Sampo Terho

Tarvitsemme realistista keskustelua kansainvälisten sopimusten tulkinnoista

Perjantaina uutisoitiin jälleen uudesta alaikäiseen kohdistuneesta seksuaalirikostapauksesta, jossa epäilty on ulkomaalaistaustainen mies. Todellisuutta on se, että näitä tutkintoja on poliisilla meneillään ympäri Suomen ja uusia uutisia tulee. Tapahtumat eivät ole paikkakuntasidonnaisia. Ja vaikka kaikkia tapauksia ei voi laittaa samaan kategoriaan, on selvää, että jonkinlainen ilmiö on Suomeen rantautumassa. Tätä ei voi sietää. Sinisten linja on, että kaikki keinot on nyt otettava käyttöön. Olemme esittäneet toimenpidelistamme.

Ensisijaista on viedä läpi eduskunnassa jo olevat hallituksen esitykset mm. seksuaalirikoslainsäädännön tiukentamisesta, kansalaisuuden menettämisen perusteiden tarkentamisesta koskemaan myös törkeisiin seksuaalirikollisiin syyllistyneitä sekä lakimuutos, jolla estetään turvapaikkahakemusten ketjuttaminen.

Yksi Sinisten toimenpidelistan kohdista on selvittää Suomea sitovien kansainvälisten sopimusten tulkintaa. Tähän hallitus on jo esityksestämme ryhtynyt. Tämä on tärkeää siksi, että keskustelua aiheesta voitaisiin käydä faktoihin perustuvien tietojen pohjalta. Juupas-eipäs väittely perustuslakifilosofien tai opposition kanssa on hyödytöntä. Se ei tuo turvallisuutta yhdellekään suomalaiselle tytölle.

Luemme uutisia muiden maiden maahanmuuttopoliittisista toimenpiteistä ja samaan aikaan meille sanotaan, että Suomi ei voi toimia samoin. Vaikka olemme samojen sopimusten alaisia. Erityisen tärkeää onkin nyt selvittää, miten muut maat soveltavat näitä sopimuksia ja millaisia mahdollisia rangaistuksia ne maat, joissa on Suomesta eriäviä käytäntöjä, ovat kansainväliseltä yhteisöltä saaneet. Aion myös itse olla yhteydessä eurooppaministerikollegoihini.

Kun vertailutietoja muista maista on käytössä, niin realistinen keskustelu sopimuksista erityisesti maahanmuuton suhteen on helpompaa. Ja Sinisten mielestä tätä keskustelua on nyt käytävä. Ei voi olla niin, että kansainväliset sopimukset suojelevat seksuaalirikollisia suomalaisen yhteiskunnan ja alaikäisten tyttöjen turvallisuuden kustannuksella.

Ulkoministeriölle on nyt annettu tarkentava toimeksianto, jossa pyydetään selvittämään muiden maiden käytäntöjä mm. turvallisten maiden listauksista, turvapaikkahakemusten käsittelynopeuksista, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden valvonta- ja seurantakeinoista sekä palautuksista. Lisäksi pyydetään selvittämään millaisia tuomioistuinratkaisuja muille maille on annettu turvapaikan haun, sen rajoittamisen tai hakijoiden palautuksiin liittyvissä asioissa. Hallitus saa selvityksen helmikuun alussa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (55 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Siniset halveksivat ihmisoikeuksia ja kansainvälistä sopimusjärjestelmää yhtä syvästi kuin Vladimir Putin. Suomessa tällaisella vaalikampanjalla ei onneksi pitkälle pötkitä.

Käyttäjän SeppoPajunen kuva
Seppo Pajunen

Juu, ei ole mitään järkeä jos keskustelemme ja kilpailemme keskenämme kuka jyrkimmin ja kovemmin olisi valmis ko kansainvälisiä sopimuksia rukkaamaan- Puolan, Unkarin ja Venäjän suuntaan ja malliin...?!
- Sivistysvaltiossa sopimuksia tarkastellaan sivistyneellä tavalla, tuhoamatta sivistysvaltio Suomen vakiintunutta imagoa maailman silmissä!

Esim. järjettömien yritystukien "rukkaamisen" olisi luullut olevan enemmän oma sisäinen asiamme, mutta eipä pystynyt, eikä halunnutkaan hallitus niidenkään "sopimusten" muuttamiseen pystyvän...?
Yritystukien säilyttäminen sopii perinteisesti kokoomukselle ja näyttää sopivan miljonääri-yrittäjän johtamalle keskustallekin JA näkyi sopivan myös "keskiluokkaa" tavoitteleville sinisillekin?!

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Eli se puusilmäinen hokeminen "koska kansainväliset sopimukset" vain jatkuu ja jatkuu.. Vaikka kaikki alkavat myöntämään maahanmuuton ongelmat ja sen, että apu paikanpäällä on huomattavasti kustannustehokkaampaa ja menee varmimmin oikeaan kohteeseen. Tanskakin puolitti pakolaisten tuet eikä siitä juuri kukaan ole moksiskaan..

https://yle.fi/uutiset/3-8257521

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Ei sopimuksia tarvitse rukata, nyt on tehtävä päätöksiä. Mutta pelkurit eivät uskalla. Monet valtiot tulkitsevat sopimuksia eri tavalla kuin Suomessa tehdään. Meillä äänekäs professorijoukko hyökkää heti, kun jotain ollaan maahanmuutossa muuttamassa. Ei heillä ole valtaa päättää.

Mutta taitaa olla niin, että oikea tahto puuttuu. Nyt yritetään sinnitellä vaalien yli ja jatkaa sitten vanhaa meininkiä.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Nykytoimilla tuhotaan sivistysvaltio, jkun ei uskalleta toimia. Ei uskalleta edes laittaa rajavalvontaa rajoille, vaikka Ruotsi ja Tanska uskaltaa.

Käyttäjän ErkkiLatvala kuva
Erkki Latvala

Eli mielestäsi ei ole hyväksyttävää että pikkutyttöjen raiskaajat saisi lähtöpassit suomesta

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jos asuu Suomessa, on mielestäni oltava oikeus kärsiä rangaistus Suomessa. Kuolemanvaaraan ei saa lähettää ketään. Ihonväristä riippumatta.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen Vastaus kommenttiin #7

Entäsjos ei asu vaan on turhapaikanhakija?

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #7

Ja tämä pitäisikin muuttaa. Ulkomaalainen joka raiskaa, pitää palauttaa kotimaahansa riippumatta siitä mitä siitä hänelle seuraa. Ja ihonväristä riippumatta. Jos tulen kotiisi ja tapan vaimosi, on ihan järkevää että minut kärrätään sieltä pois. Ei sinun tarvitse minua enää ruokkia. Vai oletko tosiaan sitä mieltä että kakun istumisen jälkeen voin marssia takaisin sohvallesi tyhjentämään jääkaappisi kuin mitään ei olisi tapahtunut?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #17

Onpa haisevaa propagandaa. Rangaistuksia ei jaeta länsimaissa syntyperän mukaan ja siihen saatte vain luvan tyytyä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #19

Sinun mielipiteesi tässä haisevat. Tarjoa toki itse turvaa kenelle haluat mutta älä tule hieromaan tuota sontaa muiden naamaan.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #21

Tappamista ja sonnan hierontaa... Nyt olisi korkea aika hieman aikuistua.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #26

Aikuistumista pyytää Jouni jonka kyvyttömyys moraaliseen pohdintaan on johtanut sokeaan fiksaatioon puoli vuosisataa vanhoihin dokumentteihin. Maailmaa muuttuu mutta Jouni jää jälkeen. Fundamentalistijounismi on pieni mutta nouseva uhka sivistyneelle yhteiskunnalle.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #35

Maailma ei muutu lapsellisista selkäydinreaktioista johonkin kohu-uutiseen, vaikka kartalta katoava populistipuolue tekisi siitä viimeisen vaaliteemansa. Tämä näkyy tutkimuksistakin: ihmiset vaativat lonkalta kovia rangaistuksia, mutta saatuaan enemmän tietoa tapauksista, sävy on paljon maltillisempi.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck Vastaus kommenttiin #19

Ja kun siihen tyytymättömien määrä on kasvanut riittävän suureksi, saavat sinun tavallasi ajattelevat puolestaan tyytyä siihen, että käytännöt tiukkenevat.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Joidenkin mielestä ovat suojelun ja kotoutuksen tarpeessa. Pois ei saa laittaa. On maailma kummaksi mennyt.

Käyttäjän JuhaniNorbck kuva
Juhani Norbäck

On irvokasta, että Suomessa rikosten uhrien asia haudataan keskusteluun rikollisten oikeuksista. Se on yksinkertaisesti moraalin vastaista.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

"Sen lauluja laulat, kenen leipää syöt."

Hallitukseen pääsy laittoi somasti sinisten parlamentaarikkojen suut kiinni maahanmuuton kääntöpuolista.
Tosin ei sillä positiivisia puolia olekaan.

2015:
"Maahanmuuttajien työllisyysaste on vain reilut 50 prosenttia"
https://www.kdlehti.fi/2015/03/16/maahanmuuttajien...

"Selvitys: Maahanmuutto nieli yli miljardi euroa budjettivaroja 2016"
https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201712182200...

"Ulkomaalaisissa sosiaalietuuksien saajissa yli 2 000 prosentin kasvu"
https://www.aamuset.fi/uutiset/3772412/Tavio+Ulkom...

"Nousua jopa 521 % – ulkomaalaisten tekemät seksirikokset kovassa kasvussa"
https://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/448021-n...

"Tutkimus: Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta tulleiden keskuudessa raiskausrikollisuus on 17 kertaa yleisempää kuin kantasuomalaisten keskuudessa"
https://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Noin-kymment%C...

"Hallitsevien poliitikkojen tyhmästä päästä kärsii koko Suomi."

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Eihän mitään ole tapahtumassa. Vain löysää puhetta hallituksen suunnalta.

Matti Simonaho

Sopimus joka ensisijaisesti suojelee Suomea ja Suomen Kansaa, mutta myös muita Maita ja Kansoja on ollut voimassa vuodesta 1947 saakka. Kun sitä ei ole opetettu ja sen ja Suomen Kansan Perustuslain mukaan tasan tarkasti oltu ja eletty, tilanne on tänään mitä se on. Mitkään sen jälkeiset kansainväliset sopimukset ja/tai lait jotka ovat e m sopimuksen ja lain vastaisia, ei ole voimassa.

Pariisin rauhansopimus, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7, 8 artikla sekä sitä tukeva Suomen Kansan Perustuslaki, lähinnä 1§ - 12§.

http://www.mielipiteemme.fi/index.pl?sivu=arvioint...

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Kuka noudattaa Pariisin rauhansopimusta?

Matti Simonaho

Siinäpäs se ongelman ydin onkin. Mitä ei ole opetettu niin sitä ei kykene noudattamaan. JOS Pariisin rauhansopimusta 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II,Luku II, 6, 7, 8, artikla ja sitä tukevaa Suomen Kansan Perustuslakia olisi opetettu ja niiden mukaan oltu ja eletty tasan tarkasti - kehittäen elinympäristöä ja yhteiskuntaa, 68% niistä ongelmista joita esimerkiksi Uusi Suomi -blogiessa on mainittu, ei olisi olemassa.

Matti Simonaho

"Tarvitsemme realistista keskustelua kansainvälisten sopimusten tulkinnoista"

Yhdestä asiasta voi olla 1000 eri tulkintaa, mutta vain 1 on realistinen, ja se on se, jota ei tulkita miksikään muuksi kuin mitä on kirjattu.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

"Ulkoministeriölle on nyt annettu tarkentava toimeksianto, jossa pyydetään selvittämään muiden maiden käytäntöjä mm. turvallisten maiden listauksista, turvapaikkahakemusten käsittelynopeuksista, kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden valvonta- ja seurantakeinoista sekä palautuksista. Lisäksi pyydetään selvittämään millaisia tuomioistuinratkaisuja muille maille on annettu turvapaikan haun, sen rajoittamisen tai hakijoiden palautuksiin liittyvissä asioissa. Hallitus saa selvityksen helmikuun alussa."/Sampo Terho

Olisi varmasti paikallaan harmonisoida turvapaikkakäytännöt kaikissa EU :n jäsenvaltioissa. Myös Unkarin ja Puolan olisi syytä menetellä näin.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Hallituksen pitää suojella ensisijaisesti omaa kansaa.

Käyttäjän nita kuva
Nita Hillner

En jaksaisi näistä asioista kirjoittaa enää. On selvää että Suomessa rikollisilla on paremmat ihmisoikeudet kuin uhrilla/tulevalla uhrilla. Jotain on mennyt pieleen? Mitä?

Nettirikollisuus lasten raiskauksineen ja kidutuksineen on arkipäivää poliiseille. Jotkut poliisit menettävät työkykynsä koska joutuvat työssään katselemaan näitä raakuksia. Tällaista nettimateriaalia tulee eniten Filippiineiltä ja tulevaisuudesa myös Afrikasta kun nettiverkot paranevat. Tyypillistä että näillä alueilla on paljon lapsia, köyhiä lapsia myydään eteenpäin...

Tällaista materiaalia ei olisi, mikäli maailmassa ei ole kysyntää. Tästä päättelen on selvää, että keskuudessamme liikkuu ihmisiä, joille toisen kärsimys ei hetkauta, kärsimyksestä nautitaan.

Matti Simonaho

Ei tästä ole kauaakaan aikaa kun muisteltiin kaikkia heitä jotka ovat e m Sopimuksen ja Lain olemassaolon varmistaneet - osa omalla hengellään. Ja kun pikkumasu on pullollaan lohikeittoa, niin viittoillaan kokonaan muihin sopimuksiin kuin niihin, jotka Kansallisesti ja Kansain välisesti ovat kaikista tärkeimmät. Lyhyt on muisti.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

>>Kun vertailutietoja muista maista on käytössä, niin realistinen keskustelu sopimuksista erityisesti maahanmuuton suhteen on helpompaa.>>

- Maahanmuuttokeskustelua enemmän meillä on syytä peräänkuuluttaa realistista ja järkeen perustuvaa turvapaikkapolitiikkaa. Maahanmuuttokeskustelu on eri keskustelunsa. Meillä kun on harjoitettu liian monta vuotta sinisilmäisyystunteeseen perustuvaa turvapaikkapolitiikkakeskustelua harhaanjohtavasti nimellä maahanmuuttokeskustelu. Nyt aidanseiväsdebatin ohessa tehtyjä virheitä sitten kadutaan julkisesti tyyliin hyvääpäivää-kirvesvartta, leimallisesti vastuita (varsinkin omia) ulkoistaen.

Silloinkin, kun on puhuttu oikeasti mm. Syyrian ja Venäjän diktaattoripresidenttien käynnistämien sotatoimien seurauksena Eurooppaan Suomea myöten edellämainittujen avustuksella soluttautuneiden irakilaisnuorukaisten (myös valepakolaisten) turvapaikanhaun ja myöntämisen muodostamista riskeistä, on muka keskusteltu maahanmuutosta. Valtaosaltaanhan turvapaikkahakemukset ovat tuossa ryhmässä olleet viranomaisten ensiarvioidenkin mukaan perusteettomia, eikä ennalta-arvattua laittomana oleskelijana maahanjääntiä voida pitää 'maahanmuuttona'.

Myöskään muiden tyypillisesti nuorista miehistä koostuvien ei-osaamis/työperäisten maahantulosuuntien kohdalla ei voida pitää asiallisena sanoa keskustelua käydyn maahanmuutosta. Se on ollut turvapaikkapolitiikan perusteista ja realistisuudesta sekä onnistumisnäkymistä käytyä keskustelua. Luonteeltaan se on ollut, hmm, kirjavaa.

Tehdyt virheet on kyllä havaittu jo aiemmin, mutta niitä aletaan myöntää (toisia syytellen) eri puolueidenkin takinkääntäjien ulostuloissa vasta nyt (vaalien alla). Keskustelun mediahegemonia niin 'vastuullisen' kuin 'totuudenjälkeisen' tunnemediankin puolella on kuitenkin ratkaisevien virhevuosien ajan ollut pääosin muiden kuin realistista malttia ja tolkkua jo pidempään harjoittaneiden osapuolten hallussa. Takinkääntö ns. kakkostalon käyttöönantolupauksenkin suhteen on kuitattu vain overpromised-underdelivered-lipsahduksena sen kummemmitta iterointiselvityksittä. Valitettavasti.

Avoin ja maltillinen keskustelu on kärsinyt erilaisten ylhäältäpäin paasaavien itseriittoisten besserwissertahojen vakavan syyllistävään sävyyn suitatukkivista isovelipäiväkäskyistä ja mediahegemonistisista kuplakeskuskomiteaukaaseista. Ns. vastuullinenkin osapuoli on lähtenyt mukaan 'poliittisen epäkorrektiuden' vastaisiin iskuihin. Ylimielismoraalisissa syyllistämiskampanjoissa usein ihan tavallinen maltillisesti argumentoiva tolkun kansalainen niin stadilais- kuin maalaisjärkineen on erilaisin omantunnon manipulointimenetelmin leimattu äärihihhuliksi ja pahanlietsojaksi. Vedotaan johonkin muka korkeampaan ymmärrykseen ja parempaan etiikkaan jonkinlaisen intelligentsijaoikeutuksen nojalla tai tsaarinvirkamiesmandaatilla.

Sananvapauden vallitessa saavutettuna ja puolustettuna arvona meidän ei olisi pitänyt noin vaan sortua ylhäältäpäin määriteltyyn alamaisasenteeseen. Liian moni media on viime vuosina kuitenkin harjoittanut sitä. Totuudenjälkeisen valheuutisujutuksen ja poliittisen isovelikorrektiuden manipuloidessa salakavalasti vastuullistakin mediaamme tuntuu hyvältä tietää, että maltin ja tolkun journalistejakin vielä on. Heitä kaivataan puhuttaessa kansaa kovasti jakavista ja vihapuheitakin nostattavista aiheista. Osaavien ja rohkenevien velvollisuus onkin näyttää esimerkillään tarvittaessa myös keinoja rakentavan kansalaisnöyryydettömyyden sivistyneelle, kiihkottomalle ja jytkyttömälle (=puoluerajat ylittävälle) kuulumiselle korrektiushegemonian massajylinänkin yli.

On hienoa, että edes jotkut tuovat esiin myös agendajournalistisen junttalobbyn valikoivasti unohtamat katurelevantit näkökulmat. Näin on tehnyt ainakin Ilta-Sanomien päätoimittaja omissa kirjoituksissaan. Ulla Appelsinin helmat eivät tutise! Ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/268337-u...

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Snelmannille ja kumppaneille voisi esittää kysymykset, koska he hokevat jatkuvasti noita "koska kansainväliset sopimukset juttuja". Kansainvälisten sopimusten mukaan henkilön pakolaisasema kuluu lakkauttaa, kun hän ei tarvitse enää suojelua.

Norja on jo palauttamassa somaleita, koska ei eivät tarvitse suojelua. Pitäisikö myös Suomen alkaa palauttamaan somaleita?
https://www.kansalainen.fi/norja-palauttaa-1-600-s...

Epäilenpä etten saa mitään vastausta Snelmanilta ja kumppaneilta, sillä vaikuttaa siltä että näitä kansainvälisiä sopimuksia pitää tulkita aina niin että ne olisivat mahdollisimman haitallisia Suomelle. (Tukipaketit esim. EU:n omien sääntöjen vastaisia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kansainväliset sopimukset määrittelevät ihmisoikeuksien suojelun minimitason länsimaissa. Suomi on jo vuosikymmeniä ollut tätä järjestelmää rakentamassa, ei romuttamassa.

Se, että hallituksen ministeri edes tällaisesta mainitsee, on kansallinen häpeä. Tällaiset ulostulot hyödyttävät vain Putinia, jolle tällaiset kansainväliset sopimukset ovat kauhistus.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Jos me ollaan niin kamalan huolissaan maahanmuuttajien ihmisoikeuksista se on suoraan pois meidän ihmisoikeuksistamme. Esimerkiksi meillä ei näytä olevan vaaraa vanhusten ihmisoikeuksien mukaiseen hoitoon. Ja tämä liittyy suoraan maahanmuuttoon, sillä humanitaarinen maahanmuutto maksaa vähintään miljardin vuodessa ja tämä luo valtavan leikauspaineen koko julkiseen talouteen.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki Vastaus kommenttiin #22

Eipä tuo miljardi taida mihinkään riittää, sillä vuonna 2015 pelkästrään turvapaikanhakijoihin kului miljardi vuodessa.

https://yle.fi/uutiset/3-8487839

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Snellmannin mielestä on siis kansallinen häpeä, että Suomessa noudatettavia sopimustulkintoja halutaan verrata siihen, miten muut noiden sopimusten allekirjoittajamaat niitä tulkitsevat. Putinin esiinkaivaminen sitten on jo puhdasta fantasiaa, hän kun ei tiettävästi ole näitä sopimuksia allekirjoittanut.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman Vastaus kommenttiin #25

Venäjä ratifioi Euroopan ihmisoikeussopimuksen vuonna 1990, nyt Putin on siitä irti pyristelemässä. Terhon avaus on puhdasta putinismia.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #28

Kattoppas poikaa, vai niin teki. Vaikka ei se muuta miksikään sitä, että putinismia tuollaisesta vertailusta tulee vasta jos ainoaksi vertailumaaksi otetaan Venäjä ja puhdasta putinismia, jos päätetään kopioda Putinin ratkaisut, olivatpa ne mitä tahansa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Minkälaisen suojelun tarpeessa ovat ihmiset, jotka voivat lomailla lähtömaassaan, josta "pakenivat henkensä pelastamiseksi". Voivat jopa jättää sinne lapsensa koulutettaviksi. Ovatko tosiaan suojelun tarpeessa. Minusta elintason tarpeessa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Siit pitää olla kiitollinen, että nämä sinisten ulostulot ovat vaalien jälkeen entistä mitättömämpiä.

Nyt vielä hetki hallituksessa, huhtikuun jälkeen unohduksissa.

Käyttäjän EskoRiikonen kuva
Esko Riikonen

Haluat, että nykymeininki jatkuu?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Nykymeininki ei todellakaan jatku, populistit pidetään nimittäin kaukana seuraavasta hallituksesta.

Käyttäjän SakariRajamaki kuva
Sakari Rajamäki

Ritalahan voisi vastata tuohon kysymykseeni. Pitäisikö Somalit palauttaa takaisin somaliaan? Sillä se olisi niiden paljon mainostettujen kansainvälisten sopimusten mukaista.

Markku Kymäläinen

Sitä sanotaan että Suomen perustuslaki kieltää ulkomaalaisen karkottamisen jos hänen pelätään joutuvan hengen vaaraan tai kidutukseen kohdemaassa. Ei kuitenkaan perustuslaki estänyt karkoittamasta inkeriläisiä tai virolaisia sodan jälkeen. Suomen armeijassa taistelleiden virolaisten kohtalo oli kova: upseerit ammuttiin rajalla ja muut Siperiaan. Että semmoista tulkintaa.

Käyttäjän hennakajava kuva
Henna Kajava

Juuri noin tulee toimia! Ja sehän on selvää, että muut kuin maahanmuuttokriittiset ja ainoat Suomen ja suomalaisten etuja ajavat puolueet eivät saa mitään todella vaikuttavaa aikaiseksi.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Vastuutonta puhetta Terholta, kv. sopimukset ja niistä kiinnipitäminen on pienille valtioille elinehto, eikö Venäjän toiminta Krimin suhteen mitään opettanut.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Granlund ei näköjään erota tulkintojen vertailua mahdollisesti virheelliseen ja vahingolliseen tulkintaan jämähtämisestä.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jaakko Aalto ei taas näköjään ymmärrä miksi aikoinaan kv. sopimukset yleensä luotiin ja miksi esim. Putinin Venäjä niiden tulkintaa yrittää venyttää itselleen edulliseen suuntaan. Maahanmuuton ongelmat eivät ole niin suuria, että Suomen olisi syytä ampua itseään jalkaan, lipsumalla kv. sopimuksista, toki itänaapurimme sitä vesikielellä odottaa, mutta hyvätahtoiseksi hölmöksi Suomen ei pidä ryhtyä.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #38

Näinköhän kansainväliset sopimukset luotiin kattamaan tilanne jossa maailmassa on eri arvioiden mukaan kymmenistä miljoonista satoihin miljooniin pakolaista jotka voivat nopeasti siirtyä mantereelta toiselle. Näinköhän ne luotiin kattamaan maailma jossa turvapaikan saajalle ei riitäkään telttamajoitus ja soppalautanen, vaan yhden pakolaisen elättäminen voi maksaa kymmeniä tuhansia euroja vuodessa.

Näinköhän kansainväliset sopimukset luotiin kattamaan elintasopakolaisuus jota lähes kaikki pakolaisuus on. Eikä siinä siis pakolaisen kannalta ole mitään väärää. Nälkä on ihan yhtä tappavaa kuin aseetkin, mutta sen ratkaisemiseksi on muitakin vaihtoehtoja.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #38

#38:
"Ulkoministeriölle on nyt annettu tarkentava toimeksianto, jossa pyydetään selvittämään muiden maiden käytäntöjä"

Granlund nyt ei näköjään näe muuta kuin Venäjän eikä ymmärrä, että tehtävänä on selvittää kansainvälisten sopimusten yleisesti noudatettavia käytäntöjä. Niinpä hän rakentelee omista kuvitelmistaan olkiukkoja ja innolla niitä peittoaa.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Tässä on nyt kaksi olennaista asiaa jotka ovat aivan itsestään selviä ja jotka eivät kuulu yhteen.

1. Sinulla aikuisena ei ole mitään syytä laittaa seksiviestiä alle 16-vuotiaalle netissä. Kun he etsivät juttuseuraa, he eivät etsi sinua. Älä riko kasvurauhaa. Älä riko lasta.

2. "Maahanmuuttovaaleja jo käyviltä kommentaattoreilta unohtuivat niin Sipilän hallituksen tekemät lainmuutokset kuin nykyiset alhaiset turvapaikanhakijamäärät, Sen sijaan he uusinsivat perussusomalaisten maahanmuuttopoliittisen ohjelman (2015) retoriikkaa 'sinisilmäisyyden' vaaroista. Iltalehdessä jopa äidyttiin kysymään, 'mitä oppositiossa voi tehdä jytkyllä'. Parempi kysymys olisi, millainen kansallinen turvallisuusuhka on tolkkunsa kadottava media." (Anu Koivusen kolumnista "Turvallisuusuhka" (SK 4/2019)

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Hyvin huomaa kun änkyrä vihreät ja sosialistit täyttää filosofiallaan palstaa. Samalla he ovat epävarmoja pitääkö Juutalaisia nimittää islamofoobisiksi, ehkä kiusaus on erittäin kova. Ehkä sekin päivä nähdään vielä.

Käyttäjän MikaLamminp kuva
Mika Lamminpää

Enpä kyllä ole huomannut että esim. Sampo Terhossa olisi sen enempää sosialistia kuin vihreääkään ainakaan änkyräksi asti. Persut ja heidän sinisiipensä tästä asiasta (tai pikemminkin: sen vierestä) vouhottavat. Sekä keltainen lehdistö, tietysti. Iltalehti ja Ilta-Sanomat julkaisi viikossa printtiversiossaan teemasta yli 20 sivua. Iltalehti teki erikoispainoksen ja Ilta-Sanomien kannessa seksuaalirikokset olivat seitsemän päivää peräkkäin. Myös Yle osallistui paniikkiin julkaisemalla viikon aikana yli 50 verkkojuttua Oulun seksuaalirikosepäilyistä ja seksuaalirikoksista.

Turvapaikanhakijoiden määrä on romahtanut kymmenesosaan kolmen vuoden takaisesta, mutta ainakin persujen ja sinisten kellot pysähtyivät vuonna 2015. Minusta se että he ottavat seksuaallisen hyväksikäytön uhrit maahanmuuttovastaisen ideologiansa keppihevosiksi on vastenmielistä. Yllättävää se sen sijaan ei ole. Se että laatumediakin menee tähän vipuun on kyllä kummallista.

Petri Hämäläinen

Karmaisevaa lukea että ministeri Terholla on sisäpiiritietoa. Kyse on epidemiasta ja ulkolaisten lapsiin kohdistuneita raiskausrikoksia tulee vielä lisää ja paljon. Paljon lisää.

Pistää hiljaiseksi.

Ei tosin niin hiljaiseksi kuin Keskustan ja Kokoomuksen ministerit ovat hiljaa. Siis täysin hiljaa.

Mutta hiljaiseksi kuitenkin.

Milloin tämä painajainen loppuu ?

Ja miten ?

Käyttäjän JarmoHenttonen kuva
Jarmo Henttonen

Mika Lamminpään mielestä kaikesta pitää vaieta, kun turhapaikkaturistien määrä on vähentynyt.

Petri Hämäläinen

#54 - eikä määrä tietenkään ole vähentynyt. Määrä kasvaa koko ajan hurjasti. Uusia tulee tuhansia joka vuosi. Aiemmin saapuneet siirtyvät täysihoitoon työllisyysasteen jäädessä pysyvästi käsittämättömän alhaiseksi (viidesosa kantaväestöstä).

Toimituksen poiminnat