Sampo Terho

Sinisten tarina

Tänään ilmestyy kirja Perussuomalaisten hajoamisesta ja Sinisten synnystä, mikä arvatenkin vielä kertaalleen nostaa keskusteluun erilaiset näkemykset tapahtumien kulusta ja eri toimijoiden motiiveista. Palaan siksi vielä kertaalleen tähän aiheeseen ja ennen kaikkea uuden liikkeemme Sinisen tulevaisuuden ideaan.

Entisen puolueeni koko puheenjohtajisto ja samalla suunta vaihtui kesäkuisessa puoluekokouksessa hyvin ikävässä ilmapiirissä. Samoin nopeasti kävi ilmi, ettei Perussuomalaisilla uuden johdon alaisuudessa enää ollut mahdollisuutta hallitusyhteistyöhön. Ei nykyisellä hallituspohjalla ja tuskin millään muullakaan. Oli tehtävä joko hyppy tuntemattomaan tai sitten jatkettava liikkeessä, joka näytti suuntaavan yhden asian ikuiseksi oppositiopuolueeksi. Oli päätettävä haluaako tehdä elämäntyönsä vaikuttamalla vai valittamalla.

Päätös oli kipeä mutta vaihtoehtoja ei ollut. Puoluetuet, 20 vuotta rakennettu puolueorganisaatio ja helppo uudelleenvalinta saivat jäädä, oli pakko siirtyä eteenpäin. Oli otettava iso riski ja hyväksyttävä edessä oleva valtava työmäärä. Eduskuntaryhmän enemmistö tunsi samoin ja näistä lähtökohdista perustin Sinisen tulevaisuuden yhdessä muiden Perussuomalaiset jättäneiden edustajien kanssa. Sittemmin joukkoomme on ilmoittautunut jo moni muukin aktiivinen kansalainen.

Nyt jälkikäteen katsoen hajaannus oli lopulta parhaaksi kaikille osapuolille. Näin kaikki voivat täydestä sydämestä jatkaa itsensä ja omatuntonsa näköisen politiikan tekemistä. Kaikki varmasti jatkossakin puolustavat yhtä lailla Sinisissä kuin Perussuomalaisissa juuri niitä asioita, joita ovat luvanneet ja joista ovat  kiinnostuneita. Kukaan ei luopunut aatteestaan, vaan vie sitä eteenpäin tavallaan.

Siniset ovat uudistusmielinen ja isänmaallinen liike. Haluamme lopettaa puoluepolitikoinnin ja keskittyä tulosten tekemiseen. Uskomme kansainvälisyyteen, mutta puolustamme aina Suomen ja suomalaisten etua. Edistämme kaikin keinoin yrittäjyyttä ja ajamme työn verotuksen keventämistä, jotta työn tekeminen kannattaa.

Uudelta puolueelta kysellään tietenkin paljon, mikä teidät erottaa muista. Hallituskumppaneista ja useimmista puolueista Siniset eroaa siinä, että meillä ei ole taustallamme edunvalvontajärjestöjä, jotka rahoittaisivat tai ohjaisivat toimintaamme. Me ratkomme ongelmia puhtaasti aatteemme ja järkemme ohjaamina. Haluamme Suomen EU- ja maahanmuuttopolitiikkaan suurempia uudistuksia kuin hallituskumppanimme. Yrittäjyydestä puhuessamme painotamme pienyrittäjyyden merkitystä.

Oppositiossa olevasta vihervasemmistosta meidät erottaa perustavanlaatuisesti se, että me haluamme purkaa sosialismia ja ylisääntelyä, sekä madaltaa verotusta. RKP:stä meidät erottaa kielipoliittinen linjamme, me ajamme kielivapautta kaikille koulutusasteille. Kristillisistä eroamme siinä, että vaikka olemmekin arvoiltamme perinteinen liike, pidämme uskonnon ja politiikan erillään.

Perussuomalaisista meidät erottaa se, että olemme yhteistyökykyisiä ja pystymme siten ajamaan asioitamme myös hallituksessa, joka Suomen politiikassa on ainoa paikka saada aikaan käytännön tuloksia. Keskitymme myös laajempaan agendaan, eikä aikamme kulu möläytysten tai oikeusjuttujen julkiseen puimiseen, mikä aiemmin vei minultakin Perussuomalaisten ryhmänjohtajana merkittävän osan työajasta ja -energiasta.

Onko uudelle puolueelle sitten kysyntää? Länsimaissa esiintyy suurta turhautumista politiikkaan ja ihmiset etsivät uusia vaihtoehtoja. Vaikka elintaso on korkeampi kuin koskaan, ihmiset aistivat, että asiat ovat monelta osin kehittymässä huonoon suuntaan. Siniset haluaa ratkaista tulevaisuuden ongelmia ennakkoluulottomasti, isänmaallisesti ja inhimillisesti.

Muutos on välttämätöntä, mutta muutos on tehtävä hallitusti ja myös pitkän aikavälin seurauksia harkiten. Ratkaisu kestävälle hyvinvoinnille ja vakaalle yhteiskunnalle ei löydy hallintokoneistoista eikä byrokratioista. Ratkaisu löytyy ihmisistä, meistä kaikista. Kun ihminen kehittyy, myös yhteiskunta kehittyy. Yhteiskunnan pitää siksi ennen kaikkea tarjota yksilölle mahdollisuuksia kehittyä ja tehdä hyvää.

Siksi perustettiin Sininen tulevaisuus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (113 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Viisaita sanoja ja siksi isänmaamme tarvitsee Sinisiä...

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aikahan tuon näyttää, jokainen on omastaan tietysti iloinen.

Se on totta, että nyt ovat persut juuri siellä, missä haluavatkin olla, eli ei pitäisi olla minkäänlaista katkeruutta lähteneistä kohtaan, sillä nyt on persujen ideologinen suunta selvä, eikä kukaan, tai mikään häiritse sitä linjaa.

Vaaleissa sitten nähdään, mikä on minkäkin puolueen tarve, ennen sitä on vaikea sanoa mitään. Tunnettuja ehdokkaita sinisillä on, ja sitä myöte on mahdollista muutama saada läpi vaaleissa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala ja Leskinen, onko teillä tietoa siitä loikkasivtko osa Sintuihin aivan vappaehtoisesti ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ritala ja Leskinen, onko teillä tietoa siitä loikkasivtko osa Sintuihin aivan vappaehtoisesti ?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Muutama pieni ongelma edessä.

1.3% prosentilla ääni on hyttysen ininää muita vastaan.

Siniset 1-8 muuta puoluetta.
EU ja yli 700 meppiä
EU 28 jäsenmaata .

Kun 39 Persullakaan ei noille voinut hallituksessakaan mitään 29.5-15-16.6-17

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Jokaisella valitulla kansanedustajalla on valtakirja seuraaviin vaaleihin asti. Sinisilläkin. Ei Demarien tai Vihreidenkään painoarvo oppositiossa ole yhtään paikkalukuaan suurempi vaikka kannatus on muuttunut.

Soini puhui hallitustaipaleen alussa, että hillotolpalle on vielä matkaa. Edelleen matkaa on jäljellä. Seuraavat eduskuntavaalit järjestetään reilun vuoden päästä. Siihen asti hallituksella on määräävä asema sanoivatpa gallupit mitä tahansa.

Sinisten kannatus ehtii hyvin kasvaa vielä puolessatoista vuodessa. Ainakin kansanedustajakaarti on nimekästä ja varsinkin ministeriryhmä asiantuntevaa. Luulen, että laatu ratkaisee lopulta.

Demareiden nousu kakkospaikalle minua enemmän mietityttää. Demarit sössivät edellisen hallituksen keskeisimmät tavoitteet ja voi olla, että saavat soten vielä kaadetuksi perustuslain säätämisjärjestykseen. Toivon, että äänestäjät käyttävät älliään eivätkä äänestäisi kivikauteen jysähtänyttä muutosvastarintapuoluetta enää jatkoon.

Demareillakin on puolitoista vuotta aikaa hillotolpalle. Se voi hyvin muuttaa linjaansa ja mielellään myös puheenjohtajaansa. Rinteen kanssa samaan hallitukseen meno ei kiinnostane ainakaan Kokoomusta. Edelliset kokemukset eivät olleet positiivisia. Eikä Rinne näytä noista ajoista muuttuneen.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Kun on tahtoa, löytyy tie ja se vie kohti sinistä tulevaisuutta.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Haluamme lopettaa puoluepolitikoinnin ja keskittyä tulosten tekemiseen."

Liian tyhjää retoriikkaa. Jokainen puolue joutuu puoluepolitikoimaan joka tapauksessa.

"Uskomme kansainvälisyyteen, mutta puolustamme aina Suomen ja suomalaisten etua. Edistämme kaikin keinoin yrittäjyyttä ja ajamme työn verotuksen keventämistä, jotta työn tekeminen kannattaa.

... haluamme purkaa sosialismia ja ylisääntelyä, sekä madaltaa verotusta."

Tuo on positiivista.

"RKP:stä meidät erottaa kielipoliittinen linjamme, me ajamme kielivapautta kaikille koulutusasteille."

En tiedä mitä tarkoittaa "kielivapaus", mutta tarkoittaapahan se sitten mitä hyvänsä, niin se on toki hienoa, jos teitä ei RKP:sta, tuosta järkipuolueesta, mikään muu erota.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Aika yllättävää tosiaan asemoida itsensä melkein samaksi kuin RKP, kieltä lukuunottamatta. Tällä hetkellä erona RKP:hen on myös kannatusprosentit, Sinisten kannatus taitaa olla noin kolmannes RKP:n kannatuksesta.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Siniset ovat osoittaneet kykyä epäitsekkäiden päätösten tekemiseen ja hallitusvastuun kantamiseen sekä halukkuutta Suomen asioiden hoitoon. Samaa ei voi sanoa kaikista eduskuntapuolueista. Opposition kärjen vihreät ja vasemmisto lähtivät pakoon kannatusprosentteja kurmottavaa hallitusvastuuta edellisellä eduskuntakaudella ja Halla-aho johdatti ensi töinään perussuomalaiset käpykaartiin.

Juha Hämäläinen

Sen oikean "Siniset" terveiset teille varkaille!

"Hei uuvatti!

Nyt kun luet tätä artikkelia, olet varmaankin huomannut sen piippaavan äänen, joka kantautuu jostain pääsi sisältä? Niin, se ei ole kuormuri peruuttelemassa viinalastia pihaasi, vaan dissonanssiin liittyvä alitajunnan haiku myttyyn menevästä unelmasta. Meitä sinisiksi kutsuttuja poliittisia ryhmiä on nyt kaksi!

Uskomme, ettei kannattajistamme löydy ainuttakaan uuvateille sopivaa äänestäjää ja sama toisinpäin.

Lopuksi, jos virtsatessa kirvelee, niin harmi.

PS: Osoitteeseemme tulleeseen ihailijapostiin on pakko vastata yhdistyksemme väkevällä julistuksella. Toivottavasti kenelläkään ei mene kahvit nenään, jos se vaikka sisältää viiltävää kritiikkiä esimerkiksi hallituksesta tai Arvo Pohjasta. Halla-aho on muuten osoittautunut loistavaksi puheenjohtajaksi, näin sivuhuomautuksena.

PS II: Suosittelemme täyttämään Ilja Janitskinille kerättävät kortit omilla tiedoillanne . Muut voitte täyttää: Arvo Pohja, Hillotolppa 123, Audi 00110

PS III: Kahden poliittisen ryhmän puheenjohtajat kohtasivat tänään (26.7.-17) Lapualla. Ks kuva.

PS IV: Arvopohjalätäkköön vatsalleen lässähtäneen ministerin uintiliikkeet ovat hauskaa seurattavaa: teräviä potkuja ja hienoja kauhaisuja, eikä vettä nimeksikään, mutta iso vatsa litistää kravattia ikävästi pohjamutaan. Joka potkulla sitten kaulassa kiristää ja kraka vetää naaman liejuun yhä uudestaan. Hauskaa."

http://aitosuomalaiset.siniset.me/

Vai onko ystäväni, jonka Soini keihästi pihalle Perussuomalaisista ymmärtänyt asian väärin ja te olettekin hänen järjestön jäseniä ja eduskuntaryhmä ?

Häpeäisitte, jos osaisitte.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Onkohan noilla oikeus käyttää ilmeistä Suojeluskuntain logoa?

Juha Hämäläinen

Suurempi ja vielä tärkeämpi kysymys lienee: "Onko "Siniset" eduskuntaryhmällä oikeutta käyttää laillisesti rekisteröidyn yhdistyksen kanssa selvästi sekoittuvaa nimeä ?

Siniset Ry oli ensin ja on rekisteröity ennen, kuin Soini & perässänuolijat tiesivät olevansa "tulevaisuus".....

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #15

Älä ole huolissasi. Viranomaiset päättävät moisista asioista.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #19

Viranomaisista Suomessa juuri pitää olla huolissaan (Hämiö) Suoli100!

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela Vastaus kommenttiin #19

Kuten hallituksen eroamista voi päättää vain pääministeri.

”Pääministeri ei puhunut totta eduskunnan täysistunnossa”!
Tiistai 24.10.2017
IL
Lännen Median politiikan ja talouden toimittajan Lauri Nurmen mukaan hallituksessa valmistauduttiin perussuomalaisten hajoamiseen jo hyvissä ajoin.

Mikähän oli persujen lehmäkauppa vastineeksi tuosta?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Teksti ja logo kertovat olennaisimman. Ja Halla-aho patsastelemassa etusivulla.

On hassua, kuinka paljon Sinisten lentoonlähtö kiinnostaa Per(u)ssuolisia (hymiö = hämiön vastakohta). Ehkä on kai niin, ettei yhden asian liikkeellä ole kauheasti muutakaan tekemistä. Josko yhden asian vahtiminen ei kovin kovasti vie aikaa, jää aikaa yrittää kaataa kiviä kavereiden saappaisiin.

Ehkä teidän näkövinkkelistä olisi parempi, ettei kukaan saa edistettyä mitään, kun kerran tekään ette saa. Itku!

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #104

Höpsö olet!

Miksen minä uskallukseni puolesta uskaltaisi sinulle vastata? En vain taida viitsiä näppejäni liata moiseen sanailuun...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Lisää maahanmuuttajia ja tuulimyllytukia sekä EU-yhteisvastuuta, siinähän ne lupaukset tulee käytettyä.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Tuulimyllyt ovat tuiki tarpeellisia vempeleitä tuottamaan puhdasta ja edullista sähköä. Emme ole vielä omavaraisia sähkön suhteen....Ja kun sähköä pitää tuottaa aina vain enemmän ja puhtain menetelmin, niin mikä siihen paremmin sopii, kuin tuuli...?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Ilmeisesti tanskalaiset ovat oivaltaneet jotain mitä Makkonen ei. Viime vuonna 42% Tanskan sähköntuotannosta tuli tuulivoimasta.
https://www.nyteknik.se/energi/danskt-varldsrekord...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #22

He ovat oivaltaneet, että siellä päin tuulee aina, yleensä kovaa. Eikä siellä ole arktisia tyynen ilman viikkokausia kestäviä pakkasia.

Sen he ovat oivaltaneet. Toivottavasti myös suomalaiset sen joskus oivaltavat.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #25

Ja Suomessa ihan oikeiden tilastojen mukaan tuulee talvella kaikkein eniten. Sen ovat suomalaiset oivaltaneet, että meilläkin on hyvät mahdollisuudet tuulivoimakapasiteetin lisäämiseksi...ja siksi sitä myöskin lisätään..

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka Vastaus kommenttiin #39

Voi olla, että talvella tuulee tilastollisesti katsottuna eniten, mutta se ei alkuunkaan riitä tekemään tuulivoimasta merkittävää energialähdettä Suomen kokonaistarpeeseen.

Kun verrataan Pohjanmeren alueeseen tuuleminen Suomessa on minimaalista. Ja talvisaikaankin ne tulipalopakkaset tuppaavat olemaan tyyntä aikaa.

Ei ole sattumaa, että Hollannissa on hyödynnetty tuulimyllyjä jo keskiajalta lähtien, miltei samat olosuhteet vallitsevat Pohjois-Saksan rannikolla, Tanskassa ja Ruotsin Skånessa. Suomessa voi saada kalpean aavistuksen tuulemisesta parhaimpina aikoina jossain Lohtajan rantaviivalla, ehkä jonkin verran myös siellä peräpohjalassa Oulunsalossa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #44

Se kokonaistarve huomioon ottaen monipuolisuus, kilpailu ja valinnanvapaus energiamarkkinoillakin on valttia....Se pitää parhaiten hinnat kurissa. On selvää, että esim. ydinmiehet eivät sulata uusiutuvien markkinoille tuloa, koska se pienentää heidän markkinaosuutta energiamarkkinoilla, alentaa hintoja ja keventää johtajien kukkaroita...Bonukset supistuu.....

Marko Parkkola Vastaus kommenttiin #52

Miksi monipuolisuus on valttia?

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #22

Miksi Tanska on myös yksi pahimmista "saastuttajista" euroopassa jos tuulivoima on puhdasta?

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #34

Onko näin? Ainakin tämän mukaan asia ei ole niin: https://www.numbeo.com/pollution/rankings_by_count...
Listasssa on monia EU maita joiden indexi on huomattavasti korkeampi kuin Tanskan.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #22

Tanskassa ja Saksassa onkin Euroopan kallein sähkö yksityisille kuluttajille...
https://1-stromvergleich.com/electricity-prices-eu...

Muutenkin tanskalaiset ovat keksineet iskemättömän bisnesidean: Kun tuulee liikaa, myydään halpaa tuulisähköä norjalaisille ja kun ei tuule, ostetaan kallista vesisähköä norjalaisilta...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"mikä siihen paremmin sopii, kuin tuuli...?"

Ydinvoima? Maalämpö? Geoterminenlämpö?

Geotermisellä lämmöllä jos hoidettaisiin lämmitys, niin se tasaisi talven kulutushuippuja ratkaisevalla tavalla. Sitten ei tarvitsisi olla niin paljon sitä tuulivoiman varavoimaa.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Perussuomalaisista meidät erottaa se, että olemme yhteistyökykyisiä ja pystymme siten ajamaan asioitamme myös hallituksessa"

Halla-ahon mukaan hallitusohjelman noudattaminen olisi riittänyt. Sampo valehtelee persujen yhteistyökyvyttömyydestä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jos Halla-aho sanoo jotain, niin onko se silloin totta?

Ei ole ihme, että kukaan ei hänen kanssaan yhteistyötä tee, kun hiemankin hänen lausuntojaan ja kirjoituksiaan tutkii.

Persun normaali ongelma, mikä täältäkin palstalta usein selviää, on se, että tuntuu siltä kuin kaikki persut olisivat kiusattuja rääpäleitä, joita koko ajan syritään.

Välillä syrjijä on Sipilä, sitten siniset, aina tietysti media, ja viimeisimpänä facebook.

Isot ihmiset itkevät täällä palstoilla kovasta elämästä, ja sitten toisaalla ollaan niin kovia vaatimaan asioita.

Lapsellista vitinää.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

Ritala puolestaan inisee jokaisessa postauksessaan persuista. Jonkinlainen pakkomielle?

En ole yhtään yllättynyt, että ryömit tänne kommentoimaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #13

Pakko se on päivystää, ja kommentoida älyttömiä kommentteja

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #26

Kommentissani ei ollut mitään älytöntä. Halla-aholle tosiaan olisi riittänyt hallitusohjelman noudattaminen ja Sampon mukaan se on yhteistyökyvyttömyyttä.

"Ei ole ihme, että kukaan ei hänen kanssaan yhteistyötä tee, kun hiemankin hänen lausuntojaan ja kirjoituksiaan tutkii."

Eli itsekin sanot, että muut ovat niitä yhteistyökyvyttömiä, eivät persut ja Halla-aho.

Toivon, ettet enää kommentoi kirjoituksiani, sillä sinulla ei näytä olevan muuta asiaa kuin urputtaa.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #33

Hep hep #33. Eihän niistä mikään yhteisymmärrys tai siltojenrakennusmaailmankuva välity.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #33

Olet siis kommentoimassa kriittisesti Sampo Terhon blogia mutta kieltämässä muita kommentoimasta omia kommenttejasi kriittisesti. Way to go persu! Tosi yhteistyökykyistä toimintaa. Kirjoita oma blogi niin voit blokata kaikkia sinua kritisoivia kommentteja. Saat sitten oman kybermaailmasi näyttämään juuri siltä miltä haluat.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #87

"Olet siis kommentoimassa kriittisesti Sampo Terhon blogia mutta kieltämässä muita kommentoimasta omia kommenttejasi kriittisesti."

Mielestäni esitin toivomuksen.

"Way to go persu!"

En muuten ole persu by the Way.

"Kirjoita oma blogi niin voit blokata kaikkia sinua kritisoivia kommentteja."

En ole vielä ketään blokannut, mutta ritalastasta voisi tehdä poikkeuksen.

Käyttäjän velimattitanhuva kuva
Veli-Matti Tanhuva Vastaus kommenttiin #100

Ei kannata. Ritala on sellainen harmiton kaveri, joka vain janoaa kirjoituksillaan ”selkään taputuksia” kaikenlaisilta seijoiltajasineiltä. Eihän niissä kirjoituksissa mitään älykästä sisältöä ole, mutta johdonmukaista persuvihaa ne kyllä ilmentävät selkeästi.

Ritala jopa motivoi minua tällaisilla kirjoituksillaan harkitsemaan jäsenyyttä persuihin. Keep up the good work ;)

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #33

"Kommentissani ei ollut mitään älytöntä. Halla-aholle tosiaan olisi riittänyt hallitusohjelman noudattaminen"

Haa, sepä onkin niin että se ei riitä että Halla-aholle olisi käynyt vaan on tarpeellista että Halla-aho olisi kelvannut muillekin ja siitä koko homma kiikasti ja taitaa hiertää vieläkin.

"Eli itsekin sanot, että muut ovat niitä yhteistyökyvyttömiä, eivät persut ja Halla-aho." ?

Luitko tuon lainaamasi tekstin."Ei ole ihme, että kukaan ei hänen kanssaan yhteistyötä tee, kun hiemankin hänen lausuntojaan ja kirjoituksiaan tutkii." Siinä loppuosassa on se vastaus jota et halua ymmärtää.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen Vastaus kommenttiin #94

"Haa, sepä onkin niin että se ei riitä että Halla-aholle olisi käynyt vaan on tarpeellista että Halla-aho olisi kelvannut muillekin ja siitä koko homma kiikasti ja taitaa hiertää vieläkin."

Ketä tuo kelpaaminen koskee? Pitääkö jokaisen puolueen hyväksyttää puheenjohtajaehdokkaansa toisilla puolueilla? Vai pelkästään persujen?

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #99

Ehdokkaat tietenkin harkitsevat itse ovatko sopivia puheenjohtajiksi ja puolueelle eduksi mutta yhteistyöhön ei riitä se että itse ja puolue katsoo puheenjohtajansa olevan sopiva vaan yhteistyö vaatii myös toisen osapuolen hyväksynnän .

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Halla-aho on johtanut perussuomalaisia nyt neljä kuukautta ja itkua on väännetty joka päivä. Hän ehti puolittaa kansanedustajien määrän, kenties puolittuu vielä jäsenistökin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Halla-ahon tulkinnat hallitusohjelmasta poikkesivat kovin paljon niiden tulkinnasta, jotka hallitusohjelman ovat hyväksyneet. Sen osoittaa lähes koko nykyisen PS eduskuntaryhmän (9 edustajaa: Juho Eerola, Teuvo Hakkarainen, Laura Huhtasaari, Olli Immonen, Rami Lehto, Jani Mäkelä, Jari Ronkainen, Sami Savio ja Ville Tavio) viime keväänä allekirjoittama kannanotto. Halla-aho ja vetoomuksen allekirjoittaneet pitivät kannanottoa hallitusohjelman mukaisena. Suurin osa Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä taas katsoi, ettei kannanotto ollut hallitusohjelman kirjauksen mukainen.

Kerrankin voin laittaa muistin virkistämiseksi sitä teidän oikeaa mediaa!
https://www.suomenuutiset.fi/maahanmuuttotiukennus...

Nuo yhdeksän edustajaa uhkasivat tuolloin äänestää keskeisiä sote ja maakuntauudistuksia vastaan, mikäli hallitus ei taipuisi heidän vaatimuksilleen.

Kyseinen kannanotto tuli luultavasti suoraan Halla-ahon kynästä. On selvää, että nimenomaan tuo yhteistyökyvyttömyys on ollut keskeinen syy sille, ettei Perussuomalaisia Halla-ahon vaatimuksien kanssa oltu valmiita ottamaan mukaan hallitusyhteistyöhön.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Hyvinkin perustellusti tuota 30.3.2017 julkituotua voidaan pitää puolueen hajoamisen sysäyksenä. Olisi ollut vastuutonta hallituksen kahdelta muulta veturilta jos ennakoivaa pohdintaa ja varautumista ei olisi aloitettu. Mitä enemmän tilannetta nykyisten perussuomalaisten toimesta jauhetaan, sitä selvempänä erottuu puolueen hajoaminen ja hallituksen jatkaminen nykykokoonpanolla. Suomen johtamista vaikeassa kansainvälisessä poliittisessa ja taloudellisessa tilanteessa ei voi pysäyttää yhden asian liikkeen painostuksesta. Halla-aho ja Hakkarainen saivat tilanteen haltuun ja johdettavakseen yhtä asiaa painottavan liikkeen. Tulevaisuutta ajatellen ja Suomen saamista nykyistä paremmin kasvu-uralle - tilanne on selkiytynyt. Äänestäjillä on edes hieman helpompaa tehdä päätöksiä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Sininen puolue on varmasti puolue jota tarvitaan, mutta onko sille kannatusta.
Onko siniset riittävän populistinen ja missä on sinisten populismi?

Ymmärrän Sampo Terhon ajattelua, joskaan en kaikilta osin kannata sitä, mutta jostain pitää kaivaa esiin myös joku populistinen teema, jos puolue aikoo pärjätä ja menestyä. Kaikilla muillakin poliittisilla puolueilla on omat populistiset teemansa millä ne äänet kerätään.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Sininen puolue on varmasti puolue jota tarvitaan, mutta onko sille kannatusta"

Alhainen kannatus on merkki siitä, että ei tarvita.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Minusta sinistä näkökulmaa tarvitaan yhteiskunnallisessa päätöksenteossa, mutta persunäkökulmaa ei tarvita. Edellinen on rakentava näkökulma, jälkimmäinen on pelkästään repivä ja populistinen näkökulma.

Valitettavasti puolueet tarvitsevat aina myös populismia, sitä tarvitaan vaaleissa menestymisen hankkimiseen. Valitettavasti siniset eivät ole jaksaneet näköjään paneutumaan tähän ongelmaan.

Mutta sinisissä on vielä mukana populismin mestari, Timo Soini. Kenties Timolla on vielä tässä suhteessa valttikortti hihassa, mitä pidetään piilossa taktisista syistä. Kenties myös persuilla on omat valttinsa vielä pöytään lyömättä.

Miten pelissä käy, sitä emme vielä tiedä. Ken elää se näkee.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Joko vaalit meni? Mikä puolue voitti vaalit?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #27
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Itse en usko kannatuksen alhaisuuteen. Soinin äänestäjät ovat äänestäneet Soinia, eivät nuo äänet käänny seuraavissa vaaleissa Perussuomalaisten ääniksi. Terholla ja Niinistöllä, kuten muillakin on omat kannattajakuntansa.

Puolitoista seuraavaa vuotta ovat mielenkiintoisia. Perussuomalaisia asetelma tuntuu harmittavan kovin kovasti.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #79

Aivan. Persuista lähti suuri määrä ääniharavia. Vaikka osa heitä äänestäneistä eivät enää tekisi sitä ei se automaattisesti tarkoita että nuo äänet menevät nykyisille persuille.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #79
    "Soinin äänestäjät ovat äänestäneet Soinia, eivät nuo äänet käänny seuraavissa vaaleissa Perussuomalaisten ääniksi."

Kenen ääniksi kääntyvät, kun Soini itse ottaa vastaan ennennäkemättömän hillotolppansa ensi kesänä?

Toni Tamminen

Siniset on eeppinen tarina isistä ja pojista, ystävyydestä ja petturuudesta. Se on kuin elokuva Amirista ja Hassanista, kahdesta afganistanilaisesta pikkupojasta 1970-luvun alkupuolen Kabulissa. Pojat ovat parhaat ystävät vaikka heidän välillään on suuri ero. Ystävyys ei ole tasaveroinen, vaan siinä on isännän ja palvelijan välinen arvoasetelma. Sinistenkin tarina pohjaa eri väestöryhmien eriarvoisuuteen, Timon ja Jussin suhteeseen, ystävyyteen, tarinoihin uutisten takana sekä syyllisyyteen ja mahdollisen teon (petturuuden) hyvittämiseen.

Käyttäjän KirjoituksiaSalosta kuva
Mikko Engren

Tästä tuli mieleen, että gallup mallia "mihin puolueeseen uskot eniten (jos unohdetaan etteivät sinut ole puolue)" voisi olla mielenkiintoinen eri variaatioineen valehtelu kun on politiikassa ehtymätön luonnonvara. Itse olen blogin osalta vakuuttunut siitä, että on olemassa henkilö nimeltä Sampo Terho joka on ehkä tämän tekstin kirjoittanut tai ainakin luultavasti lukenut. Myös tekstiediittori on ollut käytössä ja kirjoitus on suomen kieltä.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Siniverinen tulevaisuus. Pois politiikka politiikasta. Hiljainen vallankumous. Timo Soini on päässyt kotiin.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Siitä kirjasta...

https://www.aamulehti.fi/uutiset/paaministeri-sipi...

Jos on puoletkaan totta, niin kyllä olisi uusien vaalien paikka.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Normimeininkiä, ja tuon tapahtumanhan on oikeuskanslerikin tutkinut, eikä mitään laittomuuksia tapahtunut.

Niin ja jos toimittajan tekemän jutun tai kirjan mukaan ruvettaisiin vaaleija itämään, niin sitten niitä pidettäisiin joka viikko.

Kaikki mikä on netissä ei ole totta, ja kaikki mikä lukee kirjoissakaan ei ole totta, ihan tiedoksia vaan. :)

Juha Hämäläinen

Suomen oikeuskansleri on saman tason tutkija, kuin ritola, joten se siitä!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #36

Ai sä et luota edes Suomen oikeuslaitokseen? Mielenkiintoista

Aletaanko huutoäänestyksellä sitten päättämään kuka on tehnyt väärin ja kuka oikein.

Kuulostaa melko omituiselta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #37

USArissa tuo huutoäänestys näyttää toimivan ja sinä olet suurin huutaja!

Keskusteluun ei tuoda tyylilläsi mitään, joten huuda, huuda ja meuhkaa, jos se sinun egoasi kasvattaa.

Suomen oikeuskansleri on samaa poliittista vispipuuroa, kuin sen vahtima politiikan kattila, joten mitä muuta voi odottaa, kuin kähmintää, veljen apua ja kaverien suojelua......

Jos olet löytänyt tutkimuksissasi jotain muuta laita analyysiä peliin tai huuda, räkätä ja kotkota tapasi mukaan eteen päin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala Vastaus kommenttiin #41

Elämä on ja sananvapaus :)

No analyysini on se, että oikeuskanslerin haukkuminen on jotenkin johdonmukaista toimintaa sinulta.

Yksin koko pahaa maailmaa vastaan varmaan rasittaa joskus, kannattaa höllätä, kyllä se siitä, vaalitkin ovat taas pian, ja sehän mahdollista, että silloin se Suomi sitten pelastuu.

Mahtaisiko elämäsi olla helpompaa, jos emme olisi EU:ssa ja hallituksessakin ymmärrettäisiin miten tämä politiikka oikein pitäisi hoitaa?

Demokratiassa nyt vaan täytyy mennä sen enemmistön mukaan, ei auta vaikka täällä kuinka kertoisi tyhmemmille, miten asiat oikein ovat.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #46

Antaudun täydellisen tyhjyyden edessä!

EDIT: Olet oikeassa, vaikka et tiedä edes itse missä asiassa!

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

"Normimeininkiä, ja tuon tapahtumanhan on oikeuskanslerikin tutkinut, eikä mitään laittomuuksia tapahtunut"

En ole mistään laittomuuksista puhunut, mutta jos Sipilä olisi todella tuollaista teatteria pitänyt yllä, niin vitsiksi menee koko hallitus. En tiedä, onko normimeininkiä, mutta ei missään nimessä pitäisi olla.

"Kaikki mikä on netissä ei ole totta, ja kaikki mikä lukee kirjoissakaan ei ole totta, ihan tiedoksia vaan."

Osoitatko kommentistani sen kohdan, missä annoin ymmärtää uskovani kaikki väitteet sataprosenttisesti?

Juha Hämäläinen

Sippe joutuu ottamaan potkulaudan käyttöön ja pinkaista pressan eteen parinsa kanssa uudestaan ja tällä kertaa tosissaan.

Hallituksen ja sinisen tulevaisuuden tulevaisuus on takana!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Vaalit tulee, kun on tullakseen, ja jos siniset ei saa kannatusta niin sitten ei, mä en vaan ymmärrä miksi tällaiset asiat herättää niin paljon intohimoja.

Monta puoluetta on ollut ja kuollut, ja niin tulee edelleen tapahtumaan, vaaleissa välillä voitta vasemmisto ja välillä oikeisto, mä en kuollaksenikaan nää tässä jotain ennenkuulumatonta.

Tottakai nykyään on persut, mutta pikkuhiljaa hekin tuntuvat sinne marginaaliin painuvan, ne loistoajat ovat jo ohi, mutta pieniäkin puolueita tarvitaan, demokratia toimii.

Käyttäjän timovaittinen kuva
Timo Vaittinen

Sininen tulisi - kaiken kohtuuden nimissä - vaihtaa Sipiläksi. Sipilän tulevaisuus. Sipilähän tässä on toiminut orkesterin johtajana, ennen puoluekokousta ja sen jälkeen, ja suunnitellut sekä huomioinut tahtipuikko vakaasti hyppysissään, insinöörimäisen pikkutarkasti, kaiken jo ennakkoon.

Kaikki oli vain tämän itsevaltiaan tietoista, falskia ja katalaa näytelmää, jossa näille Soinilais-terholaisille "syrjäytetyille" (joilla tiedetysti ensimmäisenä mielessä vain omat lyhytnäköiset edut), tarjottiin vastustamaton armopala puolueen hajottamisesta: Jatkaa hajoamisen jälkeen hallituksessa, mistä kiitollisina he toimivat nyt auliisti kuuliaisina ja mitään kyseenalaistamatta, itsevaltiaan notkeana kumileimasimena, aina hallituskauden loppuun asti.

Käyttäjän heikkironkko kuva
Heikki Rönkkö

Seppo Varjus kirjoittaa Ilta-Sanomissa Björn Wahlroosin haluavan Suomen kuninkaaksi. Soinin siniveriset ensimmäinen kunniakomppania.

Juha Hämäläinen

Suomi ei ole ainut maa Euroopassa, jossa leivotaan monarkiaa. Taitaa monarkia tai anarkia kenties jopa diktatuuri olla ainut keino puhdistaa ilmaa tässä korruption kyllästämässä ilmatilassa, jota puolueiden tähdenlennot halkoo "valaisemassa".....

Niko Sillanpää

"Uudelta puolueelta kysellään tietenkin paljon, mikä teidät erottaa muista. Hallituskumppaneista ja useimmista puolueista Siniset eroaa siinä, että meillä ei ole taustallamme edunvalvontajärjestöjä, jotka rahoittaisivat tai ohjaisivat toimintaamme. Me ratkomme ongelmia puhtaasti aatteemme ja järkemme ohjaamina. Haluamme Suomen EU- ja maahanmuuttopolitiikkaan suurempia uudistuksia kuin hallituskumppanimme. Yrittäjyydestä puhuessamme painotamme pienyrittäjyyden merkitystä.

Oppositiossa olevasta vihervasemmistosta meidät erottaa perustavanlaatuisesti se, että me haluamme purkaa sosialismia ja ylisääntelyä, sekä madaltaa verotusta. RKP:stä meidät erottaa kielipoliittinen linjamme, me ajamme kielivapautta kaikille koulutusasteille. Kristillisistä eroamme siinä, että vaikka olemmekin arvoiltamme perinteinen liike, pidämme uskonnon ja politiikan erillään.

Perussuomalaisista meidät erottaa se, että olemme yhteistyökykyisiä ja pystymme siten ajamaan asioitamme myös hallituksessa, joka Suomen politiikassa on ainoa paikka saada aikaan käytännön tuloksia."

Ok, voisin ostaa tämän tuotteen, jos

1) ...sillä olisi jotain yhteyttä käytäntöön eli siihen, miten toimitte. Todellisuudessa te joudutte toimimaan EU- ja ulkopolitiikassa, kuten Merkel sanoo, sisäpolitiikassa kuten kepu sanoo ja talouspolitiikassa muutoin, kuten kokoomus sanoo.

2) ...jos riveissänne ei olisi Soinia ja muita smp-hörhöjä.

3) ...jos lähtölaukauksenne ei olisi ollut jäsendemokraattisten äänestystulosten nollaaminen ja yritys vallata puolue kyseistä äänestystulosta vastaan puoluehallituksesta ja eduskuntaryhmästä käsin.

4) ...ja erityisesti jos vastustaisitte ääneen voimakkaasti intersektionaalista feminismiä, multikulturalismia/kehitysmaamassamaahanmuuttoa, ilmastotulonsiirtoja ja koko sosiaalisesta konstruktionismista, jälkimodernista/-strukturalismista, kriittisestä teoriasta ja marxilaisuudesta ammentavaa sosiaalisen oikeudenmukaisuuden ideologiaa kaikkine komponentteineen. Kätevintä olisi nimetä nämä suurimmaksi uhaksi länsimaiselle ajattelulle ja yhteiskunnille.

Ja lopputoteamuksena, oppositiosta voi vaikuttaa keräämällä kannatusta ja siten vetämällä Overtonin ikkunaa omaan suuntaansa, kuten monissa EU-maissa on nähty.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

No sinä et osta, eikä ennen vaaleja tiedä kuka ostaa, vai ostaako kukaan.

Sinisillä ja persuilla ei ole oikeastaan tämän maan asioihin paljonkaan merkitystä, seuraavien vaalien jälkeen hallitus voidaan muodostaa kokoomuksen ympärille demareiden ja vihreiden lisällä.

Siinä sitä on sitten kauppatavaraa tarjolla, ja demokraattisesti valittuna, siinä ei opposition huuodot kauheasti suuntaa muuta, joten kuten sanoin persujen ja sinisten toiminta ei tulevaisuudessa kauheasti Suomen linjaan vaikuta.

Se persujen ja sinisten vaikutusvalta jää tänne kiukkuisten blogien asteelle, isot linjat päätetään jossain ihan toisaalla.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen

JuU relevanssi on akselilla vihervasemmisto-kokoomus. Persut/sinipersut ja kepu ovat kömpelöä impivaaraa joka ei erota natsia ei-natsista.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

- Lännen median politiikan ja talouden toimittajan Lauri Nurmen mukaan pääministeri Juha Sipilä ei puhunut totta eduskunnan tiedonantokeskustelussa 19. kesäkuuta. (Ossi Waris Iltalehti)

Näissä on nyt sana vastaan sana. Onko kellään esittää Sampo Terhon tueksi mitään kättäpidempää? Voihan sitä inttää maailman tappiin, että olemme puhtaita, mutta muut pahoja, vaikka ei voi koskaan tätä asiaa todistaa vedenpitävästi.

Pahasti näyttää siltä, että Lauri Nurmi on oikessa, mutta ei hänkään lyö faktojaan pöytään. Siihen saakka ei kukaan voi tietää, me vain luulemme jotain, ja arvelemme sen kulloinkin olevan sen mukaista totuutta kummalta puolelta sitä katsomme. Ja politiikan tulisi olla avointa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää nyt on tällaista kirjamarkkinoinstia, ihan hyvä idea ja tästä sitten voi vääntää kättä vaikka maailman tappiin asti, mutta lopputulosta ei tule.

Turhaa vääntöä siinä mielessä, että koskaan emme vastausta saa, mutta ainahan se on mukavaa kun on joku aihe mistä keskustella ja mikäs sen makoisampi aihe kuin persut, Halla-aho, Soini ja siniset, näistä riittää mielipiteitä niin kauan kuin meissä henki pihisee, ja kaikki ovat aina yhtä oikeassa ja yhtä viisaita.

Minua ei henkilökohyaisesti kiinnosta oli sitten mikö kassakaappisopimus tai ei, kunhan nyt vaan siellä hallituksessa tekisivät viisaita päätöksiä. Tuolla politiikan saralla ei olisi ensimminen kerta kun jotain sovitaan salaa, ja tuskinpa viimeinen.

Hallitushan ei olisi kuitenkaan kaatunut, vain hieman eri reittiä olisi menty.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Lauri Nurmi laittaa likoon uskottavuutensa toimittajana. Tietenkin nämä jäävät sana vastaan sana tasolle, mutta olen itse saanut matkan varrella samanlaista viestiä kuin mitä Nurmi esittää. Tunnen kummastakin leiristä läheisesti jokusen päättäjän.

Nurmella ei ole mitään pointtia valehdella. Hän teki mielettömän hienon journalistisen paljastuksen ennen puoluekokousta jonka Soini joutui aika kovilla väitteillä plokissaan juudaksista ampumaan alas.

Otan kirjan vastaan uskottavana kuvauksena asioiden kulusta.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tottakai kirjaan saa uskoa, mutta ei se silti tee siitä mitään tuomiolauselmaa.

Sipilän toimet olivat mitä olivat, mutta eipä niitä tällä kirjalla mitenkään kumota.

Jos Sipilä sanoo, että paskapuhetta, ja toimittaja sanoo kaikki on totta, niin mikä on lopputulos? Paljon puhetta vähän villoja.

Onnea vaan toimittajalle, ihan hyvä tili tulee kirjasta, kun kaikki mediat sitä siteeraavat, siinä voi sitten hiljaa hymyillä matkalla pankkiin :)

Ja onhan tämä kivaa viihdettä, kun Halla-ahonkin jo vaatii kirjan perusteella pministerin eroa :)

Koskahan mennään siihen, että haastatellaan jotain talonmiestä, joka sanoo nähneensä salaisen tapaamisen ja tuomio tulee, no todisteita ei ole mutta erota pittää :)

Hiukan malttia ja järkeä voisi joltain pyytää, mutta taitaa olla turhhaa.

Lyödäänkö vetoa, että näytelmän seuraava vaihe on se, että oppositio pyytää pääministerin ilmoitusta kirjan tuoman tarinan perusteella. Ja pääministeri toteaa, että ei pidä paikkaansa.

Ja kansalla on kivaa

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Otan kirjan vastaan uskottavana kuvauksena asioiden kulusta."

Niin minäkin ja jos näin todella on tapahtunut, niin minusta pääministeri on toiminut kaukonäköisesti ja viisaasti varautumalla tällä tavoin Halla-ahon tulevaan vallankaappaukseen perussuomalaisessa puolueessa.

Toisaalta, olisihan se ollut mahdotonta muodostaa yhteishallitus vihapuhujien kanssa ja toisaalta oli hyödyullistä että yhteistyötä voitiin jatkaa sinisten persujen kanssa entisellä pohjalla ja entisellä ohjelmalla.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #68

Se vaan kun mitään vallankaappausta ei tapahtunut. Soini luopui ja puheenjohtajuudesta kisasi useampi ehdokas. Eniten kannatusta saanut voitti.

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #71

Onko pakko ohittaa se fakta että halla-aholaiset oliva alusta asti altrightlahko ja eri maata kuin kotoperäistä ideologiaa seuraavat normipersut. Samoin sinisten olisi myönnettävä että osa heistä olivat vahvasti halla- aholaisia. Siinä on se petturiryhmä hallaisten näkövinkkelistä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Luetaan nyt kirja ensiksi. Käyn kohta hakemassa omani. Mitä kirjasta on tihkunut, niin Terho käyttää sen perusteella totuutta säästeliäästi.

Esmerkiksi kirjassa väitetään että Orpo olisi päättänyt jo tammikuussa 2017 että Halla-Ahon johtaman puolueen kanssa hän ei tee yhteistyötä...

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On hyvä ilmoittaa hyvissä ajoin ja luoda varasuunnitelmat. Hyvin suunniteltu kun on jo niinku puoliksi tehty...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Kyllä tällaisen suunnitelman paljastuminen antaa hyvän kuvan sekä Sipilän, Orpon, että myös sinisten kaukonäköisyydestä ja kyvystä varautua ennakolta tuleviin vaikeuksiin.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko Vastaus kommenttiin #69

Noin voi vapaasti ajatella, mutta sitten siinä on se toinenkin puoli, että ministerin pitää puhua totta. Vaikka ei valhetta voi todistaa, niin samaan aikaan ei voi olla hyvä suunnittelija ja varautuja ja todenpuhuja tässä tapauksessa.

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

"... Oli päätettävä haluaako tehdä elämäntyönsä vaikuttamalla vai valittamalla"

Oli päätettävä haluaako tehdä elämäntyönsä vaikuttamalla vai antamalla periksi.

Käyttäjän pahis kuva
Samuli Pahalahti

Ei hyvänen aika mitä tuubaa. Luuletko oikeasti, että kukaan ottaa tätä tosissaan?

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Historia toistaa itseään:

SMP:n eduskuntaryhmä oli vuoden 1972 vaaleista lukien 18 edustajan vahvuinen. Kevätistuntokaudella 1972
-oli havaittavissa merkkejä kasvavista erimielisyyksistä puolueen ja sen eduskuntaryhmän piirissä.
-Nämä erimielisyydet paljastuivat heinäkuun lopulla 1972, jolloin 12 SMP:n edustajaa julkaisi puolueen puheenjohtajaa ja hänen toimiaan jyrkästi arvostelevan kirjeen. Tyytymättömyyden pääsyitä olivat ne taloudelliset velvoitteet, joihin edustajat olivat sitoutuneet SMP:tä kohtaan.

SMP:n puoluekokouksessa ”hajottajakansanedustajien”
-nimet tuomittiin ja heidän katsottiin asettuvan puolueen ulkopuolelle,
- elleivät palaa järjestykseen ja noudata sääntöjä.

Käyttäjän TapaniPollari kuva
Tapani Pollari

On se Luojan lykky ettei Sampo sinua valittu PS.n Puheenjohtajaksi.

Opetit paljon omallas tekemiselläs, nyt oon paljon tarkkaavaisempi.
Petturuus on pahimpia köyhän äänen varastamisen ohella.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Persutko ei ollut -15-16 köyhimpien leikkausten takana?
Vilkases VM/Stvm/TEM- HE papereita.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"Petturuus on pahimpia köyhän äänen varastamisen ohella."

Ilmeisesti Halla-ahokin ajattelee samoin, kun on avoimesti ilmaissut halveksuntansa köyhiä sosiaalipummeja kohtaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tässä se Sipilän vastaus

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/572990-pa...

Tämä on kyllä huvittavaa, kun toimittaja kertoo mitä tapahtui ja Sipilä kertoo ettei tapahtunut.

Sitten toinen puoli(varsinkin persut) sanoo, että tämähän on totta joka sana, ja sitten se toinen puoli(Varsinkin siniset ja hallitus) pötypuhetta joka sana.

Sitten seuraa blogihelvetti ja kommentointihelvetti, jossa kaikki asiantuntijat kertovat oman tietysti oikean mielipteensä mitä tapahtui.

Minä en tiedä ja oikeesti mulle ihan sama, vaikka olisivat helvetinkoneen keksineet salaa. :)

Ja mitä sitten seuraa?

Ei mitään.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Ritalalla on erittäin sininen tyyli katsoa tätä asiaa. Lauri Nurmi on valtakunnallisesti arvostettu toimittaja ja toivottavasti voittaa journalistipalkinnon puoluekokousta edeltäneestä paljastuksestaan. Ainakin monet hänen toimittajakollegat pitivät sitä vuoden uutisjuttuna.

Ei kukaan varmasti väitä että joka sana on totta, voihan haastateltu valehdella toimittajalle tai toimittaja valehdella itse. Lukijan pitää punnita mikä on uskottavinta ja onko kenties jotain motiiveita.

Sipilällä, Orpolla ja sinisillä ei ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin vähätellä tai kiistää kirjan väitteitä. Kysymykseen valehtelusta on vain yksi vastaus Sipilällä: ei hän voi myöntää valehtelua asemansta takia. Jälleen lukijalle jää vastuu.

Edelleen Lauri Nurmi laittaa likoon koko toimittajan uskottavuutensa. Sen verran kun olen lukenut, varsin kiihkotonta ja hyvää tekstiä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei mulla oo väliä onko totta vai ei, sitä ei Nurmikaan pysty sanomaan. Tämä on ihan hieno kirja varmaan.

Sitähän minä vaan takaa ajan, että ei tuokaan mitään muuta, ei Sipilän asemaa, hallituksen asemaa, sinisten asemaa tai mitään muutakaan.

Niinkuin on moneen kertaan todettu, on sanat sanoja vastaan, ja siihen se sitten jää, nykyaikana tästä jaksetaan ehkä viikko kohista ja sitten onkin ehkä taas jo soten aika. :)

Minä olen iloinen, että toimittaja menestyy, minulla ei ole mitään sitä vastaan, se sitten taas on jotenkin älytöntä, että jotkut ottavat tämän kuin raamatun ohjeet, eli ei osata ajatella asiaa kriittisesti.

Loppujen lopuksihan tuo tapahtuma oli hienosti järkätty, oli sitten suunniteltu tai ei, pojat osasivat hienosti asian järkätä.

Näitä kauppoja politiikassa on aina tehty ja tullaan aina tekemään, ja paljastuksiakin tulee joka vuosi, se vaikuttavatko ne mihinkään on sitten eri juttu. Kun galluppeja katsoo, niin samat puolueet siellä vuorotellen kärjessä ovat, tekivät sitten kauppoja tai eivät.

Käyttäjän KuinkaKarlMarxTavataan kuva
Seppo Oikkonen Vastaus kommenttiin #80

""Loppujen lopuksihan tuo tapahtuma oli hienosti järkätty, oli sitten suunniteltu tai ei, pojat osasivat hienosti asian järkätä.""

Voi herran jestas.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Soinin valtiosihteeri vahvistaa: Pääministeri Sipilä tiesi perussuomalaisten suunnitelmasta

https://www.aamulehti.fi/uutiset/soinin-valtiosiht...

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mikko: näinhän asia on. Orpohan on toistellut jo tammikuusta lähtien, ettei Kokoomus voi tehdä yhteistyötä persujen kanssa.

Nyt ovat sitten Sipilä ja Orpo totuuden edessä, enkä usko, että heidän rohkeutensa riittää totuuden kertomiseen. Samoin myös Terhon ruusunpunaiselta blogilta putoaa pohja pois.

Parlamenttarismin uskottavuuden vuoksi tästä asiasta pitäisi saada todellinen totuus esille. Ja uskon, että se on nyt paljolti, Vihreiden, Vassareiden ja Halla-ahon käsissä.

Uskon asian olevan myös Niinistön tiedossa mutta tuskin hänkään arkana ja varovaisena poliitikkona haluaa pöyhäyttää tätä likakasaa levälleen.

Nyt on opposition näytön paikka!

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Aamulehti puhuu: "Hänen virallinen roolinsa oli toimia perussuomalaisten eduskuntaryhmän valtiosihteerinä,..."

Come on, AL:n typerykset. Ei eduskuntaryhmällä ole valtiosihteeriä, Virtanen on Soinin (ulkoministerin) valtiosihteeri.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Olen ollut 15 vuotta perussuomalainen kenttäaktiivi. Naisihmiset ovat jo SMP:n aikoina minut puoluetoimintaan saaneet mukaan. Olen käynyt puoluekokouksissa harvakseltaan. Olen ollut tukemassa kahta istuvaa kansanedustajanaista SMP:n aikaista ja Perussuomalaista. Nyt lähdin Tampereelle ja vuokrasin mökin viikoksi.
Riviedustajana minulla ei ole tietoa mistään taustatouhuista. Puoluekokouksesta poistuin kesken puheenjohtajiston vaaleja. Tunnelma oli epätodellinen. Luovuimme mökistä ennen sovittua aikaa. Heti palattuamme kotiin lähetin erokirjeen perussuomalainen puolueelle. Olen sitoutumaton ja isänmaallinen, en vihreä, en sininen, en punainen enkä farisealainen.
Sipilälle kaikki kunnia, että isänmaallisena miehenä katsoi 100-vuotisjuhlia viettävän maamme julkiskuvaa ja sai asiat hoidettua ilman hallituskriisiä.

Käyttäjän mikkokokko kuva
Mikko Kokko

Tähän on tultu että pääministerin valehtelu on kunnia-asia.

Niko Sillanpää

#83: Ihan noin mielenkiinnosta, miksi tarkalleen ottaen hallituskriisi olisi pitänyt tulla? Ainakin lehtitietojen mukaan Halla-aho ei vaatinut mitään muutoksia hallitusohjelmaan, vaan sen noudattamista, ja vetäytyi myös henkilövaihdosaikomuksista eikä missään vaiheessa ajanut itselleen salkkua. Eli mikä siihen hallituskriisiin sitten olisi ollut syynä?

Hannu Töyri

Eivätkä osoite edes katumusta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

TP Niinistö: En ole nähnyt, että he olisivat osoittaneet "tehokasta katumista"

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Suo anteeksi Sampo! Olen jo aikaisemmin sanonut, että olet mielestäni fiksu, mutta nyt en tiedä, mitä touhuat.
"Siniset", onko se karvalakkimalli kokoomuksesta? Keskusta ilman navettajatsareita? Suomenkielinen RKP?
Ainoa merkittävä rako suomalaisessa puoluekentässä on kansallismielinen ja maahanmuuttokriittinen puolue. Maahanmuutto ja kansallien itsemääräysoikeus ovat niitä jotka kiinnostaa isoa osaa suomalaisista, eikä siellä ole puoluekentässä kilpailua. Ei ne mahanmuuttokriittiset Suomesta mihinkään katoa, kirjoittakaa vaikka joka viikko rasismia kieltäviä sitoumuksianne.
Katsos vaan, sinne niitä ääniä vaaleissa kerääntyy. Miksi äänestäisin sinisiä kun voin äänestää kokoomusta? Kokoomuksella on sentäs hartioita huolehtia keskiluokkaisten ja yrittäjien asemasta paremmin kuin joidenkin elojen ja elovaarojen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Mitäs sitte tehdään?

Valtakunnanoikeuteenko?

Mitään ei voi kukaan tehdä, samanlaista höpötystä kuin Halla-ahon face-sivulla.

Kaksi sanaa vastakkain ja sillä siisti.

Ihan hauskoja salaliittoteorioita, mutta mitään yhteiskunnallista merkitystä tällä ei ole.

Voittaja on kirjailija, häviäjiä ei ole.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Suomen poliittinen kenttä muuttuu koko ajan.
Jännä nähdä missä KE Terho on viiden vuoden päästä.
Ennustan, että silti edustamassa meitä suomalaisia.
Toisenlaisiakin tapauksia löytyy.

Kelpo mies nyt hankalassa poliittisessa murroksessa.

Näitä kuvioita kannattanee katsoa kvartaalia pidemmälle.
Ihmiset luulevat, että politiikanteko on jotakin salkkareita
tai kaunareita. Ei ole. Porukka käy yhdessä kaljalla.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Aika usein asiat riitelee, ei ihmiset.

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Näin se menee Petteri. Totta puhelet.
Kääntämällä se ihmiskonfliktiksi tabloidit myyvät paremmin.

Käyttäjän miesenergiaa kuva
Mikki Nieminen

Ymmärrän puolueestani irtaantuneiden toimien välttämättömyyden ja hallituslinjausten jatkamisen, myös minä pidän Suomen tarpeita puoluepolitiikkaa painavampina. Poliittinen epäkorrektius antaa tilaa poikkeuksellisille toimille poikkeuksellisena aikana. Siniset syntyivät patrioottien tarpeesta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Mikin kanssa täysin samaa mieltä. Seuraavat vuodet tuovat varmasti muutoksia myös hallituksen kokoonpanoon. Jo eduskunnan puhemiestä koskevat muutospaineet antavat viitteitä tulevasta. Arvokasta on se, että vastuullisesti hoidetaan tämä itsenäisyyden 100-vuotinen juhlavuosi. Myös politiikassa pitää arvostaa entisten puolueaktiivien tekemää työtä ja uudistuminen pitää tapahtua reilusti ja avoimin kortein.

Juha Hämäläinen

Kyllä se koodaribussi kulkee Afrikassa, vaikka Suomessa hallitukset kaatuisi....

Toimituksen poiminnat