Sinisten tarina

Tänään ilmestyy kirja Perussuomalaisten hajoamisesta ja Sinisten synnystä, mikä arvatenkin vielä kertaalleen nostaa keskusteluun erilaiset näkemykset tapahtumien kulusta ja eri toimijoiden motiiveista. Palaan siksi vielä kertaalleen tähän aiheeseen ja ennen kaikkea uuden liikkeemme Sinisen tulevaisuuden ideaan.

Entisen puolueeni koko puheenjohtajisto ja samalla suunta vaihtui kesäkuisessa puoluekokouksessa hyvin ikävässä ilmapiirissä. Samoin nopeasti kävi ilmi, ettei Perussuomalaisilla uuden johdon alaisuudessa enää ollut mahdollisuutta hallitusyhteistyöhön. Ei nykyisellä hallituspohjalla ja tuskin millään muullakaan. Oli tehtävä joko hyppy tuntemattomaan tai sitten jatkettava liikkeessä, joka näytti suuntaavan yhden asian ikuiseksi oppositiopuolueeksi. Oli päätettävä haluaako tehdä elämäntyönsä vaikuttamalla vai valittamalla.

Päätös oli kipeä mutta vaihtoehtoja ei ollut. Puoluetuet, 20 vuotta rakennettu puolueorganisaatio ja helppo uudelleenvalinta saivat jäädä, oli pakko siirtyä eteenpäin. Oli otettava iso riski ja hyväksyttävä edessä oleva valtava työmäärä. Eduskuntaryhmän enemmistö tunsi samoin ja näistä lähtökohdista perustin Sinisen tulevaisuuden yhdessä muiden Perussuomalaiset jättäneiden edustajien kanssa. Sittemmin joukkoomme on ilmoittautunut jo moni muukin aktiivinen kansalainen.

Nyt jälkikäteen katsoen hajaannus oli lopulta parhaaksi kaikille osapuolille. Näin kaikki voivat täydestä sydämestä jatkaa itsensä ja omatuntonsa näköisen politiikan tekemistä. Kaikki varmasti jatkossakin puolustavat yhtä lailla Sinisissä kuin Perussuomalaisissa juuri niitä asioita, joita ovat luvanneet ja joista ovat  kiinnostuneita. Kukaan ei luopunut aatteestaan, vaan vie sitä eteenpäin tavallaan.

Siniset ovat uudistusmielinen ja isänmaallinen liike. Haluamme lopettaa puoluepolitikoinnin ja keskittyä tulosten tekemiseen. Uskomme kansainvälisyyteen, mutta puolustamme aina Suomen ja suomalaisten etua. Edistämme kaikin keinoin yrittäjyyttä ja ajamme työn verotuksen keventämistä, jotta työn tekeminen kannattaa.

Uudelta puolueelta kysellään tietenkin paljon, mikä teidät erottaa muista. Hallituskumppaneista ja useimmista puolueista Siniset eroaa siinä, että meillä ei ole taustallamme edunvalvontajärjestöjä, jotka rahoittaisivat tai ohjaisivat toimintaamme. Me ratkomme ongelmia puhtaasti aatteemme ja järkemme ohjaamina. Haluamme Suomen EU- ja maahanmuuttopolitiikkaan suurempia uudistuksia kuin hallituskumppanimme. Yrittäjyydestä puhuessamme painotamme pienyrittäjyyden merkitystä.

Oppositiossa olevasta vihervasemmistosta meidät erottaa perustavanlaatuisesti se, että me haluamme purkaa sosialismia ja ylisääntelyä, sekä madaltaa verotusta. RKP:stä meidät erottaa kielipoliittinen linjamme, me ajamme kielivapautta kaikille koulutusasteille. Kristillisistä eroamme siinä, että vaikka olemmekin arvoiltamme perinteinen liike, pidämme uskonnon ja politiikan erillään.

Perussuomalaisista meidät erottaa se, että olemme yhteistyökykyisiä ja pystymme siten ajamaan asioitamme myös hallituksessa, joka Suomen politiikassa on ainoa paikka saada aikaan käytännön tuloksia. Keskitymme myös laajempaan agendaan, eikä aikamme kulu möläytysten tai oikeusjuttujen julkiseen puimiseen, mikä aiemmin vei minultakin Perussuomalaisten ryhmänjohtajana merkittävän osan työajasta ja -energiasta.

Onko uudelle puolueelle sitten kysyntää? Länsimaissa esiintyy suurta turhautumista politiikkaan ja ihmiset etsivät uusia vaihtoehtoja. Vaikka elintaso on korkeampi kuin koskaan, ihmiset aistivat, että asiat ovat monelta osin kehittymässä huonoon suuntaan. Siniset haluaa ratkaista tulevaisuuden ongelmia ennakkoluulottomasti, isänmaallisesti ja inhimillisesti.

Muutos on välttämätöntä, mutta muutos on tehtävä hallitusti ja myös pitkän aikavälin seurauksia harkiten. Ratkaisu kestävälle hyvinvoinnille ja vakaalle yhteiskunnalle ei löydy hallintokoneistoista eikä byrokratioista. Ratkaisu löytyy ihmisistä, meistä kaikista. Kun ihminen kehittyy, myös yhteiskunta kehittyy. Yhteiskunnan pitää siksi ennen kaikkea tarjota yksilölle mahdollisuuksia kehittyä ja tehdä hyvää.

Siksi perustettiin Sininen tulevaisuus.

sampoterho
Sininen tulevaisuus Helsinki

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu