Sampo Terho

Sininen tulevaisuus kajastaa

Tänään Sininen tulevaisuus jättää kannattajakortit ja rekisteröityy puolueeksi. Nyt on varmaa, että Suomi saa pian isänmaallisen, uudistusmielisen ja ratkaisuhakuisen puolueen nimeltä Sininen tulevaisuus. Rekisteröitymisen käytännön toimet kestävät vielä 1-2 kuukautta, kun viranomaiset käyvät kannattajakortit ja muut asiakirjat läpi. Jo nyt voi kotisivujemme kautta täyttää kaavakkeen, jolla voi ilmoittaa halustaan liittyä puolueeseen, kunhan perustamismuodollisuudet ovat valmiit.

Emme lähteneet vanhasta puolueestamme luopuaksemme aatteestamme, vaan pelastaaksemme aatteemme ja viedäksemme sitä eteenpäin (periaateohjelmamme). Olemme yhteistyökykyisiä ja ratkaisuhaluisia. Suomi tarvitsee muutosta ja me pystymme sitä tekemään. Meillä ei ole mitään etujärjestöjä tai rahoittajia taustallamme ohjailemassa meitä, vaan voimme aloittaa täysin puhtaalta pöydältä ja tehdä ratkaisuja yksinomaan järjen ja aatteen ohjaamina.

Aloitamme suoraan hallituspuolueen asemasta. Meillä on 19 kansanedustajaa ja 5 ministeriä. Se antaa meille poikkeuksellisen mahdollisuuden jo heti uutena puolueena vaikuttaa ja tehdä tuloksia. Suomi pärjää, kun luotamme suomalaisiin ja teemme töitä. Yhteiskunnan pitää auttaa yksilöä kehittymään, niin myös yhteiskunta kehittyy. Jokaisella pitää olla mahdollisuus osallistua ja pärjätä, koska vain yhdessä me olemme yhteiskunta. Yrittäjyys on Suomen tulevaisuudelle keskeistä, ja siksi meidän täytyy elvyttää sisukas suomalainen raivaajahenki.

Seuraavaksi Siniset rakentavat organisaationsa kansallisesti kattavaksi. Piirijärjestöjä on jo puolen tusinaa, mutta toinen puoli on vielä perustamatta. Jos olet kiinnostunut osallistumaan, niin ota yhteyttä joko alueesi kansanedustajaamme tai sitten täyttämällä yllä linkitetty lomake.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Kajastamisesta tuli mieleen:
"Sininen hetki on talvinen valoilmiö, joka on havaittavissa auringon juuri laskettua..."

https://fi.wikipedia.org/wiki/Sininen_hetki

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Nousevan auringon Nipponi ja laskevan auringon Siniset.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sinisen hämärän vaiheeseen siirrytään, kun Auringon keskipiste on vajonnut kuusi astetta
Ursa

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Puolue tulee asettumaan niin ahtaaseen rakoon, että asemien säilyttäminen tulee olemaan vaikeaa vaikka puolueen ministeriryhmä onkin huomattavan asiallinen. Valitettavasti nykyinen ilmapiiri ei näytä suosivan asiallisuutta, mutta kerrankos sitä sattuu, että median antama kuva osoittautuu vääräksi. Toivottavasti näin on tälläkin kerralla.

Käyttäjän AnttiMoisander kuva
Antti Moisander

Saisiko pari konkreettista esimerkkiä siitä miten Sininen tulevaisuus eroaa Perussuomalaisista? Periaateohjelma ei juurikaan valaise asiaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Tähän samaan syssyyn voi esittää ne konkreettiset esimerkit miten Sininen tulevaisuus eroaa kokoomuksesta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä toivotan aina tasapuolisesti onnea kaikille uusille puolueille, välittämättä sijoittumisesta puoluekenttään.

Kaikki uudet ppuolueet on tervetulleita, sittenpähän sen näkee onko kannatusta vai ei.

Ei kaikkea uutta kannata heti lyödä maanrakoon, sellainen Suomalainen tapa lytätä kaikku uusi ja erilainen on tylsää, jollei ole kannatusta niin sitten ei ole, yrittää saa jokainen.

Tuolla näkyvyydellä, mikä ministeripostien ja hallituksen ansioista tulee, niin voi jopa muutama paikka eduskunnassa irrota, niin ja jos tämä puolue saa Soinin vielä suostulteltua ehdokkaaksi, niin hän menee varmaan ainakin läpi, voihan sitä sitten luopua kansanedustajan tehtävästä, ja varamies tulee tilalle. Varmaan Soini tulee kerääämään puolueelle ääniä, ja sitten luopuu paikastaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

"Varmaan Soini tulee keräämään puolueelle ääniä, ja sitten luopuu paikastaan."

Sopisi kyllä hyvin Soinin ja Sinisten toimintotapoihin. Eli kalastetaan ensin ääniä ja sitten tehdään toisin.

Ritala, kun olet hyvin perillä näistä puolueasioista, niin mitähän ovat nuo etujärjestöt, joihin Terho viittaa? Siis, että Sinisillä niitä ei ole, niin mitkä ovat ne muiden puolueiden etujärjestöt?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mä tiedä yhtä paljon sinisistä kuin kommunisteista :) eli en tiedä mitä tarkoittaa.

Ihan ok ajatus tuo Soinin ehdokkuus, minusta se olisi hyvä veto. Ihana samalla lailla toimii kaikki muutkin puolueet, ja koettavat saada iso nimiä ehdokkaikseen, vaikka sitten kesken kauden luopuisivatkin. Ei tämä mikään sinisten idea ole, tätä on jo kauan käytetty, ja ihan hyvä idea.

Kyllä tuo puolue voi sen 3-5% äänistä saada, ja sehän olisi huipputulos uudelle puolueelle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

#7#
"mitkä ovat ne muiden puolueiden etujärjestöt?"
Oletko koskaan huomannut että esim. demareilla ja komukoilla on läheiset yhteydet vaikka SAK:hon ja sitten kokoomuksen porukka tuppaa mennä jäähdyttelemään EK:hon. Tuommoset etujärjestöyhteydet nyt ensimmäisenä tulee mieleen. RKP:lläkin taitaa niitä vastaavia paimentajia olla. Se on sitten ihan eri asia että onko se hyvä vai huono asia mutta et kai oikeasti ole noista yhteyksistä tietämätön.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Saas nähdä tuleeko tällaisia hiukan merkittävämpiä loikkauksia lisää, nyt kun puolue alkaa olla perustettu

Persujen uudenmaan piirin johtaja loikkasi sinisiin.

https://yle.fi/uutiset/3-9885460?origin=rss

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kun Kristilliset on ollut pikku-kokoomus miten Pikku-kokoomus siniset siitä eroaa?
Vai pitäskö sanoa Kepun-siniset maalaispuolueet?

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Sininen iltahämärä sopisi puolueelle paremmin. Ei parin prosentin kannatuksella tee yhtikäs mitään ja äänestäjät eivät luota takinkääntäjiin. Koko poppoo on jo kertaalleen pettänyt kaikki lupauksensa ja harjoittanut täysin eri politiikkaa, mitä se harjoitti oppositiossa ollessaan. Eivät ihmiset teitä äänestä. Kyllä kansa tietää, varsinkin kun kustaan silmään.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sillä muutamalla prosentilla kuitenkin on ollut kristilliset ja rkp iät ajat eduskunnassa ja hallituksessakin. :)

Persut eivät hallitukseen pääse, vaikka olisi moninkertainen kannatus.

Kumpi silloin enemmän päättää asioista muutaman prosentin puolue vai oppositio?

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Edelleenkin ihmettelen puheitasi kesällä Perussuomalaisten puheenjohtajavaaleissa. Olit kaikesta samaa mieltä Halla-ahon kanssa, jopa tiukempi. Media on päästänyt sinut aika helpolla.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Sampo Terho, fiku ja koulunsakäynyt mies. Mutta toivoisin että lakkaisit vihdoin häpäisemästä itseäsi. Jos olisit tullut ns. puskista sinisen tulevaisuuden keulakuvaksi, olisit uskottava. Mutta tuo 180 asteen pyörähdys kesäkuussa, jonka ainoana tarkoituksena oli säilyttää itsesi ja - tai ensin Toimo Soinin ja sitten Sampo Terhon ministeripaikat, on niin läpinäkyvä, että ihmettelen, miten moraalisi sen kestää.
Onnea kuitenkin yrityksellesi, mutta mitä sitten kun ministeripesti loppuu? Voisin lyödä vetoa siitä, että kokoomuksen ja kepun ovella on 2019 jonkinmoinen sininen tungos.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Oletteko vielä testanneet kansainvälisissä yhteyksissä, minkä vaikutelman kuulijoissa herättää Blue Future? Tai Blåa Framtiden? Die Blaue Zukunft? Futur Bleu? Futuro Azzurro? Futuro Azul? синий будущее?

Jope Ruonansuun "haikia huomen" saattaa tulla aika lähelle...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset