden pakolaisten karkotuksiin. Niissä viranomaiset käyttävät välillä kyseenalaisiakin keinoja, kuten Asef N:n tapauksessa Saksassa:

http://www.nordbayern.de/politik/wollte-die-regier...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Ymmärrämme toki Sampon radi.. aktivoitumisen osaksi viikonlopun play offia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lähdetään nyt kuitenkin siitä että Suomessa pystymme vaikuttamaan vain Suomessa oleviin epäkohtiin, emme brittien, ranskalaisten tai USAn tekemisiin tai tekemättä jättämisiin. Potentiaalisten terroristien potkiminen pois maasta olisi terve teko suomalaisten turvallisuudelle.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jarmo Makkonen,
määritteletkö millainen on "potentiaalinen terroristi". Miten sellaisen tunnistaa?

Mihin nämä poispotkittavat siis poispotkitaan? Oletko varma, että Ruotsi huolisi Suomen poispotkimia? Miten toimitaan, jos "potentiaaliseksi terroristiksi" tunnistetulla on Suomen kansalaisuus? Mihin esimerkiksi radikalisoitunut Jarmo Makkonen voitaisiin tuossa tilanteessa poispotkaista?

Ja miten suhtaudut ylipäätään siihen, että ihmisiä rankaistaan harkinnasta tai ajattelemisesta tai siitä, että heidän epäillään saattavan jossain tilanteessa alkavan ajatella?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"millainen on "potentiaalinen terroristi". Miten sellaisen tunnistaa?"

Toi on poliisin hommia, ongelma on poliittinen koska hallitus ei suostu tekemään mitään vaarallisiksi todetuille henkilölle vaan antaa heidän oleskella vapaasti Suomessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #22

Poliisiko tietää, milloin henkilö radikalisoituu ja pystyy toimimaan Makkosen poispotkimiseksi mitä pikimmin?

Poliittinen ongelma poistuisi, jos nuo radikalisoitumisen tunnusmerkit olisivat niin selviä, että ne voitaisiin lakitekstiksi kirjata.

Mutta Makkonen. Tuo vastauksesi on höpöhöpöä. Et pysty määrittämään yhtään radikalisoitumisesta kertovaa tunnusmerkkiä. Ei poliisikaan sellaista tunnista, vaikka väität sen poliisin hommia olevan.

Lisäksi et vaivaudu vastaamaan, mikä maa olisi valmis nuo radikalisoituneet tai potentiaaliset terroristit vastaanottamaan. Poispotkiminen ei kauhean paljoa kerro ainakaan Britanniaan niitä ei enää kannattane lähettää?

Entäs kun suomen kansalainen radikalisoituu?

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Pitäisi pystyttää Euroopan oma Guantánamo.

Pahimmat tapaukset erityisesti vaativat täydellistä valvontaa ja kuria.

Luultavasti kaikki terrori-iskut olisi estetty sillä monet tekijöistä olivat turvallisuusriski.

USA on toiminut juuri noin ja maahan ei ole terroristit onnistuneet tekemään tuhojaan.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Mitä nyt pari tornitaloa posauttivat kartalta ja iskivät Pentagoniin.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Guantanamon leiri perustettiin kyllä noiden iskujen jälkeen. Ja toisaalta sinnehän nimenomaan tuotiin USA:n tukikohtaan porukkaa Afganistanista asti.

Käyttäjän magi kuva
Marko Grönroos

Euroopalla vaikuttaa olevan monta sydäntä, kun jokainen iso isku kuvataan iskuksi sydämeen. Hyvä niin, että sydämiä riittää.

Toistaiseksi Suomen suurimmat turvallisuusuhat ovat olleet elämäänsä pettyneitä koululaisia. Voisiko tähän varmistettuun turvallisuusuhkaan kiinnittää suhteellisesti niin monta kertaa enemmän huomiota kuin mitä islamistiterroristit ovat tappaneet ihmisiä Suomessa?

Pohjoismaissa suurin terrori-isku oli kristityn äärioikeistolaisen tekemä. Miten tämän pohjalta kannattaisi kohdentaa huomiota ja resursseja?

Jos nyt siis terveestä pelosta puhutaan, sellaisesta joka perustuu todelliseen toteutuneeseen uhkaan, ei vain toiselta puolelta maapalloa tehtyyn pelotteluun.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Puukkojunkkaruushan on perussuomalainen kansanperinne eikä vieläkään laantunut.
Muuan kuuluisa talviurheilun kultamitalistikin on istunut siitä syystä vankilassa ja vain kasvattanut mainettaan suuren yleisön idolina.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Mielenkiintoista huomata kuinka vähän ylistystä tämä blogi on saanut aikaiseksi. Lonkalta olisi voinut luulla, että kaikki persut taputtelisivat tässä ketjussa käsiään. Mutta ei juurikaan. Heillä lienee muita odotuksia ...

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Teksti on puhdasta asiaa. Jätä viisastelut vähemmälle. Se on lapsellista touhua aikuiselta mieheltä. Eurooppa on jo nyt joutunut uuden tyyppiseen sotaan, jossa yksinäiset sudet iskevät tavan takaa.

Tyttäreni oli hiuskarvan varassa joutua taannoisen terrori-iskun uhriksi Tukholmassa. Kysymys oli ajallisesti puolesta minuutista, kuten hän kertoi puhelimessa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tuo oli täysin maalin ohi ampuva reaktio sinulta. En ottanut Terhon sanomaan mitään kantaa kommentissani, vaan kiinnitin vain huomiota siihen kuinka blogin pukkaamisen jälkeinen reaktio muutoin myötämielesten keskuudessa on herättänyt vain vähän ylistystä ja osittain naljailua Halla-ahon imitoimisesta tai jonkinlaisesta voimattomuudesta y.m.

Aktiivikirjoittajat persuista ovat selvästikin asemoituneet äänestämään Terhon nurin. Saa nähdä riittääkö heidän voimansa kentän syvien rivien keskuudessa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Olet oikeassa. Näyttää siltä, että Terho pyrkii puheenjohtajan pallille lainateeseillä.

Kummallakaan ehdokkaalla ei näytä olevan pyrkimystä säilyttää Perussuomalaiset rp:n kannattajakuntaa riveissään. Molemmat kosiskelevat osittain samaa äärilaitaa.

Mitä on tarjolla niille PS-kannattajille, jotka suhtautuvat varovaisen myönteisesti Eurooppaan ja ovat tyytyväisiä PS:n tapaan toimia maahanmuuttokysymyksissä hallituksessa. Ihmisille, jotka ovat huolissaan omasta toimeentulostaan tai terveydenhuollostaan?

Puheenjohtajakanditaatit ovat ottaneet ääriryhmien kaukaiset haaveet omiksi asioikseen. Kumpikaan ei lupaa mitään kristityille suomalaisille. Muslimeille ja maahanmuuttajille molemmilla on paljonkin tarjolla, pelkkää kurjuutta ja lisääntyvää vihanpitoa tosin.

Minä uskon, että Terho olisi saattanut saada paremmat lähtökohdat viikonlopun äänestykseen, jos olisi ymmärtänyt luvata suomalaisille jotain. Perässähiihtäjä saa yleensä nähtäväkseen vain edellä hiihtävän takapuolen.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Siinä mielessä Terhon strategia on hänen kannaltaan oikea, että todennäköisesti kaikki puoluekokousedustajat kuitenkin jommallekummalle viimeistään toisella kierroksella äänensä antavat eivätkä ne maltilliset persut kuitenkaan silloin Halla-ahoa valitse. Riittääkö tuo keino on sitten eri asia, koska halla-aholaiset ovat muutoin äärimmäisen aktiivisia.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #23

Itse en usko tuohon. Terhohan liputtaa koko ajan Halla-ahon olevan oikeassa. Positiivisuutta ei hänenkään kampanjassa ole nimeksikään.

Käyttäjän Poika kuva
poika heinänen

Tämä liittyy itse blogiin vain väljästi, pointtina on kirjoittaa hyvä vinkki miehelle, jolla on asemaa puolueessa joka toivoisi maltillisempaa kasvua islaminuskoisten määrään Suomessa:

Yhdellä pienellä kikalla Suomesta poistuisi lähes välittömästi yli tuhat somalia ja seuraavan kymmenen vuoden aikana yhteensä lähes 10000 somalilähtöistä henkilöä. Osa toki Suomessa syntyneitäkin, eli toisen tai kolmannen polven maahanmuuttajia. Tämä kikka on Somalimaan tunnustaminen ja kehitysyhteistyötä ja liiketoimintaa suoraan tuoreen ja tunnustetun valtion kanssa. Tunnustaminen saisi lisäpotkua huomattavasti, jos H-a saisi potkittua EU-tasolla Somalimaan tunnustamista.

Asia ei ole ihan yksinkertainen, mutta minua ei hävettäisi yhtään vaikka Suomi tulisi tunnetuksi aloitteellisena tässä asiassa.

Aino-Kaisa Pekonen (vas) on esittänyt kirjallisen kysymyksen asiasta 2014 ja Erkki Tuomioja ulkoministerinä vastasi.

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kysymys/Document...

Minä en ole tyytyväinen silloiseen vastaukseen enkä jatkotoimiin. Te perussuomalaiset voisitte nyt hallituksessa tälle asialle antaa hieman ajastanne. Asia on tärkeä minulle ja monelle tutulleni henkilökohtaisesti, ja mielestäni sopisi puolueenne linjaan mainiosti. Olisi jopa kansainvälisen positiivisen huomion paikka.

Jo saman kysymyksen esittäminen eri esittäjällä ja eri ulkoministerille antaisi minulle tiedon siitä, että asiaa ei ole unohdettu ikuisiksi ajoiksi tuon vuoden 2014 jälkeen.

Perustakaa edes työryhmä selvittämään asiaa :)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset