Sampo Terho

Jälleen yksi täytetty lupaus

Politiikan kohu-uutisten ohessa itse asiat etenevät tällä hetkellä mallikasta vauhtia. Uusi vaihtoehto –ryhmä on jo tällä viikolla saanut kaksikin keskeistä tavoitettaan eteenpäin. Alkuviikosta kerrottiin alkoholilain uudistuksen etenemisestä. Tänään puolestaan olemme saaneet läpi yhden keskeisimmistä vaalilupauksistamme ja puoliväliriihen tärkeimmän tavoitteemme: Yle-veron poistamisen noin 400 000 pienituloiselta (kts. tiedotteemme alla).

Eduskuntavaalien alla keskeinen lupauksemme oli, että työtuloja pitäisi saada tienata verottomasti tonnin verran kuussa. Tällä päätöksellä tavoite käytännössä toteutuu.

Tämä ja paljon muuta tulevaa olisi jäänyt saavuttamatta, jos olisimme antaneet hallituksen kaatua. Talouskasvu ja kymmenet tuhannet työpaikat olisivat vaarantuneet, sosiaali- ja terveyspalvelujen uudistus palannut lähtöpisteeseen, tiukka EU-linja vaarantunut, kielivapauskokeilu peruuntunut, turvapaikkapoliittinen toimenpideohjelma haudattu jne.

Tulosta tulee, siksi tämä hallitus jatkaa. Sininen tulevaisuus on uudistusmielinen, isänmaallinen ja tuloskeskeinen liike, arvostelkaa meitä siis työmme tulosten mukaisesti.

Hyvää juhannusta kaikille!

 

Pienituloisten Yle-veroa kevennetään

Parlamentaarinen työryhmä on arvioinut yleisradioveron kohdentumista eri tuloluokissa ja ehdottaa, että pienituloisten verotusta kevennetään.

Työryhmän esityksen mukaan yleisradioverolakia muutetaan siten, että Yle-veron maksukynnys olisi 14 800 euroa kun se nykyisin on 11 100 euroa. Eläketulon maksukynnys puolestaan olisi 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa), ja päivärahatulon maksukynnys 14 100 euroa (nykyisin 10 300 euroa). Näillä muutoksilla Yle-veron maksuvelvollisuuden piiristä poistuisi arviolta noin 400 000 henkilöä. Samalla parempituloisten Yle-vero nousisi noin 20 eurolla vuodessa.

Tulonmenetysten korvaamiseksi työryhmä esittää, että Yleisradion rahoituksen vuoden 2019 indeksikorotusta ei jäädytetä. Lisäksi veromallia esitetään tarvittaessa täsmennettäväksi siten, että Yleisradion vuoden 2019 ja sen jälkeinen rahoitus on turvattu voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti.

Työryhmän puheenjohtaja, Uusi vaihtoehto –eduskuntaryhmän kansanedustaja Kaj Turunen on tyytyväinen esitykseen.

– Pienituloisten verotaakan keventäminen vapauttamalla heidät Yle-verosta on ollut meille tärkeä tavoite. Tällä päätöksellä toteutuu myös toinen merkittävä tavoitteemme: Työtulosta veroton tonni, Turunen iloitsee.

Myös Uusi vaihtoehto –ryhmän puheenjohtaja, kansanedustaja Simon Elo kehuu työryhmän esitystä.

– Noin tonni kuussa puhtaana käteen. Se on hyvä muutos, jonka jokainen suomalainen ymmärtää. Puhe on halpaa. Me teemme tulosta, Elo toteaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (63 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Alkuviikosta kerrottiin alkoholilain uudistuksen etenemisestä."

Mahtavaa, kännissä ne sotet, maakunnat ja liittovaltio näyttääkin paremmilta.

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

Miten Sininen tulevaisuus on saanut vaalilupauksiaan läpi, kun ei ole yksissäkään vaaleissa vielä ollut?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuo yle-veronalennus tietylle ryhmälle perustuu kylläkin jo aikaan kun uuvattiministerit olitte perussuomalaisten ryhmään kuuluvia. Miten oikein menikään tuo kirjoituksen perusteleminen omasta ja loikkariryhmän mielestäsi?

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Tunnustusta sinulle Sampo, että jätit kommentoinnin auki. Toivotan kohtalaista menestystä sinulle ja Siniselle tiellesi.

Marko Parkkola

"Tämä ja paljon muuta tulevaa olisi jäänyt saavuttamatta, jos olisimme antaneet hallituksen kaatua."

Sitä minä toivonkin, että ne tulevat uudistukset jäisivät saavuttamatta. Luin juuri Bloombergistä, että Merkel ja Macron ovat keskustelemassa euroalueen yhteisbudjetista. Näin se liittovaltiouudistus etenee.

Kimmo Veijalainen

Eli suomeksi: YLE-veroni, ja kaikkien muidenkin, jotka eivät elä tulonsiirroilla, nousee.
Fantastista suorastaan.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Onko se nyt niin suuri pettymys vastapuolelle, jos lait menevät läpi sinisten voimin peruuntumatta kokonaan. Tämä on neutraali arvio vallitsevasta tilannekuvasta.

Kaikkonen jo ehti tuumaamaan Ylelle, että otetaan nyt ihan rauhallisesti (Elomaan lähtö).

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"tiukka EU-linja vaarantunut"

Eikös Orpon aiemmasta ulostulosta ole tulkittavissa että Halla-ahon kanssa EU:n integraatiokehitys olisi vaarantunut. Sinisten kanssa ilmeisesti ei vaarannu, koska teidän on kelpuutettu jatkoon.. Sekö on se tiukka EU-linja?

Aiotteko pitää tiukasti kiinni maahanmuuton toimenpideohjelmasta?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kannata tuhlata aikaa maahanmuuttokysymyksiin, seuraavassa hallituksessa vihreiden johdolla niitä kuitenkin lievennetään, eli turhaa meteliä.

Halla-Aho ja persut tietysti oppositiossa kauhistelevat, mutta sellaista se elämä on. :)

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Sen suhteen kysymys ei ole turha, että ennen persujen puoluekokousta Terho kertoi pitävänsä huolen että toimenpideohjelmasta tullaan pitämään tiukasti kiinni.

Tänä arvokeskustelun luvattuna aikana olisi hauska tietää onko rehellisyys sellainen arvo jota Terhokin arvostaa.

Haluaisin siis kuulla sinisiltä aikovatko he vaatia hallitusohjelman ja muiden sovittujen kirjausten tarkkaa noudattamista.

Halla-aho olisi vaatinut ja samalla vaarantanut EU:n integraatiokehityksen. Ainakin Orpon mukaan.. Tuosta päätellen hallitus on luistamassa omasta ohjelmastaan tuollakin alueella.

Miten lienee sinisen sakin laita.. Tuntumani on että mukana menevät, koska kumppaniksi kelpasivat. Ilmeisesti integraatiokehitys ei tämän porukan kanssa vaarannu.

Soini on tarjonnut "näennäisen vaihtoehdon".

#mukavaihtoehto

Näin kriittiset on saatu kerättyä yhteen vailla todellista mahdollisuutta vaikuttaa Suomen suuntaan.

Suuri kusetus..

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Samoin minun vaikka en katso suoria tv-lähetyksiä =ei tv-vastaanotinta. Tämä on pakkovero ja kyykyttämistä palveluista, jotka voitaisiin hoitaa 10% nykyisistä kuluista. Minä pidän yle-veroa törkeänä.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Vai että kunnia teiile, älä naurata.
Kaikki tietää kuinka yritätte nyt kunniaa saada kaikesta itelle. Ei, te ette olleet sitä tekemässä!!
Muistakaa et kohta joku puhuu mitä kulisseissa tapahtu. Onko Kike Elomaa se joka puhuu vai enemmän sisäpiiriläinen. Kansa rakastas sitä puhujaa! Ja ministerin virat menis monilla.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Eikö parlamentaarisessa työryhmässä ole kaikki puolueet edustettuna?

Niko Sillanpää

Pitänee kehuakin, jos syytä on, eli onnittelut tavoitteen saavuttamisesta.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

On tämäkin tuore lööppi melkoinen saavutus

http://www.iltalehti.fi/politiikka/201706222200225...

Sininen tulevaisuus tehtaillut kannattajakorttejaan eduskunnassa

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

On koomista touhua. Toki puoluetuet menevät Halla-ahon porukalle, joten kaikesta pitää säästää.

Realistinen Simon Elo kylläkin on, kun epäilee, ettei uusi syntyvä puolue jatkossa tarvitse nykyisen kokoista hulppeaa puoluetoimistoa.

Tarvinneeko ollenkaan ?

Käyttäjän ollip1 kuva
Olli-Pekka Jalovaara

Joka rikkoo pienessä kohtaa lakia, rikkoo sitä suuressakin kohtaa. "Joka on vähimmässä luotettava, se on luotettava paljossakin, ja joka on vähimmässä vilpillinen, se on vilpillinen myös paljossa." Luuk.16:10

Joka pettää vaimoaan, pettää tarvittaessa kyllä äänestäjiäänkin.

Käyttäjän teuvomast kuva
Teuvo Mast

Kyllä tää on suuri farssi ja sovittuna ollut ties missä ja keitä siinä sitten mukana on ollut .
Ja mikä lupaus on pidetty terv tepivaari

Käyttäjän VilleKauppinen kuva
Ville Kauppinen

Kuulostaa ihan Kataiselta. Taas on kymmenet tuhannet työpaikat menossa ja heinäsirkat tulloo.

Olen peloteltu. Missä voi äänestää ?

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Pj-vaalien alla ei Terho löytänyt eroja itsensä ja Halla-ahon välillä muuta kuin että toinen asuu Töölössä ja toinen Eirassa, toinen on tohtori ja toinen maisteri.

Joko sinä Sampo olet löytänyt muitakin eroja? Toinen on ministeri ja toinen meppi? Muuta?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

ei juma....olin kuolla nauruun kun luin juttuasi. Ratsastat persujen hallitustaipaleen ansioilla. Smurffitiiminne on nykyään vain kumileimasin ISOPJUHALLE ja PIKKUPETTERILLE, kuten tiedät

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Niinkö? Ilman sinisten tukea kepun ja kokoomuksen tavoitteet eivät etene eduskunnassa. Painoarvo on siis yhtä raskas kuin mikä on kahdella muullakin hallitusryhmällä.

Elomaan paluu paransi sinisten asemaa, sillä vaa'ankieliasema vain vahvistui entisestään. Lisäksi on ST ja PS:n sitoutumaton varjoryhmä. Käsiohjauksessa se voi vapaasti äänestää tarvittaessa puolesta ja vastaan tilanteen mukaan. Äänestyksissä osa edustajissa on aina poissa, mikä luo tuplaruuvin Soinin porukalle säädellä valtatasapainoa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Persut ei tee nyt minkäänlaisia päätöksiä hallituksessa niin että silleen ne sai sössittyä kaiken mikä oli alulla.

Pasi Karlsson

Jokos Terhokin palasi vanhaan puolueeseen, vai mitä nuo vaalilupaukset on ?

Olisi parasta vaan laulaa village people lauluja, hameet päällä !!!

Simon Elo tuntuu kulkevan sinne, minne molo (Soini) osoittaa !

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tämä alkoholiuudistus on pikkupähkinöitä verrattuna tuleviin esityksiin joista yhtenä voisin mainita yhteisvastuut euromaiden veloista,kokoomus on jo tällä viikolla esittänyt että Suomi voisi ottaa "rajatut" vastuut näistä tuhansien miljardien roskalainoista.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Tiedät vallan hyvin roskalainojen olevan jo Suomen "piikissä" EKP:n taseessa. Kysehän on vain roskalainojen siirrosta poliittisen kontrollin piiriin. Suomen etu on tiukka kontrolli, mitä EKP ei ole kyennyt ainakaan tähän asti noudattamaan. Jos noudattanut olisi, mitään roskalainoja ei olisi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Tiedät vallan hyvin roskalainojen olevan jo Suomen "piikissä" EKP:n taseessa."

Sekoitat keskuspankkilainat ylivelkaantuneiden euromaiden omiin velkaongelmiin. Italialla on 2000 mrd, Ranskalla samaa luokkaa ja näille pitäisi saada maksajia. Ranskan Macron jo kyseli onko kiinnostuneita yhteisvastuuseen.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Aika tarkalle on laskettu pienituloiset, kun 14.800 br/vuosi eläketuloa saavat vapautetaan ylen maksusta.

Raja olisi pitänyt vetää vähintään 18.000 euroa/vuosi eläketuloa saaville, sillä veroa on maksettava tuosta ylimääräisestä niin paljon, että hieman suuremman eläkkeensaava jää joka tapauksessa miinukselle.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Suositus siitä, että kannatte kortenne kekoon itsenne ja hallituksen puolustamisessa myös täällä puheenvuorossa. Laittakaa vain pökköä pesään maan asioitten kuntoon laittamisessa. Peruutuspeillin ei kannata paljoakaan vilkuilla. Siellä näkyy vain muitten tekemiä jarrujälkiä. Puoli metriä edellä on parempi kuin rinnalla tai metri takana. Skål!

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Pääministeri Juha Sipilä totesi Ylen iltauutisten haastattelussa, että hallitus toimii vaalikauden loppuun. Tätä helpottaa hänen mukaansa Perussuomalaisten sisäisen opposition poistuminen hallituksen piiristä.
Sotilaallisen yhteistyön vahvistaminen EU:n piirissä on erittäin tärkeä asia Suomelle ja on hyvä, että sitä ei vaaranneta halla-aholaisella EU-vastaisuudella. Isänmaan etu kulkee muiden etujen edellä. Tätä etua ajavat isänmaalliset miehet ja naiset hallituksessa. Toivottavasti näin mennään myös koko vaalikauden loppuun.

On käsittämätöntä, että ”remontoidussa” Perussuomalaisessa puolueessa omat poliittiset tarkoitusperät on asetettu Isänmaan edun edelle. Tämä tuli esille Laura Huhtasaaren ryhmäpuheenvuorossa eduskunnassa. Tuli katsottua mainittu puhe YouTubessa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sotilaallisen yhteistyön vahvistaminen EU:n piirissä on erittäin tärkeä asia Suomelle"

Kuvaavaa EU:sta puhuttaessa on korostaa määrittelemätöntä turvallisuusongelmaa ja lakaista varsinaiset akuutit kriisit maton alle. Talous on ongelma ja varsinkin euromaiden velat ja siihen halutaan Suomen veronmaksajien apua.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Meillä on yhteistä rajaa itänaapurin kanssa noin 1340 kilometriä, joten kyllä siinä on riittävästi määriteltyä turvallisuusongelmaa. Hyvät naapuruussuhteet ovat tietysti erittäin tärkeä asia, mutta aina on myös hyvä olla varautunut huonompiinkin aikoihin. Se on tervettä itsenäisyydensuojeluvaistoa. Onneksi kansan enemmistöllä sitä riittää. Maanpuolustustahto on korkealla tasolla ja se on näkynyt gallup-tutkimuksissa. Tämä osoittaa samalla sen, että viime sotien kalliit uhraukset eivät ole olleet turhia.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen Vastaus kommenttiin #33

Ei kannata olettaa, että koska maanpuolustustahto on ollut korkealla, se tulee olemaan sitä missä tahansa tilanteessa.

Minä ainakin olen jo pitemmän aikaa katsonut, että sotilasvalani on rauennut ja minun maani ei ole EU, enkä sitä puolusta mitenkään tai missään asiassa ja jos jälkikasvunikaan sellaista höperehtii joskus hamassa tulevaisuudessa, aion tehdä sen vähintään perinnöttömäksi.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #43

Vannoin sotilasvalan 23.3.1968 Kouvolan kirkossa. Tämä vala sitoo miehen läpi koko elämän. Mitä tulee tähän perinnöttömäksi tekemiseen, niin jälkikasvu on oikeutettu lain suojaamaan lakiosaan, joka on puolesta puolet perinnössä.

Käyttäjän SauliAittola kuva
Sauli Aittola Vastaus kommenttiin #33

Mihinkä 1340 km rajaa häviää jos EU kehittää yhteistä puolustuspolitiikkaa ja todennäköisesti yhtä tehottomasti kuin on hoitanut talouspolitiikan. Suomalaiset sen rajan joutuvat kuitenkin turvaamaan ja uhrinsa antamaan. Hyvillä naapuruussuhteilla on enemmän merkitystä kuin EU:n antamalla turvalla.

Euroopassa sijaitsevat NATO-maat jos perustaisivat oman sisar-liittonsa nykyisen Naton rinnalle ja Suomi liittyisi mukaan. Siihen ei EU.ta tarvittaisi.

Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Virnistys miehen naamalla on sitä luokkaa, että en miehen sanaan enkä viimeaikaiseen käyttäytymiseen luota. Että pointsit täältä eivät tule halutusti tuolle lehtijutun kuvan virneelle.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

Toisille aate ja periaatteet on tärkeämpi kuin oma etu. Hyvää Jussia.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Oikein, näin varmaankin Siniset ajattelivat hallitusohjelmasta kun hyppäsivät epävarmaan tulevaisuuteen.

Käyttäjän JpLehto kuva
Jp Lehto

Kyse ei ole veronalennuksesta. Muut maksavat enemmän.
Lisäksi ylelle annetaan vielä lisää. Eli paljonko ylen pakkovero vielä nousee. Ensin 20€ ja +++?

Mistä se maksetaan? Valheista?

Onnea vaan Sampolle ja rikasta tulevaisuutta.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

Hallituksen alkoholipolitiikkaan kaavailemaa uudistusta käsitellään tämänpäiväisessä Hesarin artikkelissa.

http://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005265168.html

"Ruotsin alkoholitrendejä ja politiikkaa seuraavan ja tilastoivan tutkimusjärjestön CAN:n johtaja Håkan Leifman kertaa, että ero Suomen ja Ruotsin [alkoholin kulutuksen] välillä alkoi kasvaa jo 1960-luvun lopulla, kun lainsäädäntöä alettiin helpottaa Suomessa ja olut tuli ruokakauppoihin.

”Silloin te onnistuitte siinä, missä en tiedä minkään maan onnistuneen ainakaan Länsi-Euroopassa. Kasvatitte kulutustanne 50 prosentilla kahdessa vuodessa”, Leifman muistelee.

Hän viittaa myös alkoholiverotuksen laskuun Viron liittyessä EU:hun vuonna 2004, mikä johti alkoholihaittojen merkittävään kasvuun Suomessa. Veroja nostettiin myöhemmin takaisin."

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Tekijöiden oikeudet lopettivat keväällä Ruotsin tv:n ilmaisen näkymisen Suomen YleFem-kanavalla.

Timo Soini riemuitsee tänään uuden hallitusliiton lahjoittaneen vähävaraisille 100 euroa poistamalla heiltä Yle-veron.

Sillä saakin melkein maksettua kaupallisen Norra-paketin joka tarjoaa yhdeksän ruotsalaista kanavaa hintaan 12 €/kk.

Pitkä pimeä päivä alkaa vihdoin saada Suomalaisuuden liitosta järjen valoa?

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Toisarvoisilla toimilla ei kannata kehuskella.

Käyttäjän TimoUotila1 kuva
Timo Uotila

Köyhän kansan etuja ajava "äärioikeistolainen puolue" Perussuomalaiset teki pölkkypäisen virheen v. 2015 heittäytymällä Sipilän hallituksen apupuolueeksi. Sipilän Keskusta on ajanut Kokoomuksen ohi oikealta. Ex-persujen on nyt siellä hallituksessa toivotonta yrittää toimia "köyhän kansan hyväksi".

Kun Yle-vero poistetaan köyhimmiltä, köyhillä keskituloisilla se nousee. Siinä ei ex-persuilla ole paljon rehentelemistä. Yleensäkin keskituloiset ovat jotuneet maksamaan kohtuuttomimpia ja korkeimpia veroja. Rikkaammat siirtävät tulonsa pääomapuolelle ja/tai verokuoriin ynnä veroparatiiseihin, joista kukaan ei ota selvää. Ökyrikkaat vain naureskelevat kulman takana.

Köyhien etuja ajavan vasemmiston virhistä olisi otettava opiksi. Demarit ja vasurit erehtyivät Kataisen Kokoomus-vetoiseen hallitukseen apupuolueiksi. Siitä on seurannut äänestäjien monivuotinen turhautuminen ja kannatuskato. Sama on luvassa persuille.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Olen jonkin verran pohtinut Perussuomalaisista irtautuneen ryhmän äkillisen ryhmän vaihdon vaikutusta lähtijöiden psyykeen.

Kuten kansanedustaja Ritva 'Kike' Elomaa on todennut, hänelle jäi liian lyhyt aika ajatella vaihdon seuraamuksia. Katumuksen aiheutti päätelmä siitä, miten hänen on lopulta oltava rehellinen äänestäjilleen.

Oletusarvona voisin pitää, että loikanneiden on pitänyt tunnistaa puolueensa arvojen sopimattomuutta omiin arvoihinsa jo pidempään, että vaihto hallituksen arvomaailmaan sulautuisi kohtuullisen lyhyen pohdinnan seurauksena.

Näin ei ilmeisesti kuitenkaan ollut, joten paluumuuttajia saattaa edelleen ilmoittautua Halla-ahon kotirintamalle.

Tämä pohdinta ei nyt suoraan vastannut Sampo Terhon lanseeraamaan ajatukseen Uuden vaihtoehdon - Sinisen tulevaisuuden hyviin päätöksiin, mutta tulipa tuossa vain mieleeni.

Petteri Hiienkoski

Yle-vero joutaisi... sanonko minne? Kansalaisille pitäisi antaa valinnanvapaus kohdentaa mediamaksunsa minne itse haluavat. Valtiollinen mediahegemonia olisi pitänyt purkaa Neuvostoliiton hajoamisen myötyä.

Pekka Pylkkönen

Jee saa maksaa lisää naisten pesäpallo-otteluista, erilaisista jumalienpalvontatilaisuuksista ja paskoista kotimaisista tekotaidepläjäyksistä.

Jos te oikeasti olisitte ihmisten puolella, vaatisitte tuon paskalafkan panemista käytön mukaan maksettavaksi.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus

P.P:"Jee saa maksaa lisää naisten pesäpallo-otteluista,.."

Muistanko aivan väärin kun muistelen että kerroit joskus tulojesi olevan jotain tm-tukien luokkaa? Jos näin, niin mielestäni sinun pitäisi olla kanssani yhtä mieltä siitä, että tämä oli oikein oiva ratkaisu. Jos muistini petti, niin sopiiko että olen sitten vaan itse sitä mieltä.

Muutama muukin vero tulisi mieleeni jonka voisi poistaa alle 20K€ "tienaavilta" ja lisätä vaje sinne vähän enempi tienaaville, mutta tästä on hyvä jatkaa.

Pekka Pylkkönen

Tulot vaihtelevat mutta toimeentulotuki lasketaan perhekohtaisesti. Pari lasta stadissa niin hyvin saa sekä maksaa yle-veroa että jäädä alle toimeentulotukinormien.

Käyttäjän KalervoNiementaus kuva
Kalervo Niementaus Vastaus kommenttiin #63

P.P:"Tulot vaihtelevat.."

Näin itsellänikin. Yleensä yhtenä päivänä kuukaudesta menee aika kivasti ja tulee 600 tilille..muina päivinä sitten hieman hiljasempaa. Tasanen tulo olisi paljon kivempaa, esmes että tuo summa tulisi joka päivä kuukaudessa.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Suunta alaspäin

Suunta alaspäin

Onnellisuus oli Suomessa korkeimmillaan 1989. Talouskasvu ei enää sen jälkeen ole lisännyt ihmisten kokemaa hyvinvointia, vaan päinvastoin. Laskelmat osoittavat, että suomalaisten hyvinvointia laskevat eniten kasvavat tuloerot.
Suomalaisten tulot repesivät kahteen suuntaan 1990-luvulla. Yhteiskuntapolitiikan tutkijatkin osoittavat köyhien köyhtymisen ja rikkaiden rikastumisen muistakin teollisuusmaista.

Samalla huomautetaan, että mitä tasa-arvoisempi yhteiskunta on, sitä enemmän ihmiset luottavat tulevaisuuteensa, hallitsevat elämäänsä ja tuntevat kasvavansa ihmisinä. Voivat siis hyvin.

Talouden sekä psykiatrian alan asiantuntijakirjoittajat väittävät, että tyytymättömyys ja lasten häiriöt johtuvat eniten ylenmääräisestä yksilöllisyydestä ja kohtuuttomasta itsekkyydestä, sekä "poliitisten arvojen hämärtymisestä" Myös ahneus ja korruptio hyvä- veli järjestelmä vie uskoa kansakunnan yhtenäisyydestä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ainakin negatiivissävytteinen kirjoittelu netissä ja asioiden paheksuva käsittely televisiossa on lisääntynyt hirvittävästi 10-15 vuoden aikana. Parinkymmenen vuoden kuluttua näemme minkälainen vaikutus sillä on ollut yhteiskuntaan. 90-luvun laman vaikutukset näkyvät nyt kansan henkisenä pahoinvointina.

MISSÄ ON LYSTINPITO IHAN LYSTIN VUOKSI EIKÄ TOISTEN KIUSAAMISEKSI TAI OMAN KUVITELLUN FIKSUUDEN NÄYTTÄMISEKSI.

Pekka Pylkkönen

Jos tuloerot vaikuttavat noin ikävästi ihmisten fiilikseen, onko vika tuloeroista vai ovatko ihmiset menettäneet järkensä?

Mikä ihmeen syy ihmisillä on kadehtia rikkaampia? Köyhimmätkin suomalaiset ovat globaalisti ökyrikkaita. Mikseivät ihmiset katsele mieluummin sinne alaspäin niin ei tarvitse olla niin pahalla mielellä? Kuinka paljon enempää voi vaatia vaikkei edes pane itse tilkkaan ristiin oman hyvinvointinsa eteen?

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Entä postilaki? Palvelut huononevat ja niitä yksiytystetään/kilpailutetaan.

Entä nuohouslaki ?Palvelut huononevat ja niitä yksiytystetään/kilpailutetaan. Paloturvallisuus heikkenee valvonnan ulkoistuksen ja valvonnan vähentyessä "normienpurun" vuoksi. Ihan niin kuin Lontoossa.

Viinalaki? Lasten viinat kauppoihin ja esim. viinit jäävät Alkoon.

Yle-vero: edes pientä positiivista, paitsi että 20000/v katsotaan edelleen "suurituloiseksi".

Siinä niitä täytettyjä lupauksia kerrassaan...

Pekka Pylkkönen

Miksi hitossa pitäisi maksaa ylihintaa vain siksi että joku on julkista palvelua? Tehdään kaikki markkinahintaiseksi ja osta sinä omilla rahoillasi julkista. Lopeta veronmaksajan orjuuttaminen heti.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

Miksi hitossa pitäisi maksaa ylihintaa vain siksi että joku on yksityistä palvelua?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Miksi hitossa pitäisi maksaa ylihintaa vain siksi että joku on julkista palvelua?"

Pylkkönen jatkaa älyttömyyksiään. Vertaa nyt vaikka USA:n markkinahintaa terveydelle jossa välistävetäjiä on joka portaassa. Kumpi on tehokkaampi, julkinen Suomi vai markkinatalouden USA?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #58

En ole väittänyt että koko kenttä kannattaisi yksityistää. Todennäköisesti hoidoista päättäminen kannattaa pitää julkisella perverssien insentiivien välttämiseksi. Sen sijaan hoitojen toteutus on syytä avata kilpailulle kuten muukin bisnes. Monopoli tässä maksaa veronmaksajille liikaa.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #60

Mutta kokoomuslainen muka-valinnanvapaus se vasta sitten maksaakin mansikoita veronmaksajille.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #61

No kyllähän se huonosti ideoidulta vaikuttaa.

Tärkeintä olisi saada best practiset leviämään kaikkialle. Näistä on hyviä esimerkkejä sekä julkiselta että yksityiseltä.

Käyttäjän MarkoPeltola kuva
Marko Peltola

Yle-veron poistaminen pienituloisilta on kyllä oikein hyvä juttu - Samoin myös näkemys siitä, että työ on parasta sosiaaliturvaa pätee kyllä osittain, mutta mitenkäs esimerkiksi lapsilisien tai opintotukien leikkaaminen? Hallituksen politiikka näyttää siltä, että pienituloiset ja pienituloisten perheiden lapset patistetaan äkkiä töihin kun taas hyvätuloisilla on varaa ottaa riskejä ja kouluttautua pitkälle ja yrittää. Jairi Palonen kirjoitti yllä hyvä-veli-järjestelmästä. Olen samaa mieltä; Sellainen on ja väitän, että siitä ulkopuolelle jää usein juuri pienituloiset ja syrjäytyneet. Monilla Suomen paikkakunnilla on hyvin vaikea saada työpaikkaa ilman suhteita. Mutta joo; jotain hienoa olette kyllä saaneet aikaan, kuten uusien yrittäjien helpottaminen ja nuorten työtä hakevien auttaminen.

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Soinin petetyt lupaukset/takinkäännöt

Mitä korkeammaksi leikkikaksikielisyyden/kielilisien palikkatorni rakennetaan, sitä pienemmästä puhalluksesta se kaatuu! Kansalaiset eivät siedä järjettömyyttä ja epäoikeudenmukaisuutta ikuisesti - raja tulee vastaan, ja se raja on jokaisen typerän ja epäoikeudenmukaisen päätöksen jälkeen entistä lähempänä. Lisäksi ylisuuret kaksikielisyyslahjukset ( esim. kielilisiä maksetaan 94 milj. € vuodessa 33- kaksikielisille kunnille, jotka ovat suoraan pois velkaantuneen valtiomme muista raharei'istä - vähäosaiset tästä jälleen kärsivät.

Ainoa voittaja ovat RKP ja rahanahneet kunnat, sekä hyvä-veli järjestelmä joka tätä lahjusrahaa saavat. Nykyisessä järjestelmässä Pakkoruotsin kansanäänestys ei sido päättäjiä millään tavalla, kuten viime kerralla kun kansalaisadressi hylättiin puoluekurin estettyä Adressin hyväksymisen. Tällainen kansanäänestys menettely ei anna kansalle aitoja mahdollisuuksia vaikuttaa, vaan se toimii ainoastaan pönkittääkseen mielivaltaa, ja vallassa olevien puolueiden omia itressejä ja etuja.

Nyt annetaan tilaa ja valtaa loppareille ja valtapeleille. Nykyinen demokratia alkaa lyömään itseään vastaan, ja alkaa menettää uskottavuuttaan, kun ei katsota koko kansakunnan etua, ja pieni marginaalikieli estää muun tärkeimmän kaupallisen kielen kehittymisen Suomessa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset