Sampo Terho

Hallituksessa voi vaikuttaa

Hallitus päätti eilen vuoden 2018 talousarvioesityksen sisällöstä. Sininen tulevaisuus on tyytyväinen hallituksen budjettiriihen päätöksiin. Hallitus osoitti toimintakykynsä ja toteutti jälleen näillä päätöksillä osaltaan hallitusohjelmaan kirjattua suurempaa suunnitelmaa, joka tuottaa nyt tulosta. Suomen talouden hukattu vuosikymmen on ohi.

Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, että hallitus kevensi työn verotusta. Tämä on liikkeemme aatteen mukaista politiikkaa. Keskiluokan verokapina on tällä hallituskaudella käynnistynyt. Näiden päätösten jälkeen olemme tämän hallituskauden aikana alentaneet ansiotuloverotusta 1,2 miljardia euroa, pieni- ja keskituloisiin painottuen. Solidaarisuusveron alaraja päätettiin säilyttää nykyisellään. Tämä on järkevää veropolitiikkaa.

Samoin hallituksen toimet työllisyyden ja erityisesti nuorten työllisyyden parantamiseksi ovat tervetulleita. Helpotamme työttömyystuella yritystoiminnan aloittamista ja opiskelua. Myös muuntokoulutukseen lisätään resursseja, jotta uudelleen kouluttautuminen alalle, jolta töitä löytyy, tehdään helpommaksi. Työttömyyden vähentäminen on ratkaisu niin moneen suomalaisia vaivaavaan ongelmaan, että hyvää työtä on jatkettava. Hallituksen työllisyystavoite on kunnianhimoinen, mutta siniset eivät tule siitä luovuttamaan.

Hallituksen päätös kutsua oppositioryhmien edustajat mukaan pohtimaan yritystukien uudistamista on niin ikään merkittävä päätös. Kuten ministeri Lindström on ansiokkaasti tuonut esille, yritystukien uudistaminen on ollut vaikeaa ja sillä on helppo tehdä populistista oppositiopolitiikkaa. Paras tapa löytää kestävä ratkaisu on tehdä tämä yhdessä.

Jo aikaisemmin päätetty autoveron alennus jatkuu ensi vuonna eikä bensaveroa koroteta. Tämän lisäksi hallitus palauttaa sinisten ajamana romutuspalkkion ensi vuodelle, mikä edesauttaa autokantamme uudistumista ja päästötavoitteisiin pääsemistä.

Siniset ovat erityisen tyytyväisiä siitä, että panostamme eriarvoisuuden vähentämiseen. Takuueläkkeitä sekä alimpia äitiys-, isyys- ja vanhempainpäivärahoja päätettiin korottaa, mikä tuo helpotusta monen suomalaisen arkeen. Hallitus myös nostaa yksinhuoltajien lapsilisäkorotusta viidellä eurolla kuukaudessa lasta kohden.

Hallitus toteuttaa perhevapaauudistuksen. Yksinkertaistamme ja kehitämme tukijärjestelmää nykyisestä. Mahdollisuus hoitaa lasta kolmeen ikävuoteen saakka kotona kuitenkin säilyy. Perheiden valinnanvapauteen ei puututa.

Olemme tehneet hallituksessa hyviä päätöksiä, mutta samalla täytyy suuressa kuvassa nöyrästi muistaa, että kestävyysvaje on talouskasvusta huolimatta yhä olemassa. Suomen suunta on käännetty, mutta tarvitsemme lisää isoja uudistuksia.

Työllisyysasteessa 72 % on jo kova tavoite, mutta tarvitsemme pitkällä aikavälillä huomattavasti kovemman työllisyysasteen ja noin 2 % talouskasvun, jotta nykyinen yhteiskuntamalli pystytään rahoittamaan. Tarvitaan siis toimia jotka kohentavat työllisyyttä ja kasvattavat tehokkuutta. Sote-uudistus tässä keskeinen rakennusosa.

Nykyinen hallituspohja on ainoa mahdollinen, joka pystyy tarvittaviin uudistuksiin, joten työn on jatkuttava vaalikauden loppuun saakka. Nyt ei ole aika ryhtyä valmistautumaan vaalityöhön, vaan oikeat työt ovat vielä kesken.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (23 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hyvä !

Melkoisen hyvää jälkeä kun kunnollista hässäkkää ei edes median riidankylväjät ole saaneet aikaiseksi. Vasemmistokin lutkuttaa niitä vanhoja oppejaan eikä huomaa että ne alkaa olla jo korjattu.
Vauhtia vielä lisää niin kerkiää tulokset näkymään ennen hallituskauden loppua.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Hyvä!

Vaikuta hallituksessa ja eroa. Tätä ennen motivaattorina tai edes ajankuluksi voit lukea Lepomäen tuoreen blogiin ellet sitten pelkää että outo ilmiö, totuus, sokaisee.

http://elepomaki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/242212-b...

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mihin SP taipui? Mikä oli lehmäkaupan hinta?

Työttömyys on yhä 12,4% TEM mukaan .
93 000 on ilmaistöissä,800 enemmän kuin viimevuonna.

Aika halvalla meni hallintarekisterin hyväksyminen, PS vaati vain ettei viinaa vapauteta-16.

Juha Hämäläinen

Kenties asian vierestä, mutta miten "Siniset" suhtautuu jo olemassa olevaan Siniset Ry:n toimintaan ?

Oletteko asiaa edes miettineet puolueen perustamis ja hallitus kiireiltänne ?

http://aitosuomalaiset.siniset.me/

Käyttäjän hemmokoskiniemi kuva
Hemmo Koskiniemi

"Erityisen tyytyväisiä olemme siihen, että hallitus kevensi työn verotusta".

Verojen keventäminen = velkaa lisäämällä.

Kokoomuksen + Sipilän talouspolitiikkaa.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Veroprosenttien muutokset merkitsevät veronmaksajien mukaan nettopalkan ostovoiman muutoksessa 1 euroa kuukaudessa kussakin neljässä tuloluokassa.
noin 12 euron ostovoiman parannusta vuodessa voidaan pitää suurin piirtein samalla tasolla pysymisenä.

– Kyllä tämän voi summata niin, että ei tässä mitään mullistusta palkansaajan elämässä tai ostovoimassa tapahdu mihinkään suuntaan ensi vuonna, Lehtinen kertoo.

Hallituksen päätökset astuvat voimaan tammikuussa 2018.
lähde:IS 1.9-17
https://www.youtube.com/watch?v=DW_UgRo3Me8

Jk.Sijoittakaa viisaasti kaikki 12e/v.

Käyttäjän NikoKaistakorpi kuva
Niko Kaistakorpi

Yritystukien uudistamisfarssi lähentelee jo koulutuslupausta huijauksessaan.

Ennen vaaleja 2015 valmistui VATTin selvitys, joka kertoi kuinka suuri osa yritystuista on tehottomia ja jopa haitallisia. Nykyiset hallituspuolueet muiden mukana kertoivat kuinka tähän tehdään muutos. Selvityksen yksi keskeisiä suosituksia oli, että tukia ja niiden vaikutuksia pitää systemaattisesti tarkemmin selvittää ja arvioida, jonka jälkeen muuttaa.

Mitä hallitus sitten teki? Ei aloittanut selvityksiä vaan vitkutteli yli puolitoista vuotta ja teetti ennen puoliväliriihtä lyhyen parin kuukauden työryhmäselvityksen. Hallitus lisäksi rajasi selvityksestä puolet tuista pois: "Selvityksessä ei ole mukana seuraavat tukikokonaisuudet: EU-osarahoitteiset tuet, EU:n yhteisen maatalouspolitiikan piiriin kuuluvat tuet ja alennetut alv-kannat."

Itse työryhmä totesi: "Selvitystyön aikana on tullut selväksi, että kaikkia yritystukijärjestelmään liittyviä näkökulmia ei ole mahdollista käydä läpi lyhyessä ajassa. Jatkoselvityksiä on syytä tehdä erityisesti yritystukien vaikuttavuuden arvioinnin edistämisen osalta."

Eli se päätyi samaan kuin VATT - olipa yllätys. Sitten Orpo lausuu kuinka ei tehdä mitään, kun kaikilla tuilla on kannattajansa.. Eikö kukaan halunnutkaan luopua niistä vapaaehtoisesti, on se kumma?
Sitten perään kerrotaan että asiaan palataan syksyn budjettiriihessä.

Tottahan sentään nyt tällä välin selvitettiin asiaa kunnolla? Ei selvitetty.
Keksitään perustaa "parlamentaarinen työryhmä" ja vielä ollaan kuin se olisi kunnioitettava ja hieno teko.

Tässä vaiheessa luotava parlamentaarinen työryhmä ei tule pääsemään mihinkään lopputulemaan hallituskaudella. Jos se olisi perustettu kauden alussa olisi voinut pääsätkin, mutta ei enää.

Naurettava äänestäjien sumutus ja farssi koko touhu. Osoittaa sen ettei hallituksella ole ollut mitään haluakaan puuttua yritystukiin vaikka puoliväliriihenkin asiantuntijaryhmä totesi, että nykyinen yritystukijärjestelmä ei tue kansantalouden pitkän aikavälin tuottavuutta ja siten talouskasvua optimaalisesti. Vain noin 10 prosenttia tukien kokonaismäärästä edistää yritysten uudistamista, raportissa todetaan.

Suomen pitäisi uudistua ja tukea kasvua sekä työllisyyttä parantavia toimenpiteitä. Saadaan tulos, jonka mukaan 10% tuista edistää tavoitetta, mutta ei tehdä asialle mitään? Huhhuh.

Nyt vielä kaiken kruununa meneillään on maakuntauudistukseen liittyvä lakiuudistus, jonka mukaan suuren osan yritystuista jakavat jatkossa maakunnat ja ELY:t lakkautetaan. Siinä sitten maan sisällä kilpaillaan erilaisten maakuntien omilleen myöntämien tukien kanssa epäterveesti ja kepulandiassa jaellaan veljille fyrkkaa liikesalaisuuden varjossa, kun suuri osa näistä ei ole julkisia. Kokoomustakaan vapaan kilpailun puolestapuhujana ei tunnu haittaavan ollenkaan - paitsi Lepomäkeä, Vartiaista ja Harkimoa.

Uskomattoman selkärangatonta touhua - ja kehtaatte vielä tällä kehuskella.

Käyttäjän KansalainenKane kuva
Markku Nieminen

suurin piirtein näin se on tarkoituskin haudata ja unohtaa. Niin kuin kaikki muutkin välttämättömät uudistukset!

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Progresiivisen tuloverotuksen keventäminen paikataan kulutusveroja nostamalla, kulutusverot ovat tasaveroja. Pieni-ja keskituloisten olisi syytä tosiaan nousta tuota kokoomuslaisen ideologian mukaista kehitystä vastaan, koska velkaantumisen taittamisen maksavat jälleen juuri pieni-ja keskituloiset. "Siniset" ovat tällä verotusmallilla hyvätuloisten asialla, tuoverotuksen painopisteen siirtäminen kohti tasaveroa palvelee hyvätuloisia, ei pieni-ja keskituloisia.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Siniset oppi kepu,kok tavoille.
Molemmat kourat kyynärpäitä myöten kansan taskuilla.

Yle: Dieselin hintaan tulossa reilu korotus – päätös tehty jo.
IL

Sähkölaskun uusin tulokas – Tehomaksu rankaisee kulutushuipuista
Sähkölämmitys
YLE/28.8.2017

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Ne jotka vaativat velanottoa ovat niitä joiden nyrkit ovat kansalaisten taskuissa. Vasemmisto on velaksi elämistä vaatinut aina eikä nytkään hyväksy hallituksen tehokkaita toimia velanoton hillitsemiseksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Arvostelua varmaan on tullut ja näytää kovin tulevan edelleen.

Mielestäni kuitenkin aika hieno veto noin taktisesti heittää Halla-Aho syrjään ja jatkaa hallituksessa. Tuohan ei nyt onnistuisi, jos persut eivät olisi olleet selvästi jakaantuneet. Niin iso osa lähti, ja tuntuu siltä, että kipeetä tekee vielä kovasti, varsinkin persuissa.

Kysehän on politiikasta, ei sen ihmeellisemmästä asiasta, ja vaaleissa sitten kansa sanoo oman tuomionsa, siihen asti homma menee tällä lailla.

Onnea ja menestystä, minusta aika hyvä veto kaiken kaikkiaan, ja onhan tämä persuillekin parempi, kun ei tarvitse enää jarrutella mitenkään vihapuheita. :) Sana on nyt vapaa ja MV-lehti on ilmeisesti puheenjohtajan uutissivusto.

Politiikka kaipaa muutoksia ja väriä, ja sitä nyt ainakin tuli, budjettikin oli suht hyvä, että ei huono suoritus.

Kannatuksesta on vaikea sanoa vielä mitään, kun puoluettakaan ei ole, ehkä siinä 2-4% kuitenkin, sehän olisi uudelle puolueelle iso kannatus, mutta se nähdään ensi vaaleissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tyhjää puhetta entiseltä vaikuttajalta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kumpi vaikuttaa päätöksiin tällä hetkellä enemmän, Terho vai tynkäpersut?

Toiset itkee oppositiossa ja täällä puheenvuorossa ja toiset tekee päätöksiä :)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Kokoomus on jo vesittämässä kaikkia kiristyksiä maahanmuuttoon eikä uuvatit pysty tekemään yhtään mitään. Risikko ja Zyskowicz selittelevät takinkääntöjään tässä:

http://www.hs.fi/politiikka/art-2000005349554.html

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Hallituksessa voi vaikuttaa, jos kuuluu Keskustaan tai Kokoomukseen.

P.S. Ei ole äänettömän yhtiömiehen ja uuvatin, ministeri Terhon blogi päässyt edes nettilehti Uuden Suomen karuselliin pyörimään.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sehän se onkin joku mittari että pääsee US:n karuselliin.Khihihi

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Poikkeuksetta ministerien jonninjoutavat blogikirjoitukset ovat pyörineet täällä karusellissa merkkinä US:n Puheenvuoron vaikuttavuudesta maamme politiikassa.

Mittaria on luettu sekä lehden että kirjoittajan silmin.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Me täällä maksetaan touhunne.. kiitos vaan Sampo..

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mutta ME veronmaksajat maksamme koko puljun touhut.Persujenkin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ja perusuilla on kauhee tuska edelleen päällä :)

Marko Parkkola

Kysäisepä Lindströmiltä aikooko hän tehdä jotain vakuutuslääkäreille, kuten hän lupasi muutama vuosi sitten. Vakuutusyhtiöt ovat muuttuneet entistä härskimmiksi ja ostavat nyt jopa kuntoutuslaitoksia, jotta voivat "parantaa" ihmiset kirjeitse.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Niin persut kuin nykyiset SP olivat edm.takana:

Eduskunta 25.11-16
17.02
PääministeriJuhaSipilä(vastauspuheenvuoro)
Arvoisa puhemies! Suomi vaikuttaa tähän asiaan nyt pääasiassa Euroopan unionin kautta.
- Suomen pakolaiskiintiö on ollut suhteessa yksi Euroopan suurimpia. Sillä tavalla Suomi on tässä esimerkkiä näyttänyt. Viime joulukuussa päätimme jo etukäteen, että suurin osa tämän vuoden kiintiöistä käytetään nimenomaan syyrialaisten ottamiseksi (Puhemies koputtaa) Turkin pakolaisleireiltä. Haluamme tälläkin ohjata eurooppalaista (Puhemies koputtaa) päätöksentekoa siihen suuntaan, että kaikki muutkin toimisivat tällä tavalla.

Ministeri Soini, jatkakaa.
Arvoisa puhemies! Totta kai Suomen eduskunta, niin kuin eilen keskustelussa kävi ilmi, hyvin yksimielisesti ja yksituumaisesti ajaa ihmisoikeuksia, oikeusvaltioperiaatetta, rauhaa ja turvallisuutta.

Toimituksen poiminnat