Sampo Terho

Terrorismin torjuntaan lisätoimenpiteitä

Turun terrori-isku oli äärimmäisen tuomittava ja järkyttävä. Meidän on käytävä perustavanlaatuinen keskustelu Suomen turvallisuudesta ja ryhdyttävä nopeisiin toimenpiteisiin. Ei riitä, että hoetaan ”pelolle ei saa antaa valtaa” tai muita latteuksia. Turvallisuus on perusoikeus, joka kuuluu kaikille kansalaisille, ja poliitikkojen velvollisuus on tehdä kaikkensa turvallisuuden ylläpitämiseksi. Tässä emme saa horjua.

Demaritkin hakevat nyt linjaansa. Vielä maaliskuussa Antti Rinne ja kolme muuta oppositiopuolueen puheenjohtajaa vaativat kaikille kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneille tilapäistä oleskelulupaa. Nyt Turun tapahtumien jälkeen Rinteellekin käy kielteisen päätöksen saaneiden sijoittaminen palautuskeskuksiin.

Hyvä linjamuutos! Mutta onneksi meillä on hallitus, jonka maahanmuuttopolitiikka on vakaampaa kuin opposition. Minä itse henkilökohtaisesti neuvottelin jo joulukuussa 2015 hallituksen 80-kohtaiseen turvapaikkapoliittiseen ohjelmaan palautuskeskusten perustamisen (kohdassa 4), joiden toteutuksesta on vastuussa sisäministeriö. Mukavaa että tukea tulee nyt oppositiostakin.

On sanomattakin täysin selvää, että tiedustelulaki täytyy saattaa voimaan mahdollisimman nopeasti. Se ei kuitenkaan riitä. Sininen tulevaisuus ehdotti maanantaina kokonaisvaltaisen terroristilainsäädännön suunnittelua ja voimaansaattamista. Tällä lainsäädäntökokonaisuudella tulee pystyä puuttumaan mm. terroristien yhteydenpitoon, rahoitukseen, liikkumiseen ja ylipäänsä huolehtia, että kaikki mahdollinen on lainsäädännön puolesta tehty, jotta terroritekoja voidaan ennaltaehkäistä.

Tämän lisäksi Sininen tulevaisuus esittää, että Suomen kansalaisuus tulisi voida poistaa kaksoiskansalaisilta, jotka ovat syyllistyneet terrorismirikoksiin. Olen aikaisemmin esittänyt, että moskeijoiden ulkomaisen rahoituksen kieltämistä selvitetään Itävallan mallin mukaisesti.

Nyt on myös kaikkien tunnustettava terroririskin ja hallitsemattoman maahanmuuttopolitiikan ilmeinen yhteys. Maahanmuuttopolitiikkaa on siksi välttämätöntä tarkastella turvallisuuden näkökulmasta. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet turvapaikanhakijat on poistettava välittömästi maasta, eikä heille saa antaa mahdollisuutta kadota viranomaisilta. Laittomasti maassa oleskelevat on otettava säilöön kunnes heidät voidaan palauttaa.

Sininen tulevaisuus ehdottaa lisäksi, että eurooppalaisella tasolla on saatava Afrikasta saapuvien turvapaikanhakijoiden hakemusten käsittely siirrettyä Välimeren eteläpuolelle. Tämä voidaan toteuttaa esimerkiksi perustamalla Pohjois-Afrikkaan tai jo lähtöalueille pakolaisleirejä, joissa hakemukset vastaanotetaan ja käsitellään. Vähintään kaikki ihmissalakuljettajien mukana tulleet hakijat tulisi palauttaa etelärannalle, eikä ”pelastaa” EU:n alueelle.

Näin voidaan tehokkaimmin ennaltaehkäistä tilanne, jossa Eurooppaan kertyy kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita laittomia siirtolaisia, jotka usein myös katoavat viranomaisten tietämättömiin päätöksen saatuaan. Samalla lakkaa ihmissalakuljettajien likainen liiketoiminta ja lopetetaan kannustaminen hengenvaaralliseen Välimeren ylittämiseen.

Nyt kiireesti toimeen!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Tyhjiä sanoja. Vaikutusmahdollisuudet menivät persuista loikatessa. Siniset nauretaan huoneesta pihalle jos menette Kokoomukselle ja Keskustalle jotain noita ehdotuksia ehdottamaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Toivotaan, että muutoksia parempaan tapahtuu Suomessa. Minulle on ihan sama, vaikka muutoksen tekijä olisi tulipunainen kommunisti tai sitten joku sininen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt kiireesti toimeen!"

Mitäs jos keskusta ja kokoomus kieltäytyy toimimasta?

Niko Sillanpää

Pitäisin kieltäytymistä täysin selvänä eilisen A-studion perusteella. Vanhanen ja Mykkänen jorisivat totunnaisia "mutku-mutku-ihmisoikeus"-jorinoita ja keksivät kilpaa muitakin tekosyitä, miksi mitään ei voi tehdä.

Olen todella yllättynyt, jos Suomi ei ole kokoomuksen ja keskustan vedolla puolen vuoden sisään EU:n yhteisen turvapaikkapolitiikan ja pakollisen taakanjaon piirissä. Nykyisillä jakoavaimilla Suomen osuudeksi tulee mitä 10000-35000 per vuosi.

Käyttäjän MattiAhlstedt kuva
Matti Ahlstedt

"kertyy kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita laittomia siirtolaisia, jotka usein myös katoavat viranomaisten tietämättömiin päätöksen saatuaan"

Ennenkuin mitään tiedustelulakeja tarvitaan, tarvitaan paikka josta nämä kyseiset henkilöt eivät voi noin vain kadota, sanomattakin selvää ettei näitä saa päästää vapaasti liikkumaan Suomessa ilman papereita, oleskelulupia jne. jos ei voida rakentaa aluetta niin gps nilkkapanta vähintään kunnes homma on selvä.

Typerää että saa lukea miten toisissa maissa rikoksia tehnyt voi tulla Suomeen, ilman henkilöllisyystodistuksia, valehdella ketä on ja minkä ikäinen on ja kaupan päälle saa liikkua vapaasti, jo pelkästään henkilöllisyystodistuksien puuttuminen pitäisi olla punainen lippu jonka vuoksi laitetaan aidatulle ja valvotulle alueelle kunnes tiedetään kenestä on kyse.

Ja kyllä, syytän myös sinua Terho, olit persujen riveissä ottamassa näitä henkilöitä vastaan, valta vain kiinnosti enemmän kuin turvallisuusseikat, joten on tekopyhää sinulta ratsastaa tapahtuneen laineilla.

Jos olit persujen hallitustoimia vastaan, mikset jättänyt puoluetta jo silloin, mutta jätit persut kun pakolaiskriittinen henkilö otti ohjat? Toivon todella että äänestäjät muistavat seuraavissa vaaleissa kuka piti vallankahvasta kiinni silloin kun Suomen turvallisuus heikkeni.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Tyhjiä puheita Sampo.

Perussuomalisia ette halunneet halllitukseen kun ne vaati hallitusohjelmasta kiinnipitämistä..

Luikitte Sipilän kainaloon. Antauduitte

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Tällä nuorukaisella tuskin oli terrorismi mielessään kun aikanaan lähti rikkaaseen europpaan.
Europpa hylki häntä ensin Ruotsissa ja sitten Suomessa.
Uskontoon turvautui, koettelee herra vaan ei hylkää.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Ennen kaikki, persut ja nykyiset siniset, tukivat persujen yhteisiä päämääriä.

Nyt vain siniset ajavat enää persujen asiota hallituksessa ja muut persut vastustavat niitä, vaikka itse HA oli kuulemma hallitusohjelmaa rakentamassa.

Kummallisia ovat persujen oikut.

Itse en vastusta sinisten politiikkaa enää yhtä paljon kuin persujen politiikkaa ennen HA:n vallankaappausta.n

Aavistan että sinisiin ministereihin on tullut hiukan enemmän realismia kuin mitä persuministereissä oli. He ovat kai kohdanneet todellisuuden ja se persukupla on osaksi haihtunut, tai sitten hallituskumppanit ovat vaikuttaneet ajatteluun.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Aijaa. En ole kyllä huomannut, että persut vastustaisivat maahanmuuton osalta hallitusohjelmaa. Toivovat sen noudattamista.

Halla-aho:

"Petteri Orpo sanoo, että Suomessa voi olla vain laillisesti. Sampo Terho sanoo, että jihadisteilta pitää peruuttaa kansalaisuus.
Olen tismalleen samaa mieltä. Kannustan Orpoa ja Terhoa toteuttamaan nämä toimet pikaisessa aikataulussa. Hallituksesta käsinhän asioihin kuulemma vaikutetaan."

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minäkin olen noista asioista tismalleen samaa mieltä kuin Orpo ja Terho. Tosin pidän karkoituksia itsekkäänä politiikkana, se on ongelmien sysäämistä muiden harteille, enkä usko että se onnistuu, ei ainakaan pitkän päälle, koska muutkaan maat eivät halua jihadisteja, vähiten ne lähtömaat.

Mutta saahan sitä karkoituspolitiikkaa yrittää, jos onnistuu, niin mikäs siinä, mutta ymmärrän niin että ongelmasta päästään vain kansainvälisin yhteistoimin.

HA:n aikaisempiin kirjoituksiin viitaten, väitän kuitenkin että persujen tavoitteet tulevat olemaan jotain muuta kuin hallitusohjelma, kunhan HA pääsee kunnolla rukkaamaan puolueohjelmaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Eiköhän puolueohjelman hyväksy kuitenkin jäsenistössä laajempi joukko, ilman Vihavaista ja minua.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #11

"Eiköhän puolueohjelman hyväksy kuitenkin jäsenistössä laajempi joukko, ilman Vihavaista ja minua."

Toki, mutta kuten puheenjohtajavalinnat osoitti, HA:n ideologialla on kannatusta, varsinkin jäljelle jääneiden persujen keskuudessa, niin että HA voi nyt huoleti muokata puoluetta oman mielensä mukaiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Halla-aho ei ole Soini."

Eikä Soinin kaltainen.

Soinia, kuten blogistiakaan, ei ole HA:n tapaan tuomittu oikeudessa vihaviestinnästä.

Anneli Karvinen

Terholla ja kumppaneilla on nyt näytön paikka. Eilisen A-studion perusteella tuskin Halla-aho kirjoittamaansa hallitusohjelmaa vastustaa. Mutta jos Kepulit ja Sekoomus ei noudata ko. ohjelmaa vaan keskustelee keskustelemasta päästyään, MITÄS Terho sitten tekee??? Kysyn vaan!

Anneli Karvinen

Terholla ja kumppaneilla on nyt näytön paikka. Eilisen A-studion perusteella tuskin Halla-aho kirjoittamaansa hallitusohjelmaa vastustaa. Mutta jos Kepulit ja Sekoomus ei noudata ko. ohjelmaa vaan keskustelee keskustelemasta päästyään, MITÄS Terho sitten tekee??? Kysyn vaan!

Anneli Karvinen

Terho ja kumppanit nyt kiireesti hallitusohjelman mukaisiin toimiin. Tiistain A-studion mukaan tuskin Halla-aho vastustaa kirjoittamaansa hallitusohjelmaa. Mutta mitäs jos Kepu ja Sekoomus eivät tee muuta kuin keskustelevat keskustelemasta päästyään. Mitäs Terho sitten tekee??? Kysyn vaan!

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arvoisa Vihavainen, Halla-aho ei ole Soinin kaltainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arvoisa Vihavainen, Halla-aho ei ole Soinin kaltainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arvoisa Vihavainen, Halla-aho ei ole Soinin kaltainen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Arvoisa Vihavainen, Halla-aho ei ole Soinin kaltainen.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Demaritkin hakevat nyt linjaansa.

Nyt 37 edustajalla? On hakenut -17
Porvaripuolueet Kepu,kok,rkp,vihr,krst,PS,Uv 7-2 sdp,vasem.

Persuthan oli toiseksi suurin puolue -15-kesäkuu-17

Pakolaiset tuli-15 ja Sdp on oppositiossa.
Mamut/pakolaiset: Sisäministeri Risikko (kok),Pääministeri Sipilä (kesk)
TEM-J.Linströmmi PS/UV/Lintilä (kesk)
Stvm-P.Mattila PS/UV. Joten ....?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset