Sampo Terho

Kuka lähtee Rinteen kanssa tuhoamaan Suomen taloutta?

Totuuden hetki lähestyy ja SDP:n Antti Rinne on tajunnut tilanteen. Siksi hän epäuskottavasti ja mahdollisimman epäselvästi puhuu nyt kolmen tason vaalilupauksista, jotka sitten toteutuisivat eri ajankohtina. Uskoakseni osaan selventää tätä aikajanaa: osa demareiden lupauksista on peruttu nyt jo ennen vaaleja, osa petetään heti vaalien jälkeen hallitusneuvotteluissa, ja osa haudataan tulevan vaalikauden mittaan.

Rinne on läpi vaalikauden uskotellut voivansa jaella miljardikaupalla rahaa suomalaisille. Nämä rahat taiottaisiin kuin tyhjästä kansalaisen kannalta täysin kivuttomilla toimenpiteillä. Uskoo, ken tahtoo. Demareiden tarinassa vastaamatta jää, mikseivät he koskaan hallituksessa ollessaan käyttäneet näitä kivuttomia taikakeinoja? Koska ne eivät ole totta.

Katsotaanpa demareiden tekoja, eikä puheita. Viime vaalikaudella demareilla oli valtionvarainministeri ja työministeri. Seuraus: yli 20 miljardia valtionvelkaa ja noin 100 000 uutta työtöntä. Myös tämän vaalikauden aikana Rinne vastusti johdonmukaisesti kaikkia uudistuksia, joilla Suomen talous ja työllisyys käännettiin nousuun.

Näytöt ovat selvät. Jos Rinteestä tulee pääministeri, Suomen talouskasvu taantuu, työllisyys tyssää ja uudistukset uppoavat sosialismin suohon. Päälle pitää vielä laskea Rinteen vappusataset ja muut villit vaalilupaukset, jotka olisi mahdollista rahoittaa vain velaksi, eli leikkaamalla lastemme tulevaisuudelta. Sosialismi luo kurjuutta ja kurjuus luo sosialismia.

Mistä sitten Rinne löytäisi hallituskumppanit Suomen taloutta tuhoamaan? Perussuomalaisista on turha puhuakaan. He eivät missään olosuhteissa suostu mukaan mihinkään hallitukseen, vaan tulevat vaalituloksesta riippumatta hakeutumaan ikuiseen oppositioon huutamaan omia mahdottomia lupauksiaan, joita hallituksessa ollessaan eivät uskaltaneet edes ehdottaa.

Vihreiden ja Vasemmistoliiton tuki ei Rinteelle enemmistöhallitukseen riitä, ei edes aina valmiin Rkp:n kanssa. Käytännössä Rinteen olisi saatava mukaan Orpon Kokoomus tai Sipilän Keskusta. Näillä herroilla on uskoakseni korkea kynnys ryhtyä purkamaan tämän vaalikauden taloussaavutuksia.

Me Siniset olemme tehneet ja teemme vastaisuudessakin vain sellaista hallitusyhteistyötä, joka perustuu vastuulliselle talouslinjalle. Kun meillä tällä vaalikaudella oli työministerin paikka, syntyi 140 000 uutta työpaikkaa. Vain työhön ja ahkeruuteen Suomen menestys voi perustua myös tulevaisuudessa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän selavii kuva
Seppo Lavikainen

Jos, niin vihervasemmistohan on lankannut kenkänsä.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Me Siniset olemme tehneet ja teemme vastaisuudessakin vain sellaista hallitusyhteistyötä, joka perustuu vastuulliselle talouslinjalle. Kun meillä tällä vaalikaudella oli työministerin paikka, syntyi 140 000 uutta työpaikkaa."
______________________

Eikä ole. On vain pätkitty ja silputtu töitä.
Työntekijäksi on laskettu kaikki, jotaka ovat tehneet tunninkin palkkatyötä sekä ne, jotka ovat tehneet/pakotettu tekemään ns. orjatyötä ilman palkkaa 9€ korvauksella.

Suomalaisten palkkatöiden kokonaistuntimäärä laskee edelleen.

Henry

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander

Tuolla toisessa blogissa yksi demarinen kertoi, että Bangladeshissa maksavat 1,5 euroa, Bulgariassa 3,5. Eikö 9€ ole jo aika ruhtinaallinen tuntipalkka.. ..vielä orjatyöstä ilman palkkaa.. ..vain pohdin.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Se on päiväkorvaus.

Työttömät rientäisivät hommiin, jossa maksetaan kuvittelemasi tuntipalkka.

Henry

Käyttäjän timoharju kuva
Timo Harju

Nikander. Se 9 euroa on päiväpalkka. Ei tuntipalkka.

9/8= 1,125€ tunnissa. Eli Bagladesh 1,5€ painaa eteen...

Olisi hyväksi, kun kommentoi, että tietäisi edes mitä puhuu.

Käyttäjän KariNikander kuva
Kari Nikander Vastaus kommenttiin #6

Mutta jos tekee vain tunnin päivässä..

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #7

Sellaista orjatyötä eivät vielä ole keksineet.

Henry

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid Vastaus kommenttiin #6

Niin ja sitä ei edes lasketa palkaksi eli siitä ei edes kerry eläkettä.

Henry

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kokoomus ja vihreät, niinkuin aikaisemminkin, ei mikään muutu parin prosentin takia.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Olkoon pääministerinä kuka tahansa Suomen talous tulee seuraavalla vaalikaudella taantumaan siitä ennustettu kv. talouden taantuma tulee pitämään huolen aivan samoin kuten kv. talouskasvu nosti myös Suomen taloutta, hallituksen osuudet kumpaankin ilmiöön ovat minimaaliset siksi riippuvaisia olemme kv.taloudesta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

"Suomen talous tulee seuraavalla vaalikaudella taantumaan"
Noin sanoivat demarit myös keväällä 2015 kun aloitettiin Suomen nostaminen suosta. Ehkäpä se ennustus nyt toteutuu jos vasemmistovihreät pääsevät ns. remmiin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomen talouden nosti suosta kv.talouden nousukausi joka piristi vientiä, hallituksen toimilla minimaalinen vaikutus.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

Blogitekstissäsi kuvittelet kertovasi toisesta puolueesta, sen johtajasta ja tuolle puolueelle olettamistasi teoista. Tosiasiassa puhut vain omasta puolueestasi ja itsestäsi.

Miksi näin? Kun panettelet toista ja pyrit luteena toisen otsalohkon taa, teet olkiukkoja ja syytät. Kun syytät, osoitat etusormellasi ja osin myös peukalollasi syytöksesi kohteeseen, ja samalla kolme sormeasi osoittaa sinuun itseesi.

Sampo Terho, sinulla on hätä.

Kimmo Salomaa

Terho katkerana kohta loppuu kansanedustaja ura ja siniset vedetään viemäristä alas.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset