Sampo Terho

Tuomitseminen

Soini, elämä ja abortti - Mutta mikä unohtui?

Timo Soini sanoo usein että elämä on hänelle pyhä. Tuolla elämän pyhyydellä hän perustelee kielteisen kantansa aborttiin, ja moniin selitys uppoaa kuin kuuma naskali sulaan voihin. Nähdäkseni Soinilta kuitenkin unohtuu hyvin tärkeä asia, ja se asia on vastuu.

Tiettävästi nainen ei voi tulla raskaaksi ilman miestä. Onko joku eri mieltä tästä asiasta? Toivottavasti ei ole, sillä tähän asti pyhän elämän käynnistämiseen naisen kohdussa on aina tarvittu kaksi osapuolta; mies ja nainen. Uros ja naaras.

Eikö niin?

Erilaisuus ja erilaisuuden sieto/arvostaminen

Ihmisten erilaisuus ja sen sieto/ymmärtäminen/arvostaminen
Olisikohan niin, että sosiaalisena eläimenä kuuluminen porukoihin on ehkä jopa yleisinhimillinen tarve, tarve saada itselleen joku identiteetti, minä olen isä, opettaja, johtaja, luonto-ihminen, humaani, rehellinen, oikeudenmukainen - olla joidenkin kaltainen, kuulua niihin, jotka ...
Luulen, että aika harvinaista on tarve olla kuulumatta, minä olen erilainen, yksinäinen, poikkeava, eristäytynyt, saareke, tuntematon, outo, ystävätön, kuulumaton, näkymätön.

Suomen islamilaiset yhdyskunnat tuomitkaa ääri-islamin terrori!

  

Ääri-islam on yhä enemmän saanut jalansijaa Euroopassa ja eurooppalaisten veri virtaa. Terrori on ase jolla käydään sotaa demokratiaa, sivistystä ja kehitystä vastaan. Siviilit ovat uhreja ja terrori käyttää hyväntahtoisuutta ja ihmisoikeuksia hyväkseen.

Sillanpään Nobel 1939 – taustalla ”Joulukirje diktaattoreille”, ei Talvisota

Sillanpään Nobel 1939 – taustalla ”Joulukirje diktaattoreille”, ei Talvisota

F.E. Sillanpää palkittiin syksyllä 1939 ensisijaisesti kirjallisista ja taiteellisista ansioistaan. 

*

Mahdolliset oheistekijät

Tuomitsetko oikeasti kaiken väkivallan?

Ajankohtainen aihe, väkivalta, pyörii nyt somessa. Toiset huutavat että tämä väkivallanteko on tuomittava jyrkästi, tai nimenomaan että natsien tai äärioikeiston väkivalta on tuomittava. Toiset sitten vastaavat, että "tuomitsen kaiken väkivallan". Pohdiskellaanpa hetki tätä lausahdusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä