Sampo Terho

Kuka lähtee Rinteen demareiden kanssa hallitukseen?

Tänään jatkuvat AY-eliitin määräämät poliittiset lakot, joiden tarkoitus on tukea demareiden ja erityisesti Antti Rinteen vaalikampanjaa. Mutta entä jos AY-eliitti tosiaan onnistuu puskemaan Antti Rinteen pääministeriksi, kuten aikanaan puski hänet demareiden puheenjohtajaksi? Millaisen hallituksen saisimme? Vai saisimmeko hallitusta ollenkaan?

Jotkut toimittajat ovat kyselleet, mitkä puolueet ovat valmiita tekemään hallitusyhteistyötä Perussuomalaisten kanssa. Tämä kysymys on täysin yhdentekevä. Kysymys, joka todella tulisi kysyä on, mitkä puolueet ovat valmiita tekemään hallitusyhteistyötä Antti Rinteen demareiden kanssa?

Rinne on vastustanut lähes kaikkia tällä vaalikaudella tehtyjä uudistuksia ja säästöjä, ja ehdottanut tilalle lukuisia menolisäyksiä. Veronmaksajille kustannukset hänen lupauksistaan olisivat useita miljardeja euroja vuodessa. On luvattu miljardi eläkeläisille, miljardi koulutukseen, miljardi sosiaaliturvaan. Kauniita ja kannatettavia asioita, mutta kertomatta on jäänyt, mistä rahat otetaan.

Rinne on toki luvannut myös korottaa veroja sadoilla miljoonilla, mutta miljoona ja miljardi eivät ole sama asia. Tietenkin on oletettavaa, että Rinne pettää suurimman osan näistä lupauksistaan välittömästi vaalien jälkeen, jo hallitusneuvotteluvaiheessa. Mutta kukaan ei tiedä mitkä lupaukset.

Ehkä vieläkin isompi ongelma on se, että Antti Rinne on luvannut palauttaa Hakaniemen herroille vallan kävellä kansan valitseman eduskunnan yli ja päättää miten työelämän lakeja säädetään. Hän haluaa tehdä AY-eliitistä käytännössä Suomen eduskunnan ylähuoneen, jolla on vähintäänkin veto-oikeus maamme lainsäädäntöön.

Tämä tarkoittaa, että rakenteellisia uudistuksia ei Antti Rinteen SDP:n kanssa saada tehtyä. Siitä taas seuraa, ettei myöskään saavuteta 75% työllisyysastetta, joka vähintään vaaditaan hyvinvointiyhteiskuntamme rahoituksen turvaamiseksi.

Hallitusohjelma tietysti viime kädessä ratkaisee yhteistyökumppaneiden halukkuuden, mutta jos Rinteen pohja tulevaksi hallitusohjelmaksi on likimainkaan sama kuin mitä hän nyt vaalien alla äänestäjille myy, seuraavan hallituksen linja käytännössä tuhoaa tämän hallituksen aikaansaaman kasvun ja työllisyyden. Minä ja Siniset eivät ainakaan sellaiseen hallitukseen lähde. Ja luulenpa, että muillakin nykyisillä hallituspuolueilla kynnys on korkealla lähteä purkamaan tämän vaalikauden vaivalla valmisteltuja saavutuksia.

Ilman nykyisiä hallituspuolueita on seuraavallakin vaalikaudella varsin vaikea saada enemmistöhallitusta kasaan. On siksi täysin epävarmaa, että vaikka SDP voittaisi vaalit, pystyisikö Rinne muodostamaan enemmistöhallitusta. Tämän jälkeen vaihtoehto on vähemmistöhallitus tai se, että joku muu kuin Rinne kasaa enemmistöhallituksen.

Nämä ovat niitä kysymyksiä, joita todella kannattaa tällä hetkellä kysyä: mitkä leikkaukset ja uudistukset Rinne oikeasti aikoo perua, ja mitkä puolueet sen jälkeen suostuvat hänen kanssaan hallitukseen? Rinne tietenkin välttelee vastaamista kaikin keinoin, koska lopputuloksena saattaa paljastua, ettei SDP ole ylipäänsä hallituskelpoinen puolue.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (42 kommenttia)

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Varmistathan, että teidän HALLITUkSELLA ei ole osuutta asiaan.

Minä haluan tähän selvyyden.

http://jariojala.puheenvuoro.uusisuomi.fi/262909-h...

”Valtionvarainministeriltä taitaa nyt unohtua, että paikallisen sopimisen edistämisestä oli jo sopu, jota hallitus kannatti. Myös kokoomus. Esitys kaatui Suomen Yrittäjien vastustukseen. Ratkaisu kiistaan olisi siis jo olemassa”, Malste vastaa Orpolle Twitterissä.

Koitan vielä kerran pukea tuossa yllä olevan asian selkeään muotoon. En epäile kummankaan tahon tarkoitusta toimia jäsentensä eduksi, siis Suomen Yrittäjiä ja ay-liikkeitä. HALLITUKSEN toimet on se asia, johon on saatava selvyys.

Oletetaan, että Twitterissä esitetty väite on totta. Mitä se tarkoittaa? 1,5 vuotta on kuulemma kättä väännetty paikallisesta sopimisesta, mutta sopua ei ole syntynyt. Malste väittää, että HALLITUS hyväksyi valmistellun esityksen. Toisekseen Malste väittää, että Suomen Yrittäjät kaatoivat esityksen, joten muille esitys on siis sopinut ja varsinkin HALLITUKSELLE.

Tämän episodin jälkeen HALLITUS on tuonut nopealla aikataululla uuden lakiehdotuksen, joka koskee irtisanomisen helpottamista pienissä yrityksissä. Korostan, että tätä esitystä ei olisi tehty, jos paikallinen sopiminen olisi hyväksytty. HALLITUKSEN vastaehdotus paluusta paikallisen sopimisen hyväksymiseen ei jätä epäselväksi sitä, että paikallisen sopimisen katsotaan olevan parempi vaihtoehto näistä kahdesta, koska sitä ajetaan ensisijaisena vaihtoehtona.

Mitä erikoista tässä HALLITUKSEN toiminnassa on? HALLITUS puhuu, että kenelläkään ei saa olla veto-oikeutta eduskunnan päätöksiin. Silti paikallista sopimista vastustanut Suomen Yrittäjät sai käyttää veto-oikeutta vaikka HALLITUS oli hyväksynyt esityksen. Irtisanomislaki tuotiin tiedonantona eduskuntaan ja tällä menettelyllä haluttiin osoittaa, että kenelläkään ei ole tuota veto-oikeutta. HALLITUS ei halunnut nostaa tikun nokkaan Suomen Yrittäjien vastustusta, mutta ay-liike siihen sopi erittäin hyvin. Mikä moraalin helmi.

HALLITUS pelaa nyt tahallaan härskiä poliittista peliä ja on itse aiheuttanut valtavan liikehdinnän Suomen työmarkkinoilla. HALLITUKSEN tulee nyt itse selvittää kansalaisille, että miksi näin halutaan toimia. Lakot ja levottomuudet on saatava loppumaan ja yhteistyö käyntiin. Kansalaiset kärsivät näistä HALLITUKSEN toimista.

HALLITUKSEN on selvitettävä, että onko tilanne kuvatunlainen ja onko Malsteen väittämässä perää.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Tämä on kuulemma tänään radiossa vahvistettu? Sanon kuitenkin vielä, että mikäli näin on, niin

HALLITUS on silloin ITSE aiheuttanut lakkosyksyn toimillaan. Tahalliselta toimelta lisäksi näyttää. HALLITUS on valinnut politiikan teon, jossa syylliseksi halutaan leimata ulkopuolinen taho ja itse paistatellaan sankarina. Minun ääneni muutti osoitetta.

Voi tätä häpeän päivää.

Tämäkö on sitä Sinisten ja muiden hallituskumppaneiden ajamaa isänmaan-asiaa?

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala

Sieltähän se vahvistus tuli Sixten Korkmanin suulla A-studiossa. Veto-oikeutta käytti Suomen Yrittäjät ja muut olisivat paikallisen sopimisen hyväksyneet, hallituskin. Hallitus on siis tehnyt oman teatterinsa irtisanomislain muodossa ja johtanut Suomen kaaokseen tieten tahtoen. Ay-liike on hallituksessa nähty sopivammaksi syntipukiksi kuin Suomen Yrittäjät. Mitä kaksinaismoralismia.

Käyttäjän jariojala kuva
Jari Ojala Vastaus kommenttiin #40

Nyt työnantajien on laitettava oikea taho vastuuseen menettämistään tuloista. Hallitus on tietoisesti ajanut ay-liikkeet lakkoihin ja siksi sen on otettava vastuu teoistaan. Lakot ovat suora seuraus hallituksen tarkoituksellisesta toiminnasta. Tehkää hallitus johtopäätös ja toimikaa.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Varmaan joku tai jotkut niistä puolueista, jotka saavat kansanedustajia läpi vaaleissa.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Valistunut arvaus sinänsä.

Sdp+vas+vihr+rkp < 100 edustajaa (hyvin todennäköisesti), ja keskusta ilmeisen roiman tulevan vaalitappion myötä sekä ps tunnetuista syistä ulkona, joten jäljellä kokoomus ja kd.

Kristillisiä vaikea kuvitella yo. porukkaan, ja kokoomukselle riskinä pahat railot puolueen sisällä.

Vanhat punamullat ja sinipunat eivät välttämättä enää toimi, etenkään Rinteen kanssa.

En ihmettelisi, jos Suomessa otettaisiin ensi keväänä harppauksia kohden blokkipolitiikkaa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sinisetkin kiljuen, jos niillä olisi edustajia vaalien jälkeen. :)

Kokoomus ei kieltäydy, keskusta ei kieltäydy, vihreät ei kieltäydy, vasemmistoliitto ei kieltäydy, rkp ei kieltäydy, kristilliset ei kieltäydy.

Persutkaan ei kieltäytyisi, mutta niitä ei kysytä.

Montako jäi sanomatta?

Ai niin Paavo ja Hjallis, nekään ei kieltäydy.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Kun pirulle antaa pikkusormen niin se vie koko käden. Tuohon suuntaan ay-liikkeen valta on kovaa vauhtia menossa. Stoppi pitäisi saada jo nopeasti aikaiseksi.

On jokseenkin selvä, että jos ay-liike pääsee niskan päälle kaikessa vallanhimossaan, niin konkurssi siitä seuraa. Eihän ay-liikkeellä ole vastuuta mistään. Hokema:luut kurkkuun kapitalisteille, ei ole vastuun kantamista.

Käyttäjän JanneHildn kuva
Janne Hildén

Jopa hallituksen omassa esityksessä sekä Elinkeinoelämän tutkimuslaitos ETLA:n että Palkansaajien tutkimuslaitoksen vaikutusarviot päätyvät siihen, ettei uskottavaa näyttöä esityksen työllisyysvaikutuksista ole.

Äly hoi, älä jätä!

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei tässä ole kyse kuin ideologiasta ja siitä, että nyt halutaan testata ay-liikkeen sietokykyä.

Hallitus tämän häviää, ja sinisillä nyt ei ole mitään väliäkään, sillä 1% kannatuksella ei kauan huudella.

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Suoralta kädeltä sanottuna Rinteen hallitukseen lähtevät SDP:n lisäksi Vasemmistoliitto ja Vihreät.

SDP:n kanta on, että PerusSuomalaiset eivät hallituskumppaniksi kelpaa. Samaa voidaan olettaa nykyisen hallituksen Rnteeltä saaman tuomion johdosta, että mikään puolue ei kelpaa Rinteelle nykyhallituksesta.

Eipä tämän jälkeen riitä enemmistöhallituksen muodostamiseksi rkp, kristilliset eikä Paavo Väyrynen.

Rinne on julistanut peruvansa kaikki hänelle epämieluisat nykyhallituksen päätökset.

Minusta kun alkaa nyt tuntua siltä, että kyetäkseen muodostaa enemmistöhallituksen ja pääsemään pääministeriksi, Rinne joutuu hyväksymään nykyhallituksen päätökset ja jatkamaan rajuja uudistuksia omassa hallituksessaan Kokoomuksen tai keskustan tukemana tämän hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämiseksi.

Käyttäjän askolampikari kuva
Asko Lampikari

Te ja hallitus voisitte vihdoin lopettaa totuuden vastaisen elämöinnin aikaan saamallanne taloudellisen kasvun ja työllisyyden paranemisella. Tähän hallituksella on hyvin vähän osuutta.

Toteat, ettet sinä eikä Siniset ainakaan sellaiseen hallitukseen lähde. Lause jää vähän kesken. Sen jatkon tulisi kuulua, kun kukaan ei teitä ja Sinisiä sinne huolikaan, vaikka haluja siihen kyllä on, oli hallituspohja mikä tahansa.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Enpä ole politiikon suusta kuullut ennen, jos koskaan niin suurta "lööperiä" mitä Terho lasketteli yle:n Ykkösaamussa ja sama meno jatkuu näemmä blogissa. Tuossa samassa ykkösaamun ohjelmassa esiintyi Tehyn edustaja joka kertoi mitan olevan täysi, Tehy on tunnetusti kokoomusjohtoinen ammattiliitto, on nauettavaa väittää Tehyn tekevän vaalityötä Rinteen hyväksi. Terho, olisiko jo syytä lopettaa p...an, puhuminen, kun uskottavuuden riippeetkin ovat jo muutenkin olemarttomat.

Jani Kuusela

Yksinkertaista:
Demarit ja keskusta = punamulta
Demarit ja kokoomus = sinipuna

Siniset ovat tunnetusti hillotolpan ystäviä, joten olisivat mukana, mikäli he yhtä ainoaa edustuspaikkaa saavat.

Perussuomalaisia ei hyväksy hallituskumppaniksi yksikään noista, joten odotetaan kun he nousevat pääministeripuolueeksi.

Persuille kävisi parhaiten kepu, kristilliset ja jopa vihreät (mikäli tajuaisivat perussuomalaisten maahanmuuttopolitiikan olevan kaikkein vihreintä laatuaan) vrt.
http://janikuusela11.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2623...

Käyttäjän JaliKarjalainen1 kuva
Jali Karjalainen

No tulevat vaalit voittaa sdp ja kokoomus hiukan menettää, mutta keskusta menettää paljon ja uuden hallituksen perusrunko on sdp ja kokoomus, näin arvelen

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Tuohan se perusoletus on. RKP toki tulee lisämausteena taas mukaan soppaan.

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Sinipunaan on kummallinen hinku, vaikka:
ensimmäinen kokeilu, Holkerin hallitus ja "hallittu" rakennemuutos. Hyvinä aikoina pantiin oikein ranttaliksi ja kirsikaksi kakun päälle tehtiin oikein kaikkien vaalibudjettien isoäiti. Lopputuloksena Suomen talous ajoi täysillä kiviseinään.
Toinen kokeilu: Lipposen ykkönen ja kakkonen: Näillä hallituksilla taitaa olla Suomen ennätys leikkaamisessa, edes Sipilän hallitus ei ole yltänyt tälle tasolle. Kaikilta leikattiin, opiskelijoita opintorahaa, lapsilta lapsilisiä, eläkeläisiltä taitettu indeksi... Mutta rikkaita muistettiin, poistuihan varallisuusvero tuolloin.
Kolmas kokeilu: Kataisen katastrofihallitus. Neljä vuotta, ja ainoa saavutus oli vanhuspalvelulaki, ja niin, se Kreikan tuki ja takuut. Toveri Rinnekin kävi esittämässä kisällinnäytteensä ministerintoimeen. Ei kehumista, ei todellakaan.
Neljäs kokeilu: onko Suomella varaa siihen?

Käyttäjän KariHaapakangas kuva
Kari Haapakangas

Sinipunaan on kummallinen hinku, vaikka:
ensimmäinen kokeilu, Holkerin hallitus ja "hallittu" rakennemuutos. Hyvinä aikoina pantiin oikein ranttaliksi ja kirsikaksi kakun päälle tehtiin oikein kaikkien vaalibudjettien isoäiti. Lopputuloksena Suomen talous ajoi täysillä kiviseinään.
Toinen kokeilu: Lipposen ykkönen ja kakkonen: Näillä hallituksilla taitaa olla Suomen ennätys leikkaamisessa, edes Sipilän hallitus ei ole yltänyt tälle tasolle. Kaikilta leikattiin, opiskelijoita opintorahaa, lapsilta lapsilisiä, eläkeläisiltä taitettu indeksi... Mutta rikkaita muistettiin, poistuihan varallisuusvero tuolloin.
Kolmas kokeilu: Kataisen katastrofihallitus. Neljä vuotta, ja ainoa saavutus oli vanhuspalvelulaki, ja niin, se Kreikan tuki ja takuut. Toveri Rinnekin kävi esittämässä kisällinnäytteensä ministerintoimeen. Ei kehumista, ei todellakaan.
Neljäs kokeilu: onko Suomella varaa siihen?

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Voi ei, siniset ei lähde hallitukseen. Varmaan nyt siniset menee niin kovaan lakkoon, etteivät tule enää edes eduskuntaan.

Demarit voittaessaan voivat valita hallitustoverinsa itse, muut odottavat hattu kourassa pääsyä Audin penkille, Kokoomus ja kepulit jonon keulilla. Näin se menee.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Rinteellä on pitkä ura ay-puolella aina AKT:n lakimiestehtävistä lähtien. Entinen ay-johtaja pääministerinä ei antaisi kovin vakuuttavaa kuvaa kansainvälisissä luottoluokituslaitoksissa ja sijoittajissa. Se saattaisi tietää ongelmia Suomi-neidolle. Valtion velka on yli 104 miljardia euroa.

Valtiokonttorin sivulta saa lukea: ”Lainanotto tapahtuu kansainvälisillä rahoitusmarkkinoilla: sekä pankit että sijoittajat tulevat suurimmaksi osaksi Suomen ulkopuolelta.”

Suomi-neito ottaa jatkuvasti uutta lainaa, jolla kuitataan vanhoja velkoja. Luottoluokituksen lasku tietäisi velkarahan kallistumista, mikä ei olisi hyvä tavallisellekaan veronmaksajalle.

Vasemmistopuolella ei yleensä kanneta huolta siitä, mistä raha tulee, vaan mihin se saadaan menemään.

http://www.valtiokonttori.fi/fi-FI/Valtionvelka_ja...

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Jukka!

Onkohan sinun tiedoissasi jonkinlainen aukko? Ruotsissa esimerkiksi Stefan Löfven entisenä Metallin puheenjohtajana hoitanut homman aika vakuuttavasti.

Tuskin kansainväliset luottolaitokset ovat olleet kovin huolissaan Ruotsin luottokelpoisuudesta hänen pääministerikaudellaan.

Lisäksi on pakko sinullekin huomauttaa, että aina porvarihallituskausien jälkeen demarit ovat joutuneet panemaan valtiontalouden kuntoon! Viimeksi Lipponen 90-luvulla. Samoin, kun Heinäluoma jätti vm-postin, oli ylijäämää 8 Mrd.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Sampolle vielä sellainen vinkki, että säästät muutaman kymppitonnin ja muutaman viikon aikaasi, kun alat valmistautua aktiivimallin haasteisiin jo ennen vaaleja ja jätät turhat vaalit käymättä. Vielä voi löytyä suojatyöpaikkakin, ennen kuin penkki viedään alta.

Jani Kuusela

Tai Sampo voi tehdä niin kuin Kaj Turunen ja hypätä Kokoomuksen riveihin. Sieltä voisi vaikka läpi päästä.

Käyttäjän vylitalo kuva
Ville Ylitalo

Harmi, että ministerin pesti estää sen reitin. Muuten kaatuu hallitus.

Käyttäjän hoikanpoika kuva
Ari Mikkola

SDP hyväksyy jo myt maakuntahallinnon ja soten eri nimellä varustettuna mutta kokoomuksen lempilapsi yksityistäminen ei poliittisesti käy eli keskustan kanssa helppo löytää yhteinen sävel. Mutta enemmistöhallituksen muodostaminen SDP johdolla miljardien menolisäyksineen jotka rahoitettaisiin hitaan kasvun aikana vero korotuksilla ja lisävelalla ei käy keskustalle..
Vihreiden ja vasemmiston varaan ei voine historian valossa rakentaa mitään hallitusta varsinkaan tämän vihervasemmiston harjoittaman oppositiopolitiikan jälkeen..
Minun arvaus hallituspohjaksi on SDP kokoomus ja keskusta jolla tulisi tukeva enemmistöhallitus ja SDP voisi syödä kaikki löperöt oppositiopuheensa keskustan ja kokoomuksen paineessa, muka..

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Sampo!

Tämä selvä. Ette ole tulossa mukaan Rinteen johtamaan hallitukseen.

Mitä sitten? Kuka tässä häviää?

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Ari ja Jukka Mikkola taitavat olla parhaiten perillä tulevasta. Tässä on se ikävä puoli, että näin maalaistyttönä haluaisin siinä koalitiossa pääministeriksi keskustalaisen pitkän linjan taitavan poliitikon. Ikävä kyllä näyttävät jättävän eduskunnan. Saa nähdä mitä tuleman pitää. Ei hyvältä näytä. SDP:llä ja kokoomuksella on täysin sama arvomaailma. Ne, jotka muuta luulevat elävät menneessä maailmassa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

SDP:n oikeistosiivellä ja kokoomuksella on sama arvomaailma.
Demareissa on myös vasemmistolaisia.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Olen itse kans miettinyt, millaisen kokoonpanon takalinjoilla hissutteleva lakkokenraali Rinne ylipäänsä voisi muodostaa.

Urpilaisen johtaman demariryhmän kanssa kokoomus todennäköisesti hyvinkin tulisi toimeen, mutta toukokuun 2014 jälkeiset realiteetit sdp:ssä ovat mitä ovat.

Yhteistyö Rinteen kanssa aiheuttaisi nähdäkseni jopa pahasti railoja kokoomuksen sisälle.

Omat ennakkoarvioni pitävätkin sisällään sen mahdollisuuden, että siinä missä Ruotsissa ollaan olosuhteiden pakosta purkamassa blokkipolitiikkaa, voidaan Suomessa ensi keväänä ottaa roima askel sitä kohden.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ministeripostin kun saan niin lähden.
Tässä vaiheessa vielä mietin.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

Hallitus on jo kerran tarjonnut pienyrittäjille samat mahdollisuudet kuin EK,n jäsenyrityrityksille. Valitettavasti SY,lle tämä mahdollisuus ei kelvannut. SY hylkäsi tarjouksen, muille hallituksen ehdotus olisi kelvannut. Nyt hallitus käytännössä toimii SY,n edunvalvojana hylkäen kaikki muut suomalaiset.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

SDP,stä vielä. Lakolla ei ole mitään tekemistä SDP,n kanssa! Se on palkansaajien vastaus hallitusten toimille - palkansaajia on niin Kokoomuksessa, SDP,ssä, Perussuomalaisissa kuin Vasemmistoliitossakin ja myös Keskustassa jonkin verran.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

"SDP,stä vielä. Lakolla ei ole mitään tekemistä SDP,n kanssa! Se on palkansaajien vastaus hallitusten toimille - palkansaajia on niin..."

Jäsenäänestykselläkö siitä lakosta päätettiin? Ja minä kun luulin että JHL:n hallitus.

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

Seija....JHL:ssä toimii myös "edustuksellinen demokratia"

Käyttäjän MikkoRaatikainen1 kuva
Mikko Raatikainen

"Kuka lähtee Rinteen demareiden kanssa hallitukseen?"

Paha sanoa varmasti kuka lähtee, mutta se on helppo sanoa ettei se ainakaan ole "siniset".

Oma veikkaus on ettei siniset lähde oppositionkaan, kun eivät saa yhtäkään edustajaa.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Sinisistä tulee mieleen se Mankeli-sketsin hullu, joka seisoo yksin milloin parkkipaikalla, milloin ratapihalla ja milloin missäkin latelemassa uhkauksia kuvitteelliselle yleisölle. "Ja panokset ei kun kovenee!"

https://www.youtube.com/watch?v=SnGkcwe0PLY&t=33s

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen

Sampo - en kunnioita demokratiaa- Terhon kannattaisi katsoa itselleen muita hommia ja jättää politiikka niille jotka demokratiaa kunnioittavat. Jääköön lyhyt poliittinen uranne, malliesimerkiksi siitä, miten käy kun pettää äänestäjänsä ja pyllistää demokratialle.

Itse laittaisin Terhon nauttimaan, itse säätämänsä aktiivimallin ihanuudesta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset