Sampo Terho

Sinisiä tuloksia

Sinisille politiikan keskeinen ohjenuora on tuloksien aikaansaaminen. Viimeisen viikon aikana on saatu aikaan merkittäviä asioita niin SOTE-uudistuksen osalta, Suomen EU-politiikassa kuin Sinisten oman puolueorganisaation rakentamisessa.

SOTEn suhteen hyväksyimme muiden hallituspuolueiden tapaan eilen valinnanvapausmallin lähettämisen lausuntokierrokselle. Valinnanvapaus tulee jatkossa lyhentämään jonotusaikoja ja parantamaan kansalaisen palveluja. Me Siniset olemme alusta saakka pitäneet tärkeänä, että valinnanvapaudesta tulee kaikkien perusoikeus, kun se tällä hetkellä on lähinnä varakkaiden etuoikeus. Kaikkein tärkein asia myös SOTE-uudistuksessa on ihminen.

Olemme myös läpi vuosikausia kestäneen valmisteluprosessin huolehtineet jatkuvasti siitä, että pienten kotimaisten yritysten on pystyttävä pärjäämään palveluntarjoajina. Paljon puhuttu asiakasseteli on tarpeellinen työkalu, jonka käyttöönoton laajuutta maakunnan on kuitenkin voitava tarpeen tullen rajoittaa.

SOTE-uudistusta on eri hallitusten toimesta rakennettu jo kymmenisen vuotta. Mikään muu hallituspohja ei ole eikä olisi tähän uudistukseen pystynyt. Silti on tärkeää, että loppuun saakka kuunnellaan asiantuntijoiden arvioita ja ne myös huomioidaan päätöksenteossa.

Suomen tavoitteissa euro-järjestelmän kehittämiseksi tehtiin viikko sitten merkittäviä linjauksia. Suomi korostaa yhteisvastuun sijasta markkinakurin ja sijoittajavastuun periaatteita. Suomi ei siis enää tue sellaisia talous- ja rahaliittoa tukevia uudistuksia, jotka lisäävät jäsenmaiden yhteisvastuuta. Tämä on hyvä linja, sillä jos kaikki ovat vastuussa, niin todellisuudessa ei kukaan ole vastuussa, ja kaikki yrittävät maksattaa laskunsa muilla.

EMU:ssa on vieläkin vaarallisia valuvikoja, joita nyt korjataan. Suomen tavoitteena on luoda euromaille velkajärjestelymekanismi, jossa maksukyvyttömyyteen ajautuneen maan velat järjestellään uudelleen. Tulevaisuudessa Kreikan kaltaiset maat pitää siis voida ajaa hallitusti konkurssiin ilman, että näiden vastuuton taloudenhoito syöksee koko euroalueen sekasortoon.

Samoin oleellista on katkaista valtioiden ja pankkien myrkyllinen yhteys, eli myös pankkeja on tarvittaessa voitava päästää konkurssiin ilman, että valtiot romahtavat niiden mukana. Suomen hallitus linjasi myös, että euroalue ei tarvitse omaa budjettia eikä valtiovarainministeriä. Me emme kaipaa tarpeettomia liittovaltiorakenteita, jotka eivät ratkaise nykyisiä ongelmia vaan edistävät lähinnä poliittista yhdentymistä.

Tämän viikon maanantaina Siniset jättivät hakemuspaperit ja kannattajakortit oikeusministeriöön ja aloittivat rekisteröitymisen puolueeksi. Suuri joukko aktiivisia kansalaisia onkin jo tämän viikon aikana ilmoittanut halustaan liittyä uuteen puolueeseen, mikä onnistuu tämän linkin kautta. Kiitos vielä kerran kaikille kortteja keränneille ja tervetuloa mukaan kaikille niille, jotka haluavat uudistaa Suomea isänmaallisesti ja inhimillisesti kohti tulevaa!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (44 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyvä, kiitos! Tuo kaikki todistaa, että Suomi tarvitsee sinisiä. Nyt vaan jokainen isänmaamme tulevaisuudesta huolta kantava mukaan....

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eikös Anne Snellman ja Vaili Jämsä-Uusitalo sinunlisäksesi jo lähtenytkin, joko Oulun puolueosastot ovat muuttuneet sinisiksi ?
Kiitokset Terholle kuntavaalituloksen johdosta saamastani matkasta Brysseliin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Uskooko joku että siniset tekisivät hallituksessa mitään muuta kuin tukisivat sitä, mitä Kokoomus ja Keskusta keskenään päättävät?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Sinisten kannatus on 1,3 prosenttia
-ja perussuomalaisten 9,3 prosenttia.
Perussuomalaisten kannatus on lievässä nousussa.

HS:n gallupissa

Taitaa loppua kansanedustajienkin pesti sinisissä-19. Noilla luvuilla ei ole mitään asiaa eduskuntaan. Ei edes takiaispuolueeksi.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Murheellista on todeta Sampo Terholle, että ns. sinisten puoluetouhu on vailla aatteellista pohjaa. Poliittisessa keskustassa on jo tungosta ennestään. Sinisille ei sieltä todellista jakoa löydy.

Sininen puolue on keinotekoinen loikkariprojekti, joka jonkin aikaa pystyy ratsastamaan Perussuomalaisen puolueen nimissä saadulla mandaatilla. Laulu päättyy seuraavissa vaaleissa tai ainakin hiipuu ohueen piipitykseen (vrt. SKYP).

"Joutsenlaulu tarkoittaa laulua, jonka uskomuksen mukaan joutsen laulaa juuri ennen kuolemaansa kauniimmin kuin koskaan. Tämän on uskottu koskevan varsinkin kyhmyjoutsenta, joka ei yleensä laula." Wikipedia.

Kaikella kunnioituksella, siirry Sampo takaisin siihen puolueeseen, johon puheenjohtajuutesi Suomalaisuuden Liitossa parhaiten velvoittaa.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Perussuomalaiset eivät puolueen linjan kannalta koskaan olleet "halla-aholaisia" ennen kuin hänet valittiin puheenjohtajaksi. On täysi syy olettaa, että "siniset" ovat aivan samoja soinilaisia kuin perussuomalaiset olivat hänen johtamanaan. Toki hallitusvastuussa kaikki puolueet joutuvat tekemään kompromisseja. Jos muistat, niin Soinilta kuultu privaattikommentti puheenjohtajavaalin selvittyä oli: "Natsit kaappasivat puolueen".

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Soini koki Halla-ahon uhkana itselleen ja asemalleen jo vuosia sitten, se ainakin on selvää. Viime keväänä Soinin poliittinen virta alkoi loppua, eikä se ollut ihme pitkän raskaan uran jälkeen.

Kun Soini joutui suuresti pettyneenä toteamaan, että vanha kilpakumppani Jussi Halla-aho veti pj-kilvassa pisimmän korren, ei hänelle jäänyt muuta ulospääsyä ahdingostaan kuin loikkaus ulos omasta puolueestaan.

Kuka olisi uskonut vuosi sitten, että Timo Soinista tulee puolessa vuodessa poliittinen oppportunisti, loikkari. Natsikortin Soini veti yrittäessään pelastaa nahkansa ja kunniansa. Turhaan veti. Häviö tuli, mutta vielä on lohtuna hillotolppa, jonkin aikaa.

Käyttäjän tepimast kuva
TEUVO MAST

Turhaa höpinää on kuitenkin terv tepivaari

Käyttäjän KristianSheikkiLaakso kuva
Kristian Sheikki Laakso

ON se hieno, et joku uskoo itseensä vaikka se olis pelkkään haaveilua. Soinin vetovoimaisuus vaan on ikävä kyllä mennyt vessanpöntöstä alas heti eduskuntavaalien jälkeen.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Sain Sampo sinulta "Sampo takoo" rintamerkin Jyväskylässä, laitoin sen välittömästi paitaani kiinni, samoin sain Jussi Niinistöltä, jonka kans laitoin.

Itse jaoin Leena Meren nauhoja ihmisille, sitä en muista otitko sen, Soini otti mutta piilotti sen taskuunsa Tiina vaimonsa antoi laittaa kaulaansa.

Oltiin vielä tuolloin yhtä, eikä mieleenikään tullu että teette sen minkä teitte.

Meidän yhdistyksen puheenjohtaja Toivo Mäkelä sanoi uuvattein teosta "loikkaus ja köyhän äänen vieminen on rikoksista suurimpia", siihen yhdyn täysin, te teitte sen..

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sunhan ei pitänyt enää jatkaa...

Oikeassa olin, että ei persut pysty lopettamaan, katkeruus on niin kovaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #20

Mä en ookkaan luvannu, mä jatkan aina vaan :)

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

Siis vastasin Sampolle. Enkä tehnyt kirjoitusta enään siitä minkä tekivät.

Ja tuun jatkossa tekehän kirjoituksia Sinisistä niinkuin muistakin jos poliittiset päätökset on huonoja tai hyviä.

Käyttäjän MiksuVes kuva
Mikael Vestama

Etkös sä sillon vielä kesäkuussa vaatinu Suomea eroo EU:sta? No, silleen se takki kääntyilee.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hyvä kun laitoit tuon "etkös".

Se on helppoo; vähän sinne päin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Sinisille politiikan keskeinen ohjenuora on tuloksien aikaansaaminen."

Ainakin työttömien kyykyttäminen teiltä onnistuu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Persut on niin katkeria turhasta asiasta, mitä varten pitää keskittyä siihen, mitä joku toinen puolue tekee, kannattaisi keskittyä vaan siihen omaan toimintaan.

Persujen kannattaa nyt keskittyä vain siihen maahanmuuton haukkumiseen, ja jättää muiden puolueiden hoidettavaksi kaikki Suomelle tärkeät päätökset.

Silloinhan kaikki on hyvin, kun saa rauhassa keskittyä siihen yhteen asiaan, eikä tarvitse murehtia liian vaikeista asioista. :)

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... valinnanvapaudesta tulee kaikkien perusoikeus, kun se tällä hetkellä on lähinnä varakkaiden etuoikeus"

Voi voi. -- Millähän rahalla?!

Kyllä nyt on Kokoomus vienyt ... kuin ilmaista ämpäriä.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... valinnanvapaus ei ole jatkossa vain varakkaiden etuoikeus, vaan kaikkien suomalaisten perusoikeus"

Heh heh ... tämä on Simon Elon blogista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Ja vaikuttaa Soinin kirjoittamalta

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #21
Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Sinisillä on perussuomalaisiin nähden suuri viestinnällinen mahdollisuus. Erottautua ja painottaa laajempialaisesti asioita, jotka ihmisiä arjessa kiinnostaa. Viime vuosina liikkuvien äänestäjien määrä ja käyttäytyminen on jopa radikaalisti muuttunut. Eikä suinkaan sovi unohtaa nukkuvia. Siellä sitä potentiaalia on. Viestinnässä muitten moittiminen ja lähes kaiken vastustaminen ei pitkälle kanna. Mitä asioita tulemme tekemään? Keihin kohdistuu? Ja miten aiomme tekemisemme toteuttaa? Sinisten etuna on nimekäs kaarti, jonka tuella viestit sopivasti porrastaen (esim. 10 kuukauden aikana)saadaan "ihmisten ilmoille". Mielestäni harkitulla ja johdonmukaisella viestintästrategialla voi hyvinkin päästä 5...8%:n kannatukseen seuraavan vuoden aikana. Jos ohjelma on mielenkiintoinen, tueksi voi tulla aivan uusia tunnettuja kasvoja, joilla ei ole poliittista raskasta painolastia kannettavanaan. Jäämme jännityksellä seuraamaan.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... Jäämme jännityksellä seuraamaan"

No kyllä jees :o)

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Yhtä sinisiä ajatuksia kuin Havukka-ahon ajattelijalla.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Minusta Sinisten puolueohjelman pitäisi olla tasan se sama, mikä oli PS:n ohjelma ennen vallankaappausta. Ohjelman muuttaminen antaa vain ja ainoastaan teennäisen vaikutelman muka-muutoksesta eikä se vakuuta äänestäjiä.

Suomen kannalta Sinisten tärkein missio on syödä PS:n kannatusta.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

On se jännää kuinka tietyt konaääniset tyypit ovat nyt Terhon ja muiden sinisten kimpussa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

On se jännää miten Terhot ja kumppanit olivat vielä keväällä sitä alt-rightia ja oikeistopopulismia samassa kimpassa Halla-ahojen ja Hakkaraisten kanssa mutta yksi puoluekokous muutti kaiken, ja nyt näiden arvostelukin on jotenkin paheksuttavaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"mutta yksi puoluekokous muutti kaiken"

Tämä ei pidä paikkaansa, monet perussuomalaisiksi leimatut ilmaisivat paheksuntansa työttömyysministeri Jari Lindströmiä kohtaan hänen esitellessään linjaukset miten työttömiä pitää kohdella, ja tämä paljon ennen puoluekokousta. Samoin perussuomalaisia arvosteltiin Kreikan lainojen surkeasta hoidosta ja varsinkin maahanmuutosta kun 34 000 mamua tallusteli Ruotsista Suomeen. Ei tuo puoluekokous tehnyt muuta kuin haki uuden alun kadotetulle päämääräälle.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #30

Fiiuuu (=ääni joka kuuluu kun Makkonen tapansa mukaan kommentoi jotain joka menee korkealta hänen käsityskykynsä yli).

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #31

Jos päässäsi vinkuu niin ei se poista tosiasiaa että perussuomalaisten äänillä ministeriksi päässeitä on yleisesti arvosteltu perussuomalaisten keskuudessa. Yleinen ihmetys on myös keiden äänillä nämä pellet vielä päätöksiä tekevät?

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #34

Tällainen kommentti vinkuu ihan muidenkin korvissa. ;)

Kyllä ne ihan niiden samojen äänestäjien antamilla valtuuksilla päätöksiä tekevät kuin ennen puoluehajaannusta. Mikä saa sinut olettamaan, että heidän saamansa äänet kuuluisivat Perussuomalaisille?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #34

"..keiden äänillä nämä pellet..." Vedähän Makkonen välillä henkeä ja mieti rauhallisesti. Ei puolue äänestä ketään vaan ihmiset. Kansanedustajat kuten myös kuntavaltuutetut ovat viimekädessä vastuussa vain ja ainoastaan äänestäjilleen.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #39

Äänestäjien oikeusturvaan ja ns. kuluttajansuojaan pitäisi kuulua, että kansanedustajat eivät kesken vaalikauden hyppää puolueesta toiseen. Mandaatti vaaleissa annetaan henkilölle. Se on totta. Mutta samalla ääni on kiinnitetty sille puolueelle, joka on henkilön ehdokkaaksi asettanut.

Monissa tapauksissa, todennäköisesti useimmissa, eduskuntavaalin ääni annetaan ensi kädessä puolueen perusteella. Valtakirjaa tai optiota puolueen vaihtamiseen eivät äänestäjät vaaleissa anna ehdokkaalleen.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #40

"Valtakirjaa tai optiota puolueen vaihtamiseen eivät äänestäjät vaaleissa anna ehdokkaalleen." Kannattaa puhua vain oman äänensä puolesta. Äänestäjänä. Jo hallitukseen mentäessä joudutaan tekemään kompromisseja. Isojakin jos sinne valtaan halutaan tai siellä pysyä. On toki valtioita, joissa toiminta on toisenlaista. Mm. lähdettäessä itäänpäin aina Pohjois-Koreaan saakka. Ja ensi vaaleissahan tuo selviää. Onko äänestetty henkilö luottamuksensa ansainnut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Mutta samalla ääni on kiinnitetty sille puolueelle, joka on henkilön ehdokkaaksi asettanut."

Äänestäjät eivät antaneet ääntään HA:n johtamalle puolueelle, vaan Soinin johtamalle puolueelle.

Kun HA valittiin puheenjohtajaksi, puolue muuttui toiseksi puolueeksi ja ne jotka antoivat äänensä sinisille kansanedustajille olisi petetty, elleivät siniset olisi perustaneet omaa puoluetta.

Persujen puolueen nykyjohtohan on nyt näitä vihapuhujia.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Halla-ahon johtama Perussuomalaiset ajaa eroa EU:sta ja eurosta. Suomi-neito ei voi lähteä EU:sta ja eurosta. Jo pelkästään kaksi esimerkkiä riittää tähän:

Suomella ja Venäjällä on yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä. Tämä on hyvä pitää myös EU:n rajana.

Suomen EDP-velka oli maaliskuun loppuun mennessä 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Moottoritien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen asetettuna seteliniput ulottuisivat Helsingistä Heinolaan (137 km).

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Eivät ne kantiilleen asetetut setelit siellä moottoritien oikeassa reunassa olevalla jatkuvalla valkoisella viivalla kauaakaan pysyisi edes vertauskuvallisesti.Sen verran huonosti on nykyhallitus suomalaisten asiat hoitanut.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minkä takia ne setelit pitäisi sinne moottoritien varteen laittaa?

Eikös ne setelit olisi pitänyt käyttää valtion budjetissa hallituspuolueiden vaalilupausten täyttämiseen, eli äänestäjien pohjattoman ahneuden tyydyttämiseen.
Se on siis korruptiorahaa hallituspuolueilta äänestäjille.

Miten ne nyt siellä moottoritien varressa joutaisi olemaan?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Terholla on potenttiaalia ottaa asioihin kantaa laajasti, eikä vain maahanmuuttokysymyksiin, mikä on ainut ssia mihin persut ottaa kantaa.

Toivon menestystä sinisten hankkeille
ja olisin vilpittömästi pahoillani jos se epäonnistuu.
Sinisten menestys olisi isänmaan etu.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mielenkiintoista nähdä miten käy, mutta persujen tie nyt kuitenkin mihinkään päättävään asemaan on tukossa. Siinä siniset ovat paljon paremmassa asemassa, eli yhteistyötä voi tehdä muiden puolueiden kanssa.

Kyllä se oppositio alkaa pitkästyttämään kovintakin persufania, kun vuodesta ja vaalikaudesta toiseen istut oppositiossa ilman vaikutusmahdollisuutta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Julkinen kiitos Terholle siitä, että kutsui ja kustansi meille kunnallisvaaleissa hyvän vaalituloksen tehneet Brysseliin

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

Puolustamaan Eroganin vainoa suomalaista toimittajaa vastaan?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset