Sampo Terho

Siniset 1 v

Sininen tulevaisuus -yhdistyksen (joka sittemmin eteni puolueeksi) perustamisesta on tänään päivälleen vuosi. Valtava määrä työtä on takana. Lähdimme liikkeelle pelkkänä eduskuntaryhmänä, ilman rahoitusta, ilman kenttäorganisaatiota. Edes nimeä ei ollut valmiina, saatikka minkäänlaista suunnitelmaa. Ne harvat jotka yhä väittävät, että oli olemassa jokin ennakkosuunnitelma, valehtelevat räikeästi.

Nyt vuotta myöhemmin olemme rakentaneet maan kattavan piiriorganisaatioiden verkon, keränneet puolueen perustamiseksi vaadittavat kannattajakortit, tehneet kymmenittäin poliittisia avauksia ja perusteellista ohjelmatyötä. Meillä on visuaalinen ilme, kotisivut ja jäsenille yhteinen sähköinen keskustelualusta.

Kaikki tämä on tehty ilman puoluetukea ja samalla täysipainoisesti hallitustyötä jatkaen. Olisi ollut tuhoisaa päästää sosialistit hallitukseen vuosi sitten. Olimme sitoutuneet hallitusohjelman hyviin tavoitteisiin ja halusimme viedä ne maaliin. Siniset varmisti hallitukseen jäämisellään Suomen vuosi sitten vasta orastaneen talousnousun. Vuodessa on saatu noin 50 000 uutta työpaikkaa ja paljon muita hyviä uudistuksia, kuten vapaampi alkoholilaki. Talous ja vienti ovat kunnossa, velkaantuminen taittuu. Suomi tulee vuoden päästä jäämään seuraavalle hallitukselle kiistattomasti paremmassa kunnossa kuin itse sen saimme.

Sininen liike on aatteellinen. Nimenomaan käytännön tulokset yhteisen hyvän edistymisestä ovat meille tärkeitä. Vastustajamme ja median kommentaattorit irvailevat gallupeista ja kertovat viisaina, ettei uudella liikkeellämme ole menestyksen mahdollisuuksia. Kiitos paljon, mutta ensinnäkään puoluepolitiikka ei ole meille ensisijaista, toisekseen kaikki uuden puolueen haasteet olivat kyllä ennakolta tiedossamme.

Kilpailu vuosisataisten vanhojen puolueiden koneistojen kanssa on uudelle tulokkaalle totta kai kova urakka, etenkin kun aloittaa aivan tyhjästä ja ilman puoluetukea. Jotta menestys on mahdollista, vaaditaan malttia. Kannatuksemme on nyt samaa luokkaa kuin Perussuomalaisilla oli 8 vuoden toiminnan jälkeen vuoden 2003 eduskuntavaaleissa, joissa itsekin olin ensi kertaa mukana nuorena idealistina.

Kaikki sanoivat tuolloin, ettei toivoa menestyksestä ole. Uskoin, että oli. Samoin uskon ja tiedän nyt olevan.

Olemme tehneet valtavan työn puoluettamme rakentaessa. Kiitos siitä kaikille aktiiveillemme ja niille monille kansalaisille, jotka ovat meitä kannustaneet eteenpäin! Kaikkialla länsimaissa on suuri kaipuu politiikan toimintatapojen parantamiseen ja yhteiskunnallisiin uudistuksiin.

Me Siniset tarjoamme Suomessa rakentavan vaihtoehdon maamme uudistamiseen – perinteisten arvojen pohjalle. Meitä eivät ohjaa edunvalvontaryhmät. Me emme puoluepolitikoi. Me sanomme suoraan niin kuin asiat ovat.

Rakennetaan yhdessä Suomesta maailman vaurain ja vapain maa! Se on Sininen aate ja tämän aatteen tiellä jatkamme. Tervetuloa mukaan jos haluat muutosta – se on mahdollista kun uskot siihen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Minusta kannatuksen vakiinnuttaminen onnistuneesti siihen 1,5 prosenttiin on huikea saavutus ryhmältä, jolla on sentään parisenkymmentä kansanedustajaa ja viisi ministeriä.

Käyttäjän jarmonahkamaki kuva
Jarmo Nahkamäki

"Vastustajamme ja median kommentaattorit irvailevat gallupeista ja kertovat viisaina, ettei uudella liikkeellämme ole menestyksen mahdollisuuksia. Kiitos paljon, mutta ensinnäkään puoluepolitiikka ei ole meille ensisijaista, toisekseen kaikki uuden puolueen haasteet olivat kyllä ennakolta tiedossamme."

Kyllä puolupolitiikka juuri näytteli loikkauksessa ensijaista roolia ja halu pysyä vallan kammareissa.

Hyvää Jussin vaan!

Ilkka Huotari

"Olisi ollut tuhoisaa päästää sosialistit hallitukseen vuosi sitten."

Tästä vastuussa olisi ollut Kokoomus ja Keskusta. PS:hän olisi periaatteessa voinut myös jatkaa hallituksessa, jolloin sinne ei olisi sosialistit tulleet.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Eikö se nyt vieläkään ole mennyt perille että Perussuomalaiset eivät voineet jatkaa hallituksessa kun he valitsivat johtajansa niin kuin valitsivat.Tietenkin valinta tapahtui demokraattisin ja laillisin keinoin mutta valituiksi tulivat sellaiset henkilöt jotka eivät toisille yhteistyökumppaneiksi kelvanneet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Eikö se nyt vieläkään ole mennyt perille että Perussuomalaiset eivät voineet jatkaa hallituksessa"

Demokratian halveksuntaa että hallituksessa jatkoi perussuomalaisista muodostettu ryhmä jolla ei ollut puolueen eikä äänestäjiensä mandaattia.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #16

Mutta demokratian halveksunnasta ei Huotari ollut huolissaan vaan hänelle ei ollut selvinnyt miksei Perussuomalaiset voinut jatkaa hallituksessa. Siksi vastasin kuin vastasin.
Kukaan ei halunnut Perussuomalaisia hallitukseen, ei kukaan, ei edes Halla-aho vaikka niin väitti ja kaikki muut ilmaisivat inhonsa valintojen jälkeen ko. puolueeseen ihan julkisesti.

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #26

No minulla oli nyt eri pointti: se, että Keskustalle ja Kokoomukselle käy sosialismi, jos vain saadaan jatkaa entisellä maahanmuuttolinjalla. Sosialismi ei ole kovin suuri paha Keskustalle ja Kokoomukselle.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #27

" PS:hän olisi periaatteessa voinut myös jatkaa hallituksessa, jolloin sinne ei olisi sosialistit tulleet."
Tuo on vain syvää unta.
Oli pointtisi mikä hyvänsä niin perussuomalaiset eivät olisi teoriassa eikä käytännössä voineet jatkaa hallituksessa kun olivat valinnoillaan tehneet itsestään hylkiön jota kukaan ei halunnut hallituskumppanikseen. Se on se mikä on minun pointtini tähän, että ei voi jatkaa jos kukaan ei tule kaveriksi eikä ole riittävästi edustajia että voisi yksinään hallituksen muodostaa. Sama vaikeus on luultavasti perussuomalaisilla seuraavienkin vaalien jälkeen, ehkä sitten 20:n vuoden päästä pääsevät taas yrittämään kun sukupolvi on vaihtunut.

Ilkka Huotari

"Eikö se nyt vieläkään ole mennyt perille että Perussuomalaiset eivät voineet jatkaa hallituksessa"

Ei ole mennyt, koska tuosta päätöksestä vastuussa olivat Kokoomus ja Keskusta.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kun nyt vaaleihin on vain vajaa vuosi...mitenkähän Siniset n 1,5% kannatuksella edes pääsevät puolueeksi, jolla olisi eduskuntapaikka?
Puoluekartta elää mutta Sinisten kohdalla en sitä elämää oikein osaa hahmottaa.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"mitenkähän Siniset n 1,5% kannatuksella edes pääsevät puolueeksi, jolla olisi eduskuntapaikka?"

Saamalla riittävästi ääniä että kansanedustajia Sinisistä tulee valituksi. Se on muutoin ihan sama tapa kuin muillakin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Saamalla riittävästi ääniä että kansanedustajia Sinisistä tulee valituksi."

Siniset kansanedustajat eivät ole saaneet yhtään ääntä, perussuomalaisilla äänillä siellä tehdään päinvastaista politikkaa kuin mitä puolueohjelmassa ja hallitusohjelmassa on sovittu.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #29

Tuo Pohjola taisikin puhua tulevista vaaleista. Siellä persujenkaan menneisyydessä ei enää tapahdu mitään. Ei ole tainneet persutkaan saada vielä yhtään seuraavien vaalien ääntä niin että sen suhteen on puntit tasan.

Käyttäjän Kalle kuva
Kalle Pohjola

Kun nyt vaaleihin on vain vajaa vuosi...mitenkähän Siniset n 1,5% kannatuksella edes pääsevät puolueeksi, jolla olisi eduskuntapaikka?
Puoluekartta elää mutta Sinisten kohdalla en sitä elämää oikein osaa hahmottaa.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

"Olemme tehneet valtavan työn puoluettamme rakentaessa. "

Epäilemättä totta tämä väittämä, toinen juttu sitten että onko ollut kaiken vaivan arvoista tuo uurastus. Aatteen palossa raataneiden kannalta katsottuna sääli jos käy kuten juuri ennen pimeän laskeutumista siniseksi hetkeksi mainitun hetkellisen valoilmiön kohdalla joka kestää vain tovin.

Että tarvitseeko Suomi uutta hutunkeittäjää on kinkkisempi juttu, sillä kokemusperäistä taustaa on sananlaskulla että mitä useampi kokki sitä kehnompi keitos.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Onneksi ei tarvinnut lukea koko blogia, kun vastaan tuli tällainen lause.

"Valtava määrä työtä on takana."

Olette todellakin tehneet valtavan työn. Olette pettäneet äänestäjänne ja rapauttaneet demokratian. Toimintanne täyttää täysin rikoslain törkeän petoksen tunnusmerkit ja kun maan kaikki kansanedustajat ja laillisuusvalvojat hyväksyvät petoksenne, se kertoo meille kansalaisille, missä tilassa valtio todellisuudessa on.

Kiitos siitä toki kuuluu teille, mutta se, että te olette täällä bloggaamassa ja valehtelemassa meille kansalaisille saavutuksistanne, kertoo teistä henkilönä sen, ettei kenenkään enää kannata äänestää yhtäkään teistä sinisistä. Miksi kenenkään tulisi äänestää sellaista henkilöä, joka vallan saatuaan pyllistää demokratialle törkeän petoksen muodossa?

Käyttäjän PetriHirvimki kuva
Petri Hirvimäki

Onneksi olkoon, ministerin ja kansanedustajan palkoista ja korvauksista on hyvä vähän sivuun laittaa - ja kyllä te puoluepolitikoitte ja ministeri Terho ihan ensimmäisenä!

https://m.youtube.com/watch?v=cmniKFWytuY

Käyttäjän JaniTuononen kuva
Jani Tuononen

Sinisille perussuomalainen puolue kelpasi kokonaisena, kun olitte puolueen johdossa. Kun menetitte asemanne puolueessa, osa puolueesta ei enää kelvannut. Samalla säästettiin ministeripaikat, kun ei tarvinnut siirtyä oppositioon.

Perussuomalaista politiikkaa ei ollut havaittavissa hallituksessa missään vaiheessa, minkä takia olette olleet mielestäni vain keskustan ja kokoomuksen tukipuolue. Miksiköhän jäsenet äänestivät siniset ulos?

Sinisiä en tule äänestämään koskaan, kun sinisten kannattajat oikeuttavat hallituksessa olonne kertomalla suhteellisen äänestystavan eduskuntavaaleja henkilövaaleiksi.

Olisin voinut äänestää Teitä (Terhoa) jatkossakin, jos olisitte olleet suoraselkäisiä ja olisitte perustaneet hallitusta uusien vaalien kautta. Täältä ainakin -1 ääni vuoden 2019 vaaleihin.

Käyttäjän Kimmo kuva
Kimmo Pirkkala

"Ne harvat jotka yhä väittävät, että oli olemassa jokin ennakkosuunnitelma, valehtelevat räikeästi."

Miksi sitten sinä ja/tai Simon Elo annoitte sellaisen käsityksen toisaalla Iltasanomille?

"Päätös loikkaamisesta ei syntynyt pelkästään puoluekokousviikonloppuna."

Käyttäjän FArra kuva
Fredrik Arra

Jos ajatellaan seuraavien vaalien Sinisten äänestäjää, niin he eivät ole niitä jotka viimeksi äänestivät Kokoomusta, Keskustaa, Demareita, Vihreitä tai Vasemmistoliittoa. Ainoastaan Persujen ääniä Siniset voivat kuvitella ryöstävänsä. Sen lisäksi voi saada jonkin nukkuvan heräämään ja muutaman protestiäänen päälle. Aika heikoilla eväillä Siniset yrittävät varteenotettavaksi puolueeksi edetä.

Kaiken lisäksi heillä ei ole mitään omaa, kaikki kunnia hallituksesta menee käytännössä äänestäjien silmissä vain Kokoomukselle ja Keskustalle, Sinertävät ovat tahdoton apuri, joka on mukana vain suurempien armosta ja pelin ansiosta - ei heidän edustamiensa asioiden takia. Siniset nähdään pääosin ahneina oman edun tavoittelijoina, jotka eivät olleet valmiita uhraamaan virkamersun takapenkkiä puolueen eduksi.

Koko peliliike on ollut isojen puolueiden voitto. Vaarallinen Perussuomalaiset on, jos ei nitistetty, niin ainakin heikennetty. Huhtasaari ja Hakkarainen varmistaa, että Persujenkin äänestäjäkunta yksipuolistuu ja monet muista puolueista tulleet äänestäjät palaavat seuraavissa vaaleissa takaisin petettyinä. Sinisten maine on niin huono, että tähän hyvin kapeaan segmenttiin he eivät pysty tarjoamaan mitään uskottavaa äänestäjille.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mitkä ovat sinisten edustamat asiat joita painottavat?

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

sonni teki pohjattomassa vallanhimossaan ja ahneuksissaan "smp:t" ja veti muut typerykset mukanaan, saavutus sekin. :)

Käyttäjän JukkaLaine2 kuva
Jukka Laine

Menestystä aktiivimallien laatimiselle ja pakkoruotsin poistamiselle jatkossa eduskunnann ulkopuolella.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Näin loihe Sampo lausumaan reilu vuosi sitten:

"Puheenjohtajavaali on ohi, onnittelut Jussille!Nyt yhdessä eteenpäin!"

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

Olen samaa mieltä että teillä on aate : hillotolppa-aate

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Onko sinisillä mitään ohjelmaa jota noudattaa?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Marsalkka Mannerheimin sota-ajan muistelmat lukeneena voin sanoa, että Sinisissä on vähän samaa kuin sodan ajan johtajissa. Heillä Isänmaan etu kulki oman edun edellä. Presidentti Risto Ryti on siitä yksi esimerkki.

Oli äärimmäisen tärkeää, että Suomeen ei tullut hallituskriisiä viime kesänä. Se olisi saattanut häiritä sitä positiivista taloudellista kehitystä, josta olemme saaneet nauttia viime aikoina mm. parantuneen työllisyyden myötä. Nuorten velkaiset kotitaloudet eivät tarvitse myöskään mitään häiriötekijöitä, jotka saattaisivat nostaa asuntolainojen korkoja. Perhe on yhteiskunnan perussolu. Perussolun voidessa hyvin myös yhteiskunta voi paremmin.

Demokratian suurin heikkous on joskus demokratia itse. Se on haavoittuvainen myös väärinkäytöksille. Perussuomalaisten osalta puolueen säännöt mahdollistivat sen. Pystytään etukäteen tekemään manipulaatiosuunnitelmia puoluekokousäänestysten osalta. Tämä tuli kiistattomasti esille puheenjohtajavalinnoissa ja sen jälkimainingeissa. Muissa isoissa puolueissa tämä ei taida olla mahdollista, koska äänioikeus puoluekokouksessa taitaa perustua piirikokousedustukseen. Perussuomalaisissa tämä on toisin. Ajoissa suoritettu jäsenmaksu riittää äänioikeuteen.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Viisi ministerin salkkua puolueella, joka ei saanut ainoatakaan ääntä vaaleissa on sangen mestarillinen suoritus.
Loikkaus tuli kuin tilauksesta Sipilän hallituksen muodostamiseen.
Ymmärsivätkö siniset tulleensa Sipilän kertakäyttöpuolueeksi?
Kautta poliittisen historian loikkareiden kohtalo on aina ollut karu katoaminen.

Pekka Iiskonmaki

Soinin siniset oli törkeä petos meitä äänestäjiä kohtaan.

Annoin ääneni persuille, enkä pilipalisinisille.

Se oli häikäilemätöntä seteliselkärankaisuutta oma etu suorona edellä röyhkeää sikailua.

Miksi Sampo Terho valehtelet?

''Pettäjän tie
On tuskainen käy harhaan
Vei valhe sun
Mun ääneni ainaiseks
Vaan en sua soimaa
Tuskaas itse kannat
Olet kohtalosi orja
Mä tiedän sen.''

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ei löydy sinisille mitään linjaa vai onko sinisiä edes olemassa?

Toimituksen poiminnat