Sampo Terho

Äärimmäisyys kääntyy itseään vastaan

Suomen maahanmuuttopolitiikassa on vanhastaan ollut pahoja puutteita, joista osaa korjaamme edelleen. Samanaikaisesti olen yhä enemmän huolissani keskustelutavasta, jolla näitä ongelmia käsitellään. Viha ja äärimmäinen, inhimillisyyden riistävä puhe on käynyt yleiseksi.

En väitä, että tämä olisi isompi ongelma kuin ne ongelmat, joita epäonnistuneen maahanmuuttopolitiikan harjoittamisesta seuraa. En peräänkuuluta kivapuhetta tai kannata sananvapauden rajoituksia. Maahanmuuttokeskustelua on käytävä, ja kaikki mikä on asian kannalta oleellista, on sanottava mahdollisimman avoimesti ja ilman sensuuria tai vääristelyä.

Paljon vaivaa on aiheutunut nimenomaan siitä, ettei aikanaan julkisesti käyty asiallista keskustelua maahanmuuttopolitiikasta, kun Suomi rakensi maahanmuuttopolitiikkansa perustan ja alkoi vuosittain ottaa tuhansittain humanitaarisia maahanmuuttajia. Kustannuksia ja ongelmia oli väistämättä edessä, mutta niitä ei käsitelty avoimesti. Maahanmuuttopolitiikan julkinen arvostelu esitettiin tiedotusvälineiden kuvauksissa pitkään ainoastaan pahojen rasistien ja syrjäytyneiden reppanoiden katkeruutena.

Tällä tavoin kaikki vallitsevan politiikan arvostelijat ajettiin keskustelussa marginaaliin, pois valtamedioista. Netissä syntyi sitten yhteisöjä, joissa keskustelua saatettiin jatkaa. Nettikeskusteluissa kokoontuivat samanmieliset maahanmuuttokriitikot, samalla kun valtamediassa jatkui monikulttuurisuuden yksimielinen ylistäminen. Tästä syntyi asetelma, joka nyt vaikeuttaa maahanmuuttopolitiikan järkevöittämistä ja asiallista keskustelua.

Koska maahanmuuttoon liittyviä ongelmia käsiteltiin pitkään lähinnä samanmielisten nettipalstoilla, alkoi syntyä oma (usein halveksuva) kielensä, jolla kuvattiin eri ilmiöitä ja poliittisia vastustajia. On oikeastaan aika luonnollista, että kieli rakentui suhteessa vastapuolen ylilyönteihin. Samoin kaikissa harrastajapiireissä tavallisesti syntyy oma slanginsa.

Kun samaan aikaan valtamedioissa keskustelu jatkui omassa kuplassaan, syntyi lopputuloksena hyvin jyrkkä vastakkainasettelu. Sen osapuolet eivät keskustelleet toistensa kanssa suoraan vaan lähinnä kauhistelivat toisiaan, ja puhuivat oikeastaan jo kokonaan eri kieltä. Syntyi syvä, koko yhteiskuntarauhaa ja poliittista järjestelmää epävakauttava kahtiajako. Keskustelua alettiin käydä äärimmäisellä ja leimaavalla tavalla, joka puolin ja toisin lähinnä haittasi asiaansa.

Turun hirvittävän terrori-iskun jälkeen keskusteluilmapiirin on pelätty entisestään kiivastuvan. Tällä viikolla eduskunta kokonaisuudessaan vetosikin rakentavan, tosiasioihin perustuvan ja toisia kunnioittavan keskustelun puolesta.

Hyvä niin. Kansallinen yhtenäisyys on voimavara, jolla selviämme suurimmistakin ongelmista. Yhtenäisyys säilyy, kun opettelemme ymmärtämään toistemme ajattelua ja puhetapaa, kunnioitamme erilaisia mielipiteitä ja sitoudumme erimielisyyksien ratkomiseen demokraattisella ja oikeusvaltiota kunnioittavalla tavalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (53 kommenttia)

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Mistä moinen takinkääntö johtuu? Mamuvastaisuudellahan persut hallitukseen pääsi.
-03-15 muusta persut puhuneetkaan.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Kuten blogisti aiheellisesti totesi: "alkoi syntyä oma (usein halveksuva) kielensä, jolla kuvattiin eri ilmiöitä ja poliittisia vastustajia"

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Se oli kai sen "kielitieteilijän" luoma uuskieli.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"kun Suomi rakensi maahanmuuttopolitiikkansa perustan ja alkoi vuosittain ottaa tuhansittain humanitaarisia maahanmuuttajia."

Tuolloin perussuomalaiset olivat hallituksessa hiljaa.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Niinpä. Oppositiossa ollessaan heille oli jopa 750 kiintiöpakolaista metelöinnin aihe, määrä riitti synnyttämään Halla-ahon kiihotuskirjoitukset islamia vastaan.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Persuille kaikki vasta-argumentit keskusteluissa ovat loukkaavia. Mutta itse iloisesti elävät synenergiassa Mitä V....a-lehden kanssa, jopa "kristillinen" oikeisto tukee mv-ryönää.

Niko Sillanpää

Aiempi ja nykyinen toiminta tekee valitettavasti kunnioittamisen kokolailla mahdottomaksi. Lisäksi sellainen neuvotteluasetelma, jossa toinen osapuoli tarjoaa vain negatiivisia asioita (=massamaahanmuutto ja kv suojelu), ei mahdollista kompromissia, eli konkreettisemmin, universaali kv suojelu ja rajat auki ei tarjoa mitään, josta viitsii maksaa mitään rahassa, vallassa, muissa resursseissa tai turvallisuudessa. Mitä nopeammin hallitus hyväksyy ja tunnustaa tämän asetelman ja toimii asianmukaisesti eli kansallisen suvereniteetin ja edun mukaisesti, sitä pienemmiksi kahtiajaon juopa muodostuu. Muutoin kärjistyminen vain jatkuu.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Hyvä puheenvuoro blogistilta.

Mutt olisiko persujen puheenjohtajavaalikin pitänyt käydä samassa hengessä?

Mielestäni olisi pitänyt käydä. Lopputulos olisi varmasti puheenjohtajapelin suhteen ollut sanma, mutta nyt ei sitten olisi niin suurta ristiriitaa niiden puheiden ja näiden puheiden välillä mitä blogisti nyt pitää.

Minä en tosin koskaan ole niihin blogistin puheenjohtajavaalin puheisiin uskonutkaan, vaan aina olen ollut sitä mieltä että blogisti on oikeasti tätä mieltä mitä nyt tässä blogissa esittää olevansa ja siinä asiassa olen samaa mieltä mitä tässä blogissa sanotaan.

Tilanne vihapuheiden ja niiden takia kansakunnan kahtiajaoin osalta on kyllä paha. Siihen ei taida heti apuja löytyä, mutta yrittää toki pitää. Siinä mielessä tämä blogistin esitys on kyllä hyvä, mutta epäilen että tehoton.

Väinö Hirvelä

Onko rivien välistä luettavissa, että Laura Huhtasaaren kysymys islamilaisesta vihapuheesta ei ollut tosi asioihin perustuva tai kunnoittava?
Rikasta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Palstoilla on oikeasti näkynyt kommentteja joissa on surtu Canonballin hajoamista ja esitetty että samat tahot hajoittivat persut. Kyllä minä tunnustaudun kaksiajakautuneen kansan toiseksi osapuoleksi jos toinen on rikollisten kapinan puolella.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi

Missä ihmeen palstoilla? Onko kyse kovinkin laajasta ilmiöstä, vai kenties pienen piirin yksittäistapauksesta, jota yrität yleistämällä käyttää olkiukkona? Että vähän niinkuin samanlainen tapa keskustella kuin niillä rassisteillakin? Ääripää, koska Panu Höglund?

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Kirjoitan oikeista tunteistani liittyen kaksiajakoon. Tarkoitan iltalehtien kommenttipalstoja. Ilmiö että monella identiteetillä trollataan niillä on kuitenkin äärioikeisto- ja rasistiperäistä. Siitä ei pääse mihinkään sillä että vetoaa yksittäistapauksiin rasismivastustajien puolelta. Hommaforum ja PSpuolue ovat osa sitä kenttää ja somekulttuuria joka taisi luisua käsistä, mikä taas ehkä johti PSpuolueen hajoamiseen.

Käyttäjän TomiSolakivi kuva
Tomi Solakivi Vastaus kommenttiin #15

"Siitä ei pääse mihinkään sillä että vetoaa yksittäistapauksiin rasismivastustajien puolelta."

Sinänsä hauska kommentti kirjoittajalta, joka perustaa argumentaationsa yksittäistapauksiin toiselta laidalta.

Ja se pointti: Suomen kansan enemmistö pystyisi varmasti keskustelemaan erimielisyytensä sivistyneesti, mikäli rasistiöyhöttäjät ja Lappalaiset suljettaisiin keskustelusta paiskimasta olkiukkojaan. Sinun asiaankuulumaton "mutku-MV" -länkätyksesi on ihan yhtä rasittavaa ja keskustelulle turmiollista kuin rajakkien "öhö öhö N-sana" -pöljyydet.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman Vastaus kommenttiin #20

Veit jalat suustani, olen jo hetken hämmästellyt kovasti ennen fanittamaani Siniä, että onpas hänestä tullut leipääntynyt ja hemmetin ilkeä öyhöttäjä, pakkomielteiseltä kuulostavaa lähes pelkkää vittuilua kommentista toiseen, eli sisällönkin kanssa on vähän niin ja näin.

----------------------------

Sini, tiedän että itse et loukkaannu juuri mistään, meillähän oli se sloganikin "tunne on omasi", mutta miksi ihmeessä velvoitat sillä muutkin?

Olisitpa yhä se sama eriävien mielipiteiden esittäjiin asiallisesti suhtautuva, mutta tiukkasanainen "ämmä" jonka mielipiteitä kuunneltiin.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #20

#20 Kuten jo sanoin mainitsemani yksittäiskommentti liittyy vaikkakin yleisestä turtumuksen tilasta herättävänä hommaforumin ja muun bannonilaisen kapinan lanseeraamaan vyörytykseen.
Antirasistit tyytyvät yleensä vaan kauhistelemaan ja pikkuisen vahtaamaan ja pilkkaamaan vyörytystä.
On selvää että vuosikausia jatkunut vyörytys puolirikollisine ja kapinallisine elementteineen lopulta jakaa kansaa. On selvää että hommaforum on ollut yksi väylä ja ohjaaja suomalaista yhtenäiskulttuuria hajoitettaessa.

Käyttäjän KankaanpJyrki kuva
Jyrki Kankaanpää Vastaus kommenttiin #25

Eikös esim. Antifa ole luokiteltu terrori-järjestöksikin joissain jenkkien osavaltioissa. Antifan väkivaltaisuuksia löytyy roppakaupalla pienellä googlettamisella. Koska kannatat totalitarismia, niin en yhtään ihmettele, että sinulle se näyttäytyy pienenä pilkkaamisena.

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #25

"Antirasistit tyytyvät yleensä vaan kauhistelemaan ja pikkuisen vahtaamaan ja pilkkaamaan vyörytystä."

Tirsk.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen
Jari Rahkonen

"Palstoilla on oikeasti näkynyt kommentteja joissa on surtu Canonballin hajoamista"

Missä oikeasti?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persuthan eivät halunneet tuohon yhteiseen lausuntoon rasismin tuomitsemista, eipä tässä asiassa oiken muuta enää tarvitse sanoa. Koko persujen suunta käy hyvin selväksi tästä asiasta.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho ei ollut allekirjoittamassa vetoomusta, vaan sen teki varapuheenjohtaja Leena Huhtasaari. Eduskunnan kyselytunnilla hän sitten puheenvuorollaan mitätöi allekirjoituksen.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Terhosta on hillotolpan juurelle päästyään kehittynyt nopeasti perinteinen konsensuspoliitikko, joka voisi yhtä hyvin kuulua Kokoomukseen tai Kepuun. Nyt vain odotellaan, kumpaan Terho loikkaa ennen seuraavia vaaleja. Veikkaan Kokoomusta, siellä on eniten samanlaisia sliipattuja opportunisteja.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

"Suomen maahanmuuttopolitiikassa on vanhastaan ollut pahoja puutteita, joista osaa korjaamme edelleen. Samanaikaisesti olen yhä enemmän huolissani keskustelutavasta, jolla näitä ongelmia käsitellään. Viha ja äärimmäinen, inhimillisyyden riistävä puhe on käynyt yleiseksi."

Anteeksi vaan, mutta kaikkia tuntemiani ihmisiä jo suoraan sanottuna vituttaa teidän vätystelynne siellä hallituksessa, tolkun suvaitsevinakin pitämiäni.

Yhä edelleen länsirajallakin tapahtuu laittomia rajanylityksiä kymmenittäin joka päivä perusteettomien turvapaikanhakijoiden muodossa,
se että heidän yleensäkään annetaan tulla, herättää heissä turhia toiveita ja on ehdottoman väärin heitä itseään kohtaan ja aiheuttaa katkeruutta joka olisi vältettävissä kohteliaalla, mutta jämäkällä kieltäytymisellä.

Vapaa liikkuvuus on tarkoitettu koskemaan sopimusalueen omia asukkaita, eikä suinkaan ketä tahansa.

Tehkää asialle nyt vihdoinkin jo jotain.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

"inhimillisyyden riistävä puhe?" Tämä kirjoitus on inspiroitunut järjen tuolla puolen ...

Itse aihe on esimerkki yleisestä ilmiöstä jota on turha siksi paisutella. Tämän päivän kuva on kuplamaailma hengenheimolaisten kesken jossa erimieliset ignoorataan, heidän sanansa vääristellään päälaelleen taikka heidät blokataan. Puheenvuoro on tässä aika mallikkaasti kunnostautunut.

[statistiikka huomio, tätä blogia ei ole edes säälistä jaettu kertaakaan, Huhtasaaren blogissa lukee 7,7t joten voi arvata kumpi on Usarin karusellissa]

Eero Mattila

Jos maahanmuuttoasioista käytännössä vastaa Päivi Nergin kaltainen henkilö, joka väittää tietävänsä jokaisen tulijan olinpaikan vaikka tosiasiallisesti on vastuussa siitä, että tänne päästetään ilman matkustusasiakirjoja ja henkilöllisyyden todentamista edelleenkin ihmisiä, joiden tarkoitusperistä ei kukaan tiedä mitään.

- Miten tuollaista toimintaa voisi kunnioittaa? Jo hallitus olisi vakavissaan se palkkaisi kriisiä hoitamaan ammattitaitoisen ja uskottavan henkilön.

- Hallituksen toimista paistaa lähinnä ylenkatse ja välinpitämättömyys. Hallituksella ei ole edellytyksiä erilaisia osapuolia kunnioittavaan keskusteluun eikä varsinkaan keskusteluilmapiirin arvosteluun. Hallitus on tottakai vastuussa Suomessa vallitsevasta tilanteesta, mutta aikuisten oikeasti se ei pysty vastuuta ottamaan.

Ongelamt ovat olleet näkyvissä jo vuosia, ja on täysin luonnollista, että hallituksen kädettömyys nostaa agressioita pintaan. Jos hallituksella ei riitä kantti toimintaan - sen pitäisi pystyä edes eroamaan.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Ketkähän valitsi edm.virkaansa?

maatalous- ja metsätieteiden maisteri ja agronomi. Hän on työskennellyt muun muassa Atrialla ja Lihapolar Oy:ssä.
(Kepu?)
Nerg oli ehdolla eduskuntaan vuoden 2007 eduskuntavaaleissa kristillisdemokraattien listalla.
- kun lehdistössä arveltiin sisäministeri Päivi Räsäsen suosineen häntä puoluetaustan takia.
(Vai krst?)

Mika Sarivaara-Satta

" kunnioitamme erilaisia mielipiteitä"
just joo ja kukkia hattuun.

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Sinänsä hyvästä tekstistä saa oikean kuvan kun huomioi sen, että blogisti on sama valtaholisti, joka oli minua heittämässä pois perussuomalaisten puheenjohtajakisasta viime keväänä silloisen puolueensa puoluehallituksessa.

Pukki kaalimaan vartijana siis -
osallistumiseni, jos se olisi ollut mahdollista, olisi nimenomaan tuonut blogistin peräänkuuluttamia asioita esille tuossa kisassa pakolaispolitiikkaan ja maahanmuuttoon liittyen.

Vihavainen täällä jo mainitsikin että melkoinen epäsuhta ministerin kirjoituksissa tuolloin tähän verrattuna. Halla-ahon jäljittely ei johtanut menestykseen vaikka minut oli helppo heittää pois "asioita pilaamasta", heh -

http://petrihirvimki.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2362...

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

"Kansallinen yhtenäisyys on voimavara, jolla selviämme suurimmistakin ongelmista. Yhtenäisyys säilyy, kun opettelemme ymmärtämään toistemme ajattelua ja puhetapaa, kunnioitamme erilaisia mielipiteitä ja sitoudumme erimielisyyksien ratkomiseen demokraattisella ja oikeusvaltiota kunnioittavalla tavalla."
Fasistilaidan islam irtisanotuu kaikesta tuosta. Sen kannattajat rakentavat omaa yhtenäisyyttään, eivätkä pyri ymmärtämään vääräuskoisten ajattelua tai puhetapaa, eivät kunnioita vääräuskoisten mielipiteitä eivätkä sitoudu demokratiaan vaan toivottavat sen helvettiin. Vain shariaoikeusvaltio kelpaa.
Ketä voin kiittää, että näitä rasistisia fasisteja on tuotu maahan vähintäänkin tuhansittain hajottamaan juuri tuota ihanteellista tilannetta, mitä kuvaat?

Käyttäjän veikkohuuska kuva
Veikko Huuska

Rankka raportti Suomen vankiloista: Gangsteri-islamismia, vanki-imaameja, väkivaltaan kiihotusta

Verkkouutiset/Juha-Pekka Tikka
4 tuntia ja 5 minuuttia sitten (päivitetty 4 tuntia ja 4 minuuttia sitten)

Terroritekoja ihannoivaa uskonnollista ideologiaa levitetään vankien keskuudessa.
Linkki: https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/2vankilat-69851
http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/vankilat-69848

Käyttäjän JairiPalonen kuva
Jairi Palonen

Suomen julkinen talous on maailman suurimpia sekä sosiaalimenot ovat maailman toiseksi suurimmat. Nyt kun vielä tänne maahanmuuton seurauksena tulee lisää väkeä, erityisesti Lähi-Idästä ja Afrikasta, kasvavat sosiaalimenot entisestään. Sieltä ei tule Suomen kaltaiseen maahan osaavaa työvoimaa ja heikko työllistyminen on jo nyt lukuina nähtävissä. Emme saa siis veronmaksajia, vaan lähinnä tukien varassa elävää väkeä. Kuitenkaan se joukko ei kasva, joka tämän kaiken kustantaa. Kulut lisääntyvät, mutta maksajat eivät. Myös turvallisuuden menot kasvavat. Ei tällaiseen ole varaa. Tässä kohtaa on nyt ajateltava suomalaisten etuja. Meillä on on omasta takaa ihmisiä, joita pitää auttaa ja tukea. Omat syrjäytetyt nuoret pitää asettaa ensisijalle, heidät pitää saada työelämään.

Tämä maa ja sen kunnat tarvitsevat vastuullisia ja realistisia päättäjiä eikä haihattelijoita kauniine, mutta epärealistisine lupauksineen

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
ekä sosiaalimenot ovat maailman toiseksi suurimmat.

Siis 7 sijalla Suomi. Alle EU vaatiman tason jo 3 huomautusta siitä.

Miksi ne on aika suuret?
-20% kansasta siis rikkaat saa tulojen mukaan Kela-etuuksia 12x vuodessa kaikki mihin on oikeutettu Nordean seinään..
70% Kansasta saa tulojen päälle etuuksia useampiakin 12x vuodessa OP seinästä ,vasiikkeettomasti.
10% köyhistä saa murusia.
Työttömät vain orjatyötä vastaan tukensa.

Eikä tuolle tulonsiirrolle ole pakolaiset syyllisiä.Vaan porvarienemmistö eduskunta joka Kelan etuuksiin ehdot on tehnyt.
Työttömille kepu,kok,PS-15-16

Marko Parkkola

Minäkin olen huolissani keskustelusta, jota Suomen hallitus käy. Teillä ei ole minäänlaista tajua ja ymmärrystä asiasta. Lopettakaa terroristien maahantuonti nyt heti ihan ensimmäiseksi! Sitten voisitte hävetä vähän.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Terrori (latinaksi terror, pelko) on hirmuvaltaa, ihmisten tarkoituksellista pitämistä pelon vallassa. Terroria harjoitetaan usein tarkoituksena lujittaa vallitsevan hallinnon valtaa, mutta myös päinvastoin sen arvovallan horjuttamiseksi.
Terrorismin määritteleminen on yksittäistapauksissa vaikeaa. Joukkomurhaa saatetaan nimittää tiedotusvälineissä terrorismiksi. On ehdotettu, että terrorismi-käsitteestä luovuttaisiin kokonaan sen epätarkkuuden vuoksi. Keijo Korhonen on esittänyt sen korvaamista sanoilla henkirikos ja valtioton väkivaltajärjestö.

Pasi Karlsson

Timo Soini on varmaan kokenut tämän karkeasti ja kovasti ?
Aikanaan Tony Halmetta hyväksikäyttäen "nokikepit" ym .. nimitykset oli arkipäivää, joka johdatti Soinin lopulta ministeriksi !
Nyt ympyrä sulkeutuu ja kannatus alkaa palata samoin lukemiin ennen Halmeen luomaa nostetta l. muutamiin satoihin !

Käyttäjän Ari-PekkaLeppnen kuva
Ari-Pekka Leppänen

"...sitoudumme erimielisyyksien ratkomiseen demokraattisella ja oikeusvaltiota kunnioittavalla tavalla.".

Hieno homma, tässä ei tartte mennä merta edemmäksi kalaan. Aloitetaan työ eduskunnasta jossa kaikki kansanedustajat ja puolueiden johtajat, kuten Touko Aalto ja Li Andersson, sitoutuisivat noudattamaan maan lakeja ja demokratian periaatteita.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Äärimmäisyys kääntyy itseään vastaan
-03-15 PS ratsasti mamuvastaisuudella hillotolpalle . Nyt se kääntyikin heitä vastaan 1,4% kannatus.

Timo Ala-Harja

En usko että sinisten kannatuksen lasku johtuu maahanmuuttovastaisuudesta vaan pikemminkin päinvastoin.Ovat liikaa myötäilleet Sipilää ja Orpoa ja näiden "arvoja".Rinne taas on pelkkä pelle.

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

V.18 sai valita siinä kuopan reunalla ottaako siteen vai ei.
Vihjailet että nykyiset poliitikot pitäisi teloittaa. Kuulostaa siltä että kannustaisit ihmisiä tämänkaltaiseen tekoon. En ole juristi mutta ei hyvältä kuulosta.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

"Äärimmäisyys kääntyy itseään vastaan" Kyllä, tämä on totta. Muslimit kääntyvät meitä vastaan heti kun heitä on tarpeeksi paljon.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Olen viime päivien aikana lukenut netistä Hesarin aikakoneesta sota-ajan lehtiä. Silloin kansa taisteli olemassaolostaan. Puhallettiin yhteiseen hiileen, kun Isänmaa oli vaarassa. Nyt ei tunnu olevan hiilestä tietoakaan. Yhteiskunta on kaiken aikaa polarisoitumassa.

”Hesarissa julkaistiin 8.3.2015 kirjoitus ”Koraani bussimatkan aikana.” Siinä Koraanin kahteenkin kertaan suomentanut professori Jaakko Hämeen-Anttila toteaa, että ”Valtaosa muslimeista ajattelee, että Koraanissa on kahdenlaisia sääntöjä, universaaleja sääntöjä ja kontekstisidonnaisia sääntöjä.”
Artikkelissa todetaan, että ”Valtaosa maailman noin 1,6 miljardista muslimista katsoo, ettei Koraanin kontekstisidonnaisia sääntöjä, kuten vääräuskoisten tappamista, kuuluu enää noudattaa.”
”Fundamentalistit taas tulkitsevat ne edelleen kirjaimellisesti.” Professori Hämeen-Anttila toteaa, että nämä säännöt liittyvät 620-luvun tilanteeseen. Tämä on kuitenkin ”vettä hanhen selkään” fundamentalisteille. Siitä ovat eri puolilla Eurooppaa tapahtuneet terroriteot selkeinä esimerkkeinä.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Rakentava puheenvuoro. Suosittelen, ilman sarvia ja hampaita.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Äärimmäisyysteko on jättää kannattajansa ja loikata omasta puolueestaan. Vajaan 2% kannatuksella?

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Ilmastonmuutos, eriarvoistuminen, köyhyys, nälkä, liikakansoitus, pakolaisuus ym. globaalit ongelmat lisäävät tulevaisuudessa, sotia ja ed.mainittuja ongelmia entisestään. Nämä kaikki lisäävät vastakkainasettelua pohjoisen ja etelän, rikkaiden ja köyhien välillä niin globaalisti kuin paikallisesti. Resurssit vähenevät ja kokoajan kasvava väestö maailmassa joutuu niiistä taistelemaan niin poliittisesti kuin sotimallakin.

Toisinsanoen emme ole nähneet vielä mitään.
Suomi ja koko eurooppa voisi otta tämän maahanmuutaja-aallon esinäytöksenä ja harjotuksena tulevaisuuden kansainvaelluksia odotellessa. Yhteinäistää käytännöt ja luoda mekanismi millä niistä selvitään. Suomessakin voitais varautua luomalla kunollinen järjestelmä esim kotouttamiseen.

Ei vastakkainasettelu ole mihinkään katoamassa, ei kansallisuuksien välillä eikä kansallisuuksien sisällä. Toki voimme aina vapaasti valita miten asioihin suhtaudumme.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomessakin voitais varautua luomalla kunollinen järjestelmä esim kotouttamiseen."

Niinkuin Ruotsissa joka on saanut vain lisää ongelmia maahanmuutosta. Miksi te kommunistit ette voi ajatella järjellä nykyisen maahanmuuton ongelmia?

Käyttäjän pasianttila71 kuva
Pasi Anttila

Tiedätkö sinä mitä sana kommunisti edes tarkoittaa. Ja erityisesti tässä yhteydessä.

Tietyt piirit tässä maassa ei taas muuta osaa ajatellakkaan kuin maahanmuuttoa. Ja kun saisitte sen loppumaan etsisitte jostain uuden ihmisryhmän mitä vastaan taistelisitte, ihmisryhmä'n joka olisi heikompi kuin te itse. Syy sille on että he tarvitsevat jonkun jota syyttää kaikesta, johon purkaa omaa pahaa oloaan etc.

Käyttäjän paiviruippo kuva
Päivi Ruippo

Kansaa on syytetty vihapuheesta.

Vihapuhe on seurausta maassa tehdystä politiikasta.

Vihapuheen kohde on väärä.

Viha tulee kohdistaa maahanmuuttajien sijaan maan päättäjiin ja maamme valta- ja rahaeliitteihin.

Vihapuheesta: “On parempi, että ihmiset puhuvat. Hiljaisuus on vaarallisempaa.”

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Viha tulee kohdistaa maahanmuuttajien sijaan maan päättäjiin ja maamme valta- ja rahaeliitteihin."

Päättäjiin ja rahaeliittiin onkin jo valmiiksi kohdistettu vihapuheuta, se on ihan normaalia ja oikein. Ei sekään toki mitään rakentavaa keskustelukulttuuria ole, asiallisuus olisi parempi tapa vaikuttaa, mutta suunta on toki oikeampi.

Mamuihin ei ole syytä mitään vihapuheita kohdistaa, heillä ei itsellä ole mitään valtaa tässä maassa ja heidän kohtalonsa on täysin Suomessa valtaa pitävien kädessä.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Taitenhan sitä nyt uudessa tilanteessa täytyy sinisen sanojaan asetella luoviakseen aiemman puhtaan persuilun ja kenties tulevaisuudessakin hallituskelpoisen persoonan edellyttämässä verbaliikassa välttääkseen leimautumasta halla-aholaiseksi tai takinkääntäjäksi.

Yllättävää kyllä parisen päivää sitten näytti siltä, että jopa pesunkestävä "mamukriitikko" Halla-aho itse alkoi tyypillisen poliitikon tapaan kalastella sinisillä vesillä pehmoillessaan empaattisesti lapsiperheiden karkotusta koskevassa kannanotossaan.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Ymmärsit Halla-ahon kommentin väärin. Ehdotuksen pointti oli, että jos tehdään sellainen kompromissi, että harvojen lapsiperheiden annetaan jäädä, mutta parempaa elintasoa etsimään tulleet "geelitukat" saa karkottaa, niin se olisi suomalaisten kannalta ihan hyvä kauppa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"alkoi tyypillisen poliitikon tapaan kalastella sinisillä vesillä pehmoillessaan empaattisesti lapsiperheiden karkotusta koskevassa kannanotossaan."

Tämä oli tosiaan ennalta-arvaamaton lausunto. Sinänsä johdonmukaista että ennalta-arvaamattomuushan on populistin ase. Samalaista taktiikkaa käyttävät niin Trump, kuin Putinkin.

Siinä vain käy helposti niin että kun ennalta-arvaamattomuudesta tulee normaalia käyttäytymistä niin odottaa sopii että HA:n seuraavakin siirto olisi taas ennalta arvaamaton.

Mikä olisi mahdollisimman ennalta-arvaamaton siirto minkä HA voi seuraavaksi keksiä.

Mikäli osaan ennalta arvata, niin ennalta-arvaamattomin veto olisi kenties se että hän kieltäisi edellisen lausuntonsa ja selittäisi sen merkinneen jotain aivan muuta kuin miten se on tulkittu, vaikkapa niin että turvapaikanhakijoiden vauvoja ja imeväisiä ei missään nimessä saa jättää Suomeen Suomalaisten sosialiturvaa nauttimaan ja suomalaisten vaivalla ansaitsemia veropennejä kuluttamaan.

Mitä minuun tulee, niin minusta tämä ensimmäinen tulkinta HA:n lausunnosta on kyllä parempi.

Käyttäjän VivianLaukka kuva
Vivian Laukka

Terroristi sinänsä on yleensä tavallinen ihminen. Heitä on yritetty luonnehtia epäsosiaalisiksi, mutta tämän mallin puute on se, että terroristisessakin järjestössä toimiminen edellyttää sosiaalisuutta, joustavuutta ja itsekuria.

Rikoksentekijällä on terroristinen tarkoitus, jos tarkoituksena on

aiheuttaa vakavaa pelkoa väestön keskuudessa
pakottaa oikeudettomasti jonkin valtion hallitus tai muu viranomainen taikka kansainvälinen järjestö tekemään, sietämään tai tekemättä jättämään jotakin
oikeudettomasti kumota jonkin valtion valtiosääntö tai muuttaa sitä tai horjuttaa vakavasti valtion oikeusjärjestystä taikka aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa valtiontaloudelle tai valtion yhteiskunnallisille perusrakenteille
aiheuttaa erityisen suurta vahinkoa kansainvälisen järjestön taloudelle tai sellaisen järjestön muille perusrakenteille.

Minä ainakin tunnistan tuosta määritelmästä niin paljon muutakin kuin (ne) ihmiset joita Suomessa ilmeisesti pelätään vielä enemmän kuin muualla maailmassa xD

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Tuskin kenelläkään on liikoja vastalauseita työperäistä maahanmuuttoa kohtaan.

Miksi Euroopasta ei ole kuulunut uutisia terrori-iskuista, joukkoahdisteluista
ja naisten / lasten joukkoraiskauksista, joihin olisivat syyllistyneet Kiinasta,
Thaimaasta tai esim. Vietnamista tulleet erittäin työteliäät siirtolaiset ?

Miksi Sipilän hallitus ja Saksan Angela Merkel eivät myönnä sitä kymmeniä vuosia
sitten jo selväksi käynyttä tilannetta, että islam arvomaailmoineen ei vain sovi
missään olosuhteissa Berliinin tai Turun toreille ? Kyse ei ole siitä, että
kaikki muslimit heiluttaisivat sapelia mutta aivan liian moni heidän massoistaan
on potentiaalinen rikollinen, ahdistelija tai raiskaaja. Tilastot puhuvat karua
kieltä. Esim Ranskan väestöstä 12 % on muslimeja mutta Ranskan vankilasellejä he
täyttävät n 70 % osuudella n 68 000 vangin kokonaismäärästä. Norjan, Suomen ja
Saksan raiskaustilastot ovat yksiselitteisiä ja karmeaa luettavaa. Suvakit ja
vihervassut voisivat selittää, miksi suomalaisten pitäisi ottaa sellaisia mas-
soja vastaan, joita rikostilastot tai potentiaalisten rikosten tekijöiden suuri
osuus eivät mairittele. Emmekö todellakaan saa hieman valita, karsia ja prio-
risoida, millaisia uusia veronmaksajia mahdollisesti maahamme haluaisimme ?
Suomi ja EU eivät pysty muuttamaan islamin arvomaailmaan ja omia lakeja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset