Sinisiä tuloksia

Sinisille politiikan keskeinen ohjenuora on tuloksien aikaansaaminen. Viimeisen viikon aikana on saatu aikaan merkittäviä asioita niin SOTE-uudistuksen osalta, Suomen EU-politiikassa kuin Sinisten oman puolueorganisaation rakentamisessa.

SOTEn suhteen hyväksyimme muiden hallituspuolueiden tapaan eilen valinnanvapausmallin lähettämisen lausuntokierrokselle. Valinnanvapaus tulee jatkossa lyhentämään jonotusaikoja ja parantamaan kansalaisen palveluja. Me Siniset olemme alusta saakka pitäneet tärkeänä, että valinnanvapaudesta tulee kaikkien perusoikeus, kun se tällä hetkellä on lähinnä varakkaiden etuoikeus. Kaikkein tärkein asia myös SOTE-uudistuksessa on ihminen.

Olemme myös läpi vuosikausia kestäneen valmisteluprosessin huolehtineet jatkuvasti siitä, että pienten kotimaisten yritysten on pystyttävä pärjäämään palveluntarjoajina. Paljon puhuttu asiakasseteli on tarpeellinen työkalu, jonka käyttöönoton laajuutta maakunnan on kuitenkin voitava tarpeen tullen rajoittaa.

SOTE-uudistusta on eri hallitusten toimesta rakennettu jo kymmenisen vuotta. Mikään muu hallituspohja ei ole eikä olisi tähän uudistukseen pystynyt. Silti on tärkeää, että loppuun saakka kuunnellaan asiantuntijoiden arvioita ja ne myös huomioidaan päätöksenteossa.

Suomen tavoitteissa euro-järjestelmän kehittämiseksi tehtiin viikko sitten merkittäviä linjauksia. Suomi korostaa yhteisvastuun sijasta markkinakurin ja sijoittajavastuun periaatteita. Suomi ei siis enää tue sellaisia talous- ja rahaliittoa tukevia uudistuksia, jotka lisäävät jäsenmaiden yhteisvastuuta. Tämä on hyvä linja, sillä jos kaikki ovat vastuussa, niin todellisuudessa ei kukaan ole vastuussa, ja kaikki yrittävät maksattaa laskunsa muilla.

EMU:ssa on vieläkin vaarallisia valuvikoja, joita nyt korjataan. Suomen tavoitteena on luoda euromaille velkajärjestelymekanismi, jossa maksukyvyttömyyteen ajautuneen maan velat järjestellään uudelleen. Tulevaisuudessa Kreikan kaltaiset maat pitää siis voida ajaa hallitusti konkurssiin ilman, että näiden vastuuton taloudenhoito syöksee koko euroalueen sekasortoon.

Samoin oleellista on katkaista valtioiden ja pankkien myrkyllinen yhteys, eli myös pankkeja on tarvittaessa voitava päästää konkurssiin ilman, että valtiot romahtavat niiden mukana. Suomen hallitus linjasi myös, että euroalue ei tarvitse omaa budjettia eikä valtiovarainministeriä. Me emme kaipaa tarpeettomia liittovaltiorakenteita, jotka eivät ratkaise nykyisiä ongelmia vaan edistävät lähinnä poliittista yhdentymistä.

Tämän viikon maanantaina Siniset jättivät hakemuspaperit ja kannattajakortit oikeusministeriöön ja aloittivat rekisteröitymisen puolueeksi. Suuri joukko aktiivisia kansalaisia onkin jo tämän viikon aikana ilmoittanut halustaan liittyä uuteen puolueeseen, mikä onnistuu tämän linkin kautta. Kiitos vielä kerran kaikille kortteja keränneille ja tervetuloa mukaan kaikille niille, jotka haluavat uudistaa Suomea isänmaallisesti ja inhimillisesti kohti tulevaa!

sampoterho
Sininen tulevaisuus Helsinki

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu