Sampo Terho

Mielenkiintoinen islamin kriitikko

  • Mielenkiintoinen islamin kriitikko

Tapasin tiistaina entisen ministerin ja professorin, ranskalaisen kulttuurivaikuttaja Jeannette Bougrabin. Hän on Helsingissä toimivan Ranskan kulttuuri-instituutin Institut Francaisen johtaja. Nyt hänen kautensa on päättymässä, ja hän on muuttamassa takaisin Ranskaan.

Bougrab on algerialaiseen muslimiperheeseen syntynyt ranskalainen, joka on kirjoittanut paljon maahanmuutosta ja sen haasteista eurooppalaisille arvoille. Bougrabin syy tulla Suomeenkin liittyy maahanmuuttoon ja islamilaiseen terrorismiin. Hän kyllästyi Charlie Hebdo -iskun jälkeen Ranskan kyvyttömyyteen puuttua maan koraanikouluissa kasvavaan terrorismiongelmaan. Hän sai myös itse uhkauksia ja päätti poistua Ranskasta. Hän valitsi Suomen hyvämaineisen koulujärjestelmämme takia.

Bougrab ei vastusta arabien tai muslimien maahanmuuttoa – onhan hän maahanmuuttajataustainen itsekin – mutta ihmettelee, miksi Eurooppa ei tee mitään, kun öljyllä rikastuneet arabimaat rahoittavat ääri-islamin levittämistä.

Bougrab on oikeistolainen feministi ja yksi merkittävimmistä islamin naispuolisista kriitikoista, joten hän herättää tietysti myös ristiriitoja. Hän pitää Ranskassa tehtyjen maahanmuuton virheiden syypäänä vasemmistolaisia idealisteja, joita hän kutsuu termillä les bien-pensants, eli ”oikein ajattelevat”. Erityisen huolissaan Bougrab on naisten asemasta islamilaisessa kulttuurissa, joka Euroopassakin leviää.

Keskustelussamme sivuttiin islamin ohella muun muassa Suomen ja Ranskan kulttuuripolitiikkaa. Hän ylisti suomalaista kulttuuria ja monia taiteilijoitamme, sekä sitä, kuinka helpoksi ja edulliseksi kulttuurin tavoitettavuus on Suomessa tehty.

Bougrab on tosiaankin mielenkiintoinen henkilö, joka uhmaa kategorisointia. Hän on myös julkaissut kolme islamia kriittisesti käsittelevää kirjaa, joista yhtäkään ei ole vielä käännetty suomeksi. Kiinnostuneita lukijoita kyllä olisi varmasti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Islamin vastustaminen on ihmisoikeus.

Toni Rintala

"Hän sai myös itse uhkauksia ja päätti poistua Ranskasta."

Äsken tuossa luki, että hän on palaamassa takaisin Ranskaan. Onko siellä nyt turvallista?

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

En tiedä missä vaiheessa islam rappeutui nykyiseksi pornoislamiksi, kuten algerialainen kirjailija Daoud sitä kutsuu. "Säädetään eriskummallisia uskonohjeita: Ei saa rakastella alastomana. Naiset eivät saa kosketella banaaneja. Mies ei saa oleskella samassa huonessa naispuolisen työtoverin kanssa - paitsi jos kyseessä sattuu olemaan oma entinen imettäjä."

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Kanavassa on hyvä artikkeli Jeannette Bougrabista. Hän "ei vastusta arabien maahanmuuttoa sinänsä (onhan hän itsekin maahanmuuttajataustainen arabi) mutta hän kysyy miksi liberaali länsi 'ruokkii petoa', toisin sanoen suvaitsee radikaali-islamismia, jota pakoon moni maahanmuuttaja nimenomaan on arabimaista lähtenyt. Hän ennustaa, etteivät tulevaisuuden terroristit niinkään ole ensimmäisen polven siirtolaisia tai pakolaisia, joilla on todellinen hätä, kuin salafismin radikalisoimia Euroopan omia muslimikansalaisia." (Osmo Pekonen, Kanava 2/2018)

http://mikalamminp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/251912...

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Eipä kai sillä ole merkitystä onko islamilainen terroristi ensimmäistä, toista tai kolmatta sukupolvea. Merkitystä on vain sillä, että muslimien määrä ja riski terrorismiin ja muihin ongelmiin yhteiskunnassa ovat ilmeisen selvästi yhteydessä toisiinsa. Vain epärationaalinen ihminen ei pyrkisi estämään ongelman pahenemista kaikin mahdollisin keinoin.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Islamin tappio on selviö. Eihän nuoria arabimiehiä kiinnosta kuin seksi ja kulutus. Se paratiisi, jota imaamit lupailevat, on jo täällä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Vain epärationaalinen ihminen ei pyrkisi estämään ongelman pahenemista kaikin mahdollisin keinoin."

Näitä on Suomessakin paljon, mutta onneksi vähemmän kuin rationaalisia.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Turhaan taidat enää täällä kirjoitella. Paljoakaan ei ole enää tehtävissä, ja poliittinen urasi loppuu todennäköisesti ensi keväänä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Poliittisen Islamin vaikutus näkyy ja kuuluu, myös naapurissa.

https://www.svt.se/nyheter/inrikes/rapport-kontrov...

Kertoisitko, mikä on Sinisten kanta poliittiseen Islamiin ja kuinka Siniset ovat hallituksessa jo ennaltaehkäisseet poliittiisen Islamin mahdoliset vaikutusmahdollisuudet Suomessa ?

Teillä on varmaan hidden agenda ? Tekoja en ole nähnyt.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Tässäpä lisää haastetta ja puuhasteltavaa ministerille:

"Viisi kertaa rajan yli, aina poliisin kyydissä takaisin – Euroopan maahanmuuttopolitiikan ongelmat kiteytyvät Ventimigliassa", ks. alla:

https://yle.fi/uutiset/3-10277674?utm_source=newsl...

Pominta em. linkistä:

- -"Pohjimmiltaan vapaan liikkumisen Schengen-alue on vuodelta 1999. Silloin ei ollut siirtolaisuuspulmaa. Schengeniä ei ajateltu ulkorajojen kontrollia varten, Guibal sanoo."- -

---

Schengen-alueen toimintaperiaatteet tulee päivittää tähän päivään välittömästi. Ks. Schengen-sopimuksien ja -alueen historiaa alla:

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/09/14/schengen-...

---

Mitäpä sanot, Sampo, edellä esitettyyn?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset