Sampo Terho

Siniset on autoilijan asialla

Yksityisautoilu on kansalaisoikeus. Sujuva liikkuminen on paitsi välttämätöntä esimerkiksi työn ja opiskelujen takia, myös elämänlaatua parantavaa. Suomalaisilla tulee olla vapaus ja mahdollisuus autoilla nyt ja tulevaisuudessa.

Päästöjen vähentäminen on tärkeää ja välttämätöntä, mutta sitä ei pidä tehdä kurittamalla kansalaista, joka haluaa liikkua sukulaistensa luo, työpaikalleen tai viemään lastaan harrastuksiin. Me Siniset haluamme vaiheittain poistaa autoveron ja uusia romutuspalkkion, joiden avulla autokanta saadaan myös uudistettua turvallisemmaksi ja vähäpäästöisemmäksi. Autoveron poiston myötä uudet autot tulevat halvemmiksi ja useamman suomalaisen saataville. Romutuspalkkion uusimisella saamme vanhat saastuttavat autot pois teiltämme. Uudet autot ovat käyttäjälleen myös turvallisempia.

Suomen tiestö pitää saada kuntoon, mikä mahdollistaa asumisen ja teollisuuden toimintaedellytykset kaikkialla maassa. Autoilusta kerättävistä veroista nykyistä suurempi osuus on kohdennettava tiestön ylläpitoon. Autoilijoilta kerätään jo nyt kohtuuttomia maksuja monissa eri muodoissa. Emme hyväksy tietulleja emmekä muuta autoilijaa entistäkin kovemmin kurittavaa politiikkaa, vaan päinvastoin on työskenneltävä yksityisautoilun edellytysten parantamiseksi.

Liikennettä on kehitettävä muutenkin. Me Siniset haluamme peltipoliisit pois korvesta ja koulujen kylkeen, koska taajamissa ylinopeudet ovat paljon vaarallisempia muun muassa lapsille, pyöräilijöille ja muulle kevyelle liikenteelle. Nopeusrajoituksia voisi sen sijaan nostaa liikenneturvallisuus huomioiden taajamien ulkopuolella ja erityisesti moottoriteillä, mikä lyhentäisi lukuisien työssäkäyvien matka-aikoja.

Liikennejärjestelmä on kokonaisuus, jonka tulee toimia. Moni meistä kulkee auton lisäksi myös jalkaisin, pyörällä tai julkisilla kulkuneuvoilla, mikä kulloiseenkin tilanteeseen parhaiten sopii. Liikennejärjestelmä tulee olla suunniteltu siten, että jokaisen matka on turvallinen kulkuneuvosta riippumatta. Haluamme myös edistää liikenne palveluna -konseptia, joka yhdistää eri liikkumismuodot yhteen palveluun saman matkalipun alle. Tämä helpottaa ihmisten liikkumista.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Juuri noin tuohon suuntaan pitää tulevia päätöksiä ja tekoja viedä. Autoilu on vapautta nauttia elämästä ja se ei saa olla mikään kohtuuton verolypsylehmä valtiolle..

Käyttäjän PetriKokko11 kuva
Petri Kokko

Kuvitteletteko että ihmiset eivät enää muista kuinka persut yritti saada aikaan harrastevälineveron koskien moottoripyöriä ja huviveneitä? Persu tai sininen, samalaisia huijareita kaikki tyyni.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Autoilusta vapautena ja oikeutena huutelevilta, olipa ministeri tai kanisteri, on pahasti unohtunut, mitä koulussa opetettiin vapauden määritelmästä: ”Jokaisella tulee olla oikeus mahdollisimman laajaan sellaiseen vapauteen, joka voidaan sovittaa yhteen kaikkien muiden samanlaisen vapauden kanssa.”

Toimituksen poiminnat