Sampo Terho

Uusi alku

Tuleva viikonloppu on merkittävä virstanpylväs Perussuomalaisille. Se on yhden aikakauden päätös ja uuden alku. Kenttä valitsee uuden puheenjohtajan ja linjaa samalla, millainen puolue haluamme olla.

Uuden puheenjohtajan myötä me tarvitsemme uuden alun. Olen puheenjohtajakampanjan aikana kuullut laajasti kenttää. Olen jäsenistöltä saanut selkeän kuvan, mitä asioita meidän on parannettava toiminnassamme.

Meidän on terävöitettävä sanomaamme. Meidän on ärhäkämmin puolustettava puolueen linjaa neuvotteluissa ja huolehdittava, että neuvotteluissa sovitusta pidetään myös kiinni. Meidän sisäisen yhteistyömme on tiivistyttävä ja tiedonkulun parannuttava. Kentän täytyy saada katkeamatta tietoa ministeriryhmän ja eduskuntaryhmän toiminnasta. Ja sisäiset riidat on ratkottava ja jätettävä taakse, jotta voidaan keskittyä oleelliseen.

Edessämme on seuraavan kahden vuoden aikana presidentinvaalit, maakuntavaalit, eduskuntavaalit ja eurovaalit. Puolueen johdon on tätä urakkaa ajatellen tuettava kenttää riittävillä resursseilla. Piireille ja paikallisyhdistyksille on suunnattava kaikki mahdolliset voimavarat, jotta toimintamme kehittyy kautta maan.

Puolueessamme ei ole juurikaan tehty ohjelmatyötä. Siihen tulee muutos. Meillä on oltava ajantasaiset ohjelmat kaikilta politiikan osa-alueilta. Meidän on oltava puolue, jolla on vastaukset kansalaisten kysymyksiin. Kun jokainen puolueen jäsen osaa jokaiselle puolueen kannattajalle kertoa mitä tavoittelemme, miten sen teemme ja miksi, on menestys taattu.

Haluan johtaa tätä puoluetta, ja johtaa sitä etulinjasta. Haluan olla siellä missä puoluetta vastaan kovimmin hyökätään ja missä tavoitteitamme vahvimmin täytyy puolustaa. Se on puheenjohtajan paikka.

Tämä maa tarvitsee Perussuomalaisia. Vain me edustamme Suomen politiikassa muutosta. Meidän ajamiamme asioita eivät muut puolueet halua, eivätkä edes uskalla ajaa.

Menestykseen tarvitaan uskoa, kovaa työtä, sitoutumista omaan linjaan ja yhtenäisyyttä. Tänä viikonloppuna moni puolueen ulkopuolinen toivoo, että Perussuomalaiset hajoavat. Näytetään yhdessä, että niin ei käy. Vain yhdessä me olemme pysäyttämätön voima.

Edessämme on uusi alku. Hyvä alku. Nähdään Jyväskylässä!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Tarpeeksi ärhäkästi kun hallituksessa "puolustatte" sitä linjaanne, niin alta aikayksikön olette oppositiossa räksyttämässä koirana, kun uusi hallituskaravaani vihreillä ja ruåtsalaisilla täydennettynä kulkee omia menojaan.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Tähän asti jokainen persujen takinkääntö hallituksessa on selitetty sillä, että yksi puolue ei voi hallituksessa määrätä. Ja nyt istuva ministeri joka haluaa pitää kiinni hallituspaikasta kertoo hallituspuolueen edustavan muutosta. Muutosta verrattuna mihin?

Nykyisten mielipidetiedustelujen pohjalta persut on viimeinen puoue, jolla olisi varaa ennenaikaisiin vaaleihin. Tämän johdosta kun Sipilä ja Orpo käskevät hypätä, persut kysyvät että kuinka korkealle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Uusi alku? Se on kyllä tarpeen. Sama kaveri kirjoitti muutama päivä sitten blogin otsikolla "Tervettä pelkoa."

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Vaaliohjelma muuttuu hallitusohjelmaksi siinä vaiheessa, kun kannatus on yli 50 % eduskuntavaaleissa. Silloin voidaan vaaliohjelmaa toteuttaa myös hallitusohjelmana. Näin tapahtuu Puolassa. Muutoin on tyydyttävä kompromisseihin muiden puolueiden kanssa riippumatta siitä, kuka on puolueen puheenjohtaja. Hallituksen ulkopuolella menetetään sekin vaikutusvalta, mikä on hallituksessa. Oppositiossa tämä on arkipäivää.

Perussuomalaisten mollaamisella moni sahaa Suomi-neidon oksaa ja samalla omaa oksaa pitkässä juoksussa. Hallituskriisi Suomessa ja siihen liittyvät ennen aikaiset vaalit saattaisivat aiheuttaa epävarmuutta. Se vaikuttaa tunnetun herkästi esimerkiksi asunto ym. lainojen korkoihin ja saattaa tietää korkojen nousua. Nykyiset asuntolainat ovat mittaluokaltaan monella sitä luokka, että niissä ei ole varaa korkojen nousuun. En ole liikkeellä tässä asiassa ”oma lehmä ojassa.”

Hallituksella on jo nyt riittävän suuria ongelmia valtiontalouden sopeuttamisessa ja tasapainottamisessa. Ajatus siitä, että voidaan elää loputtomiin velaksi, on puhdasta utopiaa. Kreikka on siitä konkreettinen ja varoittava esimerkki. Troikan tultua maahan, hallitus ja parlamentti muuttuivat kumileimasimiksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Aiemmin olin Terhon kannalla mutta taitaa Halla-aho olla pätevämpi tehtävään.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Valittakoonpa puheenjohtajaksi Terho taikka Halla-aho on kuitenkin edessä PS:än eduskuntaryhmän kuihtuminen 50%.

Tulevaisuuden mahtitekijä tulee olemaan vasemmistopopulismi. Katsokaa vain Britannian vaalitulosta. Siellähän PS:än europarlamenttiryhmän kollegat Toryt saivat rökäletappion.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

Itse sitä mieltä että Halla-aho puhjohtajaksi. Sen myötä sitten kaikki ministeripaikat vaihtoon. Lindström ainakin mäkeen, "työmies" Putkonen jonnekin muualle töihin, Soini kotiin viettämään eläkepäiviä, vistbackat, kankaaniemet sun muut sitten tapaus kerrallaan.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

"Haluan johtaa tätä puoluetta, ja johtaa sitä etulinjasta. "

Haluatko johtaa Suomen Fixitiin malliin Britannia kuten Nigel Farage teki ja hyppäsi saman tien sivuun ?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tällä viikolla Suomi hyväksyi taas yhden liittovaltioon vievän sopimuksen josta Ruotsi ja monet muut EU-maat kieltäytyivät koska eivät halua luovuttaa valtaa epädemokraattiselle komissiolle. Eipä ole Terho tästäkään hiiskunut mutta ovat mukana liittovaltiokehityksessä.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Mahtoikohan nyt sitten tulla lopun alku, mutta aika näyttää.

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset