Sampo Terho

Maahanmuutto hallintaan

Nykyinen turvapaikkajärjestelmä on vanhentunut. Siinä ei ole oikeastaan mitään hyvää puolta. Se tulee Suomelle kalliiksi ja auttaa lähinnä nuoria miehiä eikä kaikkein eniten apua tarvitsevia, kuten lapsia tai vanhuksia.

Kuluneella vaalikaudella hallitus teki Sinisten vaatimuksesta tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa kuin mikään aikaisempi maamme hallitus. Silti työtä riittää paljon ja Siniset edellyttääkin turvapaikkajärjestelmän kokonaisvaltaista uudistamista tulevalla vaalikaudella.

Kaikkein tärkeintä on siirtää koko turvapaikkaprosessi EU:n ulkopuolelle. Näin järjestelmän väärinkäyttö, palautuksista kieltäytyminen ja ihmissalakuljettajien likainen bisnes ennaltaehkäistään. Turvapaikkaprosessin siirto estäisi myös turvapaikkashoppailun eri jäsenmaista toiseen ja parantaisi EU-alueen turvallisuutta. Ilman hallittua maahanmuuttoa EU-kansalaisten vapaa liikkuvuus käy ajan oloon mahdottomaksi.

Koko turvapaikkaprosessin siirtäminen EU:n ulkopuolelle on se keino, jolla käytännössä voidaan saada rajat kiinni hallitsemattomalta maahanmuutolta. Pelkät rajatarkastukset esimerkiksi Ruotsin vastaisella rajalla eivät tilannetta pelasta, koska turvapaikanhakija voi aina anoa turvapaikkaa ensimmäiseltä kohtaamaltaan viranomaiselta, oli tämä sitten sotilas, rajavartija tai kuka tahansa.

Tärkeää on myös valvoa, ettei kenenkään kannata hakea Suomesta turvapaikkaa siksi, että täältä saa eniten sosiaalitukia tai helpoiten turvapaikan. Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden palautuksia on edistettävä sitomalla yhteistyön ja kansainvälisen avunannon ehdoksi se, että ”yhteistyökumppani” ottaa kansalaisensa vastaan mukisematta.

Turvapaikan saaneille puolestaan on tärkeää tehdä selväksi, että maassa eletään maan tavalla. Suomalainen yhteiskunta perustuu länsimaisille vapausarvoille. Jos joku ei voi hyväksyä suomalaisten kulttuuria tai elämäntapaa, hän on hakeutunut väärään maahan. Meidän ei pidä rakentaa monikulttuurista yhteiskuntaa, jossa maahanmuuttajille ainoastaan sosiaalitoimisto on suomalaisten kanssa yhteinen.

Miten nykyinen turvapaikkajärjestelmä ylipäänsä voi olla niin huono? Nykyisen vanhentuneen turvapaikkajärjestelmän taustalla ovat vanhentuneet kansainväliset sopimukset ja EU-lainsäädäntö. Näihin puolestaan perustuu Suomen lainsäädäntö. Siksi on täysin välttämätöntä arvioida uudelleen kansainväliset sopimukset ja niiden tulkinta, jotta on mahdollista tehdä kansanvaltaista ja suomalaisten oikeustajun mukaista maahanmuuttopolitiikkaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Höpö höpö, turvapaikanhakijoita ei tule enää juuri ollenkaan. Suomen tulevaisuuden suuri ongelma on se, mistä löytää maahanmuuttajia, kun suomalaiset eivät lapsia tee. Hyvin harva haluaa vapaaehtoisesti muuttaa Suomeen.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Mitä hyvinvointia elättien määrän lisääminen toisi? Oikeaa työperäistä maahanmuuttoa ei varmaan kukaan vastusta...

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Kovasti kanssaihmisten solvaaminen on muotia näin vaalien alla.

Ilkka Huotari

"Höpö höpö, turvapaikanhakijoita ei tule enää juuri ollenkaan."

Paitsi tuhansia joka vuosi.

"mistä löytää maahanmuuttajia, kun suomalaiset eivät lapsia tee"

Miksi suomalaiset pitäisi korvata ulkomaalaisilla?

"Hyvin harva haluaa vapaaehtoisesti muuttaa Suomeen."

Aika suuri tunku tuntuu koko ajan olevan Eurooppaan esim. Afrikasta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

#1:
Höpö höpö itsellesi. Viimeisten 12 kuukauden aikana Maahanmuuttovirasto on tehnyt 60 000 myönteistä oleskelulupapäätöstä. Irakin lisäksi suurimpia kansallisuusryhmiä ovat olleet kiinalaiset, venäläiset, intialaiset ja vietnamilaiset. Näistä vain Irakista tulee turvapaikanhakijoita.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Hyviä ajatuksia, ei siinä mitään. Varmaan hallitsemattomaan maahanmuuttoon kriittisesti suhtautuva kansan enemmistö olisi halunnut kuulla pitkin hallitustaivalta ärhäkkäämpää otetta ja puhetta haittamaahanmuuton seurauksista kansantalouteemme jne... Oliko Sampo niin, että pikkasen piti pitää suu supulla ja puhua vaan sen, mitä hallituskumppanit sieti?

En sano tuota millään pahalla vaan mietin, että mitä kansa oikein ajattelee kun persujen kannatus näyttää vaan nousevan ja juurikin haittamaahanmuuton kovimpana vastustajana...

Onnea ja menestystä vaaleihin koko sinisten porukalle..

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"mitä kansa oikein ajattelee kun persujen kannatus näyttää vaan nousevan"

Tuostakin se näkyy että ei se kansa paljon ajattele.

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Teidän hallituskauden aikana tehty ulkomaalaislain muutos (humanitaarisen maahanmuuton kohdan poistuminen) ilman sopivaa siirtmäaikaa sai aikaan juuri paperittomien suuri määrä ja pakeneminen viranomaisilta. Itse lain harmonisiointi Euroopan toimintamallin kanssa oli oikein, mutta teitte virheen, kun ei annettu siirtymäaika sille, että kaikki 2015-2016 tullleet hakemukset käsiteltäisiin samalla tavalla. Oikeus määräsi sitten samasta ennakkopäätöksestä lain muutoksen jälkeen eriäviä mielipiteitä.

Itse maahanmuuttovyöry oli nähtävästi suuri rahastusoperaatio pelkästään, kun kavereille ja sidosryhmille myönnettiin pseudo-vastaanottokeskuksiin ja oikeusapuun (kun ei mitään syytä saada hyväksytty turvapaikkastatus) miljoonia ja hoitojakson jälkeen kulut ja itse henkilöt sysättiin käytännössä pääkaupunkiseudun kunnille. Hallitukselle oli tiedossa, että kielteisen päätöksen saanneita ei voi käytännössä palauttaa, sillä jo 2012 sisäministeriön laatiman selvityksen mukaan hallitukselle on kerrottu tästä ja annettu parannuskehotuksia. Silloinen sisäministeri Räsänen tekikin muutoksia ulkomaalaislakiin, mutta Orpo ei (varmaan tahallaan tai tietämättä) jatkannut sitä linjaa (varmasti myös, koska vaimon oikeusaputoimisto hyötyi tph vyörystä myös).

Nerg valehteli (myöhemmin tuli selväksi), että jokaisen tph tausta ja oleskelua tiedetään maassa. Rikoksia pimitettiin mediassa ja ulkomaalaislakiin ja asyylidirektiiveihin perustuvat peustelut leimattiin rasistiseksi (myös minun, vaikka olen itse siirtolainen ja aidon siirtolaisuuden puoleella) ilmaisuksi ja vesitettiin täysin. Tämä niin kauan, kunnes kunnat sai valtiolta ja maahanmuuttovirastolta avustuksia kriisitilanteen hoitoon. Hallituksella oli vahva ote median ja poliisihallituksen yllä ja poliittisiin johtotehtäviin nimitettiin vain hallituksen sisäpiiriin kuuluvia ihmisiä ja ystäviä.

Ihmettelen, että jos Suomella on niin tärkeätä ajaa maahanmuuttoasioita niin miksei Suomella ole maahanmuuttoministeria (ja myöskin miksei nuorisoministeria)? Kakissa maissa, jossa asia otetaan vakavasti ja asia viety eteenpäin kuten Kandassa, Tanskassa ja Norjassa on tehty niin molempien osaalta. Niiden työperäinen ja täsmärekrytointi ulkomaailta toimii moninkertaisesti Suomeen verrattuna.

Näin lakiteknisesti katsottuna tämä hallitus on ollut varmaan heikoin moneen kymmeneen vuoteen mitä tulee pätevään lainvalmisteluun! Miten vastaatte tähän?

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

"Koko turvapaikkaprosessin siirtäminen EU:n ulkopuolelle on se keino, jolla käytännössä voidaan saada rajat kiinni hallitsemattomalta maahanmuutolta. Pelkät rajatarkastukset esimerkiksi Ruotsin vastaisella rajalla eivät tilannetta pelasta, koska turvapaikanhakija voi aina anoa turvapaikkaa ensimmäiseltä kohtaamaltaan viranomaiselta, oli tämä sitten sotilas, rajavartija tai kuka tahansa."

Onko ajatuksena viedä se viranomainen helpommin saavutettavaksi sinne EU:n ulkopuolelle? Vähentääkö vai lisääkö se turvapaikanhakijoiden määrää jos turvapaikkaa hakeakseen ei tarvitse nähdä sitäkään vaivaa että matkustelee läpi Euroopan hakeakseen turvapaikkaa Suomesta.

Jos Ruotsin vastaisella rajalla olisi valvonta, voisi tp-käsittelyn hoitaa kätevästi "putkessa". Toinen pää johtaisi takaisin Ruotsiin.. Ruotsihan on turvallinen maa josta hakea turvapaikkaa ja sillä perustein Suomella on mahdollisuus kieltäytyä ottamasta hakemusta vastaan.

---

103 § (6.3.2015/194)
Hakemuksen tutkimatta jättäminen
Kansainvälistä suojelua koskeva hakemus voidaan jättää tutkimatta, jos hakija:

1) on saapunut sellaisesta 99 §:ssä määritellystä turvallisesta turvapaikkamaasta tai 99 a §:ssä määritellystä turvallisesta kolmannesta maasta, jonne hänet voidaan palauttaa;

99 a § (6.3.2015/194)
Turvallinen kolmas maa
Hakijalle turvalliseksi kolmanneksi maaksi voidaan hakemusta turvapaikkamenettelyssä ratkaistaessa katsoa valtio:

1) joka ilman maantieteellistä varaumaa on liittynyt pakolaisten oikeusasemaa koskevaan yleissopimukseen, kansalaisoikeuksia ja poliittisia oikeuksia koskevaan kansainväliseen yleissopimukseen (SopS 8/1976) sekä kidutuksen ja muun julman, epäinhimillisen tai halventavan kohtelun tai rangaistuksen vastaiseen yleissopimukseen (SopS 60/1989) ja noudattaa niitä; ja

2) jossa hakija olisi voinut saada 87 tai 88 §:ssä tarkoitettua taikka muuten riittävää suojelua.

Turvalliseen kolmanteen maahan palautettavalle ulkomaalaiselle annetaan kyseisen maan kielellä asiakirja, josta ilmenee, että hänen hakemustaan ei ole tutkittu aineellisesti Suomessa.

---#

Elikkä "putkessa" vain liukuhihnalta lappuja kouraan ja takaisin Ruotsiin joka varmasti täyttää "turvallisen kolmannen maan" kriteerit.

Otteet ulkomaalaislaista jota tulisi noudattaa, koska Dublin-asetuksen noudattaminen on mahdotonta siitä syystä että Schengen ei toimi, koska tp-hakijoita ei rekisteröidä siellä missä pitää. Tai tp-hakijat eivät rekisteröidy heti saapuessaan alueelle. Se olisi itsessään jo riittävä oikeus olla käsittelemättä hakemusta, sen ollessa ilmeinen tarkoitus käyttää väärin tp-järjestelmää.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

"auttaa lähinnä nuoria miehiä eikä kaikkein eniten apua tarvitsevia, kuten lapsia tai vanhuksia."

Oletkohan miettinyt tämän ihan loppuun saakka. Esimerkiksi Isisin vallatessa alueita näiden toimintatapa oli tietyillä alueilla seuraava. Tapetaan kaikki tietynikäiset miehet (myös suhteellisen nuoret pojat), otetaan naiset orjiksi. Irakin ja Afganistanin alueella taas yleistä on ollut se, että miehillä on kohtalaisen suuri vaara tulla tapetuksi jos hän kuuluu väärään heimoon tai islaminsuuntaan tai jos hän kieltäytyy liittymästä kulloiseenkin aseryhmään. Ja sinun tulkintasi on, että eivät nämä aidon kuolemanuhan alla olevat juurikaan tarvitse apua.

Käyttäjän erkkitapanileskela kuva
erkki leskelä

Sampo Terho hallituskumppaneineen vastuussa koko maahanmuuton ongelmista ja uskottavuus näiden asioiden hoitoon on täysinolla. Heidän ansiota on, että Suomeen kannattaa tulla vaikka läpi euroopan hakemaan turvapaikkaa.

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Alkujaan itsekin Irakilaisen al taeen mukaan merkel ja sipilä kutsuivat nämä nuoret sotilaat suomeen niin irakista kuin syyriastakin ja mistä nyt tänne kävelivätkin.Merkelin eu-SUOSITUKSESTA taas tekivät keskusta-kokoomus ja apulaisensa PAKON joka se ei ollut.

Suomella ei ollut mitään velvollisuutta ottaa tänne näitä nuoria raavaita sotilaita jotka kännyköillään viestittivät toisilleen minne kannattaa mennä ja minne ei.Suomalaisten niskaan laitettiin muun euroopan ohella halpatyövoiman ja kantaväestön kahtia jakamisen rahan kuppaamisen takia nämä sotilaat ynm.paperittomien rikollisten sakki.300 eurolla pääsi jo helposti turistina eurooppaan,kertoi al tee kun kutsuhuuto alkoi.mm.yle otti harjoittelijaksi verorahoilla somalin joka hommasi väärennetyn passin kavereineen ja kamujensa kehoituksesta ei jäänyt turvalliseen Ruotsiin vaan matkusti suomeen ja meni poliisiasemalle ja haki turvapaikkaa!

Fakta on se ettei terroristitekoa tai muitakaan rikoksia olisi tapahtunut ellei kokoomus-keskusta ja apulaisensa olisi suomen rajoja avannut tänne kävellä.Terroristiteot ,lasten ja naisten väkisin makaamiset,puukotukset ja kaikki muut ongelmat jatkuvat ja lasku on suomalaisten maksettavana:Oikeudenkäynnit,korvaukset uhreille ,juristien ylisuuret palkkiot/julkkisjuristit ja muut sisäpiirien siipeilijät jne.sekä poliitikot/ministerit ,viranomaiset jne. jotka verorahoilla istuvat Arkadianmäellä ja eri tehtävissä tienaamassa tälläkin tehdyllä ongelmalla.

Suomessa on 100 000 omaa nuorta jotka on syrjäytetty yhteiskunnasta ,poikia ja nuoria miehiä ja nämä kehtaavat vaatia rahaa lisää halpatyövoiman takia ja "maahanmuuton"nimissä,kun maahanmuutosta ei voi edes puhua samana päivänä!

Käyttäjän OksanenIlona kuva
Ilona Oksanen

Jokainen noista "merkelin "nuorista mainitsemistani miehistä on muuten lomaillut kotimaassaan ja al taee käy viettämässä viikon hänkin kotimaassaan,jotta saa ajankohtaista tuntumaa tulevaan uuteen/vanhaan kotimaahansa jonne kehuu vielä palaavansa..Kummallista onkin miten lomailut sujuu kuin vettä vaan suomalaisten piikkiin monenkin kohdalla.YLEn harjoittelijan kaverit palasivatkin sinne mistä lähtivät,mutta ei tämä seuraava suomen ensimmäisen verorahoilla kustannetun somaliradion tuleva toimittaja..

On se hyvä ettei hyvinvointi suomessa suomalaisten perheiden lapsille ja nuorille riitä tukia ,ei edes lainmukaisia kun rahaa pitää kokoomuksen ja keskustan 2012 suunnitelman mukaan riittää isis-taistelijoiden traumaterapiaan ja kotouttamiseen kun he palaavat sotimasta..Tätä varten leikattiin suomalaisten sotaveteraanien rahoista ja suomalaisten sos.turvasta.2012 kun oli jo tulevat ongelmat tilattu nekin.Stubb kertoi kuinka arvoyhteisön jäsenmaksu nousee 150 euroa per.suomalainen v.2015-2017 Näkyypä summa nousevan edelleen kaiken aikaa.

Käyttäjän TuomoGren kuva
Tuomo Gren

Maassa pitää elää maan tavalla.

Osaisitko kuvata ne tavat joita maahanmuuttajat rikkovat ja joita kantaväestö seuraa tai jota tulisi seurata. Nämä asiat ovat joko rodullisia tai sitten ne ovat sellaisia että "kantapeikkokaan" ei ole kunnon kansalainen. Koska kysymys on siitä miten paljon on yhteistä.

Saisiko tähän jotain niinsanottua määritelmää?

Käyttäjän TeroLuostarinen kuva
Tero Luostarinen

en usko sanaakaan mitä sinä kirjoitat. Hävittyäsi vaalit Halla-Aholle, hymyilit maireasti ja selittelit että pulinat pois ja yhdessä eteenpäin

LoL kuten nuoriso nykyään sanoo

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset