Sampo Terho

Vaadin lisää leikkauksia ja saavutettujen etujen heikennyksiä!

Brexitin seurauksena suuri nettomaksaja lähtee unionista. Yhteiseen kassaan tulee iso lovi. Siniset haluaa Suomelle tiukan linjan. Britannian ero on huomioitava täysimääräisesti EU:n rahoituskehyksen kokonaistasossa. Kun EU pienenee, EU:n budjetti pienenee.

Koska rahaa on vähemmän käytettävissä, on löydettävä säästökohteita EU:n budjetista. Helpointa on karsia hallintoa ja sellaisia toimintoja, joille ei ole välttämätöntä tarvetta.

Ensinnäkin täysin järjetön Euroopan parlamentin siirtely kuukausittain Brysselistä Strasbourgiin ja takaisin on lopetettava. Tämä luontoa tuhoava, aikaa haaskaava ja veronmaksajille pöyristyttävän kallis 180 miljoonan euron vuosittainen ralli on saatava loppumaan. Tiedän myös henkilökohtaisesti, kuinka turhauttavaa reissaaminen on europarlamentissa työskenteleville, kävin itse Strasbourgissa europarlamentaarikkona 47 kertaa.

Toiseksi on uskallettava lakkauttaa sellaisia unionin toimielimiä, joille ei ole välttämätöntä tarvetta. Aloittaisin Euroopan alueiden komiteasta. Se on lausuntoautomaatti, jonka välittämät näkemykset on mahdollista muutenkin saattaa päättäjien tietoon. Komitea ei itse päätä mistään ja silti alueiden komitea maksaa lähes sata miljoonaa euroa vuodessa (96 meur 2018) ja budjetti on kasvanut tasaisesti viime vuosina.

Alueiden komitean lakkauttaminen ja Strasbourgin rallin lopettaminen ei tietenkään ratkaise koko budjettiongelmaa. Turhien hallintomenojen karsiminen olisi kuitenkin luontevin tapa aloittaa säästäminen. Samoin huolimattomasta varojen käytöstä olisi mahdollista säästää paljon. Olen meppiaikanani kertonut huonosta EU-varojen käytöstä mm. tässä kirjoituksessa.

Iso-Britannian ero ei Euroopan unionissa saa johtaa tulonsiirtojen lisääntymiseen tai Suomen nettomaksun kasvamiseen. Olisi erehdys kuvitella, että unioni vahvistuisi tulonsiirroilla. Liittovaltion kannattajien kannattaa muistaa, että juuri jatkuva nettomaksajuus oli keskeinen syy, miksi britit päättivät jättää EU:n.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (52 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

”Tiedän myös henkilökohtaisesti, kuinka turhauttavaa reissaaminen on europarlamentissa työskenteleville, kävin itse Strasbourgissa europarlamentaarikkona 47 kertaa.”

47 kertaa kuitenkin matkustelit siellä muiden palkallisten turistien ( matkustelusta kun saa myös korvauksen ) mukana. ? Nyt sitten yht`äkkiä hoksasit epäkohdan.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

No kun Sampo Terho oli valittu europarlamenttiin edustajaksi niin totta kai hän matkusti työpaikalleen. Kommenttisi on infantiilinen.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Niinpä. Provosoiva tarkoituksella, mutta Infantiilisuudesta kuitenkaan ei ole nyt kysymys. Kysymys on siitä, että moiseen matkustuspelleilyyn olisi voinut jo aiemminkin vaikuttaa, kun se nyt oli ja on niin kallista sekä täysin turhaa. Kuten saimme yllättäen lukea. Tämä jälkipolttoinen voivottelu noista matkustelukuluista on pelkkää bullshittiä ja suosion lypsämistä.

EU n kulubudjetti tuskin Brittien lähdön jälkeen pienenee. Merkkejä pienenemisestä ei ole kuulunut.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #17

On aiheellista tehdä muitakin kysymyksiä kuin tämä vaivainen alle 200 miljoonan rumba, joka EUn hallintosekoilussa on nakkikioskiraha.

Miksi enää tarvitsemme Suomessa eduskuntaa ja hallitusta, kun meitä koskevat päätökset tehdään Brysselissä.

Ja miksi meillä on 13 edustajaa parlamentissa turhan panttina. Heillä ei mitään valtaa mihinkään 751 edustajan joukossa, ei edes itseämme koskeviin päätöksiin. Mitä käyttöä on 1,7% ääniosuudella? Ei mitään. Äänivaltamme tulee vain kutistumaan uusien jäsenmaiden liittyessä unioniin.

On infantiilia yrittää keksiä puolusteluita asialle, joka selvä.

Olisiko aika ryhtyä puhtaasti EUn kansalaisiksi ja luopua näistä maaleikeistä, jotka valhetta jo nyt. Tai sitten palataan EUn tullivapaaseen unioniin, jossa vain EUn kansalaiset voivat liikkua vapaasti.

Jompikumpi alettava valitsemaan. Britit valitsivat jo. Ja he tekivät sen ensisijaisesti järjettömän massasiirtolaisuuden takia. EU vuotaa kaikin tavoin kuin seula.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Hyvä Sampo, EU:ta on voitava kehittää järkevästi eikä vain paisuttaa kuten monet Suomenkin oppositiopoliitikot ajattelevat. Taitaa olla hallituksessakin paisuttelun kannattajia mukana.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Onhan se ihan järkevää tuo mitä puhut, mutta mitään mahdollisuuksia millään lailla vaikuttaa mainitsemiisi asioihin ei Suomella ole, kuten hyvin tietänet.
Ei Suomelta kukaan kysy nouseeko ne maksut vai ei. Nyt ollaan ottamassa 6 maata lisää ja liittovaltiokehitys on ilmiselvä.
EU on erittäin hitaasti ja raskaasti hallittava, kun on 28 jäsenmaata ajamassa omia etujaan ja isoissa asioissa tarvitaan kaikkien maiden kompromissi, joka harvemmin on hyvä. Isojen EU maiden etu ehdottomasti olisi liittovaltio ja siihen olemme menossa, vaikka tuo meille olisi katastrofi.
Hallituksenne ministeri Petteri Orpo torppasi Presidentti Niinistön kädenojennuksen eu integraation tuomien pulmien ratkaisemiseksi koskien eu:ta ja euroa.
Mitä mieltä Sampo olet EU:sta? Muistaakseni pj kisassa viimekesänä kiersit aiheen puhumalla eu kansanäänestyksestä.
Saatko sanoa oman mielipiteesi, vai pitääkö kysyä Orpolta ja Sipilältä ?

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen

Kannatettavia ehdotuksia säästöiksi. Sen verran kuitenkin noista "sisämarkkinoilla olo maksuista", että täysin aikaista sanoa mikä on Brexitin lopputulema. Britit miettivät mm. Norjan mallia. Se mikä täällä puheenvuorossakin säännöllisesti "unohtuu; eivät mm. Norja ja Sveitsi selviä kuin koira veräjästä maksuistaan. Viime vuoden tilastoja tuskin on saatavilla mutta maksut per asukas Norjalla ja Sveitsillä ovat olleet 150...170 euron luokkaa/asukas. Suomen nettomaksut olivat vuonna 2015 104€/asukas ja vuonna 2016 54€/asukas (Vm 3.11.2017).

EU - euro-eroa voi tietysti ihan vapaasti suunnitella ja toivoa, mutta on täysin harhakuvitelma, että maksut Suomella pienenisivät. Vastuut toki. Suomen viennistä Eurooppa kokonaisuutena kattaa noin 70%. EU maat yksin noin 60% ja Euroalue yksin noin 40 %. Vielä lisäyksenä, että Kiina, Venäjä ja USA edustavat samaa suuruusluokkaa 3...4 miljardia/vuosi. Siis vain 5...7%/maa kokonaisviennistä.

Ei kannata ihmetellä jos elinkeinoelämä (erityisesti parempaan vireeseen päässyt vientiteollisuus) ei kauheasti läpsytä käsiään erohaaveille. Mutta voihan se olla, että erosta haaveilevien joukossa on niin kovaa myyntiporukkaa, että vientikauppa alkaa todenteolla käymään vaikka tuotteet eivät vastaisikaan kysyntää.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Tässä on mielestäni sellainenkin näkökulma, että EU:n tulevaisuudessa saattaa olla joko liittovaltio jollain asteella, tai sitten jossain laajuudessa hajoaminen/jakaantuminen. Ei ole merkitystä sillä, että kuka täällä Suomessa haluaa ja mitä, sillä noista jompi kumpi vaihtoehto on mielestäni jollain muotoa mahdollinen.
Samaan aikaan kummastakin keskustelu suljetaan täysin pois.
Mikäli meistä riippumatta EU hajoaa, niin millään tavalla ei ole tiedossa, mihin se johtaa, syystä, että siitä ei ole saanut asiallisesti keskustella.

Luulisi olevan täysin selvää, että nykyisen tilanteen samanlaisena jatkuminen ei ole vaihtoehto.
Emme vielä tiedä selvitäänkö edes tästä nykyisestä kriisistä, joka on päällä. Edessä on monia haasteita, kuten määrällisen elvytyksen lopettaminen ja/tai korkojen nousu. Ja lisäksi euro on kivunnut suhteessa dollariin jo 1,25 tasolle, joka uhkaa vientiämme.
Nuo on kaikki asioita mihin Suomi ei voi lainkaan vaikuttaa. Ei lainkaan!

Niinistö tarjosi keskustelupöytää tulevien mahdollisten pulmien analysoimiseksi koskien esimerkiksi meille erittäin tuhoisaa euroa, niin mitä sanoo Orpo? Orpo sanoo, että siitä ei tarvitse keskustella. Aivan kuten Sipilä sanoo EU:sta. Millaista politiikkaa tuo on?
Ja olisi mielenkiintoista kuulla Sampo Terhon mielipide euroon, EU:hun ja niiden kehitykseen? Eikö Terhonkin pitäisi alkaa jo jossain vaiheessa jonkinlainen kanta näihin asioihin ottaa, kun eduskuntavaalit on jo ensi vuonna? Vai eikö ole vielä päättänyt, että meneekö Kokoomukseen vai Keskustaan?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Suomi voi vaikuttaa asioihin sopeutumalla kuten kaikki muutkin EU valtiot ovat tehneet. Ongelma on se, että Suomessa on ollut vuodesta 1995 lähtien niin täysin mun***imia hallituksia ja opposioita, että ei ole koskaan päästy yhteen pitkään suunnitelmaan maan talouden ja kilpailukyvyn uudistamisesta. Aina kun hallitukset ja niiden pohja vaihtuu, perutaan kilpaa edellisten hallitusten muutoksia. Suomen pitkäjänteisyys on noin puolet hallituskauden pituudesta eli 2 vuotta.

Jos verrataan asiassa vaikka Saksaan, joka teki laajat sekä perusteelliset uudistukset useamman hallituksen voimin pitkässä juoksussa, on madonluvut aika selkeät.

Kun eduskuntaan valitaan vielä näitä _mitä_lie_urheilijoita_ja_muita_turhia_kuuluisuuksia, jotka eivät ymmärrä edes valtionhallinnon perusteista hevon hittoakaan, niin miten voidaan luulla, että eduskunnasta löytyisi laaja-alaista sekä hyvää osaamista koko valtionhallinnon muuttamiseen?

Jos mietitään pitkään kestäneitä uudistuksia kuten sote, voidaan vain todeta, että seuraavan hallituksen yhteydessä pöytä pyyhitään taas puhtaaksi jos SDP pääsee hallitukseen. Samoin maakuntauudistus vedetään pöntöstä alas jos se ei toteudu tämän hallituksen aikana ja keskusta ei ole seuraavassa hallituksessa. Kuinka paljon aikaa ja rahaa on käytetty jo tätä ennen? Ainakin muutama hallituskausi - samaan aikaan kun tarvittaisiin todella kipeitä uudistuksia sekä siivousta rankalla kädellä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #25

"sopeutumalla kuten kaikki muutkin EU valtiot ovat tehneet" mitkä valtiot on sopeutunut ja miten?
"päästy yhteen pitkään suunnitelmaan maan talouden ja kilpailukyvyn uudistamisesta"
Tarkoitat siis sisäisestä davalvaatiosta, eli palkkojen alentamisesta, kun mitään muuta keinoa kilpailukykyyn meillä ole, kun emme millään lailla voi hallita, onko valuuttamme oikeassa suhteessa taloudentilaamme. Kyllähän Sipilä sai niitä laskettua juuri. Sillä on varmaan kauhee jortikka.

Mutta olen samaa mieltä, että huonosti on toiminut ja mitä pidenpään nuo yrittävät täysin turhaa maakuntahallintoa ja järjetöntä sotea lehmänkaupoillaan Terhon tuella jatkaa, niin sen enemmän aikaa ja rahaa palaa hukkaan.
Viime kesänä olisi pitänyt järjestää uudet vaalit.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #30

Ne ketkä pärjäävät, ovat sopeutuneet. Sopeutumiseen on muitakin keinoja kuin devaltaatio. Niihin voi tutustua vaikka googlailemalla kansantaloutta sekä etsimällä hakukoneilla tietoa eu maista.

Siitä se lähtee. Jos Suomi ei pärjää, niin suomalaiset ovat huonoja. Vai onko se hiihtokilpailussa ja jääkiekossakin muiden vika kun ne eivät anna suomalaisten voittaa?

Vaaleista olen aika pitkälti samaa mieltä. Mutta käytännössä asiassa on käytetty porsaanreikää ja sitä on tällä hetkellä turha itkeä. Seuraavat vaalit kertovat missä mennään ja äänestäjät päättävät oliko vaalien järjestämättä jättäminen huono vai hyvä päätös.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Britannian riippumaton taloustutkimuslaitos NIESR julkisti syksyllä 2017 selvityksen, jonka mukaan Britannian kauppa EU:n kanssa laskee tavaroiden osalta 35 prosenttia ja palveluiden osalta peräti 61 prosenttia, kun maa poistuu sisämarkkinoilta ja solmii vapaakauppasopimuksen. Uudet sopimukset BRICS-maiden, Yhdysvaltain ja Kansainyhteisön maiden kanssa tuovat vain muutaman prosentin kasvun. Irlannissa vastaava taloustutkimuslaitos ESRI arvioi jo syksyllä 2015, että Irlannin ja Britannian keskinäinen kauppa kutistuu viidenneksen.

Britannian kaupan arvo Euroopan talousalueelle oli vuonna 2014 noin 450 miljardia euroa.

Kanadan kaltainen, ainoastaan tavaroiden vapaaseen liikkumiseen keskittyvä CEATA-sopimus ei riitä. Brexit-ministeri Davis on puhunut CETA +++ -sopimuksesta, joka kattaisi myös palvelut. Tämän toteutuminen on epätodennäköistä, koska EU:lla ei ole mitään aietta eikä tarvetta hyväksyä Britannian yritysten sääntöjä. Norjan kaltainen sopimus on sekin sellaisenaan poissuljettu hinnan ja sääntöjen takia.

Toisin sanoen Britannia menettää JOKA VUOSI pelkkinä kaupan menetyksinä minimissään 150 miljardia euroa. Se on sitä säästöä kuulemma. Kun otetaan huomioon se, että työvoiman tarve vähenee, yrityksiä lakkautetaan ja sitä kautta työttömyys lisääntyy omine lieveilmiöineen, Brexit on siis pelkkää voittoa.

Isot maat kuten Saksa ovat todenneet, että Iso-Britannia saa mennä, joka tarkoittaa käytännössä sitä, että EU ei tule vastaan ja hintalapusta tulee Iso-Britannialle todella suolainen ja katkera.

Näitä asioita ei esimerkiksi persut halua käsitellä millään tavalla EU -ero kiimassaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

No tämähän on siis aivan mahtava tilaisuus meille eu maille, kun meillä on kohta kuin taikaiskusta 150miljardin euron edestä enemmän vapaata markkinaa ja samalla meidän vientimme Britteihin ei lainkaan kuitenkaan vähene. Harmi briteille, joiden talous mädäntyy parissa viikossa ja asukkaat kuolevat sukupuuttoon vuodessa ja saari varmaan ajelehtii pohjoisnavalle ja jäätyy umpeen ja varmaan siihen lopuksi vielä putoaa joku meteoriitti.
Samaan aikaan eu maiden taloudet on huippukunnossa ja mitään ongelmia ei ole, kunhan pysytään eu:ssa ja jatketaan samaan malliin painamalla lisää määrällistä elvytystä loputtomiin muutama biljoona vuodessa ja korot pysyy nollassa ja pankit pystyssä ja onhan meillä sentään ihana tilaisuus sitten yhdessä toimien lähettää täältä Suomesta taas rahaa jos joku Saksalainen pankki meinaa kaatua.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #28

Mahdollisuus kyllä, mutta markkinoille ryntää saksalaiset, ranskalaiset ja monet halvemman tuotannon maat eu alueelta.

Kyse on kokonaisvaikutuksesta ja Britannia vie hyvin paljon tavaraa maan rajojen ulkopuolelle. Jos/kun valmistus loppuu, sisämarkkinoiden ostovoima hiipuu sekä lisäksi on tullit välissä. Tällöin britit suosii kotimaista - ne ei siis suosi suomalaista.

Mitä tulee pankkeihin, niin siinä liemessä on ollut Santanderia (Espanja) sekä paljon ranskalais- ja italialaispankkeja. Jossain oli joskus suhteistakin mainittu.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Arveleeko Terho ihan vakavissaan, että Ranska suostuisi lopettamaan älyvapaan Strasbourgiin ja takaisin reissaamisen?
Siihen ei koppava Gallia suostu ikipäivänä. Se on päämajansa saanut, ja myös pitää sen.
Vain yksi malliesimerkki EU:n älyttömyyksistä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Järkevää asiaa kannattaa ajaa vaikka yritys ei oitis onnistuisikaan. Ainankin se nostaa esiin sen, mikä taho sen järkevän päätöksen esteenä on ja opettaa suhtautumaan tietyllä varauksella kyseisen tahon harrastamaan korkealentoiseen retoriikkaan.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Kannattaa toki. Media voisi vielä vähän kysäistä mitä mieltä muut kärkipoliitikot ovat tästä aiheesta ja selvitellä, että missä tällaiset asiat oikeasti päätetään ja kenen toimesta.
Ihan hyviä asioita Terho ottanut viimeaikoina esille, mutta hieman on kaksijakoinen mieli niihin suhtautua, kun mies kuitenkin edisti sinisillään itsensä ja äänestäjiensä vastaisen kehityksen jatkua mahdollistamalla tämän hallituksen jatkaa touhujaan.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #15

Aina puhutaan, että isäämaan puolesta. Onko sillä oikeasti väliä kuka ajatuksen esittää jos se on kannatettava?

Jos mielipiteen esittäjällä ja hänen taustoillaan on väliä, silloin ei olla isänmaan asialla vaan puolueen asialla.

Pistää erittäin räikeästi silmään. Eikö kannattaisi keskittyä isänmaan edun ja sen kansalaisten edun ajamiseksi eikä tehdä puoluepolitiikkaa kaikessa ja koko ajan?

Erkki Joona

Terho voisi aloittaa oman maan eliitin saavutettujen etujen poistamisesta,jotka ovat eriarvoistaneet yhteiskuntamme!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

mites ois Sampo kappale: "Tuhlaajapojan paluu ja tuhassa katuvan syntisen polkka?"

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Missään tapauksessa Terhoa ei tulisi kutsua takaisin Perussuomalaisiin, ei Perussuomalaiset tarvitse yhtäkään demokratialle pyllistävää jäsentä takaisin. Pysyköön ja kaatukoon smurffeissa, seuraavissa vaaleissa kansa antaa kyllä tuomionsa kaikille sinisille.

Nauttikoon nyt vielä kun pystyy ministerinpallillaan, joka on saatu petoksella jollaista ei voisi edes tehdä oikeassa demokratiassa ja oikeusvaltiossa.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Markku: jokaiseen sunnuntaihin kuuluu hjuumori)))

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #16

Arto, pelästyin oikeasti, että aletaanko Perussuomalaisiin ottaa takaisin näitä demokratian vastaisesti toimivia. Hienoa että tarkensit asian.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #18

Arveletko että tulijoita olisi?
Aiheesta on ehkä mukava louskuttaa muttei sille paljon ole totuutta perusteeksi.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #20

Uskon, että mitä lähemmäs seuraavia EK-vaaleja kohti mennään, sitä suurempi halu jokaisella sinisiin loikanneella, olisi palata Perussuomalaisiin.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen Vastaus kommenttiin #22

kaupungilla puhutaan, että siellä on jo paniikki ja eri puolueita on lähestytty...jättävät uppoavan laivan jossain vaiheessa. Näin luulen)))

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon

Kun en ymmärrä, niin selitäpä tämä petos ja demokratian vastaisuus niin hyvin rautalangasta väännettynä kuin osaat.

Taustaksi: vaaleissa äänestetään mielestäni HENKILÖÄ ja valittu kansanedustaja on vastuussa ÄNNESTÄJILLEEN.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #40

Sinisten toiminta on demokratian vastaista, koska kaikki loikanneet siniset kertoivat sitoutuvansa Perussuomalaisten puoluekokouksessa tehtyyn jäsenäänestystulokseen, ennen jäsenäänestystä. Näinhän ei käynyt, vaan he loikkasivat puolueesta demokraattisen jäsenäänestyksen jälkeen.

Mielestäni on hyvin hassua, että jollakin on niin huonot tiedot demokratiasta, että asia täytyy oikein selittää hänelle.

Tässä seuraavassa linkissä taas laitan näkyville rikoslain Törkeän petoksen tunnusmerkit ja jos et ymmärrä sitäkään, voin toki selittää senkin asian sinulle.

http://www.heikniemi.fi/rikoslaki/rl36.html

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #42

Ei kannata lainata lakia jos et sitä ymmärrä. Kannattaa myös lainata virallisia lähteitä kuten finlex ja edilex joissa on ajantasainen lakikokoelma, oikeuskäytäntö jne.

Kansanedustajat ovat vastuuussa äänestäjilleen, ei puolueelle.

Pidän enemmänkin suoraselkäisenä sitä, että jos arvot muuttuvat puolueen sisällä siitä mitä ne ovat itselleen, vaihtaa toiseen puolueeseen tai perustaa vaikka sitten oman.

Se oli varmasti hyvin monelle yllätys miten Suomen Sisun edustajat käytännössä valtasivat persujen johdon. Minä olisin eronnut puolueesta samana päivänä natsihenkisyyden takia joka leimaisi puoluetta. Kyseessä on erittäin vastenmielinen asia kun puoluejohtoon kuuluu kyseisiä henkilöitä.

Demokratiaan kuuluu oikeus vaihtaa puoluetta. Näyttää siltä, että sinulla voisi olla tietojen täydentämisen paikka?

Paikkaan sinulle hieman asiaa:

Perustuslaki 29 §

Kansanedustajan riippumattomuus

Kansanedustaja on velvollinen toimessaan noudattamaan oikeutta ja totuutta. Hän on siinä velvollinen noudattamaan perustuslakia, eivätkä häntä sido muut määräykset.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #43

Suoraselkäistä olisi ollut kertoa ennen jäsenäänestystä, että jos puoluejohto vaihtuu nykyiseen, emme hyväksy sitä. Nyt kaikki olivat ennen jäsenäänestystä demokraattisen jäsenäänestyksen hyväksymisen puolesta. Nythän kyseessä on selkeä petos.

Mikset muuten itse laittanut linkkiä Finlexin ajantasaiseen lainsäädäntöön? Paljastuisiko sieltä identtinen teksti oman linkkini kanssa?

Demokratiaan kuuluu oikeus vaihtaa puoluetta, mutta oikeassa demokratiassa, silloin menettää luottamuspaikkansa, koska ne on hankittu toisen puolueen kannattajien äänillä ja näin vääristävät demokraattista äänestystulosta.

Osasit kuitenkin laittaa tuon Perustuslain pykälän kansanedustajien riippumattomuudesta. Haitko sen Finlexistä? Mitä muuten tuumit kansanedustajien ryhmäkurista, tuon pykälän suhteen?

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #47

Vaaleissa äänestetään henkilöitä, ei puoluetta. Äänestysmekanismi vain on sellainen, että siinä loppujen lopuksi äänestetään puoluetta samalla.

Jos eroaa puoleesta, se ei ole petos millään mittarilla kuin sinun omassa mielessäsi. Syyttäjä ei ole syytettä nostanut eikä asiassa yhtään oikeudenkäyntiä käyty joten tuo on ihan turhaa mussuttamista asian vierestä ja sillä ei ole mitään käytännön merkitystä.

Luuletko tosiaan, että tuollaisella mussuttamisella olisi tai on jotain käytännön merkitystä? Asia on mennyt jo joten siirry tähän päivää ja ajattele huomista. Sinua ei ole varmasti nämä lukuisat loikkaukset puolueista toiseen koskaan ennen häirinneet.

Ja mitä tulee linkittämiseen, ei petoslainsäädäntö sovi asiaan. Jos et sitä ymmärrä, se ei ole minun häpeäni ;) Voit konsultoida ihan ketä lakimiestä vaan asiassa jos haluat etkä usko. Sinun vänkäämisesi ei kuitenkaan asioita muuta, koska olet vain pirun yksinkertaisesti väärässä.

Sitten tuo "oikea demokratia". Onko de jokin satukokoelma sinun päässäsi vai haluaisitko esitellä meille muillekin "oikean demokratian" säännöt sekä asetukset vaikka linkillä tai tänne kirjoittaen. Tarkoitatko suoraa vai edustuksellista demokratiaa?

Btw jos kansanedustajien paikkamäärät laskettaisiin tänä päivänä uudelleen puolueiden kuten vaaleissa lasketaan, sekä persut että siniset menettäisivät paikkojaan. Hallitusneuvottelujen kautta siniset toki voisivat istua hallituksessa vaikkakin ministereitä ei olisi yhtä monta. Siinä mielessä olen täysin samaa mieltä, että nykyisen hallituksen kannatuksen kautta uudet vaalit olisivat voineet olla tarpeen, mutta koska on menty sääntöjen mukaan, ainoa vaihtoehto on odottaa seuraavia vaaleja. On tässä tökerömpääkin nähty kuten Trumpin valinta ja miten se hyödynsi USAn vaalijärjestelmää - valituksi kun tuli pienemmällä äänimäärällä Trump. Lisäksi hänen kannatuksensa kun on oikeasti vain 30% melkein maksimissaan, niin pistää miettimään sen järjellisyyttä.

Ryhmäkuri taas on minusta täysin törkeä demokratian vastainen menetelmä ja perustuslain vastainen. Siinä valta keskittyy ryhmänjohtajille ja puoluejohdolla. Kansanedustajien rooli on toimia kumileimasimena.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #49

Sinisten toiminta täyttää kaikki rikoslaissa määritellyt törkeän petoksen tunnusmerkit. Syytteitä tosin ei ole nostettu, koska eihän banaanivaltioissa yleensäkään tutkita poliitikkojen tai virkamiesten rötöksiä.

Mitä taas tulee suoraan demokratiaan, niin siitä löytyy tietoa netistä, sen kun hakee hakusanoilla suora demokratia.

Sinisten kannatus on niin olematonta, ettei yksikään heidän kansanedustajansa olisi päässyt vaaleissa läpi, jos eivät olisi olleet Perussuomalaisen puolueen ehdokkaana.

Kyllä sinun kannattaisi perehtyä huomattavasti enemmän oikeaan demokratiaan ja miettiä muitakin juttujasi, niin syvällä metsässä ne ovat. Joskus se ideologia sumentaa terveen järjen ja omaehtoisen ajattelemisen.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #50

Vastasin jo tuolla toisessa ketjussa. Suomessa ei ole myöskään suora demokratia vaan edustuksillinen. Kannattaa opetella perusteet ja alkeet ennen kuin alkaa kirjoittelemaan mitä sattuu.

Mitä tulee petoksen tunnusmerkistöön, niin syyttäjän on virkavastuulla nostettava törkeästä petoksesta syyte riippumatta siitä nostaako asianomistaja sitä. Lisäksi jos erittäin tärkeä yhteiskunnallinen etu sitä vaatii (kuten tässä luulisi vaativan), syyttäjän on pakko tutkituttaa sekä nostaa syytteet.

Koska näin ei ole tehty, olet väärässä. Jos taas väität, että virkamies toimii väärin, voit aina valittaa siitä Eduskunnan Oikeusasiamiehelle tai ehkä tämmöisessä myös oikeuskanslerille. Jos taas olet väärässä etkä hyväksy demokraattisia asetuksia ja lakeja, en viitsi edes jutella sinulle.

Mitä tulee kannatukseen, niin jihadia lähentelevä vihasi sinisiä kohtaan on noteerattu uudelleen. Jihadistit ja vastaavat löytävät itsensä minun bannilistalta. Jaksa jauhaa oikeasti. Jos et ymmärrä, niin ole ymmärtämättä tai tavaa ääneen jos sisälukutaitosi on oikeasti noin pirun huono. Jos et viitsi tehdä myöskään kotiläksyjäsi asioiden suhteen kuten suoran ja edustuksellisen demokratin eroista sekä kumpi vallitsee Suomessa => heippa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #52

No nythän tämä vasta lapselliseksi menee. Olen sanonut, että kannatan välitöntä suoran demokratian käyttöönottoa. En ole sanonut, että suora demokratia olisi meillä käytössä. Joten sinun kannattaa nyt lukea viestini hieman huolellisemmin tai opetella ymmärtämään luettua.

Ja sanoit mitä tahansa, sinisten toiminta täyttää kaikki törkeän petoksen tunnusmerkit, jonka jokainen voi todeta itsekin kun tutustuu rikoslain törkeän petoksen määritelmiin. Se, että tällaisia asioita ei meidän maassamme tutkita, kertoo vain laillisuusvalvontamme tilasta.

Jauhat myös edelleen minun pyhästä vihastani sinisiä kohtaan ja vastaan vielä kerran. Minun pyhä vihani johtuu demokratian vastaista toimintaa kohtaan. Joten yritä nyt keskustella ilman näitä leimakirveen heiluttamiasi, koska ne kertovat vain epätoivosta voittaa keskustelu keinoilla millä hyvänsä, törkeällä vastapuolen leimaamisella perättömästi.

Jos tuo on se tyyli millä te siniset yritätte saada poliittista vaikutusvaltaa, niin en yhtään ihmettele kannatuksen tasoa.

Käyttäjän JanTheon kuva
Jan Theon Vastaus kommenttiin #42

Ja ennen kuin alat vänkäämään asiasta ja natsijutuista mitään, lainaan itseäni:

Puhun asioista Juho Eerolan ja Immosen yhteyksissä. Tulee mieleen myös avustaja Pyysalo vaikka hänen nykyisestä statuksesta ei olekaan faktaa ainakaan minulla.

Otan pieniä otteita Suomen Sisusta:

- Ihmiskunnan luonnollisen monimuotoisuuden hävittäminen monikulttuurisuuden harhaanjohtavalla nimellä on loputtava. Kansoja ei saa tarkoituksellisesti sekoittaa keskenään eikä tuhota historiallisesti kehittyneitä kulttuureita korvaamalla ne globaalilla alakulttuurien kirjolla.

- Tulevaisuudessa epäkansallisen hallinnon välttämiseksi on suomalaisten oltava ylpeitä omasta kansallisuudestaan ja kulttuuriperinnöstään. Epävarmojen hallitsijoiden pyrkimykset imeä vieraita vaikutteita "täydentämään" omaa kulttuuriamme ovat rikoksia kansakuntaa vastaan.

- Ainoastaan edustuksellisuuteen perustuva demokratia on kansanvaltaisuuden irvikuva.

Suomen Sisun suosittelemaa kirjallisuutta:

- Kansallissosialisti Alfred Rosenbergin Uutta Eurooppaa kohti

- American Nazi Partyn perustajan George Lincoln Rockwellin White Power

- Ku Klux Klanin johtajiin kuuluneen David Duken My Awakening

Miten Suomen Sisu taas tähän kuuluu? No herrat Immonen ja Eerola ovat tunnettuja persuja sekö liittyvät Suomen Sisuun hyvin perusteellisesti. Halla-Ahon nykyistä statusta Sisussa en tiedä, mutta ainakin on ollut käsittääkseni jäsen jossain vaiheessa vaikkakaan ei alusta saakka.

Sitten ihmetellään natsipuheita?!?! Mistäköhän johtuu....

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #44

Miksi alkaisin vänkäämään kanssasi jostain natsijutuista? Minulla ei ole mitään tekemistä natsismin tai Suomen Sisun kanssa, en tiedä mitä järjestö edustaa, enkä keitä siinä on jäseniä. Koska asia ei ole minua hirveästi kiinnostanut. Toisin näyttäisi olevan sinulla, esittelet jäseniä sun muuta, eli olet perehtynyt aiheeseen hyvin ja ilmankos otit asian esille. Siitähän sitä puhuu, mistä tietää, vaikka useimmiten varmaan siitä, mistä luulee tietävänsä.

Eli minun otsaani on aivan turha yrittää lyödä mitään natsileimaa, minä olen vain tavallinen kansalainen joka on huolissaan maamme demokratian tilasta ja kannatan välitöntä suoran demokratian käyttöönottoa.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Blogi on täyttä asiaa ja se on nyt ajankohtainen nimenomaan brittien Brexitin myötä. EU sairastaa tyypillistä mammuttitautia. Tälle on ominaista se, jossa ei millään tunnu olevan mitään väliä. EU:ssa on ollut liian pitkään mm. ”virkamiesarmeijan” kohdalta etujen suhteen ”katto korkealla ja seinät levällä.” EU:sta on tullut monessa suhteessa vanhan Neuvostoliiton kaltainen ”Euvostoliitto.” Mikäli tilanne ei muutu, niin EU sahaa omaa oksaansa. Jossain vaiheessa tullaan joka tapauksessa tilanteeseen, jossa jäsenmaat pakottavat hallinnon sopeutumaan. Jäsenmaksun määrän suhteen Suomen onkin hyvä olla erityisen tarkkana, kun britit lähtevät EU:sta.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Joo asiaakin on, mutta kuinka toteuttamiskelpoista Suomesta käsin? Vähän kun sanois, että olis parempi nyt jos kaikki sodat lopettais. Sekin olisi täyttä asiaa ja ihan yhtä helppo toteuttaa, kun Sampo ehdottomat toiveet. Ainoa keino millä Suomi voi välttyä lisääntyvästä tulonsiirrosta täältä Etelään, on erota eurostoliitosta.
Nuo on populistista höpinää nuo viilausehdotukset pikkuasioihin.

Aivan kun miettisi, että minkälaiset patterit asentaa aikapommiin, kun sillä nyt ei ihan hirveesti ole väliä räjähtääkö duraceleilla vai halvemmilla..

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Hallitukselta kuuluu edelleen vaatimuksia pysyä ytimessä. Ytimessä Suomi on noudattanut politiikkaa jossa olemme vapaaehtoisesti ottaneet kaikki maksut ja rasitteet mitä on tarjottu, joissakin tapauksissa jopa ylittäneet EU:n vaatimuksia aiheuttaen Suomelle lisää kilpailukykymenetyksiä. Suomella on jo luontaisia rasitteita maantieteestä ja ilmastosta johtuen, näitä ei ole mitään syytä lisätä.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Paavo valtaan ja irti eusta sekä takiaispuolueista omassa maassamme eli siniset rkp ja krist ulos ja kansanedustajiemme määrä puoleen nykyisestä.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Lipposta varmaan tarkoitat?
Väykällä ei taida olla oikein mieleistä puoluetta isoissa eikä pienissä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Väyrynen haluaa Suomea irti EU:sta ja eurosta. Nämä ovat utopistisia ajatuksia jo pelkästään kahdesta syystä:
1. Suomella on Venäjän kanssa yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä. Tämä raja on hyvä pitää myös EU:n rajana. Itänaapuri on ollut kautta vuosisatojen arvaamaton rajanaapuri.
2. Suomella oli viime vuoden maaliskuun loppuun mennessä EDP-velkaa 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Valtatien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle poikittain kantilleen asetettuna setelipinot ulottuisivat Helsingistä Heinolaan (137 km). Ei siis pitkittäin, vaan poikittain.

Olen itse markan ehdoton kannattaja, mutta mitään sen suhteen ei ole enää tehtävissä. Siirtyminen markkaan johtaisi nykyisessä velkatilanteessa Suomi-neidon perikatoon. Korot lähtisivät heti nousuun. Asuntovelkojen korot olivat 90-luvun hulluina vuosina jopa 16 %. ”Vasarat alkaisivat paukkua” monen ihmisen velkaisessa kotitaloudessa. Moni kotitalous alkaisi asunnon pakkohuutokaupan jälkeen maksaa ”kuollutta lehmää” pankille. Tämä ilmiö saattaisi johtaa laajalti levitessään koko yhteiskuntajärjestelmän horjumiseen. Mitä euroon tulee, niin valuuttavarantomme siirrettiin EMU:un liittymisen myötä EKP:n suojiin.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Onko Ruotsissa korko 16% nyt?

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #26

Ei ole, eikä ollut 80/90-lukujen vaihteessakaan.

Kyllähän Ruotsin taloudellinen menestys on ollut aina muusta kiinni kuin siitä, että he ovat vielä kruunukannassaan. Ruotsalaiset ovat parempia kauppamiehiä kuin suomalaiset. Suomi oli markka-aikanakin taloudessaan kaukana Ruotsista.

Suomen KiKy:ä oli silloin markka-aikana säännölliset devalvaatiot, jotka vähensivät duunareiden ostovoimaa ja kiihdyttivät inflaatiota. Kun sitten valuuttalainat vapautuivat, niin siinä sitten moni yrittäjä koki sen yhdenyön ihmeen kun velkapääoma yllättäen pomppasi devalvaatioprosentin verran. Siitä eivät kaikki selvinneet hengissä.

Nykyjään, kun olemme eurossa, ei se yhden yön D-ihme ole enää mahdollinen.

Tokihan tämän hallituksen KiKy-ohjelma aiheutti hidastetun devalvaation, eli duunarin ostovoiman heikkenemisen, mutta se ei tullut kenellekään yllätyksenä. Jokainen jolla ostovoima oli vähenemässä, sai halutessaan laittaa "suun säkkiä myötä" ajoissa ja alkaa "syömään silakkaa" sekä jättää muutama etelänmatka tekemättä.

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola Vastaus kommenttiin #29

EKP on juuri määrällisellä elvytyksellä devalvoinut euroa melkein 30%.
Yrittäjät ryöstettiin ja tapettiin pankkien ja silloisten päättäjien toimesta.

Siinä suomen kikyssä sillon markka-aikana oli se ero, että se toimi päinvastoin, kun tämä Sipilän sisäinen devalvaatio tai mikään sisäinen devalvaatio koskaan missään.

Vai oletko sitä mieltä, että euroalueen vienti lähti nousuun tuon parin prosentin pudotuksella työvoimakustannuksiin, vai ekp:n 30% pudotuksella koko valuutan arvoon? Sipilän toimien vaikutus lasketaan promilleissa tuohon ekp:n toimiin nähden.
Ja lisäksi sisäinen devalvaatio, jos se toimisi, niin kilpailijamaat reagoisi ja tekisi siis samoin ja meillä olisi kilpailu päällä, että kuka saa kansansa tekemään pisintä päivää paskimmalla palkalla.
Sekö on mahtava tavoite?
Toki myös ekp:n toimiin reagoidaan ja yhtäläillä muut isot valuutat manipuloi valuuttaansa määrällisellä biljoonien elvytyksellä.
Mutta kikystä ja devalvaatiosta ei kannata samana päivänä puhua, kun ovat vaikutuksiltaa täysin eri luokkaa. Työvoimakustannusten osuus on noin 6% liikevaihdosta eli kuudesta prosentista kun vähentää 3% niin vaikutus kokonaishintaan on hieman eri luokkaa, kun kokonaishinnasta jos lähtee 27% kuten tapahtui ekp:n määrällisen biiljoonien elvytyksen myötä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto Vastaus kommenttiin #31

Suomen vientistä 60 % suuntautuu EU- ja euro-maihin. Eli Suomi on mukana 500 miljoonan ( Brexitin jälkeen 425 miljoonan ) asukkaan sisämarkkinoilla. Euro-maiden osaltahan ei mitään devalvaatiota tapahdu kun meillä kaikilla on siinä sama valuutta. Dollariin ja muihin valuuttoihin nähdenhän kurssit heiluvat jatkuvasti.

"Siinä suomen kikyssä sillon markka-aikana oli se ero, että se toimi päinvastoin, kun tämä Sipilän sisäinen devalvaatio tai mikään sisäinen devalvaatio koskaan missään."

Devalvaatiolla tehty KiKy:hän avitti vain vientiteollisuutta. Tuontihinnat nousivat devalvaation verran. On kyseenalaista puhua devalvaatiosta kilpailukyvyn kehittäjänä. Se on kuin pissisi omiin housuihin. Hetken aikaa se lämmittää ja sitten on entistä kylmempi. Kyllä aito kilpailukyky muodostuu aivan muista tekijöistä.

Käyttäjän seppokalevi kuva
Seppo Turunen Vastaus kommenttiin #31

Ahtolaa suosittelen opiskelemaan laaja-alaisemmin mitä maailmalla tapahtuu ja mitkä ovat ne todelliset riskit. EKP:n toimenpiteet pääosin ovat seurausta kansainvälisestä rahapolitiikasta. Tiesitkö esim. että FED:llä oli hallussa vuonna 2008 valtion velkapapereita vain 800 miljardin dollarin arvosta. Kahdeksan vuotta myöhemmin jo 5000 miljardin dollarin arvosta. Japanilla vielä pidempi putki pitää edes deflaatio pienenä. Kiinan rahamarkkinat pahasti rikki. Ja onha brittien pitänyt painaa puntia rattaat punaisena. Valitettavasti rahanpainaminen ja velkapapereiden ostaminen on osa isompien talousalueitten välistä kilpailua. Nyt siitä tullaan kärsimään - kukaan ei tiedä miten paljon.

Euroalue on nyt paljon vahvempi piikkejä vastaan kuin finanssikriisin aikoihin. Eikä euron kelluminen (näillä näkymin vahvistuminen) tule vaikuttamaan juurikaan euromaiden kauppaan sisämarkkinoilla ja/tai vientiin. Tästä oli varsin hyvä analyysi Saksan keskuspankin pääjohtajan toimesta viime viikolla. Korot toki alkanevat nousta 2019 alkupuolella, mutta näillä näkymin ei mitenkään dramaattisesti. Inflaatioaste alkaa olla piakkoin tavoitelukemissa (noin 2%). EU- ja euromaitten on vain tervehdytettävä omia rakenteitaan ottamaan vastaan shokkeja, joita ympäröivä maailma varmasti tarjoilee.

Markka-ajan devalvaatiot tapahtuivat aivan eri maailmassa kuin mitkä ovat teollisuuden rakenteet kehittyneissä maissa ja maanosissa. Logistiikan verkostot missä ostetaan ja myydään ovat aivan eri mittaluokassa kuin esim. 80 luvulla.
Teollisuuden tarvitsemat investoinnit tulevat ympäri maailmaa. Onneksemme EU on pystyy edelleen tuottamaan (lähinnä Saksa, Italia, Espanja, Ranska, Tsekki)kilpailukykyisiä koneita mm. teknologiateollisuuden tarpeisiin. Päivittäiseen tuotantoon tarvittavat materiaalit (esim. metallit, muoviraaka-aineet, automaatio jne jne) ostetaan ulkoa. Ainoastaan kelluva valuutta tulisi kysymykseen. Siihen ei kyllä ole pienen maan vientiteollisuudella selvästikään halua. Tanskakin kiinnitti ajat sitten valuuttansa euroon. Meillä vielä vieressä Venäjä, jonka talouden heilahtelut ovat arvaamattomia ja toistuvia.

Liittovaltiolla pelottelu on tietylle porukalle Suomessa vain vallan väline. Sillä saadaan eduskuntapaikkoja ja jopa kunnissa valtuustopaikkoja. Keskustelua kaivataan. Mistä ihmeestä kun kaipaajilla tietoa puuttuu edes pienimuotoiseen debaattiin.

Brexit prosessi on ensimmäinen tapaus, josta opitaan ja jonka perusteella voidaan vetää johtopäätöksiä. Mutta kun sielläkään valitettavasti ei vielä tiedetä, mitä halutaan ja mitä koko lysti tulee maksamaan ja ennenkaikkea vaikuttamaan reaalitalouteen.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

Jos Suomi eroaisi EU:sta ja eurosta ja jättäytyisi EU:hun ja muuhun maailmaan nähden tullimuurien taakse, niin kenen kanssa me sitten alkaisimme käydä kauppaa kilpailukykyisin hinnoin ?

Entä kuinkahan pienen Suomen kävisi, kun alkaisimme käydä vapaakauppaneuvotteluita kaikkien muiden suurien maiden ja yhteisöjen kanssa ?

Vai siirtyisimmekö taas bilateraaliseen tavaranvaihtoon perustuvaan kaupankäyntiin Venäjän kanssa samaan malliin kuin aikoinaan YYA-aikakaudella ?

Tuossa silloisessa YYA-ajan kaupankäynnissähän oli mm. sellainenkin mielenkiintoinen piirre, että jos Suomen hallituksen ministerinimitykset eivät itänaapuria miellyttäneet, kauppaneuvottelut tyssäsivät kuin seinään. Kun sitten ministerilistaa viilattiin niin, että se miellytti Kremliä, niin johan lähtivät kauppaneuvottelut taas käyntiin. Se aikakausi tuntuu monelle täälläkin kommentoivalle olleen Suomen kansallista kulta-aikaa verrattuna EU-aikaan.

No, ehkä Terholla on jo riittävästi tietoa Brexit-neuvotteluista, jotta hänellä on valmius ryhtyä vetämään Suomen ja EU:n välisiä Fixit-neuvotteluita yhdessä Elon, Halla-ahon ja Huhtasaaren kanssa.
Vai aikooko Terho tehdä Nigel Faraget , eli kannustaa kansa äänestämään Fixitin puolesta ja sitten väistyä takavasemmalle sekä antaa muiden siivota sotkut ?

Käyttäjän TeroTeukkaAhtola kuva
Tero Ahtola

Aika monta kahdenvälistä kauppasopimusta olisi tehty tämän 20 vuotisen eu kokeilun aikana. Varsinkin, kun ne olisi sovittu nopeasti, kun olisi riittänyt, että sopii hyvin kahdelle maalle, eikä 29 maalle.

Eu:ssa on maita, jotka saattaisivat ihan mielellään alkaa pikkuhiljaa pohtia sellaista kauppasopimusta halukkaiden kanssa, missä eu ei ole mukana.
Terhosta en tiedä, että haluaako se eu liittovaltion vai itsenäisen Suomen. Nythän hän on valinnut linjan, että tukee tuota liittovaltiota pitämällä Sipilän hallitusta pystyssä.

Käyttäjän markkulehto kuva
Markku Lehto

" ...että haluaako se eu liittovaltion vai itsenäisen Suomen."

Mitä tarkoitat liittovaltiolla ? Liittovaltioita on monenlaisia, esimerkiksi Saksa , USA ja Venäjä. Ainakin kahdella ensimmäisellä menee kohtuullisen hyvin. Kannattaisiko benchmarkata näitä liittovaltioita ?

Meinaatko, että pieni Suomi yksin suuren Venäjän kyljessä olisi aidosti itsenäinen. Viittaan tuohon yllä olevaan kommenttiini joka käsitteli YYA-aikaa.

Entä mitkä olisivat pienen Suomen neuvotteluasemat vapaakauppasopimusten osalta ?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Te siniset teette kiltisti niin kuin isot pojat käskee Brysselissä.
Ne sanoo Juhalle ja Petterille mitä pitää tehdä ja te teette Petterin ja Juhan ohjeilla kiltisti.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Kun tätäkin Sampo Terhon blogia lukee, ei voi kun toivoa Saksan ja Ranskan pääsevän mahdollisimman pitkälle EU:n uudistamisessa - ja mielellään liittovaltion suuntaan. Kun me emme kerran kykene siellä vaikuttamaan mihinkään asiaan:-(

Tämän jälkeen meillä Suomessa vain pitäisi tehdä valinta - ollaanko mukana vai ei! Ei se tuon kummempi asia ole. Eikä tähän uutta kansanäänestystä tarvita. Hallituksesta täytyy löytyä sen verran rohkeutta, että pystyy päätöksiä tekemään.

Vielä kerran - kyllä meillä on täysi mahdollisuus tehdä ihan itse valinnat. Emme me suomalaiset tässäkään asiassa mikään ajopuu ole. Kysymys ei myöskään ole 1,5 %:n väestöosuudesta - vaan kyvykkyydestä, ja sitä tällä hetkellä Suomen hallitukselta puuttuu.

Käyttäjän harrivirtala50 kuva
harri virtala

Terho puhuu suomalaisten sorrosta onneksi loikkasi päästiin eroon koko sinisistä eli nyt persuilla menee hyvin ja jäsenistö kasvaa vaikka muut pelkäävät tätä .kansallismieliset nousee koko Euroopassa mikä on hyvä sillä esim ei pieni Suomi voi olla maailman sosiaalinen luukku

Toimituksen poiminnat