Vihervasemmisto hyökkää ihmisoikeuksia vastaan

SDP, Vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP ovat tänään tehneet ulkoministeri Timo Soiniin kohdistuvan epäluottamusesityksen. Hallitus on yksissä tuumin Timo Soinin takana. Hyökkäys yhtä ministeriä vastaan on hyökkäys koko hallitusta vastaan. Erityisesti luottamusäänestys on surkeasti perusteltu.

Epäluottamuslauseessa ei ole kyse abortista. Hallitus ei ole ajamassa mitään muutoksia nykyiseen aborttilainsäädäntöön, kuten oppositio hyvin tietää. Asiasta ei ole edes keskusteltu, eikä myöskään ministeri Soini ole sellaista vaatinut.

Oikeuskanslerin lausunto myös vahvistaa, että epäluottamuslauseessa ei ole kyse ministerin toiminnan laittomuudesta. Ministeri Soini ei ole rikkonut mitään lakia. Hänen ainoa virheensä vihervasemmiston mukaan on ollut oman mielipiteensä ilmaiseminen virkatoimiensa ulkopuolella. Eikö ministeri Soinilla ei ole oikeutta esittää oman maailmankatsomuksensa mukaisia ajatuksia edes vapaa-ajallaan, jos ne ovat ristiriidassa punavihreiden ajatusten kanssa?

Soinilla on henkilökohtainen vakaumus, mielipide johon hänellä on oikeus. Mielipiteen- ja uskonnonvapaus on länsimaisten arvojen mukaan ihmisoikeus. Soinin äänestäjät ovat myös tienneet hänen kantansa aborttiin, kun ovat kansanvaltaisesti valinneet hänet eduskuntaan.

Epäluottamuslauseen ilmeinen tarkoitus on luoda ennakkotapaus, että on olemassa vakaumuksia, joiden perusteella ihmisten oikeutta toimia julkisissa tehtävissä on rajattava. Kansan valinnastakin riippumatta.

Kanta on yhtä järjetön kuin moraaliton. Jos ministerillä ja kansanedustajalla ei saa olla mitään mielipidettä, joka edellyttäisi maan lakien muuttamista, niin mikä merkitys on kansanvallalla tai eduskunnalla? Silloinhan lait olisivat ikuisia, eikä mitään lainsäädäntöelimiä tarvittaisi. Eikä myöskään sanan- tai mielipiteenvapautta.

Kun vihervasemmisto nyt hyökkää Soinin mielipiteenvapautta vastaan, he hyökkäävät länsimaisia perusarvoja ja ihmisoikeuksia vastaan. He halventavat samalla kansanvaltaa pyrkiessään riistämään kansanedustajalta oikeuden edustaa niitä arvoja, joita on kansalle vaaleissa ilmoittanut edustavansa.

Tietysti voi olla niinkin, että tässä hyökkäyksessä on kysymys vain huonosti harkitusta puoluepoliittisesta pelistä, jossa ihmisoikeudet alistetaan tympeälle julkisuustempulle. Jos kyseessä on jonkinlainen erehdys, niin vielä on mahdollista perääntyä järjettömästä ja moraalittomasta esityksestä, joka sitten unohtunee aikanaan kuten opposition muutkin käsittämättömät avaukset tällä vaalikaudella.

 

sampoterho
Sininen tulevaisuus Helsinki

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu