Sampo Terho

Kansanturvallisuus vaatii, että kaikki kivet käännettävä

Valtiosääntöoikeuden professori Tuomas Ojanen arvosteli tiukkasanaisesti Sinisiä torstai-illan A-talkissa. Erityisesti siitä, että olemme ehdottaneet, että vakaviin seksuaalirikoksiin syyllistyneet ulkomaalaiset voitaisiin karkottaa Suomesta riippumatta olosuhteista heidän kotimaassaan. Professori tuomitsi ajatuksen kansainvälisiin sopimuksiin vedoten.

Kieltämättä Sinisten näkökulma asiaan on toinen kuin professorilla ja monilla median ja vanhojen puolueiden edustajilla. Meidän mielestämme etusijalle on laitettava kansanturvallisuus – suomalaisten uhrien, ei ulkomaalaisten seksuaalirikollisten oikeudet. Jos kansainväliset sopimukset suojelevat seksuaalirikollisia suomalaisen yhteiskunnan ja alaikäisten tyttöjen turvallisuuden kustannuksella, on meiltä löydyttävä poliittista tahtoa tilanteen korjaamiseen.

Tänään hallitus päättikin ehdotuksestamme käynnistää selvityksen kansainvälisten sopimusten uudelleenarvioinnista Suomen näkökulmasta.

On kuitenkin valitettavan yleinen näkökulma oikeusoppineiden ja vanhojen puolueiden parissa, että kansainväliset sopimukset ovat pyhiä, eikä niitä tai tulkintoja niistä voi siksi muuttaa. Oikeastaan niiden muuttamisesta tai uusista tulkinnoista ei edes saa keskustella. Se on yllättävää, koska tuomioistuinten omat tulkinnat elävät ajassa ja heijastavat yhteiskunnan arvoja ja tarpeita. Esimerkiksi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen linja on muuttunut paljon sen toimiaikana, vaikka kaikkien päätösten taustalla on ollut sama sopimus 1950-luvulta.

On myös muistettava, että jos olemme kansanvalta, niin täysin pyhää ei ole minkään lain tai sopimuksen sisältö, vaan itse lainkuuliaisuus ja rauhanomainen päätöksentekojärjestelmä, jolla vanhentuneita lakeja voidaan muuttaa. Jollei kansainvälisiä sopimuksia tai perustuslakia saa demokraattisella prosessilla miltään osin muuttaa eikä muuttamisesta edes keskustella, niin sopimukset ovat itse asiassa luonteeltaan koko länsimaisten perusarvojen kuten kansanvallan ja sananvapauden vastaisia. Ja silloin nuo sopimukset vain turhauttavat kansalaisia ja nakertavat sitä, mikä todella on pyhää, eli lainkuuliaisuutta ja sen perustana olevaa luottamusta oikeusvaltioon.

Sopimuksista ei siis kannata puhua täysin pyhinä. Päinvastoin totuuden nimessä on sanottava, että monet järjenvastaisimmat asiat joita länsimaissa tapahtuu, johtuvat nimenomaan vanhentuneista tai alunperinkin puutteellisista kansainvälisistä sopimuksista. Jokainen sopimus on epätäydellisten ihmisten, epätäydellisellä tiedolla tekemä epätäydellinen yritys hyvään. Mutta maailma muuttuu ja jos sopimukset eivät muutu maailman mukana, sopimukset eivät tee hyvää vaan pahaa.

Otan historiallisen esimerkin itse kunkin pohdittavaksi. Jos tämä Ojasen ja monien muiden pyhänä pitämä nykyinen rikollisia suojeleva sopimusviidakko oli ollut voimassa jo 40-luvun maailmassa, olisivat esimerkiksi natsirikolliset voineet paeta Saksasta Suomeen tai mihin tahansa sopimusmaahan, ja anoa turvapaikkaa. Heitä ei olisi voitu palauttaa Saksaan, koska näitä massamurhaajia uhkasi siellä kuolemanrangaistus ja monenlainen ikävä kohtelu.

Tuoreen kyselyn mukaan 91% suomalaisista toivoo, että vakaviin rikoksiin syyllistyneet turvapaikanhakijat voitaisiin karkottaa Suomesta. Sinisten mielestä kansainvälisiin sopimuksiin on saatava lisää joustoja, jotta suomalaisten uhrien oikeudet voidaan asettaa ulkomaalaisten rikollisten oikeuksien edelle. Tätä käsitystämme emme muuta. Silti jokaisen rikollisenkin karkotus käsiteltäisiin jatkossakin tapauskohtaisesti, sisältäen uhka-arvion ja kaikki muut kokonaisuuteen vaikuttavat tekijät. Siniset haluavat järkiperäistä keskustelua kaikista niistä keinoista, joilla voidaan suojella heikompia.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (46 kommenttia)

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Käänsin yhden kiven juuri:

63/1999
Ulkoasiainministeriön ilmoitus Euroopan ihmisoikeussopimuksesta (Yleissopimus ihmisoikeuksien ja perusvapauksien suojaamiseksi) sellaisena kuin se on muutettuna yhdennellätoista pöytäkirjalla:

"5 artikla

Oikeus vapauteen ja turvallisuuteen

1. Jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Keneltäkään ei saa riistää hänen vapauttaan, paitsi seuraavissa tapauksissa ja lain määräämässä järjestyksessä:

a) henkilö vangitaan lain nojalla sen jälkeen, kun hänet on tuomittu toimivaltaisessa tuomioistuimessa;

b) henkilö pidätetään tai vangitaan lain nojalla, koska hän ei ole noudattanut tuomioistuimen laillista määräystä, tai jonkin lakimääräisen velvoitteen täyttämisen turvaamiseksi;

c) henkilö pidätetään tai hänen vapautensa riistetään lain nojalla hänen saattamisekseen toimivaltaisen oikeusviranomaisen tutkittavaksi, milloin on syytä epäillä hänen syyllistyneen rikokseen tai jos katsotaan välttämättömäksi estää häntä tekemästä rikosta tai pakenemasta teon jälkeen;

d) alaikäiseltä riistetään vapaus lain nojalla hänen kasvatuksensa valvomiseksi tai hänet pidätetään lain nojalla hänen saattamisekseen toimivaltaisen oikeusviranomaisen tutkittavaksi;

e) henkilöltä riistetään vapaus lain nojalla tartuntataudin leviämisen estämiseksi tai hänen heikon mielenterveytensä, alkoholisminsa, huumeidenkäyttönsä tai irtolaisuutensa vuoksi;

f) henkilö pidätetään tai häneltä riistetään vapaus lain nojalla, jotta estettäisiin hänen laiton maahantulonsa, tai jos on ryhdytty toimiin hänen karkottamisekseen tai luovuttamisekseen.

2. Vapaudenriiston kohteeksi joutuneelle on viipymättä ilmoitettava hänen ymmärtämällään kielellä vapaudenriiston perusteet ja häneen mahdollisesti kohdistetut syytteet.

3. Tämän artiklan 1 kappaleen c kohdan määräysten nojalla pidätetty tai vapaudenriiston kohteeksi joutunut on viipymättä tuotava tuomarin tai lain nojalla tuomiovaltaa käyttävän muun viranomaisen tutkittavaksi, ja hänellä on oikeus oikeudenkäyntiin kohtuullisen ajan kuluessa tai oikeus tulla vapautetuksi oikeusjutun ollessa vireillä. Vapaaksi laskemisen ehdoksi voidaan asettaa takeet siitä, että asianomainen saapuu oikeudenkäyntiin.

4. Jokaisella, jolta on riistetty hänen vapautensa pidättämällä tai muuten, on oikeus vaatia tuomioistuimessa, että hänen vapaudenriistonsa laillisuus tutkitaan viipymättä ja että hänet vapautetaan, mikäli toimenpide ei ole laillinen.

5. Jokaisella, joka on pidätetty tai jonka vapaus on muuten riistetty tämän artiklan määräysten vastaisesti, on täytäntöönpanokelpoinen oikeus vahingonkorvaukseen."

---

Edellisessä kerrotulla

1. Jokaisella on oikeus vapauteen ja henkilökohtaiseen turvallisuuteen. Keneltäkään ei saa riistää hänen vapauttaan, paitsi seuraavissa tapauksissa ja lain määräämässä järjestyksessä:

c) henkilö pidätetään tai hänen vapautensa riistetään lain nojalla hänen saattamisekseen toimivaltaisen oikeusviranomaisen tutkittavaksi, milloin on syytä epäillä hänen syyllistyneen rikokseen tai jos katsotaan välttämättömäksi estää häntä tekemästä rikosta tai pakenemasta teon jälkeen;

siis artikla 5 kohdan 1 c-kohdan mukaan lapsia esimerkiksi netissä tai vaikkapa lasten harrastuksissa tai koulutiellä houkutellut niin kantasuomalainen kuin ulkomaalaistaustainen henkilö voitaisiin hänen netti- tai lähisuhteissa tapahtuneen käyttäytymisensä perusteella ottaa poliisiviranomaisten puhutteluun, vangita - tai jopa karkoittaa maasta, jos hänen laiton käytöksensä vielä toistuu.

Tällainen laki tulisi saattaa kiireellisenä voimaan. Tällainen henkilö voidaan myös palauttaa kaikkiin maihin, kun hän ei ole syyllistynyt siihen vakavimpaan eli lapsenraiskaukseen.

https://www.finlex.fi/fi/sopimukset/sopsteksti/199...

Jani Kuusela

Yksi lapsen Hyväksikäyttäjä ja raiskaaja oli ehtinyt kansainvälisiä sopimuksia hyödyntäen Suomesta Meksikon ja Yhdysvaltojen rajalle saakka.

Ilman Trumpia olisi varmaan astellut Yhdysvaltoihin asti.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

On hyvä asia, että sinisten vastimuksesta po asiassa käännetään jokainen kivi. Jos sitten käy niin, että mitään ei ole tehtävissä esim., lasten suojelemiseksi tapahtuneilta rikoksilta, niin nostamme kädet pystyyn ja opettelemme jollain konstilla elämää kasvavan ja lain suojaaman rikollisjoukon keskellä.

Hyvä siniset, hyvä Sampo

Käyttäjän heikkihyotyniemi kuva
Heikki Hyötyniemi

Miten se oli ... "ei rasismia"?

Pitäisi täydentää: "ei lakeja"!

Käyttäjän PekkaSiikala11 kuva
Pekka Siikala

Hallituksen oikeusministeri taisi kyllä vaatia jäitä hattuun näissä pyrkimyksissä muuttaa lakeja, pykäliä ja Suomen kansainvälisiä sopimuksia:

-----

– Sanoisin, että nyt kannattaa pistää pikkuisen jäitä hattuun tässä asiassa. Ei yhtäkkiä voi tehdä perustuslain muutoksia tällaisessa kysymyksessä. Ylipäätään pienen kiihkon vallassa minkään pykälän muuttaminen ei ole järkevää, Häkkänen kommentoi esitystä.

Oikeusministeri ei usko, että perustuslaista ja kansainvälisistä sopimuksista irtautumiselle löytyisi eduskunnassa kovin paljon kannatusta (Savon Sanomat)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Siikala taitaa olla sitä mieltä, että mitään ei tarvitse tehdä ongelman korjaamiseksi. No kuitenkin 91% suomalaisista tutkimuksen mukaan karkottaisi ulkomaalaiset rikolliset. Eikö ole hyvä, että edes tutkitaan mahdollisuudet...

Kaarina Leinonen

Niin - kuinkahan monta raiskattua Häkkäselle pitäisi olla ennenkuin hän toimii - on sentäs oikeusministeri - puhumattakaan Orposta, Sipilästä ja kumppaneista koko eduskunnassa + EK;n porukka, koko yrityselämä, isorikkaat yritysten omistajat ! Sanonpahan vaan että tavallinen kansa on vedetty niin "ahtaalle" ettei heillä köyhyyden, repivän työelämän, vaatimusten paineessa ole energiaa tarpeeksi hoitaakseen lapsensa hyvin. Kun kaikki otetaan työelämässä ei ole enää jaettavaa. Sekö on tarkoitus että tuhotaan vanhemmat ja lapset - jokos teillä on ne robotit valmiina korvaamaan ihmiset ? - Terhosta ja sinisistä sanoisin ettei heillä ole enää mitään tekoa politiikassa - kun tekee kerran pahan virheen se seuraa loppuelämän.Suomen kansa on tällainen.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siniset yrittävät välttää väistämättömän vaalitappionsa häikäilemättömin ja ala-arvoisin keinoin. Mitkään sivistyneen yhteiskunnan arvot eivät näköjään ole enää pyhiä.

Sipilää ja Orpoa säälin, koska joutuvat olemaan tässä lastenvahdin roolissa.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

No huomaan ja varmaan moni muukin, että et edes lukenut Sampon kirjoitusta. Ethän? Jos luit, niin et kai noin tökerösti kommentoisi...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kyllä luin. Suomi on ollut sivistysmaiden eturintamassa rakentamassa ihmisoikeuksia kansainvälisin sopimuksin jo vuosikymmeniä. Nyt nämä asiantuntemattomat helppoheikit ovat romuttamassa näitä saavutuksia hillotolppiensa takia. Onneksi Siniset ovat jo hyvin pian poliittista historiaa.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #13

Sivistyneen yhteiskunnan arvoihin ei kuulu sekään, mitä Oulussa (ja vähän muuallakin) tapahtui. Kyllä oman maan turvallisuusnäkökohtien on mentävä kaiken edelle, kuten ne menevät kaikkialla muuallakin. Muuten Suomessa jossakin vaiheessa - asioiden mentyä liian pitkälle - alkaa oman käden oikeus. Emme me niin paljoa eroa muista kansoista. Sitä tilannetta kannattaa yrittää välttää ja puuttua ongelmiin kovalla kädellä.

Käyttäjän TimoHietanen kuva
Timo Hietanen

Taidatte koristella polkumme pyöreillä kivillä ?

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

Kesäkuussa 2017 Terhon nyt ehdottamat ja jopa hieman helpomminkin toteutettavissa olleet toimenpiteet olivat sellaisia, että ne osoittivat ihmisvihaa ja rasismia. Arvopohja oli kuulemma silloin kirkas.

Maailma muuttuu ja takki kääntyy. Nyt näyttävät kääntyvän kaikki kivetkin. Erinomaista. Pahasti vain myöhässä olette, koko hallitus!

Odotan, että hallitus hoitaa 10 000 laittomasti Suomessa olevaa pois ennen vaalikiireitänne!

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Johan rupesi Kankaanniemen mopo keulimaan.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Toimihan voisi antaa maahanmuuttajanuorille opetusta, miten suomalaisen naisen saisi parhaiten nukkumaan!:-D

Vakavasti puhuen ihmettelen Sampo Terhoa, että eikö hänelle riitä, että pyrittäisiin toimimaan Suomen lakien mukaan tuomioitakin jaettaessa.

Ei jokaisen tapauksen yhteydessä lähdetä muuttamaan kansainvälisiä sopimuksia ja kotimaista lainsäädäntöä. Jonkinlaista kokonaisnäkemystä odottaisi ministeriksi nostetulta henkilöltä!

Mutta onhan tämä se kauan kaipaamanne ja odottamanne asia, jolla voidaan ratsastaa auringonlaskuun. Alhaista, alhaista on ajattelunne. Kaikenlaista se epätoivo teettää.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Kaikella kunnioituksella Toimi, olitko persujen vai kd:n jäsen kun persut olivat hallituksessa? Sitä ei voi mitenkään tällainen tavallinen äänestäjä muistaa. Muistan kuitenkin kun mies oli hallituksessa, päämininisterin kysymykseen ei tullut muuta kuin änkytystä. Anteeksi.

Käyttäjän jannekuusi kuva
Janne Kuusi

Kuolemanrangaistuksen kannatus nousee aina hetkellisesti pahojen rikosten ollessa kyseessä – tai oikeastaan silloin kun niistä tiedotetaan ja media kohkaa aiheella.

Yhtään Oulun yksityiskohdiltaan pimentoon jääneiden 9 tapauksen uhrien kokemusta vähättelemättä: missä olivat ministerivaltuuskunnat ja miljoonat eurot niiden viime vuoden muiden lähes 1400 epäillyn lapsiin kohdistuvan seksuaalirikosten tapahtumapaikoilta?

Nyt käsi sydämelle: haluatteko todellakin palauttaa Suomeen kuolemanrangaistuksen, arvoisa kulttuuriministeri? Koska puheenvuoronne merkitsee käytännössä juuri sitä.

Kannattaa lukea myös tämä:

http://jannekuusi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/267921-...

Hannu Korpilampi

Olen tietenkin valmis pelastamaan hukkuvan, mutta jos veneeseeni päästyään hän käy minun ja tyttäreni kimppuun, yrittäen vahingoittaa meitä vakavasti, olen valmis paiskaamaan hänet sen isommitta omantunnon tuskitta takaisin mereen.

Monet tulijoista ovat vaarassa *nimenomaan* koska ovat raiskaajia myös kotimaassaan. Noissa maissa naisen suku tappaa raiskaajan (hoideltuaan ensin naisen), joten he ovat tosiaankin hengenvaarassa. Lapsillamme ei kuitenkaan ole mitään velvollisuutta joutua maksamaan siitä että me aikuiset saamme kokea itsemme moraaliseksi ihmiseksi.

Ja kyse ei ole mistään marginaali-ilmiöstä. Irakilaiset ja Afghaanit raiskaavat poliisin tilastojen mukaan 40-kertaa useammin kuin kantaväestö. Ylen taannoisen uutisen mukaan lähes puolet heidän uhreistaan on lapsia. Jos maassamme on 30 000 irakilaista ja Afghaania, enemmistö noista 1400:sta lapsesta on heidän ja muiden kulttuuriryhmänsä uhreja. Vuonna 2017 Helsingin käräjäoikeudessa seksuaalirikoksista syytettyjen etunimi oli 15% tapauksista Mohammed tai joku sen muunnelmista.

Tämän kulttuuriryhmän ihmisiä on Suomessa vielä hyvin, hyvin vähän, mutta ongelmat ovat jo valtavia. Jos emme tee jotain radikaalia nyt, Suomen tilanne on korjaamattomassa tilassa oleva täydellinen katastrofi 10 vuoden kuluttua. Tällä hetkellä Suomea ja suomalaista kulttuuria muutetaan perusteellisesti ja peruuttamattomasti vain ja ainoastaan huonompaan suuntaan.

Ainoa hyötyjä tulevat olemaan kantasuomalaiset pedofiilit, joille rakentuu lastenraiskausinfrastruktuuri, ja joiden omat teot jäävät muiden peittoon.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Islam on uskonto, jota harjoitetaan keskenään hyvin erilaisissa kulttuureissa. Esimerkiksi Suomessa on ollut islaminuskoisia tataareja jo 1800-luvulta saakka, eikä heidän sopeutumisessaan valtaväestöön ole ollut mitään ongelmia. Muistetaan myös, että maailman suurin muslimimaa on Indonesia. Kun nyt puhutaan turvapaikanhakijoiden seksuaalirikosepäilyistä, puhutaan pääosin arabien tekemistä epäillyistä rikoksista. YK:n teettämän laajan tutkimuksen mukaan arabimiehistä vain hyvin pieni osa ylipäätään uskoo tasa-arvoon.

Kaikissa kulttuureissa miehet vastaavat leijonanosasta väkivalta- ja seksuaalirikollisuudesta. Kulttuuria ei voi eikä saa sivuuttaa, kun puhutaan näistä kauheista rikoksista. Silti kuulee usein muistutettavan, että ”tekeväthän suomalaisetkin seksuaalirikoksia”. Tämä on kuitenkin samanlaista whataboutismia (suomeksi ”entäs sitten” -argumentointia) kuin mitä esimerkiksi Donald Trump harrastaa. Kun häneltä kysytään Venäjän kanssa vehkeilystä, Trumpin vakiovastaus on: ”entäs Hillary – katsokaa hänen sähköpostejaan”! Toinen ei kuitenkaan sulje pois toista. Kukaan ei ole väittänyt, että turvapaikanhakijat olisivat tuoneet seksuaalirikollisuuden Suomeen, jossa ennen ei oltu moisesta kuultukaan. Seksuaalista väkivaltaa on aivan jokaisessa maailman maassa. Tilastot puhuvat kuitenkin aivan selvää kieltä: kysymys on nyt uudesta, erillisestä ilmiöstä. Siksi siitä pitää pystyä puhumaan myös sellaisena.

https://yle.fi/uutiset/3-10598218?fbclid=IwAR2sW88...

Ilkka Huotari

Pari kiveä:

- Ulkomalaislain 99a (turvallinen kolmas maa)
- Kaikki turvapaikanhakijat voidaan viedä turvaan pakolaisleireille

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Ei vain taida olla leirejä riittävästi. Keinona leireihin eristäminen on huono. Siten varmistuu, ettei pakolainen koskaan sopeudukaan mihinkään yhteiskuntaan. Siitä vasta pitkän ajan harmi tulee, kun eri puolilla maailmaa pystytetään eristysleirejä, joissa olevien satojen tuhansien ellei miljoonien ihmisten elossa pysymisestä on huolehdittava, kun heiltä on leirin myötä estetty omatoiminen toimeentulo.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Keinona leireihin eristäminen on huono."

Tanskan hallituksen mielestä leirit ovat erinomainen keino suojella tanskalaisia. Sossut Suomessa suojelevat mieluummin rikollisia.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #26

Leiri voi toimia alkuun hätävarana ja ongelman siirtona tulevaisuuteen. Mitä tehdään sitten, kun leirit paisuvat satojentuhansien kenties miljoonien ihmisten leireiksi. Näillä nykyisilläkään muutamien satojen ihmisten leireillä ei normaalia elämää opi. Suurleireillä, joita on jo päässyt muodostumaan. tilanne vain pahenee.

Pysyvin ja paras keino ihmisten auttamiseksi on rakentaa leireistä oikeita kaupunkeja. Työvoimaa sitä varten on kyllä riittävästi. Kaksi muuta keinoa ovat sopeuttaminen yhteiskuntaan ja palautukset lähtömaihin, mutta miten metellään, kun kotimaa/lähtömaa ei suostukaan ottamaan vastaan karkulaisiaan?

Avaa Ilkka Huotarin toimittama linkki ja lue teksti. Palataan sen jälkeen asiaan: https://www.dezeen.com/2015/11/23/refugee-camps-ci...

Ilkka Huotari Vastaus kommenttiin #33

Siis se linkkihän oli Sinulle, Viljo Heinonen.

Siinä sanotaan, että pitäisi ajatella asia uudestaan niin, että pakolaisleirit ovatkin itse asiassa kaupunkeja, joissa voi elää normaalia elämää.

Ja tämä tulee humanitaarisen avun "asiantuntijalta".

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #34

Niin sen pitäisi olla ja sitä Kleinschmidt tavoittelee, mutta tämä on tilanne: "Kleinschmidt sanoi, että haluttomuus tunnustaa, että leirit olivat tulleet pysyviksi kiinnikkeiksi ympäri maailmaa, ja epäonnistuminen asianmukaisen infrastruktuurin tarjoamisessa johti tarpeettomiin huonokuntoisiin olosuhteisiin ja jätti asukkaat alttiiksi "surkuihin"."

Hannu Korpilampi Vastaus kommenttiin #33

Jos vaihtoehtona on että meille tulee miljoonia ihmisiä Lähi-Idästä kantaväestön joukkoon kulkemaan, niin leirit kuulostavat hyvin houkuttelevilta.

Muistetaan että suurin osa näistä tulijoista ei tule siksi että olisivat vaarassa kotimaassaan, vaan koska kokevat että täällä on mukavampaa: sossusta saa ilmaiseksi enemmän rahaa kuin voisi kotimaassaan edes kuvitella saavansa, eikä naispuolisten uhrien suvun kostoa (eikä juuri oikeuslaitoksen ehdollisiakaan) tarvitse pelätä, vaikka vähän miehistä seksuaalista etuoikeuttaan käyttääkin silloin tällöin.

Leirit eivät kuulosta hauskoilta, joten tulijoiden määrä romahtaa heti kun sana leviää ettei täältä ole saatavissa ilmaista rahaa ja seksiä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää Vastaus kommenttiin #38

Poliisin tietoon on tullut viime vuosina aiempaa enemmän raiskauksia. Muut väkivaltarikokset sen sijaan ovat vähentyneet, samoin varkaudet. Jos halutaan vähentää seksuaalista väkivaltaa, pelkkä rangaistusten koventaminen ei tutkitusti riitä. Kaikkea seksuaalista väkivaltaa ei valitettavasti koskaan pystytä ehkäisemään, mutta tekojen määrä tulisi saada niin alhaiseksi kuin mahdollista. Olipa sukupuoli, kasvuolosuhteet, kultturitausta tai elämäntilanne mikä tahansa, seksuaalisesti väkivaltaiseksi ajautuminen ei ole väistämätöntä.

Uhritutkimusten mukaan naisista 2,2 % ja miehistä 0,5 % ilmoitti joutuneensa vastoin tahtoaan sukupuoliyhteyteen tai pakotetuksi muuhun seksuaaliseen käyttäytymiseen tai niiden yrityksen kohteeksi vuoden 2016 aikana. Raiskaukseen syyllistyneistä noin 30 % oli ulkomaan kansalaisia vuonna 2017. Lähi-idästä ja Afrikasta peräisin olevat ovat yliedustettuina seksuaalirikoksista syytetyissä. Alueelta tulleista vain harvaa on epäilty raiskauksesta. Suomessa asuvista irakilaisista viisi tuhannesta oli syytettynä raiskauksesta tai lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2017. Toisin sanoen 99,5 % ei ollut näihin tekoihin syytettynä. On väärin ja haitallista hyljeksiä näitä 99,5 % irakilaisista mahdollisina raiskaajina.

Ilkka Huotari

#24

Höps.

Refugee camps are the "cities of tomorrow", says humanitarian-aid expert

https://www.dezeen.com/2015/11/23/refugee-camps-ci...

Käyttäjän MiikaKautto kuva
Miika Kautto

Sinisten kannatus vaatii, että kaikki kivet käännettävä

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Seksualirikosten ehkäisyn nimissä on jo ylitetty todellisen suojelutarpeen rajat. Vaikka teot sinällään ovat törkeitä ja erityisesti ovat lisääntyneet maahanmuuttajien osalta, eivät ne silti uhkaa Suomen itsenäisyyttä, ei taloutta eikä oikeuskäytäntöjämme.

Vähempikin into tilanteen parantamiseksi riittää. Ennen kaikkea pitäisi panostaa asialliseen tiedottamiseen ja koulutukseen. Kouluissa asiaa on pidettävä esillä ja ennen kaikkea on neuvottava tyttöjä, miten heidän pitää menetellä tuntemattomien yhteydenottopyyntöihin.

Siinäkin yksinkertaiset keinot ovat niitä parhaita. Pääsääntö on, ettei tuntemattomalle vastata. Puhelimesta kyllä näkee, keneltä puhelu on tulossa ja myös sen milloin soittaja on tuntematon. Itsetään selvyys pitäisi olla, ettei ennestään tuntemattoman kanssa lähdetä minnekään. Toisaalta on syytä muistaa, etteivät kaikki tututkaan turvallisia ole. Sama koskee nettiä. Keski-ikänen henkilö voi keskustelupalstoilla esiintyä koululaisena ja minä muuna tahansa, kun tarkoitus on antaa itsestään luotettava kuva. Ei pidä läheä mukaan, eikä missään tapauksessa antaa osoite- ja puhelintietoja.

Parasta oli keskustella asiasta kotona vanhempien kanssa ja sopia menettelyistä, kotiintoloajoista ja siitä millaisia yhteydenottoyrityksiä on ollut. Hyvä olisi opettaa myös itsepuolustusta. Toisaalta pitää välttää pelon ilmapiirin luontia. Luotettavat läheiset ja ystävät sekä oma itsetunto yhdessä luovat turvallisen ympäristön. Ystäväpiiriä voi toki myös laajentaa, mutta ei yksin kenenkään muun tietämättä. Siihen liittyy liian paljon vaaroja.

Hannu Korpilampi

Kun tilanne on 20 vuoden kuluttua niin paha kuin Ruotsissa nyt, oikeuskäytännöt ovat muuttuneet aivan toisenlaisiksi, eikä meillä ei ole enää maanpuolustustahtoa.

Jos 20 vuoden päästä oikeuslaitos ei suostu puolustamaan edes suomalaisia tyttöjä raiskausjengeiltä, mitä puolustettavaa tässä maassa enää on? Ruotsissa maahanmuuttajien aiheuttama rikollisuus työllistää poliisia niin paljon että raiskausten tutkimisen aloittamiseen menee helposti yli vuosi jopa tapauksissa joissa tekijä tiedetään. Jos uhri ei vuoden jälkeen enää tunnista tekijää rivistä, juttu käytännössä raukeaa - näin jopa tapauksissa joissa on löydettävissä DNA-todisteita ja videokuvaa tapahtuneesta.

Sitten ollaankin Ruotsin tapaan tilanteessa, jossa lähes kaikki nuoret Suomalaiset ihmettelevät että mitä puolustettavaa tässä maassa edes on, kun maa ei puolusta heitä, vaan pikemminkin asettuu heitä vastaan varoessaan suututtamasta muslimien eturyhmiä. Maa hylkäsi heidät, joten heidän on helppo hylätä maa. Enkä voi heitä tästä syyttää.

Petri Hämäläinen

Täysin samaa mieltä.

Vihervasemmistolle sähkö tulee seinästä, raha tulee sossusta ja muiden maksamista veroista, talot rakentaa rakennusmiehet, viemäriverkostoa pitävät yllä putkimiehet ja puolustuksesta vastaa armeija.

Kunnes yhtenä päivänä bileet on ohi, moraali poissa ja rahat loppu.

Käyttäjän KaarloKiviniemi kuva
Kaarlo Kiviniemi

Tuleva meneväisyyden puolue korisee kuolintuskissaan. Ressukat tekivät poliittisen itsemurhan, kun lähtivät suuren mestarinsa hillotolppaa pönkkäämään. Huoletta voi sampopoika sanoa ministeriaitiolle hyvästi. Tuskin edes tämän maan piinattu kansa on niin tyhmiä että teitä äänestäisi..

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Minä en ole mitenkään piinattu ja aion äänestää. Ja on niitä toki muitakin...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onneksi on kansalaispuolue koko kansan asialla. Otetaan vihdoin ohjakset omiin käsiin. http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266517...

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Kenen käsiin? En ole aivan vakuuttunut kenen käsiin siinä joutuisi? Kuka on kansalaispuolueen puheenjohtaja? Never heard.

Petri Hämäläinen

Valehtelevat vasemmistolaiset tukeutuivat 40 vuotta YYA-sopimukseen ja ideologiaan jonka mukaan Neuvostoliitto tuo maailmanrauhaa ja ihmisoikeuksia.

Totuus oli totalitaristinen helvetti ja yksilön orjuus Ideologian alla.

Nyt on sopimuksen nimi YK ja kaikki tehdään taas ihmisyyden ja rauhan nimissä.

Ja totuus on totalitaristinen helvetti.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Näköjään kommentoija ei tunne eikä varsinkaan ymmärrä lähihistoriaa (jep, viimeiset satavuotta on sitä), Suomella ei ollut paljon vaihtoehtoja YYA-sopimukseen nähden. Mutta penskana on hyvä huudella typeryyksiä.
Ja seuraavaksi kommentoijan mielestä pitäisi Suomen erota YK:sta? Voi hyvää päivää....

Petri Hämäläinen

Et tajunnut käytännössä mitään, mutta hienoa että yhä jaksat yrittää. Ota lasillinen lisää ja istu alas, niin 45v penska kertoo mistä kana pissaa.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Oletko Sampo aivan varma että Sinisten ehdotus on nyt täydellinen, vai onko sekin epätäydellisten ihmisten ehdottama epätäydellinen ehdotus? Vai täysin täydellinen? Periaatteessa olen samaa mieltä monesta kohdasta, mutta lapsellista on uhata hallituksesta lähdöllä, kun ette kuitenkaan mihinkään lähde.

Käyttäjän KariVaaja kuva
Kari Vaaja

Onhan tämä tämmöistä poliitikolta eli
keino saavuttaa poliittista valtaa vetoamalla kansan tunteisiin, ennakkoluuloihin, pelkoihin ja odotuksiin käyttämällä voimakasta retoriikkaa ja propagandaa, ja hyödyntämällä usein esimerkiksi nationalistisia, populistisia tai uskonnollisia teemoja.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

On verrattoman hyvää se, että siniset tunnustavat johtajansa turvin olevansa täysin tietämättömiä lainsäädännön perusteista. Nimittäin kaikki lait perustuvat hallituksen esitykseen, joissa on perusteluin AINA huomioitu niin kansainväliset sopimukset kuin myös EU:n pakottava lainsäädäntö kaikkine muine asiaan liittyvine selvityksineen.

Terho kirjoittaakin täyttä soopaa kirjoittamalla ja hallituksessa esittämillä vaatimuksillaan "Tänään hallitus päättikin ehdotuksestamme käynnistää selvityksen kansainvälisten sopimusten uudelleenarvioinnista Suomen näkökulmasta.

On kuitenkin valitettavan yleinen näkökulma oikeusoppineiden ja vanhojen puolueiden parissa, että kansainväliset sopimukset ovat pyhiä, eikä niitä tai tulkintoja niistä voi siksi muuttaa."

Miksi ihmeessä mitään selvityksiä olisi tehtävä, kun kaikki ratifioidut sopimukset on jo lainsäädännössämme huomioitu. Sinisten taholta pelkkää "vaalihuijausta", kuten myös Sipilän koko hallitukselta ilmoittaa tehtävän virkamiestasolla selvitys kansainvälisten sopimusten huomioiminen.

Kaikki sopimukset on jo huomioitu mm. ulkomaalaislaissa, rajavalvontaa koskevissa laissa, joten niiden täysimääräinen noudattaminen on jäänyt tekemättä kokoomuslaisilta sisäministereinä toimivilta ja toimettomuuden on sinisten ministerit joukkoineen hyväksyneet aina tähän saakka. Miksi heräättekin vasta nyt? Oliko hallitukseen jäämisen ehtona ettette puutu maahanmuuttopolitiikkaan vaan sitä tekee keskusta ja kokoomus? Siltä tämä käsien ´pesuoperaatio näyttäytyy ulospäin asioita seuraaville.

Käyttäjän heikkitoivonen kuva
Heikki Toivonen

Myös kaikki takit on käännettävä tai ainakin noin parikymmentä.

No vitsi vitsinä.

Valitettavaa, mutta ainoat synninpäästöt myönnetään 2017 kesältä Niinistölle (ensisijaisesti toimi kansakunnan edun vaatimalla tavalla pysymällä äärimmäisen tärkeänä puolustusministerinä) ja johdonmukaisesti aiempiin puheisiinsa/kirjoituksiinsa nähden toimineelle Vesa-Matti Saarakkalalle, joka suureksi harmikseni mutta ymmärrettävää kyllä jättää päivänpolitiikan.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Miksi Sampo ei vaadi hallitusohjelman täydellostä toteuttamista. Jos ei toteuteta, niin uhkaa erolla. Silloin kaatuu esim sote. Nyt pitää olla rohkea.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Mitä enemmän olen asiaa mielessäni pyöritellyt, sitä enemmän oma kantani on liikkunut siihen suuntaan, että lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen kohdalla lainsäädäntöä tulisi rakentaa niistä periaatteista lähtevänä, että jo seksuaalisesti uhkaavalta vaikuttava tai näyttävä käytös tulisi olla rangaistavaa:

Lasten seksuaalisen hyväksikäytön ja raiskauksen kohdalla lainsäädäntöä tulisikin kehittää niin, että siinä olisi uusi törkeysluokka asteikon alapäässä eli "lapsen seksuaalinen uhkaaminen ja johdattelu".

Tämä pitäisi toteuttaa samoin periaattein kuten esim. muistisairaan vanhuksen kohdalla, jolloin huoli-ilmoitus tehdään terveydenhuollolle vanhuksen epävarman tilanteen pikaiseksi korjaamiseksi; mutta lapsen kohdalla ns. huoli-ilmoitus tehtäisiin poliisiviranomaiselle (tai nettipoliisille) silloin kun ulkopuolinen henkilö tai taho huomaa, että lapsi on joutunut seksuaalisen uhkan tai johdattelun kohteeksi. Se voi olla koti, naapurit, koulu, urheiluseura, harrastuspiiri, nettiyhteisö tms.

Lapsen kohdalla tällainen huoli-ilmoitus tarkoittaisi sitä, että poliisiviranomainen puuttuisi tällaiseen seksuaaliseen lapseen kohdistuvaan toimintaan, ja antaisi siitä aluksi "rikesakon". Ko. henkilön puhuttelussa annetaan rikesakko ja vakava huomautus, joka kirjattaisiin rikosrekisteriin.

Jos sitten saman tekijän toiminta jatkuisi edelleen ja hän olisi osallisena uudestaan tällaisessa em. huoli-ilmoituksessa, niin silloin hän automaattisesti joutuisi ankarampien rangaistusten piiriin, ja voisi lopulta joutua karkoitetuksi maasta (jos hän on siis ulkomaalaistaustainen) .

Ideana olisi ennalta ehkäisy, nopea reagointi ja henkilön palautus tai karkoittaminen kaikkiin maihin, kun rikos ei ole edennyt lapsenraiskaukseksi.

Kun tällä em. menettelyllä ei kuitenkaan saada pois kaikkia lasten raiskauksia, niitä varten tulisi ottaa käyttöön lasten kohdalla "ylitörkeä" tai "erityisen törkeä" asteikon yläpää ja pitkät vankeusrangaistukset.

Nämä em. lait tulisi laatia ensi tilassa ja säätää kiireellisenä voimaan, tiedustelulakien tapaan. Sote- ja maku-uudistus voi hyvin jäädä äänestettäväksi seuraavalle eduskunnalle - varsinkin kun siinä on edelleen paljon viilattavaa ennen kuin siitä voidaan edes äänestää (vrt. esim. suunnitellut asiakasmaksulait, terveydenhuollon yksityistäminen, EU-notifikaatio, perustuslain 6 §:n yhdenvertaisuus jne. )

Suomen tulee osoittaa vahvaa arvojohtajuutta tässä lapsia koskevassa rikoslainsäädännössä. Uskon, että nykyiset kansainväliset sopimukset ja Suomen oma perustuslakikin sallivat tällaisen lainsäädännön ilman niihin tehtäviä muutoksia.

Nyt on oikea aika kääriä ne kuuluisat hihat!

http://kirsiomp.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268012-la...

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Rangaistusten koventaminen toimii vasta siinä kohtaa kun rikos on jo tapahtunut. Kovempiin rangaistuksiin olisi jo mahdollisuus. Jostain syystä tuomioita vain annetaan rangaistusasteikon alapäästä mieluummin kuin yläpäästä. Mielenkiintoista on sekin, että jostain syystä ulkomaalaiset saavat useammin ehdottomia ja pitempiä tuomioita kuin kantasuomalaiset.

On tosi hyvä asia, että nyt on herännyt keskustelua myös siitä, miten seksuaalirikollisuutta ylipäätään voidaan ehkäistä. Kysymyksiäkin kyllä on herännyt: Miksi suostumuskampanja ei herättänyt kovin suurta mielenkiintoa? Miksi lestadiolaisten lasten hyväksikäytöstä ei meluttu eikä katolisten? Miksi lessu Sipilää ei vaadittu vastuuseen lasten hyväksikäytöstä? Miksi katolista Soinia ei vaadittu tilille katolisten pappien lasten hyväksikäytöstä? Miksi vasta nyt asia on tapetilla kun lasten hyväksikäyttäjät ovat muitakin kuin kalpeanaamasuomalaisia?

Toimituksen poiminnat