Suomalainen työllisyys voitti – sosialistien vaalikampanja hävisi

Eilen hallitus tarjosi työmarkkinajärjestöille niin hyvän diilin, että siihen tarttumatta jättäminen olisi Hesarinkin mukaan ollut hulluutta. Näin kävikin ja kaikki keskusjärjestöt hyväksyivät alustavasti hallituksen ratkaisuehdotuksen. Ehdotuksen mukaan aktiivimallia viilataan, omaehtoisen työnhaun mallin valmistelua jatketaan, karensseja lyhennetään ja irtisanomiskiistan ytimessä ollut yrityksen koko määritellään laissa tarkemmin.

Sovun pohjalta hallitus voi jatkaa työllisyyttä edistävän politiikkansa toteuttamista eduskunnan tahdon mukaisesti. Alkuperäinen tavoite työllistämisen helpottamisesta pienissä yrityksissä toteutuu.

Toistaiseksi siis näyttää siltä, että Antti Rinteen vaalikampanja hävisi ja suomalainen työ ja yrittäjyys voittivat. Työrauha on palannut. Työmarkkinajärjestöt tietysti korostivat sitä, miten työtaistelut on ”keskeytetty” eikä suinkaan lopetettu, mutta olisin ollut todella yllättynyt, jos SAK olisi luvannut ikuisiksi ajoiksi lopettaa lakkoilun.

Antti Rinne ei muuten ole kommentoinut lakkojen lopettamista mitenkään. SDP:n puoluetoimistolla kihistään varmaan kiukusta, kun SAK:n herrat päättivätkin laittaa Suomelle kalliin vaaliaseen takaisin koteloon.

 

sampoterho
Sininen tulevaisuus Helsinki

Sinisten puheenjohtaja, eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri ja Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu